Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçen hafta da söyledim şu ilk 10 haftayı x bir ünlü teknik adam yapsa hem basın, hem taraftar yere göğe sığdıramazdı. 2 senedir dibe girmiş takımı nasıl ayağa kaldırdığını,herkesin yıllardır beklediği "çöpleri" gönderdiği,Östersunds faciasından nasıl kalkıldığını,yeni bir takım bu kadar çabuk iyi oyun oynamasını,rakiplerle arayı açmasını vs.

Aykut Kocaman reziline en ufak laf söyletmeyen medya Tudor'a sürekli vuruyor. Taraftar da buna uyuyor. Aykut'un 10 kere kovulması lazımdı şimdiye. Taraftarın büyük kısmı hala Aykut'a sahip çıkıyor. Bizde ise tahammül diye bir şey yok.

Haftaya Gençler'e 5 atsak burası yine övgüyle dolacak. Günlük yaşıyoruz.
Onur, cok samimi bir sekilde soruyorum, basimizda Mourinho olsa idi, bu maclar da böyle korkak bir futbol oynadiginda övsek ne ise yarayacakti?
Aykut´a sahip ciktiklarini düsünmüyorum, en azindan benim Antu´dan, cevremden aldigim izlenim tam tersi.

Son düzenleme:
Zararın neresinden dönülürse kârdır.

Nasıl yanıldıklarını kabullenen arkadaşlara saygım sonsuz ise, tam tersi hâlâ sadece ucundan dokundurarak eleştirilerde bulunanlar hatta farklı olmak ayağına hocam sonuna kadar arkandayız ne olmuş yani hâlâ 3 puan öndeyiz falan diye konuşanlara saygım yok. Kaga buluyorlar resmen insanlarla.

Bu adam bizi bitirecek adam manyak bir kere nuh diyor peygamber demiyor kendi dediğinden asla şaşmıyor Terim den daha inatçı bir adam çıktı karşımıza, o bile inadından vaz geçiyordu yanlış olduğunu görünce.

Bu gidişle yine bir şampiyonluğu kaybettiğimiz ile mal mal ortada kalacağız en sonunda. Ama iş işten geçmiş olacak her zamanki gibi. Kadro ve oyuncu üstünlüğümüze rağmen derbilerde ve büyük maçlarda korkan ve yusuf yusuf olan hocanın Galatasaray da işi yok.

Son yılların Ismail Kartal dönemi ile birlikte en kötü Fenerbahçesi ve kaç tane ilk 11 oyuncusu eksik olan gelen giden rakibin gol yağmuruna tuttuğu Trabzon'a karşı böyle ezik bir oyun hiç bir şekilde kabullenemez.

sent via GSC

Hayır sonra da niye sistem yok,bizimniye Ferguson'umuz falan olmuyor da diyor aynı kişiler.Sen her hatasında her hocaya kovulsun hoca değil dersen olur mu?

1996-97 sezonunda eğer sosyal medya olsaymış demek ki, Terim efsanesi olmayacakmış. Adam o sene SamiYen'de Fener'den 4 yedi yahu. Sonra Süren başkan ısrar etti ve o sene takım oluştu.

Prandell'ye bile taa Aralık ayına kadar sahip çıkıldı ya. Adam hem ligde hem Avrupa'da rezil etmişti bizi. Oyun bundan 20 kat kötüydü hem de.

Zararın neresinden dönülürse kârdır.

Nasıl yanıldıklarını kabullenen arkadaşlara saygım sonsuz ise, tam tersi hâlâ sadece ucundan dokundurarak eleştirilerde bulunanlar hatta farklı olmak ayağına hocam sonuna kadar arkandayız ne olmuş yani hâlâ 3 puan öndeyiz falan diye konuşanlara saygım yok. Kaga buluyorlar resmen insanlarla.

Bu adam bizi bitirecek adam manyak bir kere nuh diyor peygamber demiyor kendi dediğinden asla şaşmıyor Terim den daha inatçı bir adam çıktı karşımıza, o bile inadından vaz geçiyordu yanlış olduğunu görünce.

Bu gidişle yine bir şampiyonluğu kaybettiğimiz ile mal mal ortada kalacağız en sonunda. Ama iş işten geçmiş olacak her zamanki gibi. Kadro ve oyuncu üstünlüğümüze rağmen derbilerde ve büyük maçlarda korkan ve yusuf yusuf olan hocanın Galatasaray da işi yok.

Son yılların Ismail Kartal dönemi ile birlikte en kötü Fenerbahçesi ve kaç tane ilk 11 oyuncusu eksik olan gelen giden rakibin gol yağmuruna tuttuğu Trabzon'a karşı böyle ezik bir oyun hiç bir şekilde kabullenemez.

sent via GSC

Bu maç ayarında kötü oynadığımız çok maç sayarım sana farklı hocalar döneminde,1-2 maça bakıp değerlendirme yapmak doğru bir yaklaşım değil.Bu takım elbette yenilecekti bir yerde,kötü de oynayacaktı.İyi oynayıp yenilmek mümkün olsa da pratikte zor bir eylem zaten.Yeniliyorsan muhtemelen kötü oynamışsındır,bundan doğal bir şey yok.Bu yenilginin Trabzon deplasmanında olması sinir bozucu o konuda katılırım da,dünyanın sonu da değil.

1996-97 sezonunda eğer sosyal medya olsaymış demek ki, Terim efsanesi olmayacakmış. Adam o sene SamiYen'de Fener'den 4 yedi yahu. Sonra Süren başkan ısrar etti ve o sene takım oluştu.

Prandell'ye bile taa Aralık ayına kadar sahip çıkıldı ya. Adam hem ligde hem Avrupa'da rezil etmişti bizi. Oyun bundan 20 kat kötüydü hem de.

Hep derim bu sosyal medya olayını ama hep de tepki görürüm nedense. :D

Onu geç,hatta Metin Oktay dahi olmayabilirdi.Abartmıyorum durum kesinlikle bu.Sadece tüketmek isteyen ve aşırı tahammülsüz bir kitle yarattı bu sosyal medya.

Bu maç ayarında kötü oynadığımız çok maç sayarım sana farklı hocalar döneminde,1-2 maça bakıp değerlendirme yapmak doğru bir yaklaşım değil.Bu takım elbette yenilecekti bir yerde,kötü de oynayacaktı.İyi oynayıp yenilmek mümkün olsa da pratikte zor bir eylem zaten.Yeniliyorsan muhtemelen kötü oynamışsındır,bundan doğal bir şey yok.Bu yenilginin Trabzon deplasmanında olması sinir bozucu o konuda katılırım da,dünyanın sonu da değil.
Mesele sadece yenilmek, kötü oynamak degil Sarper.
Oyuncular kötü gününde olur, kötü oynar yenilirsin.
Esas mesele hocanin böyle maclarda ki mentalitesi.
Oyunculari, oynayamayacaklari, oynayamadiklari ortaya cikan pozisyonlarda oynatmasi, bunda israr etmesi.
Bunlardan bir an önce vazgecmesi lazim, yoksa iki üc haftaya rüzgar tamamen tersine dönmüs olur.

Son düzenleme:
Onur, cok samimi bir sekilde soruyorum, basimizda Mourinho olsa idi, bu maclar da böyle korkak bir futbol oynadiginda övsek ne ise yarayacakti?
Aykut´a sahip ciktiklarini düsünmüyorum, en azindan benim Antu´dan, cevremden aldigim izlenim tam tersi.

Mourinho "korkak ve sıkıcı" oynatıyor zaten. Adam sürekli bu yüzden eleştiri alıyor ama diğer yandan da bakıyorlar adam başarılı. Herkesin bir taktiği vardır. Herkes hücum oynayarak başarılı olmaz. Simeone mesela katı defans yaparak 2014'te hem LaLiga hem de son saniye golü olmasa CL şampiyonu olacaktı. Korkak mı diyeceğiz adama yani? Kendinden belki 6-7 kat yüksek bütçeli takımları geçti.

İnsanlar bunu anlamıyor işte. İlla hücum oynayacaksın. Futbol bu değil. Dünyanın en iyi hücum antrenörü Zeman'dır, adam daha santrada 6-7 oyuncuyla hücuma çıkıyor ama kaç senedir takımları küme düşürüyor. Ama bizimkilere sorsak adam hücum oynatıyor,"korkak" değil yani büyük hoca.

Mesele sadece yenilmek, kötü oynamak degil Sarper.
Oyuncular kötü gününde olur, kötü oynar yenilirsin.
Esas mesele hocanin böyle maclarda ki mentalitesi.
Oyunculari oynayamayacaklari, oynayamadiklari görünen pozisyonlarda oynatmasi, bunda israr etmesi.

Tudor'un sorunu bu değil,çok takıyorsunuz diziliş olayına.Sorunu,alternatifsizlikler içinden alternatif çıkartamaması.Oyuna sokup maçı değiştirecek adam pek yok kabul de,kendisi de bu konuda verim almıyor veya almaya çalışmıyor.Eren hadi neyse de Yasin'i adam etse 1-2 adam geçer kaleye vurur kaleciden döner falan bir şeyler yapar en azından.

Hep derim bu sosyal medya olayını ama hep de tepki görürüm nedense. :D

Onu geç,hatta Metin Oktay dahi olmayabilirdi.Abartmıyorum durum kesinlikle bu.Sadece tüketmek isteyen ve aşırı tahammülsüz bir kitle yarattı bu sosyal medya.

malesef. İnsanların hatasını kovalayan bir kitle var. Hata yapsa da vursak diye bekliyorlar. Sadece futbolda değil genel anlamda.

Nasıl doğru değil 1-2 maça bakıp değerlendirme yapmak. Bu maçlar büyük maç diye tabirlendirdiğimiz maçlar.

Bu maçları kazandın mi sen bir kere moral olarak öne geçerken rakibini de demoralize ediyorsun. Fener maçındaki oyun ile hem Fenere hem Beşiktaşa hem de IBB ye moral verdik.

En üzücü olanı ise adamların "daha büyük maç oynamadılar" diye yarattıkları algının kendi açılarından doğru çıkması oldu.

sent via GSC

Mourinho "korkak ve sıkıcı" oynatıyor zaten. Adam sürekli bu yüzden eleştiri alıyor ama diğer yandan da bakıyorlar adam başarılı. Herkesin bir taktiği vardır. Herkes hücum oynayarak başarılı olmaz. Simeone mesela katı defans yaparak 2014'te hem LaLiga hem de son saniye golü olmasa CL şampiyonu olacaktı. Korkak mı diyeceğiz adama yani? Kendinden belki 6-7 kat yüksek bütçeli takımları geçti.

İnsanlar bunu anlamıyor işte. İlla hücum oynayacaksın. Futbol bu değil. Dünyanın en iyi hücum antrenörü Zeman'dır, adam daha santrada 6-7 oyuncuyla hücuma çıkıyor ama kaç senedir takımları küme düşürüyor. Ama bizimkilere sorsak adam hücum oynatıyor,"korkak" değil yani büyük hoca.
Benim kast ettigim yildiz bir hoca lafi idi.
Hani öyle bir hoca olsa ve su futbolu oynatsa, Mourinho bu yahu desek elimize ne gececek?
Hayir devamli hücum oynayacaksin diye bisey yok ama tamamen kendi sahanda beklemek ile devamli defans bile yapamazsin.
Bir yerde acik verir, gol, goller yersin.
Galatasarayin basinda, Türkiye liginde maci kendi sahanda bekleyerek oynayamazsin.

asıp kesmek için erken hala ama bariz hatalar yapıyor oyuncularla alakalı. 11 diziliş olarak iyi gözükse de hala eksikler var, form düşüşleri olacak. (2-3 haftadır yaşadığımız gibi) ne yazık ki kenarda bekleyen adamlarda etkisiz eleman. en az kayıpla devre arasına girmek lazım. sezon ortası transfer şart.

Nasıl doğru değil 1-2 maça bakıp değerlendirme yapmak. Bu maçlar büyük maç diye tabirlendirdiğimiz maçlar.

Bu maçları kazandın mi sen bir kere moral olarak öne geçerken rakibini de demoralize ediyorsun. Fener maçındaki oyun ile hem Fenere hem Beşiktaşa hem de IBB ye moral verdik.

En üzücü olanı ise adamların "daha büyük maç oynamadılar" diye yarattıkları algının kendi açılarından doğru çıkması oldu.

sent via GSC

Değerlendirme yapmak derken,defolsun gitsin anlamında doğru değil tabi.Çokça yazıldı burada,Terim'in de ilk sezonlarındaki karnesi pek parlak değil derbilerde.Kaybettik yapacak bir şey yok,önümüze bakmalıyız.Başak veya Bjk deplasmanından 3 puan şart oldu artık bu kaybın telafisi için.

Tudor en başta niye kalmalı biliyor musunuz?

Sene başında da dediğim gibi mevcut yönetim yeni bir hocayla daha çalışmayı, para harcamayı haketmiyor. Bırakalım ya Tudor ile başarılı olsunlar ya da hep beraberce Mayıs'ta gitsinler.

Değerlendirme yapmak derken,defolsun gitsin anlamında doğru değil tabi.Çokça yazıldı burada,Terim'in de ilk sezonlarındaki karnesi pek parlak değil derbilerde.Kaybettik yapacak bir şey yok,önümüze bakmalıyız.Başak veya Bjk deplasmanından 3 puan şart oldu artık bu kaybın telafisi için.
Bu adam ile Başakşehir veya Beşiktaş deplasmanından 3 puan alabileceğimize zerre inanmıyorum ben. Beni buna inandıracak tek bir neden de yok ortada açıkcası.

sent via GSC

Hani öyle bir hoca olsa ve su futbolu oynatsa, Mourinho bu yahu desek elimize ne gececek?
Hayir devamli hücum oynayacaksin diye bisey yok ama tamamen kendi sahanda beklemek ile devamli defans bile yapamazsin.
Galatasarayin basinda, Türkiye liginde maci kendi sahanda bekleyerek oynayamazsin.

2007-2008 sezonunu hatırlıyor musun?

ha bide maç içerisinde oyuncular çok fazla yer değiştiriyor. rakibi böyle çözmeye çalışması genelde bizim çözülmemize sebep oluyor. belirli dk ya kadar feguli nerde oynadı anlayamadım. (orta saha/sol/sağ) sahada kaldığı sürede sürekli yer değiştirerek oynadı. sağ kanadı bozmaması lazım işleyen tek kanat orası zaten onu da müdahelerle bozuyor.

- Takimi ofansif oynat, ha evde ha disarda, bu takim deplasmanda boyle geride oynamamali

- Ndiaye'yi fazla geride oynatma, birak adam ofansif katki versin takima ayni Osmanli'da yaptigi gibi, tek önlibero olarak Fernando'yu oynat, onunde de Belhanda ve Ndiaye birlikte oynasin, 4141 olabilir 433 olabilir

- Feghouli'yi serbest oynatmak yerine sag kanatta oynat ki pozisyon yaratsin, takima katki saglasin ve Mariano'ya yakin oynat

- Garry'i ilk 11'de oynat, her iki kanattan hucum edelim, yine iyi kotu defansi zorlayacak bir oyuncu, pozisyon yaratir, kaleye sut ceker, Tolga gibi kaybolup gitmez

- Serdar Aziz'in bilmem neyi kirilsa bile Denayer'in yerine oynat

- Oyun okumani gelistir ve her macta yaptigin hatalardan ders cikarmaya basla yoksa senin ile isimiz yas be hocam

ya biz zaten defansif oynamıyoruz ki? dünü boşver, dün ne savunma ne hücum yapabildik ama önceki 9 maç gayet ofansif oynamıştık. Dediğim gibi Galatasaray,FB,BJK'de defans oynayamazsın diye bir şey olmaz. Lucescu nispeten defansif oynatarak hem bizi hem Bjk'yi ligde şampiyon yaptı. CL'de çeyrek final oynadık vs.

Futbol skor oyunudur. Ersun hücum oynatıyordu ne oldu? Rezil,rüsva olup gitti. Artık bu zihniyetten vazgeçelim. Başarı varsa oyun önemli değildir.

ha bide maç içerisinde oyuncular çok fazla yer değiştiriyor. rakibi böyle çözmeye çalışması genelde bizim çözülmemize sebep oluyor. belirli dk ya kadar feguli nerde oynadı anlayamadım. (orta saha/sol/sağ) sahada kaldığı sürede sürekli yer değiştirerek oynadı. sağ kanadı bozmaması lazım işleyen tek kanat orası zaten onu da müdahelerle bozuyor.

Bunun sebebi aslında bazı arkadaşlarımızın fazla takılıyorsun dedi dizilişteki takıntısı. Hoca 3 stoperle oynayınca da zaman zaman 4'lü oynayınca da ataktayken hep 3-4-3'e geçiriyor takımı. Bunu da ön kanatları içerde oynatarak yapıyor. SIkışıp kalıyor oyun bu sebeple. Sağ taraftan Mariano ve solda oynayan youncu da yeterince pas alamayınca oyun kör dövüşüne dönüyor. Halbuki kantlarda açık kalsa Feghouli ve solda oynayah youncu ortadan Ndiaye ve Belhanda'ya da çok yer açılacak. Bunu görmesi lazım. Resmen bu şekilde 4 oyuncuyu kendi ellerimizle bağlıyoruz. Hatta Mariano'nun etkisizliği, Gomis'in beslenememesi de eklenince 6.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt