Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yav hadi Tudor inat etti

Yardımcıları niye bir şey demiyor.Ayhan Akman ne işe yarıyor bu uyarıları yapamayacaksa

Bu Ayhan Ingilizce biliyor mu acaba. Yoksa hep Mert-Ayhan-Tudor üçlüsü olarak mı toplantı yapıyorlar.

sent via GSC

Bu Ayhan Ingilizce biliyor mu acaba. Yoksa hep Mert-Ayhan-Tudor üçlüsü olarak mı toplantı yapıyorlar.

sent via GSC

Muhtemelen ikinci dediğin gibidir.Mert bu yüzden herkesle sıkı fıkı ya zaten. :asd:

- - - Flood Önleme Sistemine yakalandınız :) - - -

Yav hadi Tudor inat etti

Yardımcıları niye bir şey demiyor.Ayhan Akman ne işe yarıyor bu uyarıları yapamayacaksa

Takımdaki yerlilere abilik yapsın diye alınmıştı geçen yıl.

3 lü oynamanın tek sebebi sol beklerin rezilliği başka açıklaması yok

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yav he he diğer takımların sol bekleri Marcelo, Roberto Carlos filan zaten onlar o yüzden oynayabiliyor.

Gazetede haber gorup sallamak ne kolay

Kaldi ki oturtmak istedigi bir 3'lu sistemiyse bekleyip deneyip gormek en mantiklisi olmaz mi?

3'lu savunmayla buyuk isler basaran takimlar var, gecmiste de su anda da

Bkz. Chelsea, Man City

Sezon basindan itibaren 9 haftada 3. Taktik degisikligi bu. Feghouli sag acik degil ortaya yakin oynatiyor 3lu savunmayla da ileride bi adam eksik oynuyoruz sagolsun.duran top ve top kaybi disinda yedigimiz gol yok hatta atak yemiyoruz neden 3lu?
duzgun isleyen ilk uc mactaki sistemden insan neden vazgecer? Sezon basi 4lu oynatacam demedi mi? Transferler buna gore yapilmadi mi? Yine tum hafta3 lu calisip 20. Dk serdarin sakatlanmayacagini nerden biliyor?
ayrica asamoah gelirse kimse tutamaz tudoru banko 3lu oynayacagiz

Gazetede haber gorup sallamak ne kolay

Kaldi ki oturtmak istedigi bir 3'lu sistemiyse bekleyip deneyip gormek en mantiklisi olmaz mi?

3'lu savunmayla buyuk isler basaran takimlar var, gecmiste de su anda da

Bkz. Chelsea, Man City
Sezon devam ederken, elinde isleyen bir sistemi birakip, baska bir sisteme gecmek tehlikeli.
Bunu yapacaksan sezon öncesi hazirlik dönemin de yapacaksin.

3 lü oynamanın tek sebebi sol beklerin rezilliği başka açıklaması yok

Asıl sol bek iyi olursa oynarsın 3 lüyü

Bence Tudor'un kafasındaki plan bazı arkadaşlarında söylediği hücum varyasyonlarında ki başarısızlığı,yaratıcılığı artırmak.Bekleri daha efektif kullanmak istiyor.Lakin şuan kadromuz ona pek müsait değil

Sezon devam ederken, elinde isleyen bir sistemi birakip, baska bir sisteme gecmek tehlikeli.
Bunu yapacaksan sezon öncesi hazirlik dönemin de yapacaksin.

Zaten takim 4-1-4-1'de beklerin kanat bek olmasi ve Fernando'nun arkaya gelmesiyle 3-4-3'e donuyordu mac icinde

Onun yerine 3-4-3'le sahaya cikip gerektiginde beklerden birinin geri gelmesiyle 4-3-3'e donmek kotu fikir degil

Yani bence dizilis burada hakkinda konusuldugu kadar kritik degil. Bence Tudor'a gelmesi gereken elestiri, neden sezon basinda kuvvetli bir press uygularken simdi bundan vazgectigidir. Cunku bence ilk maclarimizi rahatlikla ve guzel oyunla kazanmamizi saglayan dizilisimiz degil, oynayis tarzimizdi.

O tarzdan kontrollu oyuna neden donduk, ben de anlayabilmis sayilmam. Bir aciklama takimlarin karsimiza daha kapali ve kontraci cikmasi olabilir.

Üçlü oynayıp sola Tolga gibi birini koyarsan tepki görmen doğal birşey.

Oraya Garry yi koysa mesela sol kanat tamamen ölü olmazdı.

Geçen sene de bu sene de takım üçlü oynamaya müsait değil(di). Hâlâ bu saçma fantazi de ısrar etmesinin mantıklı bir açıklaması yok. Elinde bu sistemi oynatacak oyuncular yoksa oynatamazsın. Bu kadar basit.

Bırak artık şu inadı insanları delirtme be.

sent via GSC

Zaten takim 4-1-4-1'de beklerin kanat bek olmasi ve Fernando'nun arkaya gelmesiyle 3-4-3'e donuyordu mac icinde

Onun yerine 3-4-3'le sahaya cikip gerektiginde beklerden birinin geri gelmesiyle 4-3-3'e donmek kotu fikir degil

Yani bence dizilis burada hakkinda konusuldugu kadar kritik degil. Bence Tudor'a gelmesi gereken elestiri, neden sezon basinda kuvvetli bir press uygularken simdi bundan vazgectigidir. Cunku bence ilk maclarimizi rahatlikla ve guzel oyunla kazanmamizi saglayan dizilisimiz degil, oynayis tarzimizdi.

O tarzdan kontrollu oyuna neden donduk, ben de anlayabilmis sayilmam. Bir aciklama takimlarin karsimiza daha kapali ve kontraci cikmasi olabilir.
O sekil yine arkada devamli üc stoper cakili bir sekil de oynamiyorduk.
Sorun da bana göre burada zaten, arkada cakili üc tane stoper biz atak yaparken tek forvet oynayan rakibi bekliyorlar.
Bu durum yine senin bahsettigin pres olayina etki ediyor, cünkü bir adam eksiksin pres yaparken, ayni sekilde Fernando´nun stoperlerin arasina girmesi de bu dogrultu da etki ediyordu.

Son düzenleme:
Latovlevici ile 4 lü oynamaktansa tolgayı öne kırıp 3 lü oynamak daha iyi diye düşünüyorum
Linnes ı neden düşünmüyor anlamış değilim
Takım iki sıkıntısı var biri belhanda fegholui alan paylaşımı
Ikincisi orta sahanın takımı ileriye atamamasi
Mariano ile bir yere kadar
Ndiayeye biraz özgürlük verip daha delici oynamasını istemesi lazım
Buna uygun oyuncu zaten ndiaye

O sekil yine arkada devamli üc stoper cakili bir sekil de oynamiyorduk.
Sorun da bana göre burada zaten, arkada cakili üc tane stoper biz atak yaparken tek forvet oynayan rakibi bekliyorlar.
Bu durum yine senin bahsettigin pres olayina etki ediyor, ayni sekilde Fernando´nun stoperlerin arasina girmesi de bu dogrultu da etki ediyordu.

Bence olmasi gereken, biz hucumdayken stoperlerden biri ve Fernando'nun orta sahanin defansif yukunu ustlenip Badou'nun da bir atak opsiyonu olmasini saglamaktir.

Ben hocanin da aklinda bu tarz bir sey oldugunu dusunuyorum.

Sahada daha kendinden emin bir duruşu vardı takımın geçtiğimiz 8 haftada.Fb maçının bazı bölümlerinde ise ciddi manada elimiz ayağımıza dolandı.Takım ya hiç hazırlanmamış ya da çok yanlış hazırlanmış bu maça.Bence asıl eleştirilmesi gereken bu fakat bunun üstünde duran neredeyse hiçkimse yok.

Bence olmasi gereken, biz hucumdayken stoperlerden biri ve Fernando'nun orta sahanin defansif yukunu ustlenip Badou'nun da bir atak opsiyonu olmasini saglamaktir.

Ben hocanin da aklinda bu tarz bir sey oldugunu dusunuyorum.
Bu olabilir, cünkü hatirlarsan Denayer merkez stoper olarak baslamisti.
Orta sahaya kayip senin dedigini yapa bilecek en uygun oyuncu Denayer.
Ama iste bunu ne kadar yapa biliriz, rakip ataga gecince pres gücümüz ne kadar olur, yoksa Denayer stoper düsüncesi ile hemen geri mi cekilir.

Sahada daha kendinden emin bir duruşu vardı takımın geçtiğimiz 8 haftada.Fb maçının bazı bölümlerinde ise ciddi manada elimiz ayağımıza dolandı.Takım ya hiç hazırlanmamış ya da çok yanlış hazırlanmış bu maça.Bence asıl eleştirilmesi gereken bu fakat bunun üstünde duran neredeyse hiçkimse yok.

Aynen oyle. Fener macina gelmesi gereken elestiri "Neden 3'lu?" degildir. Zaten 20 dk. 3'lu oynadik.

Mental hazirlik, futbol anlayisi, yapilan degisiklikler, oyuna mudahale edilememesidir.

Ben de hocamin bu meziyetleri zamanla kazanacagina eminim. Kazaninca da bizim icin cok degerli olacaktir. Zaten o yuzden arkasindayim.

Bu olabilir, cünkü hatirlarsan Denayer merkez stoper olarak baslamisti.
Orta sahaya kayip senin dedigini yapa bilecek en uygun oyuncu Denayer.
Ama iste bunu ne kadar yapa biliriz, rakip ataga gecince pres gücümüz ne kadar olur, yoksa Denayer stoper düsüncesi ile hemen geri mi cekilir.

Biraz FM terminolojisi uzerinden konusacak olursak:

Takim cift taktikle sahaya cikiyor

4-1-4-1 ----> Orta saha kurgusu 1 DM, 2 MC iceriyor. Tolga solda oynadiginda orta sahaya kayip Belhanda'nin sol taraftan bir hucum opsiyonu olmasini sagliyor, hem de markaji bozup kendisi de ceza sahasina kosular yapabiliyor. N'Diaye bir Ball-Winning-Midfielder. Kazandigi an onunde bosluk yoksa risksiz pasa gidiyor (Genelde Fernando'ya donuyor). Fernando da takimin capasi.

3-4-3 ----> Orta saha 2 MC iceriyor. Ancak dedigin gibi Maicon veya Denayer'den biri cikip Deep Lying Playmaker'lik yapabiliyor kanata atilan toplarla. Bir DLP'nin yaninda oynamasi gereken ikili Box-to-Box ve Centre Mid'dir. Belhanda Centre Mid oynamadigi icin N'Diaye box-to-box'luk yapamiyor. Oysa N'Diaye rakip ceza sahasina kosular yapsa kanatlardan gelecek ortalar daha tehlikeli olur, sirf rakip orta sahayi kalabaliklastirdigimiz icin. Ama iste hoca kontraatak yemek istemiyor, Belhanda da Attacking Midfielder gibi oynadigindan Badou'yu arakada tutuyor.

Bence solda Tolga'nin oynadigi 3-4-3'te hocanin talimati su olmali: Denayer/Maicon DLP olsun, diger iki stoper arkada kalsin. Tolga soldan orta sahaya gelsin guclendirsin. Tolganin kanada Belhanda kaysin ve sol kanattaki hucum opsiyonu olsun. Sag tarafta Feghouli/Mariano var zaten. Badou'nun da ortadan ceza sahasina yardirmasiyla ofansif opsiyonlarimiz Gomis'in otesine gecmis olur. Ben birebir hocanin bunu oturtmak istedigini goruyorum. Kwadwo'yu da bu yuzden istiyor bence. Soldaki oyuncunun orta sahayi kuvvetlendirebilmesi demek akiskan hucum eden bir takim demek cunku.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt