Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Koydugun resimde hayir yok ama yinede bence raporlaman gerekli.
Nasil, alistimi eve yeni aslanin?
Tavsiye edermisin, bende düsünüyorum bir tane?

aslan sahibine gore kükrermiş kenan bey sizin aslanınız nasıl kükrer bilemem

:D

metroseksüel bir eski antrenörümüz geldi bu postdan sonra aklıma kendisini zeybek oynarken hayal ettim de hoş bir manzara olmadı. :asd22:

Tudor´u hayal et kenk, söyle baygin bakislar ile, kafa hafif rakili, Kadiköy´de galibiyet sonrasi, meydan okurcasina zeybek oynamasini. :nargile:

tudor-8.jpg

Biat edin

Yabancı hayranlığı, isim hayranlığı bitti şimdi de batı avrupalı hayranlığı mı çıktı. Eleştirilere karşı cevap veremeyince insanları belli bir kalıba sokmak kolayınıza geliyor herhalde.

Riekerink ve Tudor'u karşılaştırma çabanızı çözemedim. Öyle bir yazıyorsun ki sanki taraftar Riekerink'i göndermeyin diye yalvardı da yönetim gönderdi. Riekerink farklı galibiyet sonrası bile eleştirilen bir adamdı. Riekerink'ten anlattığın gibi bir beklenti falan da yoktu.

Ben Tudor kadar romantize edilen başka teknik direktör hatırlamıyorum. Buna rağmen şikayet ediyorsunuz.

Biri Engin Şişman'a demişti,yorumları hep ideolojik,hep ideolojisi ekseninde futbolu yorumluyor diye.Ben aynı tespiti hakaret içermeden senin ve birkaç kişi için yapmak istiyorum.Bu yabancı hayranlığı mıdır Avrupalı hayranlığı mıdır bilemiyorum ama en doğru tanım bu sanırsam.

Eleştiriye cevap vermeme bir durum yok ki ben de eleştiriyorum dün kaç kez belirttim bekleri alıp dizilişi değiştirmesi yanlış.Öyle geçiştirmek için de demedim,3-4 alıntı yaptım bunun hakkında.Alıntılardan biri de sendendi hatta.Hala rüştünü tam anlamıyla ispat edebilmiş de değil,bu sanırım derbi kazanana kadar sürecek haklı olarak.Ancak daha önce dediğim gibi senin ve bazılarının yaptığı eleştirmek değil,önyargılı bir şekilde yerden yere vurmak.

Bunu daha önce de dedim.Riekerink'e laf demeyip şu an Tudor'a laf atanlar aynı kişiler bu kişilerin ortak paydası Aysal,Terim karşıtlığı,Sneijder vb. bunu daha önce de böyle açıklayarak yazdım.Bu,Riekerink'in hiç eleştirilmediği,eleştiren kimse olmadığı anlamına gelmiyor.Ha yanlış anlaşılma olmasın ben Sneijder'i severim ama hiç laf kondurtmamak adamı ilahlaştırmak başka bir olay.

Geçen sene Riekerink romantize edilmedi yani?Riekerink Bey demeler,adına pankart açılmalar sabır yeminleri vb. asıl Riekerink daha fazla romantize edildi.Bu yanlış bir şey de değildi,sinerji oluşturmak içindi hepsi.Taraftarın görevi zaten takıma destek olmak.Bunu ben de yaptım geçen yıl,takım başarılı olacaksa ister Tudor olsun ister Riekerink ister Mancini ister Terim bu önemli değil.Benim kızdığım nokta bu,Tudor'un teknik/taktik eleştirisi değil.Sevdiği adamlar takımda olmayınca,gözünün tutmadığı adamlar takımda olunca desteklememek veya yerden yere vurmak.Desteklemek/desteklememek hadi bir kişisel tercihtir diyelim ama art niyetli bir şekilde yerden yere vurmanın hiçbir açıklaması/savunması olamaz.

Güvenenleri mahcup etmiyor
Geçen yıl lig bittiğinde böyle birtakım kuracağını 40 bin kişinin önünde deplasmanda efsane top oynatacağı kimse hayal edemezdi

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biri Engin Şişman'a demişti,yorumları hep ideolojik,hep ideolojisi ekseninde futbolu yorumluyor diye.Ben aynı tespiti hakaret içermeden senin ve birkaç kişi için yapmak istiyorum.Bu yabancı hayranlığı mıdır Avrupalı hayranlığı mıdır bilemiyorum ama en doğru tanım bu sanırsam.

Eleştiriye cevap vermeme bir durum yok ki ben de eleştiriyorum dün kaç kez belirttim bekleri alıp dizilişi değiştirmesi yanlış.Öyle geçiştirmek için de demedim,3-4 alıntı yaptım bunun hakkında.Alıntılardan biri de sendendi hatta.Hala rüştünü tam anlamıyla ispat edebilmiş de değil,bu sanırım derbi kazanana kadar sürecek haklı olarak.Ancak daha önce dediğim gibi senin ve bazılarının yaptığı eleştirmek değil,önyargılı bir şekilde yerden yere vurmak.

Bunu daha önce de dedim.Riekerink'e laf demeyip şu an Tudor'a laf atanlar aynı kişiler bu kişilerin ortak paydası Aysal,Terim karşıtlığı,Sneijder vb. bunu daha önce de böyle açıklayarak yazdım.Bu,Riekerink'in hiç eleştirilmediği,eleştiren kimse olmadığı anlamına gelmiyor.Ha yanlış anlaşılma olmasın ben Sneijder'i severim ama hiç laf kondurtmamak adamı ilahlaştırmak başka bir olay.

Geçen sene Riekerink romantize edilmedi yani?Riekerink Bey demeler,adına pankart açılmalar sabır yeminleri vb. asıl Riekerink daha fazla romantize edildi.Bu yanlış bir şey de değildi,sinerji oluşturmak içindi hepsi.Taraftarın görevi zaten takıma destek olmak.Bunu ben de yaptım geçen yıl,takım başarılı olacaksa ister Tudor olsun ister Riekerink ister Mancini ister Terim bu önemli değil.Benim kızdığım nokta bu,Tudor'un teknik/taktik eleştirisi değil.Sevdiği adamlar takımda olmayınca,gözünün tutmadığı adamlar takımda olunca desteklememek veya yerden yere vurmak.Desteklemek/desteklememek hadi bir kişisel tercihtir diyelim ama art niyetli bir şekilde yerden yere vurmanın hiçbir açıklaması/savunması olamaz.
Tudor'un geçen sezon ve bu sezon başındaki performansı ortada. Bu sezon da ligde vasat üstü rakiplere karşı performansı soru işaretli. Bu nedenlerle Tudor bana ve bazı taraftarlara güven vermiyor doğal olarak. Tudor'a karşı yapılan eleştirileri sürekli Riekerink, Mancini, isim hayranlığı, batı avrupalı hayranlığı vs noktasına çekmek bana daha ideolojik geliyor. Şimdiye kadar Tudor eleştirilerine verilen cevaplar hep bu çerçevede soyut şeylere dayanıyor. Tudor'u savunanlar kesinlikle olaya daha ideolojik yaklaşıyor.

Tudor'u eleştirenlerin ortak paydalarını sıralamışsın kendine göre. Aynı şekilde Tudor'u savunanlar da Terimci ve Sneijder düşmanı diye kalıba sokabiliriz veya Tudor'u savunanlar Mancini'yi eleştiriyordu o yüzden isim düşmanılar vs de diyebiliriz. Bi anlamı var mı? Hayır.

Riekerink de romantize edildi tabi ama Tudor kadar değil. Medyanın saldırılarından dolayı başta Riekerink'e bir destek gösterildi sadece onun dışında fazla benimsenen bir isim değildi zaten.

Son düzenleme:
Dünkü değişiklerden evet maç döndü ama doğru muydu, kesinlikle yanlıştı.

Goller bu değişiklikler bazlı pozisyonlarda geldi desek haksızlık etmiş oluruz. Kötü etki etmedi yine de ama değişikliklerle maç falan almadı.

İyiye gidiyor takım evet ama gerçek seviyesini 9-14 arasında göreceğiz.

Tudor'un geçen sezon ve bu sezon başındaki performansı ortada. Bu sezon da ligde vasat üstü rakiplere karşı performansı soru işaretli. Bu nedenlerle Tudor bana ve bazı taraftarlara güven vermiyor doğal olarak. Tudor'a karşı yapılan eleştirileri sürekli Riekerink, Mancini, isim hayranlığı, batı avrupalı hayranlığı vs noktasına çekmek bana daha ideolojik geliyor. Şimdiye kadar Tudor eleştirilerine verilen cevaplar hep bu çerçevede soyut şeylere dayanıyor. Tudor'u savunanlar kesinlikle olaya daha ideolojik yaklaşıyor.

Tudor'u eleştirenlerin ortak paydalarını sıralamışsın kendine göre. Aynı şekilde Tudor'u savunanlar da Terimci ve Sneijder düşmanı diye kalıba sokabiliriz veya Tudor'u savunanlar Mancini'yi eleştiriyordu o yüzden isim düşmanılar vs de diyebiliriz. Bi anlamı var mı? Hayır.

Riekerink de romantize edildi tabi ama Tudor kadar değil. Medyanın saldırılarından dolayı başta Riekerink'e bir destek gösterildi sadece onun dışında fazla benimsenen bir isim değildi zaten.

Derim çünkü Tudor'u acımasız şekilde yerden yere vuranlar hep aynı kişiler ve ortak noktaları o.Eleştiri değil ki bu.Argümanlarla eleştiri getirilse belki katıldığım/katıldığımız noktalar çıkacak.Dün seninle çıktı mesela,rakibi baskı altına almışız yapman gereken tek şey Rodrigues gibi aksayan bir oyuncuyu alıp Feghouli'yi almak.Bu tarz argümanlarla gelinmiyor ki.Kötü teknik direktör,birazdan gelirler Terimciler,Terim'i isterler vb. hep böyle,nefret kokan önyargılı cümleler.Bu Belhanda konusunda da geçerli.İnsanın bazı yorumları görünce eksiklerini söyleyesi gelmiyor.Yani ortada eleştirilere değil art niyetli yorumlara karşı gösterilen bir tepki var.

Tudor'u savunanların hepsi değil ama Terimcilerin genel olarak Tudor'u desteklediği doğrudur.Bunun da Tudor antipatisinde/nefretinde etkili olduğunu düşünüyorum bazı kişiler özelinde.

Riekerink bey diyeceksiniz,yeni bir hoca yaratıyoruz olayı medyanın saçma sapan sorularından önceydi.O baskı arttırdı ama önceden de vardı zaten romantize etme.Bunu eleştirmiyorum,taraftar bunu yapar dediğim gibi.Bunun dışında Riekerink'e taraftarların genel olarak sallamaya başladığı dönemde bile laf etmeyenler vardı yukarda dediğim gibi.Benim de eleştirim buna zaten.Riekerink'e tek laf yok,Tudor'a gelince dikenler çıksın.Riekerink tecrübesiz de Tudor çok mu tecrübeli?Veya geçen sene farklı bir kadro mu verildi adama?Tudor'un geçen seneki performansı puantaj anlamında kötü tabi ama Riekerink de aynı fikstürde neredeyse aynı puanı topladı o da Başakşehir'e Trabzon'a vb. kaybetti.Taraftarları geç Riekerink'e laf etmeyip Tudor'u eleştirenler niye aynı hassasiyeti Riekerink'e göstermedi?Tudor'a geçen sene bile neler neler deniyordu hadi bu sene yeni kadro kuruldu vb. anladık.

İki bekin çıkıp, iki kanadın girmesinin sebebini şimdi anladım. Baktı rakip gelemiyor, pozisyonlarda gol olmuyor. En iyisi sadece orta yaparak hücuma katkı verebilen bekleri çıkarıp, içe kat eden,şut çeken kanat oyuncusu alayım dedi. Tolga'yı orta alana çekip Ndiaye ile beraber dönenleri toplattı.

Elbette bu sistem tutmayabilir ve 2-3'e gidebilirdi maç ama sonuçta değişik bir şey denedi. Benim için teknik adamlık biraz da budur. Guardiola yeri geliyor iki bekini stoper yapıp onların top sürerek oyuna katılmasını ve kontrada hızlarıyla topu almalarını istiyor. Klasik biri olsaydı Garry ve Tolga'yı çıkarıp iki kanadı alırdı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt