Ileride pres yapan takimlarda, presde en önemli rol hücumculara düsüyor, bu evrensel bir olay. Onun, bunun fikri ile alakasi yok. Taraftarda olursan bilgi edinebilirsin. Ama sonunda her defasinda ben tartaftarim, bana ne bilgiden diyorsun.
"Das funktioniert aber nur, wenn die ganze Mannschaft sofort umschaltet und sich in Ballrichtung verschiebt. Die "ganze" Mannschaft bedeutet: "Jeder" macht mit und dazu gehören die Stürmer genau so, wie die Verteidiger.
Gerade die Angreifer verteidigen in der ersten Linie, selbst vielen Profispielern ist das noch nicht klar."
Fu?balltaktik - Die Balleroberung im Mannschaftsverbund
"Bir cok profesyonel futbolcu bile farkinda degil, ama ilk etapta önce hücumcular savunurlar"... Gerade die Angreifer in der ersten Linie, yani öncelik olarak onlarin savunmasi önemli.
Yani bir konuyu bilmiyorsan, bilmiyorum demek, cok zor olmamali.
Diklendigi ve kaybettigi icin Sneijder gidiyor, diklenmeyip belki takimda kalsaydi, yine transferlerden sonra yedek oturacakti. Mesele bundan ibaret.
Adem devamlı aynısını yapıyorsun, ya koyduğun yazıya bir bakarmısın bütün takım topun olduğu yere doğru yönelir, takım halinde baskı yapar. Yukarıda ben ne yazmışım, ileride baskı kuran takımlar, takım halinde rakip yarı sahaya yerleşirler, nerede ise defans hattı ile birlikte. Evet gayet tabi ki ilk savunmayı hücum oyuncuları yapar, ben zaten buna aykırı tek kelime yazamadım ki. Benim yazdığım oyun stiline sneijder uymuyor, oyun stili ileride baskı, ileride baskı sadece hücum oyuncuları ile değil, seninde buraya koyduğun bu yazıda yazdığı gibi takım halinde yapılır. Eğer hücum oyuncuları baskı yapıp arkasında oynayan oyuncular bu baskıya katılamazlar ise rakip bu baskıyı çok basit bir şekilde kırar. Baskı kurabilmen içinde bana göre statik değil, agresif ve oyunu iki yönlü oynayabilen orta sahalar lazım. Benim Tudorun açıklamalarından çıkardığım da bu. Bu yüzdende dedim ki, Tudor Sneijder oyun anlayışıma uymuyor diyebilir, hakkıdır ama aynı Tudor yıne aynı şekilde açıkladığı oyun stiline uymadığını düşündüğüm Selçuğu takımda tutarsa ben taraftar olarak bu ne lahana turşusu derim.
Bunun en güzel örneği daha bir kaç sezon öncesi kendi takımımızda yaşanmış, ileride Elmander, onun arkasında Engin, o zaman ki selçuk ve tabi ki Melo. İleride Elmander tek başına mı baskı yaptı? Hadi Engin de hücumcu diyelim, arkadan selçuk ve Melo, defans yine ileri çıkıp mesafeyi daraltıp, bekler ile rakibe baskıya katılmasalar dı sadece engin ve Elmander ile mi oynayacaktın o baskılı oyunu.
Buraya koyduğun yazının Balleroberung im kollektiv bölümü, yani takım halinde top kazanma bölümünde yazan, eskiden topa sahip olan rakibe bir kişi baskı yapardı artık takım halinde yapılmalı ve bunun için bütün takım bir birine yakın oynamalı bölümü, sadece bu bölümü ben daha önceki mesajımda yazdım. Bunu statik orta saha ile yapabilen takım ben şahsen izlemedim.
İlahi yani Adem, bir kaç mesaj önce yazdığımı buraya başka bir haberin içeriği olarak koyuyorsun sonrada taktıkten bir haber, taraftarım fikrim ile olmaz bu işler diye tuhaf tavırlar içine giriyorsun.
Bana birkaç mesaj önce bakış açını değiştir diye yazmıştın ya, özür dileyerek bunu yazıyorum, rica ediyorum insanların yazdıklarına bakış açını, tavırlarını değiştir. Hayır Adem yazdıkların ne doğru ne de yanlış ve hayır Adem herşeyin doğrusunu sen bilmiyordun, yazdıkların senin fikirlerinden ibaret, katılıp katılmamak herkesin kendi bileceği bişey. Aynısı karşında ki insanın yazdıkları içinde geçerli, sadece o kişinin fikri, katılırsın katılmazsın o senin bileceğin bişey.
Bu Ateş üfleyerek sönmez