Biri Engin Şişman'a demişti,yorumları hep ideolojik,hep ideolojisi ekseninde futbolu yorumluyor diye.Ben aynı tespiti hakaret içermeden senin ve birkaç kişi için yapmak istiyorum.Bu yabancı hayranlığı mıdır Avrupalı hayranlığı mıdır bilemiyorum ama en doğru tanım bu sanırsam.
Eleştiriye cevap vermeme bir durum yok ki ben de eleştiriyorum dün kaç kez belirttim bekleri alıp dizilişi değiştirmesi yanlış.Öyle geçiştirmek için de demedim,3-4 alıntı yaptım bunun hakkında.Alıntılardan biri de sendendi hatta.Hala rüştünü tam anlamıyla ispat edebilmiş de değil,bu sanırım derbi kazanana kadar sürecek haklı olarak.Ancak daha önce dediğim gibi senin ve bazılarının yaptığı eleştirmek değil,önyargılı bir şekilde yerden yere vurmak.
Bunu daha önce de dedim.Riekerink'e laf demeyip şu an Tudor'a laf atanlar aynı kişiler bu kişilerin ortak paydası Aysal,Terim karşıtlığı,Sneijder vb. bunu daha önce de böyle açıklayarak yazdım.Bu,Riekerink'in hiç eleştirilmediği,eleştiren kimse olmadığı anlamına gelmiyor.Ha yanlış anlaşılma olmasın ben Sneijder'i severim ama hiç laf kondurtmamak adamı ilahlaştırmak başka bir olay.
Geçen sene Riekerink romantize edilmedi yani?Riekerink Bey demeler,adına pankart açılmalar sabır yeminleri vb. asıl Riekerink daha fazla romantize edildi.Bu yanlış bir şey de değildi,sinerji oluşturmak içindi hepsi.Taraftarın görevi zaten takıma destek olmak.Bunu ben de yaptım geçen yıl,takım başarılı olacaksa ister Tudor olsun ister Riekerink ister Mancini ister Terim bu önemli değil.Benim kızdığım nokta bu,Tudor'un teknik/taktik eleştirisi değil.Sevdiği adamlar takımda olmayınca,gözünün tutmadığı adamlar takımda olunca desteklememek veya yerden yere vurmak.Desteklemek/desteklememek hadi bir kişisel tercihtir diyelim ama art niyetli bir şekilde yerden yere vurmanın hiçbir açıklaması/savunması olamaz.