Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu takıma ferguson gelse 5 sene şampiyon olamadı diye döve döve kovardınız

biraz sabır
kaldı ki 6. sene de "cantona geldi şampiyon yaptı." derdiniz ben sizi biliyorum
522bc9e4c7747ed8dfb9d4e9d5ccfa54.jpg

sent via GSC

dün yenildik diye, aportta bekleyen medya hemen hocama saldırmaya başladı. yok berbatov, tudor için beni nasıl yöneteceğini bilmiyordu demiş hebele hübele.

yabancı kaynaklarda buna ilişkin 1 (bir) tane bile haber göremedim. gördüğüm, berbatov birkaç gün önce espn'ye konuşmuş. onda da ronaldo ve real madrid hakkında şeyler söylemiş.

Galatasaray'da Tudor'a Berbatov'dan flaş eleştiri

Dimitar Berbatov talks to ESPN FC about Manchester United Tottenham and more - ESPN FC

Son düzenleme:
Galatasaray acisindan kayip bu. Ciftlik olacak yeniden Florya... Taraftar her daim istikrarli ve hasbelkader iyi giden yapiyi bile, herseyin cökmesi pahasina, harcamaya hazirdir. Bunu cokca yasadik. Ancak Tudor gider, ve yine kofti hocalar gelmeye devam ederse, Florya yeniden ciftlik, herkesin kafasina göre takildigi, 5-6. lik mücadeler olagan olan, o yavsamis yapiya yine geri dönecek. Ve bu maalesef son 9 yilin özeti. Is ahlaki dibe inmis bir takim, sürekliligi olan basarilara imza atamaz.

Maalesef,olacak olan da bu ama ben sana söyleyeyim.

şu rezil fenerden kendi evinde korkan bi adama hangi küfrü etsen az. ulan şu poşet kameniye 3 şut çeksen biri zaten içerdeydi takım adam gibi bi şut bile çekmedi

Tudor için ''Hatalarından ders çıkaracaktır, gelişime açık bir TD vs...'' ifadelerini gördükçe aklıma F. Rijkaard örneği geliyor...

Sezonu kapattığı belli olan Kewell küsmesin ve belki sezon sonunda birkaç maç oynar diye (Oynayamadı), iyi kötü iş gören Nonda' yı takımdan gönderten; takımda en fazla süre alan oyuncu M. Sarp iken, kameraların önünde ''Orta saha için transfere gerek görmedim'' diye efelenen; ara transfer imkanını saçma tercihlerle heba eden Rijkaard için de ''Ligi tanıdı, artık hata yapmayacaktır, durumun ciddiyetini anlamıştır'' diye maval okunmaktaydı. T.D. olarak gelmesinden büyük heyecan duyduğum, futbolculuğuna hayran olduğum adam için ''Rijkaard' a bir daha ciddi hedefleri olan herhangi bir Avrupa kulübü görev vermeyecektir. Her şeye doymuş, futbola dair hevesi tükenmiş biri, yakın zamanda Himalayalarda Nirvana' ya ulaşmaya çalıştığına dair haber görürsem şaşırmam'' gibi bir şey yazmıştım, Avrupa' nın top 10 kulüplerinden birine gideceğini iddia edenlere cevaben...

Tudor belli ki saplantılarına esir düşen biri. Üçlü defans fantezisine en olmadık anda dönmeyeceğinin, kanatsız oyun anlayışında ısrar etmeyeceğinin garantisi olmadığı gibi; kimbilir dağarcığında bunlar gibi ne ''Sürpriz yumurtalar'' vardır bizim şu an hayal bile edemeyeceğimiz?...

Hemen kovulsun demiyorum, puantajda başarılı görünürken gönderilmesi, yerine getirilecek kişi için de handikap olur, olası birkaç olumsuz sonuçta Tudor, Ferguson gibi anılmaya başlanır bu defa. Yönetim sırf bu sebeple bile öyle bir adım atamaz, gerçekçi olalım, onların işi de zor bu aşamada. Bekleyip göreceğiz, ilk yarı sonuna kadar şekillenir gidişat...

Takımımızın oynadığı futbol her maç bir öncekini aratacak şekilde tepe üstü çakılmakta; bu durum devam eder, skorlara da aynı şekilde yansırsa 2. yarıda takımın başında olamayacaktır kendisi. Yanılıyor olmayı çok isterim...

Bununla CL’de City, Real’e karşı çıksak 5’li savunma+4 ön libero çıkar muhtemelen.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ee yani?

şayet şartlar öyle gerektiriyorsa isterse 11 kaleciyle çıksın sıkıntı yok. hoca kazandığı taktirde haklıdır.

mourinho'nun inter'de kazandıkları belli, oynattığı futbol belli. pragmatist futbol oynattı diye kötü hoca mı oldu yani? adam, rakibin tehlikeli oyuncularını görünce "ileriye çıkalım, geride alan bırakalım, rakibin hızlı oyuncuları gelsin bize gol atsın." mı demeli? biraz mantık.

ha şimdi diyeceksin ki tudor son 2 maçı kazanamadı o ayrı konu -kaldı ki her maçı kazanamayız. tarihte 34 maçta 102 puan toplayarak şampiyon olan bir takım henüz bulunmamaktadır- whatever, dursun'un blanc veya o seviyedeki bir hocayı getiremeyeceği aşikar. yaş olarak buffon'dan küçük bir adamdan bahsediyoruz, daha önünde uzun seneleri olan potansiyeli olan, hırslı bir adam. ben demiyorum ki hocayı eleştirmeyin, elbette yanlışları var yaşı gereği olacak da. ama bu yaptığınız asalım keselim muhabbeti doğru değil. sezon ortasında lider olan takımın hocasının kovulduğu nerede görülmüş? yapılması gereken taraftar ve camia olarak kenetlenip, en kötü sezon sonuna kadar sabretmek. ferguson bile 6. senesinde şampiyon oldu ya. aynısı bizim başımıza gelse ilk 5 sene neler yaşanır hayal etmek çok zor değil.

son iki maçtan gerekli dersleri alacağı konusunda tudor hocama güvenim tam. geçmişe takılıp kalmayıp, önümüzdeki maçlara bakmak en doğrusu olacaktır.

imza: Fuat Ölmüşgillerden

Biz mi çok mükemmelliyetçiyiz yoksa çabuk mu gaza geliyoruz anlamıyorum. Medyada aşırı bir şekilde Tudor eleştirisi yapılıyor. Öte yandan benim gözümde Tudor'dan 10 kat kötü Aykut Kocaman'a karşı herkes sessiz. Daha iyisini getireceksek buyurun getirin. Saplantılı bir şekilde Tudor'u savunmuyor ya da eleştirmiyorum. Ama vasat, herhangi biri gelecekse Tudor'la üçüncü olalım umurumda olmaz!!!

Biz mi çok mükemmelliyetçiyiz yoksa çabuk mu gaza geliyoruz anlamıyorum. Medyada aşırı bir şekilde Tudor eleştirisi yapılıyor. Öte yandan benim gözümde Tudor'dan 10 kat kötü Aykut Kocaman'a karşı herkes sessiz. Daha iyisini getireceksek buyurun getirin. Saplantılı bir şekilde Tudor'u savunmuyor ya da eleştirmiyorum. Ama vasat, herhangi biri gelecekse Tudor'la üçüncü olalım umurumda olmaz!!!

bize ne aykutdan, biz kendimize bakalim, foyamiz ortaya cikti bu takim zor mac üzerimize gelip baski kuran pres yapan takimi yenemiyor! fbyi yenemedik, kötü tsyi yenemedik, bjkde 0cekcez, basak bizi yer zaten, bunun neresi mükemmeliyetcilik bizim yaptigimiz öngörü ve tudor bizim gördügümüzü görmüyor!

Fener macini kazanmis olsak ts macini kaybetmemizin bi onemi yoktu.fener macina 3 stoper bu maca 4 duz orta saha ile cikip puan kaybetti.ilk haftalardaki presimizden vazgectik.surekli bi sistem degisikligi yapiyor.takimin dengeleriyle oynanmaz bu kadar.

bize ne aykutdan, biz kendimize bakalim, foyamiz ortaya cikti bu takim zor mac üzerimize gelip baski kuran pres yapan takimi yenemiyor! fbyi yenemedik, kötü tsyi yenemedik, bjkde 0cekcez, basak bizi yer zaten, bunun neresi mükemmeliyetcilik bizim yaptigimiz öngörü ve tudor bizim gördügümüzü görmüyor!

Söylemek istediğim şu. Medyada inanılmaz bir baskı var ve bu baskı taraftara da yansıyor. Taraftarın bu tavrı takıma da yansıyor. Gerilen, panik içindeki takım ve teknik direktör hatalar yapıyor.
Tudor hala kendini ispat etmeye çalışan bir teknik direktör pozisyonunda. Bundan kurtulması gerek. Bu psikolojiden kurtulamadığı sürece başarılı olamaz. "Kompleksli olduğundan ötürü inatla değişik şeyler yapıyor" deniliyor ama ben katılmıyorum. Kendisini teknik direktör olarak kabul etmeyenler "alternatif oyun kuramayan adam" olarak baskı kurduğu için acemice hatalar yapıyor. Aşırı baskı başarısızlık getirir. Bu tartışmasız bir gerçektir. Adamın arkasında Fatih Terim korkusu var! Devamlı ensesinde Fatih Terim'in nefesini hissediyor. "Hata yaptığım anda beni gönderecekler" diye düşünüyordur. Buna yüzde yüz eminim. Çünkü Galatasaray camiası olarak herkesten özür diliyorum "basiretsizdir" Başı sıkıştığı anda teknik anlamda Fatih Terim'e koşuyor. Çünkü Fatih Terim öyle ya da böyle 1 - 2 sezon o takımı şampiyon yapıyor. Peki ya sonrası. Sonrası herkesin malumu.

Son iki haftaya bakınca;

Fenerbahçe maçını sabaha kadar oynasaydık Fenerbahçe oyun oynatmamaya yönelik, duran toptan gol atarım mantığı çerçevesinde kendisine özel tipik derbi karakterinde oynadığı için, hakem art niyetli olduğu için o maçı kesinlikle kazanamazdık. Serdar'ın 20. dakikada sakatlanmış olmasını da hatırlatmak istiyorum.

Trabzonspor ise evet eleştirebiliriz. Yasin, Garry hamlesinin geç gelmesi, hatta Gomis - Eren değişikliği intihardı. Bunun yanında gereksiz iki kırmızı kart sonumuzu getirdi. Bunlar disiplinsizlik örneğidir ve bütün bunların baş sorumlusu teknik direktördür ama olayları neden sonuç ilişkisi çerçevesinde değerlendirmek lazım. Sadece teknik direktöre yüklenmemeli. Hamle oyuncuların yetersiz; çok yetersiz.

Olayların sebebi yukarıda özetliğim ortam; sonucu da Trabzonspor maçı.

Söylemek istediğim şu. Medyada inanılmaz bir baskı var ve bu baskı taraftara da yansıyor. Taraftarın bu tavrı takıma da yansıyor. Gerilen, panik içindeki takım ve teknik direktör hatalar yapıyor.
Tudor hala kendini ispat etmeye çalışan bir teknik direktör pozisyonunda. Bundan kurtulması gerek. Bu psikolojiden kurtulamadığı sürece başarılı olamaz. "Kompleksli olduğundan ötürü inatla değişik şeyler yapıyor" deniliyor ama ben katılmıyorum. Kendisini teknik direktör olarak kabul etmeyenler "alternatif oyun kuramayan adam" olarak baskı kurduğu için acemice hatalar yapıyor. Aşırı baskı başarısızlık getirir. Bu tartışmasız bir gerçektir. Adamın arkasında Fatih Terim korkusu var! Devamlı ensesinde Fatih Terim'in nefesini hissediyor. "Hata yaptığım anda beni gönderecekler" diye düşünüyordur. Buna yüzde yüz eminim. Çünkü Galatasaray camiası olarak herkesten özür diliyorum "basiretsizdir" Başı sıkıştığı anda teknik anlamda Fatih Terim'e koşuyor. Çünkü Fatih Terim öyle ya da böyle 1 - 2 sezon o takımı şampiyon yapıyor. Peki ya sonrası. Sonrası herkesin malumu.

Son iki haftaya bakınca;

Fenerbahçe maçını sabaha kadar oynasaydık Fenerbahçe oyun oynatmamaya yönelik, duran toptan gol atarım mantığı çerçevesinde kendisine özel tipik derbi karakterinde oynadığı için, hakem art niyetli olduğu için o maçı kesinlikle kazanamazdık. Serdar'ın 20. dakikada sakatlanmış olmasını da hatırlatmak istiyorum.

Trabzonspor ise evet eleştirebiliriz. Yasin, Garry hamlesinin geç gelmesi, hatta Gomis - Eren değişikliği intihardı. Bunun yanında gereksiz iki kırmızı kart sonumuzu getirdi. Bunlar disiplinsizlik örneğidir ve bütün bunların baş sorumlusu teknik direktördür ama olayları neden sonuç ilişkisi çerçevesinde değerlendirmek lazım. Sadece teknik direktöre yüklenmemeli. Hamle oyuncuların yetersiz; çok yetersiz.

Olayların sebebi yukarıda özetliğim ortam; sonucu da Trabzonspor maçı.

bi konuda yaniliyorsun, fatih terime evet herzaman okeyim o benim icin baska bir deger lakin su an t.d tudor gecen sene evet baski yaptik, kötü sonuclar kötü kadro ama bu sene ostersund macinda sonra bile tudara simsiki sarildik inandik fatihi terimin fsi aklimiza gelmedi, yola dolu dizgin tek basina ilerliyorken kendi icinde bi takim sacma sapan tavirlarindan mac icerisindeki yanlisliklarindan ve nedeni bilinmez korkusundan büyük maclardaki bizi ister istemez sorgulatmak zorunda kaldi, bir oldu iki oldu tamam ama artik birdahakinde kredimizde tükeniyor tek basina sampiyonluga gidiyorken bir bir puanlar eriyip gidiyor, kötü olan önümüzü göremiyoruz günden güne

Tudor için ''Hatalarından ders çıkaracaktır, gelişime açık bir TD vs...'' ifadelerini gördükçe aklıma F. Rijkaard örneği geliyor...

Sezonu kapattığı belli olan Kewell küsmesin ve belki sezon sonunda birkaç maç oynar diye (Oynayamadı), iyi kötü iş gören Nonda' yı takımdan gönderten; takımda en fazla süre alan oyuncu M. Sarp iken, kameraların önünde ''Orta saha için transfere gerek görmedim'' diye efelenen; ara transfer imkanını saçma tercihlerle heba eden Rijkaard için de ''Ligi tanıdı, artık hata yapmayacaktır, durumun ciddiyetini anlamıştır'' diye maval okunmaktaydı. T.D. olarak gelmesinden büyük heyecan duyduğum, futbolculuğuna hayran olduğum adam için ''Rijkaard' a bir daha ciddi hedefleri olan herhangi bir Avrupa kulübü görev vermeyecektir. Her şeye doymuş, futbola dair hevesi tükenmiş biri, yakın zamanda Himalayalarda Nirvana' ya ulaşmaya çalıştığına dair haber görürsem şaşırmam'' gibi bir şey yazmıştım, Avrupa' nın top 10 kulüplerinden birine gideceğini iddia edenlere cevaben...

Tudor belli ki saplantılarına esir düşen biri. Üçlü defans fantezisine en olmadık anda dönmeyeceğinin, kanatsız oyun anlayışında ısrar etmeyeceğinin garantisi olmadığı gibi; kimbilir dağarcığında bunlar gibi ne ''Sürpriz yumurtalar'' vardır bizim şu an hayal bile edemeyeceğimiz?...

Hemen kovulsun demiyorum, puantajda başarılı görünürken gönderilmesi, yerine getirilecek kişi için de handikap olur, olası birkaç olumsuz sonuçta Tudor, Ferguson gibi anılmaya başlanır bu defa. Yönetim sırf bu sebeple bile öyle bir adım atamaz, gerçekçi olalım, onların işi de zor bu aşamada. Bekleyip göreceğiz, ilk yarı sonuna kadar şekillenir gidişat...

Takımımızın oynadığı futbol her maç bir öncekini aratacak şekilde tepe üstü çakılmakta; bu durum devam eder, skorlara da aynı şekilde yansırsa 2. yarıda takımın başında olamayacaktır kendisi. Yanılıyor olmayı çok isterim...

Gelişime açık denmesinin temel sebeplerinden biri yaşı itibari ve doğru futbol yapısından yetişmiş olması

Zamanın olursa şu videoyu izlemeni öneririm

Karabük'ün başındayken yapıyor bu konuşmaları çok uzağa gitmeye gerek yok

Son paragraflarına katılıyorum

YouTube

Son düzenleme:
Gelişime açık denmesinin temel sebeplerinden biri yaşı itibari ve doğru futbol yapısından yetişmiş olması

Zamanın olursa şu videoyu izlemeni öneririm

Karabük'ün başındayken yapıyor bu konuşmaları çok uzağa gitmeye gerek yok

Son paragraflarına katılıyorum

Tam aksini düşünüyorum. Doğal olarak ve konuşmalarından net anlaşıldığı üzere tümüyle İtalyan ligini benimsemiş ve oraya saplanıp kalmış biri. Ki Serie A da sürekli şampiyonluğa oynayan takımların bile futbol mantalitesi bizim lige ve Galatasaray' a uymaz...

Süper ligimizde defans organizasyonu iyi denebilecek takım yok gibi bir şey, bizimki de dahil buna; kimisinin stoperleri arızalı, kiminin bekleri yetersiz, kimi orta sahadan yeterli destek alamaz, hemen hepsi çok uzun takım boyuyla oynamaya çalışır vs vs...Akıllı ve verimli hücum futbolu oynayan takımlara prim veren bu durumu oyunu yanlara alabildiğine yayarak lehine çevirmek yerine orta saha vıdı vıdısını matah bir şeymiş gibi zorlamak bu ligi anlayamadığını gösteriyor. Kaldı ki kendi kurduğu mevcut kadro bunu layıkıyla becerebilecek vasıfta da değil ayrıca...

Terim gelmeyecekse Tudor ile devam, bir duzeni bozmaya gerek yok, yeni (yabanci) hoca ligi taniyacak, oyunculari taniyacak, ulkeye alisacak derken birden kendimizi 4cu-5ci sirada buluruz

bi konuda yaniliyorsun, fatih terime evet herzaman okeyim o benim icin baska bir deger lakin su an t.d tudor gecen sene evet baski yaptik, kötü sonuclar kötü kadro ama bu sene ostersund macinda sonra bile tudara simsiki sarildik inandik fatihi terimin fsi aklimiza gelmedi, yola dolu dizgin tek basina ilerliyorken kendi icinde bi takim sacma sapan tavirlarindan mac icerisindeki yanlisliklarindan ve nedeni bilinmez korkusundan büyük maclardaki bizi ister istemez sorgulatmak zorunda kaldi, bir oldu iki oldu tamam ama artik birdahakinde kredimizde tükeniyor tek basina sampiyonluga gidiyorken bir bir puanlar eriyip gidiyor, kötü olan önümüzü göremiyoruz günden güne

Östersunds maçından sonra sımsıkı sarılmadık. Belki sen savunmuş olabilirsin ama taraftarların çoğu yerin dibine soktu. Östersunds maçından bir hafta sonra Fatih Terim'in milli takım macerası da bitince taraftarlar ayağa kalktı. Medyada ciddi bir Terim pompalaması yaşandı. İtiraf edeyim ki Östersunds maçı sinirim geçmemişken, transferler bitmemişken, önümüzdeki sezonu karanlık gördüğüm o günlerde ben de heyecanlanmış İstanbul - Zagreb uçak biletlerine bile bakmıştım.

Taraftar ilk maçlarda gelen baskılı ve net skorları görünce Tudor'a karşı bakış açısı değişti ve savunanlar ortaya çıktı. Ama bu sessizlik taraftar kanadında yaşandı. Rakip takımların kontrolündeki medyada devamlı "güçsüz takımlara karşı bir başarı" olduğu haberleri verildi. Galatasaray hiçbir zaman ciddiye alınmadı. Birinci haftadan beri 9. haftadaki Fenerbahçe maçı konuşulmaya başlandı. Bu kadar stresi insanoğlu kaldıramaz. Galatasaray güzel oyunla aldığı her maç sonrası "Fenerbahçe maçında görelim" eleştirileri yapıldı. Kendini ispat edememiş, başarıları alkışlanmamış biri oldu Tudor. Her hafta gelen başarılar sonunda tebrik alması gereken Tudor eleştirildikçe hırslandı ve 8 puan önde olduğu hafta kazananın sadece 3 puan alacağı, kaybetse farkın 5 olacağı güçlü Galatasaray Fenerbahçe maçına gereğinden çok fazla stresle çıktı ve kontrol elden çıktı. Mutlaka kazanmalıyım derdi olan Tudor üçlü savunmayla çıktı. Defansın kilit adamı sakatlanınca bari kaybetmeyeyim korkusuyla geriye yaslandı. Yaşı çok genç. Bu stresi yaşaması ve stres kontrolünü sağlayamadığı için eleştirebiliriz. Ama onu bu basit hatalara sokan stresin kaynağı kim diye sorduğumuzda medya ve biz taraftarlar diyebilmeliyiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt