Hedeflenen Orta Saha Üçlüsü Sizce Uyumlu Olur mu?

Keramettin TANRIVERDİ

"Bizi sevenleri üzmeyelim baba"
Yönetici
Administrator
*antalyaspor bochum karsisinda dagilmis . o nasil skor yahu ?
kaca kac oynanmis mac merak ettim.
*asano 2 tane atmis. 60 da cikmasa uclerdi tahminen... iyi donemlerinde begendigim bir yetenekti.

*nantes ile kardes kulup olunmus gibi bir goruntu mevcut..ilgilendigimiz ,aldigimiz ,almak istedigimiz,gonderdigimiz isimler ozelinde...
Üstat farklılar biliyorum ama Evander mi Harit mi?

Evander/Harit, Sergio ve Florian üçlüsü sence uyumlu olur mu?

6 no için top çalma özelliği olan kimi isterdin?

Üstat farklılar biliyorum ama Evander mi Harit mi?

Evander/Harit, Sergio ve * Florian üçlüsü sence uyumlu olur mu?

* 6 no için top çalma özelliği olan kimi isterdin?
sevgili keramettin , kalp kalbe karsi gibi ... tam sana mesaj yazdim - diger mesajini alinti yaparak. cok ilginc oldu saniye ile kacirdim ustte yazmis oldugun mesajini.

sorulari begendigimi oncelikle belirtmek isterim.

on alan baglaminda gueye ,kante turu mobil hibrid basan tur tipoloji isterim elbet. fakat , son yillarda,melo dan beri kafami cok kurcalayan yon, bizim kendi yari alanimizdan kaleci,stoper den DM'e atilan pasin bosluga gitmesi kalemizde bir anda tehlike yasamamiz, denge,tempo asagidaki sayacagim kritik nuanslar dan dolayi ustteki tipoloji hibrid mobil dm,dcm lerden ziyade daha bold klasiga yakin fakat hibrid tandansli tipolojilerin cok elzem oldugu kanaatindeyim. goreceli tabiki katilan olmaz saygi duyarim.

< = >

*doldur bosalt konusmalarinda ve basliklarinda yanilmiyorsam onde*top calan tur tipolojiye yakinsin 6 no ozelinde.<-> bi nevi hibrid gueye,kante tur tipoloji profil onde basan baglamina sicaksin gibi ? . belki dm konusunda hibrid kavram denkleminde ayrisiyoruz tam emin degilim. nacizane tercihim kompakt ve saglam yapi bazli dm temeli oldugundan asagidaki orneklere yakinim. elbette bu demek degilki gueye,kante gibi mobilite hibrid cok basan kosan vb zengin defansif islere uzagim,, elbette begeniyorum,

*fakat , kanimca bizim takimin son yillarda , *melo dan beri temel merkez sorunumuz adeta takimin tum defansif durusuna etki ediyor negatif anlamda.
melo kanimca dogru denklemdi, tipoloji profil baglaminda~bizim takima dair....< merkezde denge,takim defans durusdaki temel tutum ,tempo ayarlama,kopru bazli hat birlesimindeki hayati degeri,..gibi gibi < = > asagidaki aralarda saydigim kritik ve de stratejik nuanslar taktiksel olusumlarda hayati onem tasiyor sezonluk maraton uzun vade baglaminda melo ~senna~viera~gsilva turlerinin sentezi bir. *florian izliyebiliriz sayet oynamak istiyor ve uyum sorunu yasamazsa. elbette sistem ve de diziliste uyumlu olmali bu dogrultuda. bu tur isimler uygun sistemlerde ve dogru oyuncu kumesi birlikteliginde elmas gibi.....

dm konusunu az biraz daha
nacizane acarsam ;
dm olayinda tercihim kendi yari alanimizdaki denge unsuru ,balans ve tempo ayarlama denklemi.oyun vizyonu ve *fundamentali yeterli olmali *katiyyetle.... turler ,marcos senna, gilberto silva, viera vb benzer tipoloji familyasi,,, <> keza eskilerden *dietmar hamann vardir bilirsin , florian bazi yonlerden kendisini cagristiriyor tarafima. bu ornk isimlerin bi nevi sentezi gibi kendi kalibresinde.
< *florian da dolayisiyla keza bu isimler gibi, hatta nazarimda *en buyuk ozelligi olan *versatile ekstra yonunden dolayi daha albenisi olan profil...*dogru sistemde *stratejik onemi *kilit olan tur olur kanaatindeyim.

gueye,kante vb tur mobilite basanlar dan bagimsiz , florian oynadigi alanlarda top calma konusunda da maharetlidir. sahsen kendisini *deep dm olarak oynatma taraftariyim. tipki ustteki ornkler gibi, ozellikle senna ve viera nin ,hamann'in kullanildigi kurgularda. oyunu dikte etme, balans ayarlama, tempo denge belirleyici yonleri bu tur oyunculari dolayisiyla florian'i *bundes ozelinde en iyi 6lardan yapiyor son bir kac yillik lig baz aldigimda.

keske ayri bir baslik olsa bu degerli ve onemli buldugum ucu acik soruyu derinlemesine islesek.nacizane.
evander,harit,sergio denklemini mesajim daha da uzun olur diye burada noktaliyorum. *gerek gorursen, farkli basliga eklerim devam bazli.

------evander------
-----sergio---------

------florian------

selamlar,

sevgili keramettin , kalp kalbe karsi gibi ... tam sana mesaj yazdim - diger mesajini alinti yaparak. cok ilginc oldu saniye ile kacirdim ustte yazmis oldugun mesajini.

sorulari begendigimi oncelikle belirtmek isterim.

on alan baglaminda gueye ,kante turu mobil hibrid basan tur tipoloji isterim elbet. fakat , son yillarda,melo dan beri kafami cok kurcalayan yon, bizim kendi yari alanimizdan kaleci,stoper den DM'e atilan pasin bosluga gitmesi kalemizde bir anda tehlike yasamamiz, denge,tempo asagidaki sayacagim kritik nuanslar dan dolayi ustteki tipoloji hibrid mobil dm,dcm lerden ziyade daha bold klasiga yakin fakat hibrid tandansli tipolojilerin cok elzem oldugu kanaatindeyim. goreceli tabiki katilan olmaz saygi duyarim.

< = >

*doldur bosalt konusmalarinda ve basliklarinda yanilmiyorsam onde*top calan tur tipolojiye yakinsin 6 no ozelinde.<-> bi nevi hibrid gueye,kante tur tipoloji profil onde basan baglamina sicaksin gibi ? . belki dm konusunda hibrid kavram denkleminde ayrisiyoruz tam emin degilim. nacizane tercihim kompakt ve saglam yapi bazli dm temeli oldugundan asagidaki orneklere yakinim. elbette bu demek degilki gueye,kante gibi mobilite hibrid cok basan kosan vb zengin defansif islere uzagim,, elbette begeniyorum,

*fakat , kanimca bizim takimin son yillarda , *melo dan beri temel merkez sorunumuz adeta takimin tum defansif durusuna etki ediyor negatif anlamda.
melo kanimca dogru denklemdi, tipoloji profil baglaminda~bizim takima dair....< merkezde denge,takim defans durusdaki temel tutum ,tempo ayarlama,kopru bazli hat birlesimindeki hayati degeri,..gibi gibi < = > asagidaki aralarda saydigim kritik ve de stratejik nuanslar taktiksel olusumlarda hayati onem tasiyor sezonluk maraton uzun vade baglaminda melo ~senna~viera~gsilva turlerinin sentezi bir. *florian izliyebiliriz sayet oynamak istiyor ve uyum sorunu yasamazsa. elbette sistem ve de diziliste uyumlu olmali bu dogrultuda. bu tur isimler uygun sistemlerde ve dogru oyuncu kumesi birlikteliginde elmas gibi.....

dm konusunu az biraz daha
nacizane acarsam ;
dm olayinda tercihim kendi yari alanimizdaki denge unsuru ,balans ve tempo ayarlama denklemi.oyun vizyonu ve *fundamentali yeterli olmali *katiyyetle.... turler ,marcos senna, gilberto silva, viera vb benzer tipoloji familyasi,,, <> keza eskilerden *dietmar hamann vardir bilirsin , florian bazi yonlerden kendisini cagristiriyor tarafima. bu ornk isimlerin bi nevi sentezi gibi kendi kalibresinde.
< *florian da dolayisiyla keza bu isimler gibi, hatta nazarimda *en buyuk ozelligi olan *versatile ekstra yonunden dolayi daha albenisi olan profil...*dogru sistemde *stratejik onemi *kilit olan tur olur kanaatindeyim.

gueye,kante vb tur mobilite basanlar dan bagimsiz , florian oynadigi alanlarda top calma konusunda da maharetlidir. sahsen kendisini *deep dm olarak oynatma taraftariyim. tipki ustteki ornkler gibi, ozellikle senna ve viera nin ,hamann'in kullanildigi kurgularda. oyunu dikte etme, balans ayarlama, tempo denge belirleyici yonleri bu tur oyunculari dolayisiyla florian'i *bundes ozelinde en iyi 6lardan yapiyor son bir kac yillik lig baz aldigimda.

keske ayri bir baslik olsa bu degerli ve onemli buldugum ucu acik soruyu derinlemesine islesek.nacizane.
evander,harit,sergio denklemini mesajim daha da uzun olur diye burada noktaliyorum. *gerek gorursen, farkli basliga eklerim devam bazli.

------evander------
-----sergio---------

------florian------

selamlar,

Eyvallah üstat.

Ben sadece savunulan zone'un ne kadar geniş olacağı konusundan şüpheliyim, Florian'ı izlemedim açıkçası pek fikrim yok ama örneğin kendi yarı sahamızın bütününü savunamaz daha çok doğru pozisyon olarak rakibi bozar gibi geliyor.

2 senedir topu geri kazanmaktaki kusurlarımız da çok göz önünde olduğu için o konuda biraz çekincelerim var açıkçası.

Ben pedro transferini çok istemiştim net bir skorer olduğu için ancak alternatifleri o profilde değil bu kafamı karıştırıyor.Evander ve oliviera pozisyon olarak üst üste binip istediğimiz verimi veremeyebilir.Grilliş ve oliviera oyumlu olur bence, ha defansif olarak yetersiz kalma ihtimali var ancak hucum gücü yüksek olduktan sonra çok önemsemem lig açısından.Yediğinden fazlasını atarsın sonuçta ileri uç kaliteli ise.Yine 3 orta saha oynarsak mıy mıy bir oyun olur gibi geliyor o bakımdan özetle ben net 10 numara yada 2.forvet tarzı bir adam istiyorum.

Bu konu bence uzerinde uzun uzun durulmasi gerekn bir husus sadece bu donem degil gectigimiz son 3 sezonda fernandodan sonra bunu bir turlu oturtamadik

forumdaki harite yönelik olumsuz tutumu anlamsız buluyorum zira çoğu dribbler aksine maçın genelinde sahada saklanmıyor. harit her türlü katkı sağlar

6 no için istediğim adam uzun süredir sander berge ama bizimkilerin varlığından haberi yoktur muht.

orta bölgeyi ihya edecek asıl tipoloji ise praet IMO

3 yildir takimda emanet bir orta saha kurgusu oldugu icin ondan daha kötüsünü yapamayiz sanirim. 6 numaraya top kapabilen, agresif, ayagi cok kötü olmayan tempolu bir oyuncu almaliyiz. 10 numaraya skorer bir oyuncu sart.

Grillitsch'i takım boyunu dengelemek adına isterdim. Çok kısa bir takımız çünkü. Buna ek yanına mutlaka temposu yüksek teknik bir oyuncu almak zorundayız.

Sergio gezgin bir oyuncu. Oyunun her alanında göreceğiz onu. Onu tamamlayacak oyuncu hem top çalabilen, hem de temposu yüksek bir oyuncu olmak zorunda.

Yunus ve Kerem'in çok top kaybettiği bariz. Bunun yaratacağı zaafların önüne geçmenin tek yolu pozisyon bilgisi ve temposu yüksek bir b2b.

Evander profil olarak doğru olsa da, overdose sertliğe izin verilen bir ligde buna ne kadar karşılık verebilir bilemiyorum. Oyuncu karakteri hakkında detaylı bilgi sahibi değilim. Gueye bu profile tam oturan bir isimdi.

Kero Admirin dedigi gibi free Mertens cok güzel olurdu 1-2 sezonluk

4231
Yunus——sefer—-vargas
————mertens——-
———6no—oliveira

41212
——-sefer—-mertens
————-yunus——
—-evander—-oliveira
————6no———-

442
———sefer——mertens——
Yunus—oliveira—6no—-vargas

Vargas>harit, hem maliyet acisindan hemde daha effektiv bi futbolcu

Florian:

Hem süreç olarak çok uzadi, hem de bir süredir maç ritmini kaybetmis, ritim bulması biraz süre alacak bir seçenek gibi görünüyor.

Ayrıca (tabi bu kısım biraz varsayım ama yüksek ihtimal bence) sanki buraya gelirse birincil önceliğinin proje/başarı vs değil de, tamamen para olduğundan, Türk kulüplerinin de ödeme alışkanlıklarının biraz ağır kanlı olmasından dolayı, sanki problem yasayacakmis gibi geliyor. Bir nevi Nzonzi gibi diyelim.

Dolayısıyla ben Florian'a soğuk bakıyorum açıkçası.

6 numaraya (format olarak) Marcao, Melo gibi, hatta Josef gibi, alt kültürden, savaşçı, tek pozisyonu ön libero olan bir Brezilyalı isterdim açıkçası. Önerim Udinese'nin 27 yaşındaki ön liberosu Walace.

8 için elimizde Oliviera var zaten.

Ofansif oyuncu olarak da adı çıkanlardan Harit'i isterdim kesinlikle.

Bunların yedekleri de, Berkan, Hamza, Cicaldau, Taylan, Kılınç ve Emre Akbaba olurdu.bu rotasyon da lig için gayet yeterli olurdu bence.

Florian:

Hem süreç olarak çok uzadi, hem de bir süredir maç ritmini kaybetmis, ritim bulması biraz süre alacak bir seçenek gibi görünüyor.

Ayrıca (tabi bu kısım biraz varsayım ama yüksek ihtimal bence) sanki buraya gelirse birincil önceliğinin proje/başarı vs değil de, tamamen para olduğundan, Türk kulüplerinin de ödeme alışkanlıklarının biraz ağır kanlı olmasından dolayı, sanki problem yasayacakmis gibi geliyor. Bir nevi Nzonzi gibi diyelim.

Dolayısıyla ben Florian'a soğuk bakıyorum açıkçası.

6 numaraya (format olarak) Marcao, Melo gibi, hatta Josef gibi, alt kültürden, savaşçı, tek pozisyonu ön libero olan bir Brezilyalı isterdim açıkçası. Önerim Udinese'nin 27 yaşındaki ön liberosu Walace.

8 için elimizde Oliviera var zaten.

Ofansif oyuncu olarak da adı çıkanlardan Harit'i isterdim kesinlikle.

Bunların yedekleri de, Berkan, Hamza, Cicaldau, Taylan, Kılınç ve Emre Akbaba olurdu.bu rotasyon da lig için gayet yeterli olurdu bence.
Vallahi istediğim olacak gibi, haydi bakalım :d

Önde Seferovic olacağı için (ön alan baskısı ile rakip defansı yoran bir forvet,orta sahanın yükünü alıyor Elmander gibi) Grilish+Oliviera orta sahası yeterli olur.Takimda De Beua'nin da gelmesiyle aslında ayağında top tutabilen, rakip alanda pasla kalabilen bir yapıya burunmemiz yakındır.Eksi olarak kanat hucumculari çok fazla top kaybıyla oynadıkları için 3. orta sahayı da buna uygun olarak top tutabilen Oliviera tarzı yine 8-10(8,5) karışımı bir oyuncu almamız lazım.O yüzden adı geçenlerden Evander profil olarak daha yatkın bir isim.Ancak Grilish yerine Carvalho tarzı safkan bir ön libero alınacaksa bu sefer net 10 numara bulmak lazım James Rodriguez gibi.Bu dönem maalesef beni en çok korkutan durum da bu,belli bir plan dahilinde gitmiyoruz.Pedro'yu isteyip (2.santrafor) alamayınca Evander bakıyoruz.Halbuki aynı tip oyuncu da değiller aynı oyunu da oynayamazlar.Okan Hoca'nin kafasında ne var?Ya da kafasındaki transfer planını yönetime kabul ettirebildi mi?Hepsi belirsiz.Sergem Yalçın 'in BJK 'de şampiyonluk yaşadığı sezona başlar şekilde kervan yolda düzülür deyip sezonu açıyoruz.Yerli teknik adamların biraz da ligin yapısını bilmesinin avantajıyla eldekilerden bir şekilde verim alırım düşüncesiyle sezonu kurtarma hesabı durumu olabilir.Bizde taraftar olarak "ya tutarsa"diye yine yeni bir heyecanla başlıyoruz bakalım.

Grilis
Sergio--evander
Yunus--sefer--harit

Veya

Carvalho
Sergio--evander/harit

Bizde olması gereken dm grilis veya carvalho şeklinde olması lazım.

Sergio'yu 8 numarada B2B veya merkez ortasaha rolünde oynatacağımızı varsayarsak, ondan en yüksek verimi almak için arkasında tüm 2. bölgeyi savumabilecek Melo-vari bi adam almamız gerek bence. Griliç bu rolü ne kadar oynayabilir emin değilim açıkçası, bana daha defansif oyun kurucu tipi bir oyuncu gibi geliyor kendisi. Lemina mesela daha uygun bu profile. Eğer ki bu Melo-vari oyuncuyu bulursak o zaman Sergio-X şeklinde ikili de oynatabiliriz. 10 numaralı 3'lü de oynatabiliriz.

10 numara için de adı çıkan oyunculardan birini almak yerine Cica ve Morutan'la devam ederdim muhtemelen, hiç birisi gelip bize sınıf atlatacak topçular değiller bence. Yunus bile 10 numara oynayabilir gerekirse. Pedro ismi geçen en doğru profildi, onun alternatifi henüz düşmedi piyasaya.

Geri
Üst Alt