Hocaya ve Takıma Sahip Çıkmalıyız!

Alpay Asma

Şef Gümüş Kıvrım
Hiç bir zaman romantik olmadım, hep rasyonalist ve hatta genellikle kötümser olmuşumdur. Ancak gelinen nokta da kendim ile çelişerek bu yazıyı kaleme alıyorum.

Elimizde tek forvet Eren ile girmek zorunda bırakıldığımız bu sezonda başarısızlığın bütün vebali bu beceriksizliğe imza atanların boynunadır. Ancak ne olursa olsun, bu takımın adı Galatasaray. Takımımızın başında da tarihimizin yaşayan en büyük efsanelerinden biri var.

Böyle kaos ortamlarında iyi günde pusan çoğu odaklar ortaya çıkar ve bire bin katarak daha da zayıflatmaya çalışır bazı şeyleri. Geçmişte çok defa bu tuzağa düşüp değerli kişileri, Terim'i, bazı futbolcuları kaybettik. Hele sosyal medya ve linç kültürünün yarattığı bu tablo ortada iken, çok dikkatli olmak ve ani patlamalardan kaçınmakta fayda var.

Artık kaybedecek tek kuruşu bile olmayan, satacak tek parseli bile olmayan bir takımız. Kaybedecek tek futbolcu bile yok. Hele şartlar böyle iken.

ÖRNEKLEMEK GEREKİRSE

1. Tarık ile birlikte Feghouli'yi etiketliyip ne zaman gideceksin diye soran taraftar mı dersin?

2. Gelen veya gelmeyen bir oyuncu ile efsanesini bile gömen taraftar mı dersin?

3. Daha tanımadığı yöneticilere 1-2 karar üzerinden tam sadakat, biat veya nefret beslemek mi dersin?

Bunlar sosyal medyanın saydığı zehirler ve bizim gibi mali dar boğazda olan takımlar için bu ani değişimler, öfke nöbetleri çok büyük sıkıntı.

Uzun lafın kısası şu yaşananlar özel olarak büyük iş güzarlıktır. Ve yönetimin hanesine büyük eksi olarak yazılmıştır. Başarısızlıkta fatura da direkt onlara kesilir. Çıkıp biz bu sorumluluğu alıyoruz demek de liderliktir. Bakalım yapabilecekler mi? Yoksa yine topu hocaya mı atacaklar? Lider olmayanlar Galatasaray'ı yönetemez. Kararsız değil kararlılık ve sorumluluk mevkisidir Galatasaray başkanlığı. İyi niyet de kurtarmaz. Ama bu demek değil ki aldıkları risk ile başarısız olacaklar, stadyuma gidip biz daha da yıpratıp İSTİFA diye bağıracağız. Biz kişileri değil takımın taraftarıyız. Başarı için son damlaya kadar nefesimiz yettiğince bağırmak zorundayız. Futbolcuları linç etmek, ıslıklamak değil bağrına basmak, daha fazla mücadele etmek için enerji vermek zorundayız. Buna bu takımın her zamankinden belki de daha çok ihtiyacı var. Yollar dikenli taşlı olsa da inanmak gerek.

Allah yolumuzu açık eylesin.

Aynen Noktası virgülüne katılıyorum. Biraz sirkelenip kendinize gelin sabahtan beri transfer yok diye küfür ediyorsunuz.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hocaya topculara sahip cikacagiz tabii

Destegi eksik etmeyecegiz

Fakat yonetim aciklama ve ozur borclu bu taraftara

Bahane istemiyoruz

Sorunun sebeplerini belirleyip cozsunler, gerekiyorsa istifa etsinler gerekiyorsa profesyonellerle calissinlar

Ama ozur ettikleriyle de kalmasinlar

Önemlı olan transfer yapılması degil mılletı aptal yerine koyup ümit verip bekletmeleridir ve defolup gitsinler

senin görüsüne saygı duyarım

Yapılacak tezahuratlar belli yönetim istifanın ardından imparator fatih terim gelicek. Terimin kılına bile kimse birşey söyleyemez

Slogan belli Başarı fatih terimin , başarısızlık yönetimindir. Şu aşamada hiç bi futbolcunun nede hocanın bir gram suçu yok hepsinin gelecek başarısızlıkta canı sağolsun söylenicek birşey yok.

Böyle kaos ortamlarında iyi günde pusan çoğu odaklar ortaya çıkar ve bire bin katarak daha da zayıflatmaya çalışır bazı şeyleri. Geçmişte çok defa bu tuzağa düşüp değerli kişileri, Terim'i, bazı futbolcuları kaybettik. Hele sosyal medya ve linç kültürünün yarattığı bu tablo ortada iken, çok dikkatli olmak ve ani patlamalardan kaçınmakta fayda var.

'nuff said :asd:

Haklisin takima sahip cikmaliyiz. Bazilari cocukca dunyanin sonu felaket senaryolari yaziyor, hayirdir rakiplerden kotu bir durumda degiliz.

Evet forvet alinmadi bende tepkiliyim ama bu demek degil Galatasaray artik kotu bir takim. Takima sahip cikip destek vermek zorundayiz, taraftar bunun icin var.

forvet almayarak besiktasın sampiyonluk sansını %10 arttırdık sadece onlar %20 oldu biz %80

hocaya güveniyoruz erenle onyekuru ile bi türlü idare eder, ve ilk yarıyı lider kapatır.

Katılıyorum ve altyapıdan bir oyuncu kazanmamız lazım forvet özellikle

Hayatta her şey enerji işi. Yapılan veya yapılmayan tek transfer şampiyon yapmıyor. O yüzden o enerjiyi yine o takımın aktörlerinden eksik etmek taraftarlığa sığmaz. Fıtratına ters.

Ama bu demek değil ki bu günü yazmayacağız aklımıza. Yazacağız tabi, ama medenice. Başarısız olunca gitmezlerse o zaman İSTİFA denir.

ALDIĞI KARAR İLE LİG OYNANIRKEN DEĞİL. Dediğim gibi BAŞARI'DAN ZERRE PAY ALAMAZLAR BU KARARI ALANLAR ARTIK.

Ben burda dogru dürüz takima veya hocaya laf atan görmedim. Herkesin gözünde suc Albayrak ve Cengizde (bence biraz daha fazla Albayrakin sucu. Adam transfer isinden anlamazken spor direktorluk yapiyor. Kendini football managermi oynuyor saniyordu?)

Takıma hocaya laf edılırse motivasyon düşer o kadar belhandaya sallandı herifin biyeri düzelmedi 1 sene. Yonetım bidaha aday oldugunda bugünü hatırlatırız

Aptal yerine konma olayına niye bu kadar taktınız aptalız zaten.

Yazıya +1

hocaya güveniyoruz ama şu kontrollü oyun zırvasını bıraksın ligde

santraforsuz 11lerle pirana gibi basmalıyız rakip yarı sahada ve feghouliyi de kullanmalı artık

garry-onyekuru-feghouli(belhanda)-akbaba-ndiaye ile basıp fernando ile toplayacağız

Baştan sona güzel bir yazı.Yönetim büyük bir acemilik ve strateji hatası yapmıştır kabul.fakat özellikle sosyal medyadaki taraftarlar gomis,belhanda,feghouli olmak üzere bazı futbolcuları takımdan soğutmak için elinden geleni yaptı.Bu süreçte herkes suçlu anlayacağınız.Eleştiri kişiyi doğruyu bulmaya yöneltir ama her fırsatta futbolcusunu,yöneticisini,başkanı aşağılamak onlara hakaret etmek kimseye birşey kazandırmadığı gibi kulübe zarar verir.Başka Galatasaray yok dostlar artık kenetlenip takıma destek vaktidir.

Geçen sezon ortası oyuncuların paralarını ödemeye yönelik bir kaynak yaratamadıkları için Ndiaye'yi satarak bunu yaptılar. Yerine de bir adam alınmadı. Tudor'un kapı dışarı ettiği Donk'u Fatih Terim hazırlayıp sahaya sürmese şampiyonluk ihtimalimiz kalmayacaktı. Şimdi de santraforsuz bırakıldık. Yine hocanın yaratacağı mucizeye kaldı iş. Geçen transfer nöbetine yazmıştım gergin ortama rağmen bayağı da beğeni aldı. Belki de bu kötü durum hayırlara vesile olacak farklı bir sistem veya dizilişe geçip daha iyi futbol oynayacağız. Bunu zaman gösterecek ben EMPEROR'a güveniyorum.

Doğru söylemişsin. Hocanın onayı doğrultusunda transfer yapılmadığını düşünüyorum. Sonuçta onun onayı olmadan aksi yapılamaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tek korkum hocanın motivasyonunu kaybetmesi onun o isteksizliği mutsuzluğu huzursuzlugu bizi bitirir.

Geri
Üst Alt