Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kenan man. city patronu da fernando'yu defansif oynatıyordu ki oyuncunun kendisi de bu tarz oynamak istediğini beyan etmiştir. birçok rakip atağı bitirmiş pas trafiğini sağlamıştır.
fernando orta saha değildir.
Fernando orta saha değil midir? Bu nerden çıktı yahu. Defansif oynamasın da bir problem görmüyorum, bu adam defansif orta saha oyuncusu ama üçüncü stoper gibi oynamasını yanlış buluyorum. Bunun hiç faydası yok değil ama bana göre esas bölgesinde kalsa faydaları daha çok. Bunların bana göre neler olduğunu da yazdım zaten. Benim için defansif orta saha oyuncusunun oyun alanı stoperler ile merkez orta sahanın arasındadır. Konya maçında iki üç sefer oldu, pres yaptılar, Fernando stoperler ile aynı hizada olduğu için yan pas yaptık presi kıramadık. Halbuki Fernando yerinde olsa o presi ileriye oynayarak kırarsın. Benim gözlemlediğim kadarı ile Fernando ne kadar çok geri çekilir ise biz atağa çıkmakta o kadar çok zorlanıyoruz ve aynı zamanda rakip ceza sahamıza çok daha kolay yaklaşıyor.

Son düzenleme:
Gerisinde filan değil işte. Ozan'a verilen rolle Ndiaye'ye verilen rol açısından bak bakalım ne oluyor. Fernando stoperlerin içine gömülüyor diyorsun sonra Ndiaye geride diyorsun. Çünkü Ndiaye ortasahada tek kalıyor büyük oranda Fernando fazlaca gömüldükçe. Ozan ise Dirar ve Josef tamamen arkasında kaldığı ve bekleri çok çıkmadığı için arkasına bakmadan dalıyor ceza alanına. Ndiaye ise ceza alanına gitmiyor çünkü bekler filan hep önde.

Ndiaye oyuna karakter veren oyuncualrdan birisi.
Hangi rolü veriyoruz hangi sonucu alıyoruz önemli olan bu
Zaten fener bizim sistemde oynamıyor
Kıyaslamayı hiç beğenilmeyen ozan tufan olarak verdim
Keza ndiaye çok beğeniliyor
Ndaiye maç başı verilen göreve istinaden kaç tane top arası kaç tane ikili mücadele kazanıyor ona bakarım ben
Ki yaptığı anlamsız fauller ve enerjisini yanlış kullanması çabası
Bugün sistemin aksamaya yönelik olmasında ndiaye ve sol bekin yeterli olmamasından kaynaklanıyor
Imbula ve asamoah atışlarını yapsaydık yürüyerek şampiyon olacak bir mühendislikten bahsediyor olurdum bugün

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fernando orta saha değil midir? Bu nerden çıktı yahu. Defansif oynamasın da bir problem görmüyorum, bu adam defansif orta saha oyuncusu ama üçüncü stoper gibi oynamasını yanlış buluyorum. Bunun hiç faydası yok değil ama bana göre esas bölgesinde kalsa faydaları daha çok. Bunların bana göre neler olduğunu da yazdım zaten. Benim için defansif orta saha oyuncusunun oyun alanı stoperler ile merkez orta sahanın arasındadır.

ndiaye , selçuk gibi orta saha değildir. belki dikkat etmedin ama fernando şu anki bölgesinde birçok golü önledi. en az gol yiyen takımsak bariz katkısı var.

Fernando orta saha değil midir? Bu nerden çıktı yahu. Defansif oynamasın da bir problem görmüyorum, bu adam defansif orta saha oyuncusu ama üçüncü stoper gibi oynamasını yanlış buluyorum. Bunun hiç faydası yok değil ama bana göre esas bölgesinde kalsa faydaları daha çok. Bunların bana göre neler olduğunu da yazdım zaten. Benim için defansif orta saha oyuncusunun oyun alanı stoperler ile merkez orta sahanın arasındadır.
Sol tarafimiz saglam olsaydi geride oynamaya mahkum etmezdik diye dusunuyorum.

Hangi rolü veriyoruz hangi sonucu alıyoruz önemli olan bu
Zaten fener bizim sistemde oynamıyor
Kıyaslamayı hiç beğenilmeyen ozan tufan olarak verdim
Keza ndiaye çok beğeniliyor
Ndaiye maç başı verilen göreve istinaden kaç tane top arası kaç tane ikili mücadele kazanıyor ona bakarım ben
Ki yaptığı anlamsız fauller ve enerjisini yanlış kullanması çabası
Bugün sistemin aksamaya yönelik olmasında ndiaye ve sol bekin yeterli olmamasından kaynaklanıyor
Imbula ve asamoah atışlarını yapsaydık yürüyerek şampiyon olacak bir mühendislikten bahsediyor olurdum bugün

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Imbula 20 milyon ediyor işte o yüzden. Asamoah'ı Juve gibi takım bırakmıyor. Yoksa ben de bunalrı isterdim. Money talks.

Bunu elli sefer yazdım ama burada bazı arkadaşlar bunun böyle olmasını savunuyor. Eyvallah onların fikri ama birde herşeyi kendileri yaratmış kendileri biliyormuş gibi davranıyorlar. Atak Futbolu oynayan takımın defansif orta saha oyuncusunun stoperlerin arasına girmesi bence faydadan çok zarar verir. Oyun kurmak için giriyor deniyor ama bu sefer kendisinin olması gerektiği alanda bir oyuncu eksik olacağı için bir pas istasyonu eksik olmuş olur, rakip daha kolay pres yapar, stoperler ile aynı hizada olduğu için bu oyuncu yan pas yaparsın presi kıramazsın. Rakibi pozisyon tehlikeli bir hal almadan karşılayamazsın, ceza sahasına yakın bir yerde karşılamak herzaman tehlikelidir. Ataklarda çok geride kaldığı için dönen topları etkili bir şekilde alamazsın, böylelikle rakibe baskı kıramazsın. Hem orta saha oyuncusunun o kadar geriden oyun kurmasının mantığı nedir anlamış değilim? Üstelik bu durumdan bağımsız orada zaten bir Maicon var ayağı iyi olan. Bekler ile çıkıyor diye sigorta deniyor. Bu bile mantıksız, bekler ileri çıktığı için çoğu zaman tek santrfor oynayan rakibi iki stoper ve bir defansif merkezi orta saha oyuncusu ile beklemenin mantığı nedir? Hem bu adam beklerin boş bıraktığı pozisyona girmiyor ki bildiğin üçüncü stoper oluyor, neyin sigortası bu? Ayrıca bekler hücuma çıkarken orta sahadan bir oyuncuyu hücumdan mahrum bırakmak neyin nesi? Yukarıda da belirttiğim gibi dönen topları nasıl alıp rakibe baskı kuracaksın? Kanat değiştirirken pas istasyonu nasıl olacaksın?

Aynen öyle reis eğer Fernando stoperlerin arasına gömülürse ve Rakib takım hücum ve orta sahasında iyi baskı yaparsa Maicon-Fernando-Serdar üçlüsü olduğu gibi kilitlenir kalır iyice geride

Elinde Fernando gibi hem defansı hem topu çıkarmayı süper yapan bir adam varsa bunu orta sahanın merkezine koyarsın ki şöyle bir artısı var Fernando 'nun çok büyük bir alanı tek başına süper şekilde idare ediyor dört dörtlük ama stoperlerin arasına gömülürse vasat bir stoper kadar katkı sağlar

Fernando önde asıl olması gereken yerde olacak Badou 'ya da sağlam bir gaz verip hayvan gibi press yaptır rakibe orta sahayı resmen dağıtırız

ndiaye , selçuk gibi orta saha değildir. belki dikkat etmedin ama fernando şu anki bölgesinde birçok golü önledi. en az gol yiyen takımsak bariz katkısı var.
Fatih renktaşım sen olayı yanlış anlamışsın. Ben katkısı yok demiyorum, pozisyonları kesmekte çok faydalı ama bana göre kesmek zorunda kaldığı yer daha tehlikeli bir alan. Orada birini kaçırsa rakip kaleci ile karşı karşıya kalacak. Kendi alanında kalsa o topları daha tehlikeli olan ceza sahası yakınına gelmeden kesecek ve oradan başlayacak olan atalarımız defansın önünden başlamasına göre daha tehlikeli olacak. Bunun dışında Fernando yerinde olduğu zaman ileriye doğru oynayarak rakibin presini çok daha rahat ve çabuk kıra biliriz. Aynı hizada oldukları için yan pas yapıyorlar, yan pas yaparak pres kıramazsın. Yine atalarımızda dönen topları sadece Ndiaye toplamak zorunda kalmaz, Fernando ile birlikte bunu daha etkili yaparsın, rakibi daha çıkarmadan bozarsın. Benim gözlemlediğim bu yönde, Fernando yerinde olduğu zaman daha etkili oluyor, rakibi daha erken daha tehlikesiz alanda durduruyor, orada kapılan toplar ile daha etkili atağa kalkıyoruz ve dönen topları çok daha fazla kapıyoruz. Stoperler ile aynı hizada oyun kurmasını doğru bulmuyorum, bunu Maicon yapa bilecek kapasitede. Bekler ileri çıkıyor diye sigorta görevinin de gerekli olduğunu düşünmüyorum, çünkü rakipler çoğu zaman tek forvet oynuyorlar, üç kişinin tek forveti beklemesinin mantığını çözemiyorum. Biz hücum futbolu oynayan bir takımız, bu hücum futbolumuzun daha kolay olması için Fernando yerinde kalmalı. Bunu müsabakalarda gördük, ne zaman çok geri çekildi rakip orta sahada istediğini yaptı ve biz kendimiz doğru düzgün atağa çıkamadık.

Son düzenleme:
İQ seviyesi +90 olan herkes anlıyor. Dediğimi anlamadıysan senin adına üzgünüm hayatım, doktor tavsiyesi almalısın.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Tamam lütfen benim gibi geri zekalıların da anlayabileceği bir dilde ifade eder misin gerçekten anlamak istiyorum ortalama veya üstün zeka biri olarak bir geri zekalıya ne demek istediğini izah edebilirsin diye düşünüyorum.

Sol tarafimiz saglam olsaydi geride oynamaya mahkum etmezdik diye dusunuyorum.
Ama ben mesela Fernandonun üçüncü stoper gibi durduğu anlarda hiç beklerin kademesine girdiğini görmedim. Topları aşağı yukarı hep merkezde kesiyor, hemde ceza sahası içinde ama mevkisinde olsa rakip daha oraya o tehlikeli alana gelmeden kesecek zaten pozisyonu. En az gol yiyen takım savunması bir yere kadar haklı, buna lafım yok ve buna Fernandonun katkısı var ama çok geri gittiği için bir maç tehlikeye girdi, birinde zorlandık. O maçlarda puan kaybetsek yediğin gol sayısının bir önemi olmazdı.

Ama ben mesela Fernandonun üçüncü stoper gibi durduğu anlarda hiç beklerin kademesine girdiğini görmedim. Topları aşağı yukarı hep merkezde kesiyor, hemde ceza sahası içinde ama mevkisinde olsa rakip daha oraya o tehlikeli alana gelmeden kesecek zaten pozisyonu. En az gol yiyen takım savunması bir yere kadar haklı, buna lafım yok ve buna Fernandonun katkısı var ama çok geri gittiği için bir maç tehlikeye girdi, birinde zorlandık. O maçlarda puan kaybetsek yediğin gol sayısının bir önemi olmazdı.
Hocam konya macinda hem denayerin hemde lato'nun kademesine girdi baya.
Baya istatistikte kasmisti
0d0539b2e1aa259b7dd45b66c874b391.jpg

Hocam konya macinda hem denayerin hemde lato'nun kademesine girdi baya.
Baya istatistikte kasmisti
0d0539b2e1aa259b7dd45b66c874b391.jpg
Kademe dediğimiz merkezden, kendi pozisyonundan ayrılıp bek alanında rakibi karşılama mı, yoksa merkezde, ceza sahası içinde kalıp beki ekarte edip içeriye doğru kat eden rakibi veya içeriye doğru oynanan topu kesmek mi?

Kademe dediğimiz merkezden, kendi pozisyonundan ayrılıp bek alanında rakibi karşılama mı, yoksa merkezde, ceza sahası içinde kalıp beki ekarte edip içeriye doğru kat eden rakibi veya içeriye doğru oynanan topu kesmek mi?
Buna cevap verecek ne turkcem var nede futbol bilgim
:D

Beki ekarte eden rakibi karşılama kademe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt