- 18 Temmuz 2009
- 80.866
- 225.793
- 5.093
Lucescu defansif oynatmadı bizi, Beşiktaş'ı da direk defansif oynattı sayılmaz.
Bu ligde defansif oyunla şampiyon olamazsın.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Lucescu defansif oynatmadı bizi, Beşiktaş'ı da direk defansif oynattı sayılmaz.
Lucescu defansif bir oyun sergilemedi, tamda senin bahsettigin gibi, elindeki malzeme ile bu isi dengeli bir sekilde yapti.ya biz zaten defansif oynamıyoruz ki? dünü boşver, dün ne savunma ne hücum yapabildik ama önceki 9 maç gayet ofansif oynamıştık. Dediğim gibi Galatasaray,FB,BJK'de defans oynayamazsın diye bir şey olmaz. Lucescu nispeten defansif oynatarak hem bizi hem Bjk'yi ligde şampiyon yaptı. CL'de çeyrek final oynadık vs.
Futbol skor oyunudur. Ersun hücum oynatıyordu ne oldu? Rezil,rüsva olup gitti. Artık bu zihniyetten vazgeçelim. Başarı varsa oyun önemli değildir.
Lucescu defansif bir oyun sergilemedi, tamda senin bahsettigin gibi, elindeki malzeme ile bu isi dengeli bir sekilde yapti.
Dün ve gecen hafta ki macin defansif oynama ile zaten bir alakasi yok, olay yapilan yanlislar, bu yanlislarda inat edilmesi ve hücüm etmeyi birak, bunu düsünmemek bile.
Kimse top ile tüfek ile hücum beklemiyor ama böylesi biseyi de kimse kabul edemez.
Nasil taktik dizilise Sarper?Tudor'un sorunu bu değil,çok takıyorsunuz diziliş olayına.Sorunu,alternatifsizlikler içinden alternatif çıkartamaması.Oyuna sokup maçı değiştirecek adam pek yok kabul de,kendisi de bu konuda verim almıyor veya almaya çalışmıyor.Eren hadi neyse de Yasin'i adam etse 1-2 adam geçer kaleye vurur kaleciden döner falan bir şeyler yapar en azından.
Nasil taktik dizilise Sarper?
Su an alternatif konusundan önce sorun bu, oyuncularin yanlis yerlerde oynamalari.
Feghouli merkez´de rakibin kucaginda oynuyor, orta sahadan dogru düzgün bir destek almadan, Tolga sol ic oynuyor, kanatsiz oyun oynuyoruz.
Elimizde üc tane kanat oyuncusu var, dün ikisini de merkez´de oynattik.
Su anda esas Problem dizilis, alternatif degil.
Eger su son iki mac oldugu gibi 10-11 mac oynayacaksak, hatalarda israr edilecek ise, biz hepimiz sinir hastasi oluruz söyleyeyim sana.Bu takım en fazla 20,taş çatlasın 22-23 maçta o bahsi geçen futbolu oynayabilir.Geri kalan en az 10-11 maçta bunlar olacak.Bunlar gerçekler.Kötü oynarken kazandığımız,iyi oynayıp da kazanamadığımız 2-3 maçı da yer değiştir işte.
Lucescu defansif bir oyun sergilemedi, tamda senin bahsettigin gibi, elindeki malzeme ile bu isi dengeli bir sekilde yapti.
Dün ve gecen hafta ki macin defansif oynama ile zaten bir alakasi yok, olay yapilan yanlislar, bu yanlislarda inat edilmesi ve hücüm etmeyi birak, bunu düsünmemek bile.
Kimse top ile tüfek ile hücum beklemiyor ama böylesi biseyi de kimse kabul edemez.
Eger su son iki mac oldugu gibi 10-11 mac oynayacaksak, hatalarda israr edilecek ise, biz hepimiz sinir hastasi oluruz söyleyeyim sana.
Biz iki mactir kötü oynamadik, biz iki mactir futbol oynamadik.
Alternatifimizin olmadigi da bir sorun, bunu kabul ederim ama esas sorun olduguna katilmiyorum.İlk maçlardaki gibi Fernando ve Ndiaye rahat rahat oynayamıyor çünkü,neredeyse her maç baskı yiyor o ikili özellikle de Fernando.Tudor da kendince böyle bir çözüm üretmeye çalışıyor ne derece doğru tartışılır.
Bence alternatif asıl sorun,kenardan girip oyunu değiştirecek,maç kazandıracak adamın olacak.Şampiyon olan takımlara bak,hepsinin böyle sürpriz adamları vardır.Bizde de olması lazım.
Ben kötü macimiz olmayacak demiyorum ki, böyle iki macimiz olmamali, hic bir sey yapmadik, yapmak istemedik, sorun bu.E tabi olacak abi,zaten şampiyonluk 23 galibiyet bandında geliyor.2-3 maç da kötü oynadığın halde kazanırsan ne ala 80 puanı görürsün.Bizim ilk maçlardaki oyunu oynayıp da kazanamadığın maç 1,bilemedin 2 maçı geçmez.
tudor geçen yıldan beri tüm derbilerde takımı geriye çekiyor. adam stoper çıkarıp stoper alıyor oyuna yaw forvet çıkıp forvet giriyor. be adam çift forwarda dönsene neyden tırsıyorsun bu kadar. derbilerde sardırmazsan puan zor bir uyanamadı şu adam. kendini geliştirmediği açık bu yüzden vakit kaybı diyoruz. hamzada böyleydi. reza 2 rezalet takımla tudoru tokatlamayı başardı şaka gibi. dünkü tudor açıklamaları bile nasıl bir sayko olduğunu gösteriyor adamın aklıma geldikçe gülüyorum ya. adam tsnin oyun tarzını beğenmemiş sanane be adam şakamısın![]()
Alternatifimizin olmadigi da bir sorun, bunu kabul ederim ama esas sorun olduguna katilmiyorum.
Tabiki Fernando ve Ndiaye baski yiyecek ama bu baskiyi ortayi iyice kalabalik bir hale sokarak cözemezsin.
Kanatlarda oyuncun olacak, merkez orta saha oyuncularin oyunu oralara acabilecekler.
Aksi halde Fernando, Ndiaye baski yerler, merkez rakip tarafindan da kalabalik oldugu icin ve kanatlarda oyuncumuz olmadigi icin o baskiyi kiramazlar.
- - - Flood Önleme Sistemine yakalandınız- - -
Ben kötü macimiz olmayacak demiyorum ki, böyle iki macimiz olmamali, hic bir sey yapmadik, sorun bu.
Bu kötü oynamaktan da kötü bir durum.
Tudor geçen sezondan beri takımın başında farkında mısınız? Ne 1-2 maçı. Fb, Bjk, Ts ve Başakşehir'e karşı oynadığı 6 maçın 5'ini kaybetti ve 1 gol atabildik. Kaybetmenin dışında doğru düzgün pozisyona bile giremiyoruz hedef maçlarda. Bu neyin romantizmi anlamadım.
Oyuncu tercihlerinde, değişikliklerinde yapılan hataların dışında bana göre ama oynattığı oyun ışık vermiyor. Sadece tempoya ve prese dayalı bir oyun her rakibe karşı işlemez, takımda her zaman yüksek tempoda oynayamaz. Rakip 1-2 oyuncumuzu kilitlediğinde takım sahada ne yapacağını bilmeden dolaşmaya başlıyor. Özellikle hücum bölgesinde oyuncular birbirlerinden çok uzak ve kopuk. Topu birbirlerine atıp bekliyorlar. Ben Hamza'yı doğaçlama oynatıyor diye eleştiriyordum ama Tudor'un yanında Hamza'nın oyunu bile daha organize kalıyor.