Fuat Ekinci
Cezalı
- 27 Haziran 2015
- 8.489
- 21
- 313
bu takıma ferguson gelse 5 sene şampiyon olamadı diye döve döve kovardınız
biraz sabır
kaldı ki 6. sene de "cantona geldi şampiyon yaptı." derdiniz ben sizi biliyorum
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
biraz sabır
biraz sabır
kaldı ki 6. sene de "cantona geldi şampiyon yaptı." derdiniz ben sizi biliyorum
![]()
sent via GSC
Aynen. Sherlock gibisin mübarek.sen ve senin zihniyetindeki insanları güzel özetlemişim değil mi? bunu üstüne alındığına göre var bir sıkıntı
Galatasaray acisindan kayip bu. Ciftlik olacak yeniden Florya... Taraftar her daim istikrarli ve hasbelkader iyi giden yapiyi bile, herseyin cökmesi pahasina, harcamaya hazirdir. Bunu cokca yasadik. Ancak Tudor gider, ve yine kofti hocalar gelmeye devam ederse, Florya yeniden ciftlik, herkesin kafasina göre takildigi, 5-6. lik mücadeler olagan olan, o yavsamis yapiya yine geri dönecek. Ve bu maalesef son 9 yilin özeti. Is ahlaki dibe inmis bir takim, sürekliligi olan basarilara imza atamaz.
Bununla CL’de City, Real’e karşı çıksak 5’li savunma+4 ön libero çıkar muhtemelen.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Biz mi çok mükemmelliyetçiyiz yoksa çabuk mu gaza geliyoruz anlamıyorum. Medyada aşırı bir şekilde Tudor eleştirisi yapılıyor. Öte yandan benim gözümde Tudor'dan 10 kat kötü Aykut Kocaman'a karşı herkes sessiz. Daha iyisini getireceksek buyurun getirin. Saplantılı bir şekilde Tudor'u savunmuyor ya da eleştirmiyorum. Ama vasat, herhangi biri gelecekse Tudor'la üçüncü olalım umurumda olmaz!!!
bize ne aykutdan, biz kendimize bakalim, foyamiz ortaya cikti bu takim zor mac üzerimize gelip baski kuran pres yapan takimi yenemiyor! fbyi yenemedik, kötü tsyi yenemedik, bjkde 0cekcez, basak bizi yer zaten, bunun neresi mükemmeliyetcilik bizim yaptigimiz öngörü ve tudor bizim gördügümüzü görmüyor!
Söylemek istediğim şu. Medyada inanılmaz bir baskı var ve bu baskı taraftara da yansıyor. Taraftarın bu tavrı takıma da yansıyor. Gerilen, panik içindeki takım ve teknik direktör hatalar yapıyor.
Tudor hala kendini ispat etmeye çalışan bir teknik direktör pozisyonunda. Bundan kurtulması gerek. Bu psikolojiden kurtulamadığı sürece başarılı olamaz. "Kompleksli olduğundan ötürü inatla değişik şeyler yapıyor" deniliyor ama ben katılmıyorum. Kendisini teknik direktör olarak kabul etmeyenler "alternatif oyun kuramayan adam" olarak baskı kurduğu için acemice hatalar yapıyor. Aşırı baskı başarısızlık getirir. Bu tartışmasız bir gerçektir. Adamın arkasında Fatih Terim korkusu var! Devamlı ensesinde Fatih Terim'in nefesini hissediyor. "Hata yaptığım anda beni gönderecekler" diye düşünüyordur. Buna yüzde yüz eminim. Çünkü Galatasaray camiası olarak herkesten özür diliyorum "basiretsizdir" Başı sıkıştığı anda teknik anlamda Fatih Terim'e koşuyor. Çünkü Fatih Terim öyle ya da böyle 1 - 2 sezon o takımı şampiyon yapıyor. Peki ya sonrası. Sonrası herkesin malumu.
Son iki haftaya bakınca;
Fenerbahçe maçını sabaha kadar oynasaydık Fenerbahçe oyun oynatmamaya yönelik, duran toptan gol atarım mantığı çerçevesinde kendisine özel tipik derbi karakterinde oynadığı için, hakem art niyetli olduğu için o maçı kesinlikle kazanamazdık. Serdar'ın 20. dakikada sakatlanmış olmasını da hatırlatmak istiyorum.
Trabzonspor ise evet eleştirebiliriz. Yasin, Garry hamlesinin geç gelmesi, hatta Gomis - Eren değişikliği intihardı. Bunun yanında gereksiz iki kırmızı kart sonumuzu getirdi. Bunlar disiplinsizlik örneğidir ve bütün bunların baş sorumlusu teknik direktördür ama olayları neden sonuç ilişkisi çerçevesinde değerlendirmek lazım. Sadece teknik direktöre yüklenmemeli. Hamle oyuncuların yetersiz; çok yetersiz.
Olayların sebebi yukarıda özetliğim ortam; sonucu da Trabzonspor maçı.
Tudor için ''Hatalarından ders çıkaracaktır, gelişime açık bir TD vs...'' ifadelerini gördükçe aklıma F. Rijkaard örneği geliyor...
Sezonu kapattığı belli olan Kewell küsmesin ve belki sezon sonunda birkaç maç oynar diye (Oynayamadı), iyi kötü iş gören Nonda' yı takımdan gönderten; takımda en fazla süre alan oyuncu M. Sarp iken, kameraların önünde ''Orta saha için transfere gerek görmedim'' diye efelenen; ara transfer imkanını saçma tercihlerle heba eden Rijkaard için de ''Ligi tanıdı, artık hata yapmayacaktır, durumun ciddiyetini anlamıştır'' diye maval okunmaktaydı. T.D. olarak gelmesinden büyük heyecan duyduğum, futbolculuğuna hayran olduğum adam için ''Rijkaard' a bir daha ciddi hedefleri olan herhangi bir Avrupa kulübü görev vermeyecektir. Her şeye doymuş, futbola dair hevesi tükenmiş biri, yakın zamanda Himalayalarda Nirvana' ya ulaşmaya çalıştığına dair haber görürsem şaşırmam'' gibi bir şey yazmıştım, Avrupa' nın top 10 kulüplerinden birine gideceğini iddia edenlere cevaben...
Tudor belli ki saplantılarına esir düşen biri. Üçlü defans fantezisine en olmadık anda dönmeyeceğinin, kanatsız oyun anlayışında ısrar etmeyeceğinin garantisi olmadığı gibi; kimbilir dağarcığında bunlar gibi ne ''Sürpriz yumurtalar'' vardır bizim şu an hayal bile edemeyeceğimiz?...
Hemen kovulsun demiyorum, puantajda başarılı görünürken gönderilmesi, yerine getirilecek kişi için de handikap olur, olası birkaç olumsuz sonuçta Tudor, Ferguson gibi anılmaya başlanır bu defa. Yönetim sırf bu sebeple bile öyle bir adım atamaz, gerçekçi olalım, onların işi de zor bu aşamada. Bekleyip göreceğiz, ilk yarı sonuna kadar şekillenir gidişat...
Takımımızın oynadığı futbol her maç bir öncekini aratacak şekilde tepe üstü çakılmakta; bu durum devam eder, skorlara da aynı şekilde yansırsa 2. yarıda takımın başında olamayacaktır kendisi. Yanılıyor olmayı çok isterim...
Gelişime açık denmesinin temel sebeplerinden biri yaşı itibari ve doğru futbol yapısından yetişmiş olması
Zamanın olursa şu videoyu izlemeni öneririm
Karabük'ün başındayken yapıyor bu konuşmaları çok uzağa gitmeye gerek yok
Son paragraflarına katılıyorum
bi konuda yaniliyorsun, fatih terime evet herzaman okeyim o benim icin baska bir deger lakin su an t.d tudor gecen sene evet baski yaptik, kötü sonuclar kötü kadro ama bu sene ostersund macinda sonra bile tudara simsiki sarildik inandik fatihi terimin fsi aklimiza gelmedi, yola dolu dizgin tek basina ilerliyorken kendi icinde bi takim sacma sapan tavirlarindan mac icerisindeki yanlisliklarindan ve nedeni bilinmez korkusundan büyük maclardaki bizi ister istemez sorgulatmak zorunda kaldi, bir oldu iki oldu tamam ama artik birdahakinde kredimizde tükeniyor tek basina sampiyonluga gidiyorken bir bir puanlar eriyip gidiyor, kötü olan önümüzü göremiyoruz günden güne