Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hamza gibi olurlar
Aslında Okan hain olmasa olurdu
Bize Türk td FT olmadığı sürece uymaz
Yabancı da Prandelli gibi tercüman vasıtasıyla iletişim kurmamalı
Dışardan Türkiye tercübesi olmayan adam getirirsen risk. Luce de ilk sezonunda şampiyonluğu vermişti
Geriye ne kalıyor iyi idman yaptıran güçlü karakterli ve oyunculardan max verim alabilen biri. Taktik fln onlara girmiyorum Gscde post atan birinin Pro futbol sahasında asırlar geçirmiş adamların bilmediği şeyleri bilmesi absürd bir fikir. Sadece Td değişikliğe açık ve esnek olmalı. Tudor da bu kategorileri dolduruyordu sezon ortasında. Şimdi de adaptasyon seansını grçtiği için yeni sezonda başarılı olacağını düşünüyorum. Tabi İRFAN BUZ boştaysa hemen almak gerekir

Tudor zaten sene içinde sabri,podolski,sneijderi yönetim telkini ile kadroya dahil ettiği an hamza gibi oldu. azizin ismaili neyse tudorda dursunun elemanı. Sene içinde de bol bol antreman ziyaretleri görürüz.

Verdiğin örnek yine saçma sapan, bunu bir kaç kez daha yapmıştın. Sen teknik direktör değilsin, futbolcu değilsin, benim gibi taraftarsın, yani benim için yazdıkların senin fikrin olmaktan ibaret. Katılırım katılmam, bu benim fikrime bağlı.

Hayır Tudorun taktiğini ben belirlemiyorum zaten aslında yazdığımın taktik ile alakası yoktu bunu da açıkladım. Sadece benim izlediğim malum kişiler bana göre Tudorun açıkladığı oyun stiline uymuyor. Sneijder uymuyor diyor dimi Tudor, hakkıdır, kızmam, ama onun kadar uymayanlar hala takımda ise ben taraftar olarak, kendi fikrim nazarında tepkili olurum.

Biat etmekle, ettirmek ile ne takım olur nede takım yönetilir, benim düşüncem bu. Biat etseydi kalırdı demek, oyun stratejisine uymuyora tamamen zıt bir durumdur. Kocaman adamların yaptıkları bir meslek futbolculuk, biat ettirmek ile saygı kazanılmaz, disiplin sağlanmaz. Saygı ikili ilişkileri iyi işlemek ile kazanılır, adaletli olmak ile kazanılır ve evet kabul türkiyede duygusallık da işin içindedir, hemde profesyonellikten fazla. İşte bu duygusallığı, ben yıldızım şımarıklığını yönetebilirsen saygı kazanırsın ve saygı olunca disiplin zaten kendiliğinden oluşur. Yönetebilmekten kastım yüz vermek değil yine ikili ilişkiler.

Ha ikisinin arasında belki şimdiye kadar gün yüzüne çıkmayan bişey yaşanmıştır olabilir orasını bilemem.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Ileride pres yapan takimlarda, presde en önemli rol hücumculara düsüyor, bu evrensel bir olay. Onun, bunun fikri ile alakasi yok. Taraftarda olursan bilgi edinebilirsin. Ama sonunda her defasinda ben tartaftarim, bana ne bilgiden diyorsun.

"Das funktioniert aber nur, wenn die ganze Mannschaft sofort umschaltet und sich in Ballrichtung verschiebt. Die "ganze" Mannschaft bedeutet: "Jeder" macht mit und dazu gehören die Stürmer genau so, wie die Verteidiger. Gerade die Angreifer verteidigen in der ersten Linie, selbst vielen Profispielern ist das noch nicht klar."

Fu?balltaktik - Die Balleroberung im Mannschaftsverbund

"Bir cok profesyonel futbolcu bile farkinda degil, ama ilk etapta önce hücumcular savunurlar"... Gerade die Angreifer in der ersten Linie, yani öncelik olarak onlarin savunmasi önemli.

Yani bir konuyu bilmiyorsan, bilmiyorum demek, cok zor olmamali.

Diklendigi ve kaybettigi icin Sneijder gidiyor, diklenmeyip belki takimda kalsaydi, yine transferlerden sonra yedek oturacakti. Mesele bundan ibaret.

Son düzenleme:
Ileride pres yapan takimlarda, presde en önemli rol hücumculara düsüyor, bu evrensel bir olay. Onun, bunun fikri ile alakasi yok. Taraftarda olursan bilgi edinebilirsin. Ama sonunda her defasinda ben tartaftarim, bana ne bilgiden diyorsun.

"Das funktioniert aber nur, wenn die ganze Mannschaft sofort umschaltet und sich in Ballrichtung verschiebt. Die "ganze" Mannschaft bedeutet: "Jeder" macht mit und dazu gehören die Stürmer genau so, wie die Verteidiger. Gerade die Angreifer verteidigen in der ersten Linie, selbst vielen Profispielern ist das noch nicht klar."

Fu?balltaktik - Die Balleroberung im Mannschaftsverbund

"Bir cok profesyonel futbolcu bile farkinda degil, ama ilk etapta önce hücumcular savunurlar"... Gerade die Angreifer in der ersten Linie, yani öncelik olarak onlarin savunmasi önemli.

Yani bir konuyu bilmiyorsan, bilmiyorum demek, cok zor olmamali.

Diklendigi ve kaybettigi icin Sneijder gidiyor, diklenmeyip belki takimda kalsaydi, yine transferlerden sonra yedek oturacakti. Mesele bundan ibaret.
Adem devamlı aynısını yapıyorsun, ya koyduğun yazıya bir bakarmısın bütün takım topun olduğu yere doğru yönelir, takım halinde baskı yapar. Yukarıda ben ne yazmışım, ileride baskı kuran takımlar, takım halinde rakip yarı sahaya yerleşirler, nerede ise defans hattı ile birlikte. Evet gayet tabi ki ilk savunmayı hücum oyuncuları yapar, ben zaten buna aykırı tek kelime yazamadım ki. Benim yazdığım oyun stiline sneijder uymuyor, oyun stili ileride baskı, ileride baskı sadece hücum oyuncuları ile değil, seninde buraya koyduğun bu yazıda yazdığı gibi takım halinde yapılır. Eğer hücum oyuncuları baskı yapıp arkasında oynayan oyuncular bu baskıya katılamazlar ise rakip bu baskıyı çok basit bir şekilde kırar. Baskı kurabilmen içinde bana göre statik değil, agresif ve oyunu iki yönlü oynayabilen orta sahalar lazım. Benim Tudorun açıklamalarından çıkardığım da bu. Bu yüzdende dedim ki, Tudor Sneijder oyun anlayışıma uymuyor diyebilir, hakkıdır ama aynı Tudor yıne aynı şekilde açıkladığı oyun stiline uymadığını düşündüğüm Selçuğu takımda tutarsa ben taraftar olarak bu ne lahana turşusu derim.

Bunun en güzel örneği daha bir kaç sezon öncesi kendi takımımızda yaşanmış, ileride Elmander, onun arkasında Engin, o zaman ki selçuk ve tabi ki Melo. İleride Elmander tek başına mı baskı yaptı? Hadi Engin de hücumcu diyelim, arkadan selçuk ve Melo, defans yine ileri çıkıp mesafeyi daraltıp, bekler ile rakibe baskıya katılmasalar dı sadece engin ve Elmander ile mi oynayacaktın o baskılı oyunu.

Buraya koyduğun yazının Balleroberung im kollektiv bölümü, yani takım halinde top kazanma bölümünde yazan, eskiden topa sahip olan rakibe bir kişi baskı yapardı artık takım halinde yapılmalı ve bunun için bütün takım bir birine yakın oynamalı bölümü, sadece bu bölümü ben daha önceki mesajımda yazdım. Bunu statik orta saha ile yapabilen takım ben şahsen izlemedim.

İlahi yani Adem, bir kaç mesaj önce yazdığımı buraya başka bir haberin içeriği olarak koyuyorsun sonrada taktıkten bir haber, taraftarım fikrim ile olmaz bu işler diye tuhaf tavırlar içine giriyorsun.

Bana birkaç mesaj önce bakış açını değiştir diye yazmıştın ya, özür dileyerek bunu yazıyorum, rica ediyorum insanların yazdıklarına bakış açını, tavırlarını değiştir. Hayır Adem yazdıkların ne doğru ne de yanlış ve hayır Adem herşeyin doğrusunu sen bilmiyordun, yazdıkların senin fikirlerinden ibaret, katılıp katılmamak herkesin kendi bileceği bişey. Aynısı karşında ki insanın yazdıkları içinde geçerli, sadece o kişinin fikri, katılırsın katılmazsın o senin bileceğin bişey.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Adem devamlı aynısını yapıyorsun, ya koyduğun yazıya bir bakarmısın bütün takım topun olduğu yere doğru yönelir, takım halinde baskı yapar. Yukarıda ben ne yazmışım, ileride baskı kuran takımlar, takım halinde rakip yarı sahaya yerleşirler, nerede ise defans hattı ile birlikte. Evet gayet tabi ki ilk savunmayı hücum oyuncuları yapar, ben zaten buna aykırı tek kelime yazamadım ki. Benim yazdığım oyun stiline sneijder uymuyor, oyun stili ileride baskı, ileride baskı sadece hücum oyuncuları ile değil, seninde buraya koyduğun bu yazıda yazdığı gibi takım halinde yapılır. Eğer hücum oyuncuları baskı yapıp arkasında oynayan oyuncular bu baskıya katılamazlar ise rakip bu baskıyı çok basit bir şekilde kırar. Baskı kurabilmen içinde bana göre statik değil, agresif ve oyunu iki yönlü oynayabilen orta sahalar lazım. Benim Tudorun açıklamalarından çıkardığım da bu. Bu yüzdende dedim ki, Tudor Sneijder oyun anlayışıma uymuyor diyebilir, hakkıdır ama aynı Tudor yıne aynı şekilde açıkladığı oyun stiline uymadığını düşündüğüm Selçuğu takımda tutarsa ben taraftar olarak bu ne lahana turşusu derim.

Ilk kisiltarak yazdigimin aynisi yaziyor. Öncelik ile bir alintilamadan okumayi ögreneceksin o vakit. Diger oyuncular önemsizdir demedim, en önemlisi hücumcular dedim. O yüzden ön libero ile hücum oyuncusunu ayni kefeye koyamazsin, nokta.

Benim ilk yazdigimi tekrarladiginin farkinda bile degilsin.

Son düzenleme:
Ilk kisiltarak yazdigimin aynisi yaziyor. Öncelik ile bir alintilamadan okumayi ögreneceksin o vakit. Diger oyuncular önemsizdir demedim, en önemlisi hücumcular dedim. O yüzden ön libero ile hücum oyuncusunu ayni kefeye koyamazsin, nokta.
Aslında böyle bir mesaja cevap verilmez çünkü yine aynı tavır.

Bu yüzden senin verdiğin şekile girip cevap veriyorum. Hayır Adem malesef okuduğunu anlamıyorsun, hatta bir adım ileri gidiyorum şu yazdıklarından sonra futboldan gram anlamadığını düşünüyorum. Statik orta saha ile baskılı oyun olmaz, aynı senin buraya koyduğun makalede yazdığı gibi takım halinde olur. Bu takımın içinde en statik olmaması gerekenler merkez orta sahalar yani sekiz numara ve ön liberolar, çünkü bu adamlar hem ileride baskıya katılmaları lazım, hem orta sahada ikili mücadele üstünlüğünü ellerinde tutmaları lazım hemde defansa destek olmaları lazım. Adem hayır sen hiç bir şey bilmiyorsun, bu yazdıklarımın hepsi bilinen ve senin buraya koyduğun makalede de yazan gerçekler, yani dünyayı ben yarattım o yüzden ben ne yazıyor isem o, nokta. Ekine ek, hayır tekrar etmiyorum, aksine senin statik orta saha fikrin doğru değil, çünkü takım halinde baskıda statik oyuncu olamaz,nokta.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Aslında böyle bir mesaja cevap verilmez çünkü yine aynı tavır.

Bu yüzden senin verdiğin şekile girip cevap veriyorum. Hayır Adem malesef okuduğunu anlamıyorsun, hatta bir adım ileri gidiyorum şu yazdıklarından sonra futboldan gram anlamadığını düşünüyorum. Statik orta saha ile baskılı oyun olmaz, aynı senin buraya koyduğun makalede yazdığı gibi takım halinde olur. Bu takımın içinde en statik olmaması gerekenler merkez orta sahalar yani sekiz numara ve ön liberolar, çünkü bu adamlar hem ileride baskıya katılmaları lazım, hem orta sahada ikili mücadele üstünlüğünü ellerinde tutmaları lazım hemde defansa destek olmaları lazım. Adem hayır sen hiç bir şey biliyorsun, bu yazdıklarımın hepsi bilinen ve senin buraya koyduğun makalede de yazan gerçekler.
Bu Ateş üfleyerek sönmez

Melo-Selcuk dinamik bir ikili degildi, merkezler uzun alanda, daha agir tempoda oynar. Verschieben kelimesini dahi kullanarak, orta sahalarin yayilmasi görevleri oldugu, hücum oyuncularin ise sprint ile basmasinin önemini vurguladim. Pres ayni benim ilk mesajimda yazdigim gibi takim halinde oynanir, ama ayni benim yazdigim gibi, ve sana okuttugum yazida da belirtildigi gibi, en önemlisi hücum futbolculardir bu sistemde. O nedenle Sneijder´in 10 Numara oynadigi takimda, hücum presi yapamazsin. Ancak 8 Numara´da saklayabilirsin belki, bunu da defalarca yazdim.

Yeni birseyler ögrendigin icin tesekkür etmeyecekmisin peki ? Sorunun cevabini coktan aldin cünkü.

Son düzenleme:
Melo-Selcuk dinamik bir ikili degildi, merkezler uzun alanda, daha agir tempoda oynar. Verschieben kelimesini dahi kullanarak, orta sahalarin yayilmasi görevleri oldugu, hücum oyuncularin ise sprint ile basmasinin önemini vurguladim. Pres ayni benim ilk mesajimda yazdigim gibi takim halinde oynanir, ama ayni benim yazdigim gibi, ve sana okuttugum yazida da belirtildigi gibi, en önemlisi hücum futbolculardir bu sistemde.

Yeni birseyler ögrendigin icin tesekkür etmeyecekmisin peki ? Sorunun cevabini coktan aldin cünkü.
Adem verschieben kelimesinin anlamı yayılmak değildir, oyunu topun olduğu alana kaydırmaktır. Bunu takım halinde yaparsan rakibe baskı yapmış olursun ve malum top çok sık alan değiştiren bir cisim olduğu için bunu statik oyuncular ile yapamazsın.

Teşekkür edecek birşey göremiyorum çünkü o koyduğun makale de yazanı ben kaç mesaj önce yazmıştım. Ayrıca bir çok fikrine, özellikle statik orta saha oyuncusu fikrine katılmadığım için öğretilmiş bişey göremiyorum ortada.

Deminki yazış şeklimde belirttiğim gibi senin yazış şeklini göstermek içindi. Yoksa sana veya herhangi birine bişey öğretmek gibi, fikirlerine ikide bir bilmişlik taslayarak cevap vermek gibi bir niyetim yok, yapmamaya özen gösteririm herzaman. Senin yazdıklarının benim için bir taraftarın fikrinden başka bir anlamı yok,bir çoğuna katılmıyorum.

Melo-Selcuk dinamik bir ikili degildi, merkezler uzun alanda, daha agir tempoda oynar. Verschieben kelimesini dahi kullanarak, orta sahalarin yayilmasi görevleri oldugu, hücum oyuncularin ise sprint ile basmasinin önemini vurguladim. Pres ayni benim ilk mesajimda yazdigim gibi takim halinde oynanir, ama ayni benim yazdigim gibi, ve sana okuttugum yazida da belirtildigi gibi, en önemlisi hücum futbolculardir bu sistemde. O nedenle Sneijder´in 10 Numara oynadigi takimda, hücum presi yapamazsin. Ancak 8 Numara´da saklayabilirsin belki, bunu da defalarca yazdim.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Adem senin kadar çok yazıp ama hiç birşey anlatmayan bir adam tanımıyorum bu forumda.

sent via GSC

Adem verschieben kelimesinin anlamı yayılmak değildir, oyunu topun olduğu alana kaydırmaktır. Bunu takım halinde yaparsan rakibe baskı yapmış olursun ve malum top çok sık alan değiştiren bir cisim olduğu için bunu statik oyuncular ile yapamazsın.

Teşekkür edecek birşey göremiyorum çünkü o koyduğun makale de yazanı ben kaç mesaj önce yazmıştım. Ayrıca bir çok fikrine, özellikle statik orta saha oyuncusu fikrine katılmadığım için öğretilmiş bişey göremiyorum ortada.

Deminki yazış şeklimde belirttiğim gibi senin yazış şeklini göstermek içindi.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Kaydirmayi, saha icinde yayilmak icin yaparsin. Yayilman lazim, cünkü gelecek toplari topluyorsun... Bunu yaparken, ilk saldiran oyunculara nazaran, tempon daha düsüktür.

Ögrendigin olay bu... Presde hücum oyuncularin önemi, diger oyunculara yönelik fazla... O yüzden merkez orta saha oyuncusu ile, forvet arkasi oyuncusunu kiyaslamak, erma ile armut kiyaslamak gibidir.

Bunu bastan itibaren bilseydin eger, senin kafani kurcalamazdi bile bu soru. Bilmeyebilirsin de, ama bilmeyip, onun fikri, bunun fikri demen sikintili.

Adem önce bir sakin. İlk önce yazdığımı oku, malum adamların, ikili mücadele de ayakta kalmayı geçtim ikili mücadeleye girmeye korkan adamların diye yazdım.

Şimdi mevki konusuna gelince, uzun uzun yazıyorsun, birde bir huyun var yazdığın herşey yüzde yüz doğru, üzerine laf söylenemez gibi tavır takınıyorsun. Benim bugüne kadar izlediğim ileride basan takımların hiç birisinin orta sahaları statik değildi, çünkü eğer o ön liberolar statik olup baskıya katılamazlar ise rakip takım çok basit bir şekilde o baskıyı pas ile kırarlar. İleride basan takımlar, takım halinde, neredeyse defansı ile birlikte rakip yarı sahaya yerleşip baskı uygularlar. Bu olayın benim açımdan taktik tarafıdır, bak benim açımdam diyorum, herzaman buna dikkat ederim, çünkü sadece benim izlenemim ve benim fikrim.

Olayın mücadele konusuna gelince ki taktik ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum, eğer orta saha zayıf ise, mücadele gücü, agresifliği düşük ise rakip kontrolü eline alır. Lütfen istatistikleri ac ve bak, oynanan sürenin çoğu herzaman orta sahada geçer.

Bu Ateş üfleyerek sönmez
Yok illa hala o yazıyı koyarak bişeyler öğrettim ukalalığına gireceksen, buyur bak burda ne yazmışım, sonrada koyduğun makalenin balleroberung im kollektiv, yani takım halinde top kazanma, topa sahip olan rakibe bir oyuncunun değil takım halinde baskı yapma bölümünü oku ve karşılaştır.

Kaydirmayi, saha icinde yayilmak icin yaparsin. Yayilman lazim, cünkü gelecek toplari topluyorsun... Bunu yaparken, ilk saldiran oyunculara nazaran, tempon daha düsüktür.

Ögrendigin olay bu... Presde hücum oyuncularin önemi, diger oyunculara yönelik fazla... O yüzden merkez orta saha oyuncusu ile, forvet arkasi oyuncusunu kiyaslamak, erma ile armut kiyaslamak gibidir.

Bunu bastan itibaren bilseydin eger, senin kafani kurcalamazdi bile bu soru. Bilmeyebilirsin de, ama bilmeyip, onun fikri, bunun fikri demen sikintili.
Tamam Adem sen haklısın, herşeyi en iyi sen biliyorsun, zaten biz Uefa kupasını falanda sırf hücum oyuncularının presi ile kazandık, Suat okan ve Emre gayet statik oyunculardı. Yine senin dediğin gibi haklısın Melo ve Selçuk birlikte oynadıkları o ilk sezon hiç dinamik değillerdi, elmander ve engin tek başına yaptılar o kadar baskıyı. Takım halinde kollektif oyun ile ilgili makale atıyorsun sonrada takım halinde baskı ve pres için orta saha oyuncuları statik olabilirler diyorsun, cidden teşekkür ediyorum ufkumu açtın.

Tamam Adem sen haklısın, herşeyi en iyi sen biliyorsun, zaten biz Uefa kupasını falanda sırf hücum oyuncularının presi ile kazandık, Suat okan ve Emre gayet statik oyunculardı. Yine senin dediğin gibi haklısın Melo ve Selçuk birlikte oynadıkları o ilk sezon hiç dinamik değillerdi, elmander ve engin tek başına yaptılar o kadar baskıyı. Takım halinde kollektif oyun ile ilgili makale atıyorsun sonrada takım halinde baskı ve pres için orta saha oyuncuları statik olabilirler diyorsun, cidden teşekkür ediyorum ufkumu açtın.

Melo ile Selcuk Inan´in 20 gol atmasinin sebebi, defansif yükümlülüklerin cok az oldugundan kaynaklaniyor o sene. Statik benim acimdan kullandigim talihsiz bir ifade oldugunu söyleyebilirim, ama acik olan bir konuyu gereksiz yere uzatiyorsun. Pres icin ileri alandaki oyuncular daha önemli, ve orta sahalar diger oyunculara nazaran daha düsük tempoda oynarlar. O yüzden rol anlamda, asla bir forvet arkasini, orta saha oyuncusu ile ayni kefene koyamazsin, söz konusu hücumda pres ise.

Yok illa hala o yazıyı koyarak bişeyler öğrettim ukalalığına gireceksen, buyur bak burda ne yazmışım, sonrada koyduğun makalenin balleroberung im kollektiv, yani takım halinde top kazanma, topa sahip olan rakibe bir oyuncunun değil takım halinde baskı yapma bölümünü oku ve karşılaştır.

Orta saha ve diger oyuncularin görevini daha ilk mesajda belirttigim icin bunu yazmanin bir önemi yok, yani bu konuda neye itiraz ediyorsun. Bilmen gerektigi tek sey ileri alanda pres icin, ileri uctaki oyuncularin diger oyunculara nazaran cok daha önemli oldugu idi. Bundan dolayi da merkez geride, ve forvet arkasinda oynayan oyuncunun durumunun farkli oldugu gercegi var.

Bunu aktariyorum ki, tudorun görüsünü anlayasiniz diye.

Tudor'a sonuna kadar güveniyorum. Bazı eski kafalılar hala yok efendim 39-40 yaşından bu kulüpte mi olurmuş,yok ne başarısı varmış falan diyor. Son gelenler bazı antrenörler; Mancini,Prandelli,Denizli.

Tudor'dan kat-kat iyi isimlerdi. Başarıları belliydi ama sonucunu gördük. Önümüzde daha bu sene 29 yaşındaki Nagelsmann örneği var. Adam takım küme düşme hattındayken aldığı takımı önce kümede tuttu, bu sene de hemen hemen aynı kadroyla Şampiyonlar Ligi'ne soktu.

Tudor her şeyden önce hedefli,başarıya aç. Hatası olacak elbette ama ben güveniyorum. 72 yaşındaki Lucescu'yu son Zenit macerasında gördük. Artık bitmiş. Futbol artık gelişiyor ama kafalar hala demode.

Melo ile Selcuk Inan´in 20 gol atmasinin sebebi, defansif yükümlülüklerin cok az oldugundan kaynaklaniyor o sene. Statik benim acimdan kullandigim talihsiz bir ifade oldugunu söyleyebilirim, ama acik olan bir konuyu gereksiz yere uzatiyorsun. Pres icin ileri alandaki oyuncular daha önemli, ve orta sahalar diger oyunculara nazaran daha düsük tempoda oynarlar. O yüzden rol anlamda, asla bir forvet arkasini, orta saha oyuncusu ile ayni kefene koyamazsin, söz konusu hücumda pres ise.
Adem senin ciddi bir şekilde ne olursa olsun haklı çıkma takıntın var. Oysa kendi koyduğun makale bile senin dediğinden farklı. Senin koyduğun makalede dikkat çekilen en önemli nokta, özellikle, topu kaybeder kaybetmez takım halinde baskıya geçmek. Tüm takım ne kadar çok bir birine yakın oynar ise baskı o kadar iyi olur ve top kazanılır. Hücum oyuncuları ile ilgili yazan bölüm en önemlisi diye belirtilmiyor, ilk presi onlar başlatır diye yazılmış ve buda doğru. Hatta hücum oyuncularının presi kırıldıktan sonra takım halinde yapıldığı zaman bir sonraki istasyon da, yani orta sahada topu kazanma şansın olur diye yazılmış. Makalede mevkilerin temposu ile ilgili tek kelime yok, tempo ile ilgili olan bölümün içeriği pres ve baskılı oyunu bir takım doksan dakika boyunca yapamaz. Tabiki yapamaz, ne hücum oyuncusu ne de orta saha oyuncusu bunu kaldıramaz, önemli olan doğru zamanda presi doğru yapıp, bunun yanında topa daha fazla sahip olup, takımı bazı bölümlerde aktif dinlendirebilmek. Sen orta saha oyuncusunun temposu hücum oyuncularına göre daha düşük olabilir yazıyorsun, bunu sadece sen yazıyorsun, haklı çıkmak için kullandığın makalede bile yok bu, işte bende buna katılmıyorum. Tam aksine özellikle orta sahanın temposu diğer mevkilere göre daha yüksek olmalı çünkü oyunu iki yönlü oynamaları gerekiyor, hücum oyuncuları ile birlikte Prese katılmaları gerekiyor yoksa rakip hücum oyuncusunun presini çok kolay kırar. Temposu düşük orta saha oyuncusu oyunu iki yönlü oynayamaz, örnek selçuk, ne ileri faydası var nede geri. Sende buna katılmayabilirsin olabilir ama ben baskılı takımlarda bunu böyle gözlemledim. Karşıma geçmişsin bişeyler öğren, bilmediğini söylemek çok zor olmasa gerek falan, gerçekten senin haklı çıkmak gibi bir takıntın var ve bunun için herşeyi ben bilirim tavırların gerçekten bir yerden sonra komik olmaktan da çıkıyor artık. Ama bu iş daha fazla uzayacak ise tekrar ediyorum tamam sen haklısın, sen daha iyi biliyorsun.

Son düzenleme:
Orta saha ve diger oyuncularin görevini daha ilk mesajda belirttigim icin bunu yazmanin bir önemi yok, yani bu konuda neye itiraz ediyorsun. Bilmen gerektigi tek sey ileri alanda pres icin, ileri uctaki oyuncularin diger oyunculara nazaran cok daha önemli oldugu idi. Bundan dolayi da merkez geride, ve forvet arkasinda oynayan oyuncunun durumunun farkli oldugu gercegi var.

Bunu aktariyorum ki, tudorun görüsünü anlayasiniz diye.
Diyorum ya ben buna katılmıyorum, pres takım halinde yapılır, forvet oyuncuları ile başlar, orta sahanın desteği olmadan hiç bir işe yaramaz, çünkü kırması çok kolay olur. Misal Başakşehirin bize karşı yaptığı gibi, adamlar takım halinde pres yaptılar kendi sahamızdan çıkamadık bile. Hücum oyuncuları ile başlayıp, hücum oyuncuları ile kalsaydı çok kolay çıkardık ama orta sahada baskıya katıldığı için nefes dahi alamadık. Ben Başakşehir maçlarında böyle gözlemledim, bence en etkili pres de öyle yapılır. Doğru mu? Bilmem, bana göre öyle ama Tudor belki başka türlü istiyordur bilemem. Benim gözlemlediğim en etkili pres oyunu bana göre öyle, yine bir örnek Barcelonanın zamanında tüm rakiplerini eze eze yenmesi, takım halinde nefes aldırmıyorlardı, yine aynı Uefa kupasını kazanan kadromuz, rakip pres yaptığımız da hücum oyuncuları ile, Okan, Emre, Suat ile, iki pas dahi yapamıyor du.

Son düzenleme:
adem yine bos bos konusmus anlasilan.

Adem senin ciddi bir şekilde ne olursa olsun haklı çıkma takıntın var. Oysa kendi koyduğun makale bile senin dediğinden farklı. Senin koyduğun makalede dikkat çekilen en önemli nokta, özellikle, topu kaybeder kaybetmez takım halinde baskıya geçmek. Tüm takım ne kadar çok bir birine yakın oynar ise baskı o kadar iyi olur ve top kazanılır. Hücum oyuncuları ile ilgili yazan bölüm en önemlisi diye belirtilmiyor, ilk presi onlar başlatır diye yazılmış ve buda doğru. Hatta hücum oyuncularının presi kırıldıktan sonra takım halinde yapıldığı zaman bir sonraki istasyon da, yani orta sahada topu kazanma şansın olur diye yazılmış. Makalede mevkilerin temposu ile ilgili tek kelime yok, tempo ile ilgili olan bölümün içeriği pres ve baskılı oyunu bir takım doksan dakika boyunca yapamaz. Tabiki yapamaz, ne hücum oyuncusu ne de orta saha oyuncusu bunu kaldıramaz, önemli olan doğru zamanda presi doğru yapıp, bunun yanında topa daha fazla sahip olup, takımı bazı bölümlerde aktif dinlendirebilmek. Sen orta saha oyuncusunun temposu hücum oyuncularına göre daha düşük olabilir yazıyorsun, bunu sadece sen yazıyorsun, haklı çıkmak için kullandığın makalede bile yok bu, işte bende buna katılmıyorum. Tam aksine özellikle orta sahanın temposu diğer mevkilere göre daha yüksek olmalı çünkü oyunu iki yönlü oynamaları gerekiyor. Temposu düşük orta saha oyuncusu oyunu iki yönlü oynayamaz, örnek selçuk. Sende buna katılmayabilirsin olabilir ama ben baskılı takımlarda bunu böyle gözlemledim. Karşıma geçmişsin bişeyler öğren, bilmediğini söylemek çok zor olmasa gerek falan, gerçekten senin haklı çıkmak gibi bir takıntın var ve bunun için herşeyi ben bilirim tavırların gerçekten bir yerden sonra komik olmaktan da çıkıyor artık. Ama bu iş daha fazla uzayacak ise tekrar ediyorum tamam sen haklısın, sen daha iyi biliyorsun.

Makaledeki önemli olan kisim, hücum grubunun rolünün daha önemli oldugunu ifade etmesidir. Presin takim halinde yapilmasi da zaten tartismasi kapali durum. Bunun diskusionda zerre önemi yok. Ama neden en önemli rolü hücumcularin oldugunu yazmamislar, muhtemelen bu makaleyi okuyanan anlayabilecegini düsünmüsler, yada eksik kalmis.

Ben de onun altini doldurdum sadece, sana nedeni yazdim. En cok kosan pozisyon orta saha. Bu prensip 5000 metre kosucusu ile 100 metre kosucusu olayi ile aciklanabilir. Daha cok kosuyorlar, ama tempolari daha düsük. Cünkü sprint atmak yerine, alan katetmeleri önemli. Istisnai oyuncular disinda bu. Günümüzde artik tüm meziyetlere sahip olan adamlarda var.

Ilerideki oyuncular ise daha cok sprint atmak zorundalar. Kaleye giderken de, kaleye karsi olduklarinda da. Arkadan pas gelir, onlari hareketlenir, olay basit. Ilk baski presde, yine sprint ile yapilir. Ilk baskiyi da hücumcular yapar.

Son düzenleme:
Makaledeki önemli olan kisim, hücum grubunun rolünün daha önemli oldugunu ifade etmesidir. Presin takim halinde yapilmasi da zaten tartismasi kapali durum. Bunun diskusionda zerre önemi yok. Ama neden en önemli rolü hücumcularin oldugunu yazmamislar, muhtemelen bu makaleyi okuyanan anlayabilecegini düsünmüsler, yada eksik kalmis.

Ben de onun altini doldurdum sadece, sana nedeni yazdim. En cok kosan pozisyon orta saha. Bu prensip 5000 metre kosucusu ile 100 metre kosucusu olayi ile aciklanabilir. Daha cok kosuyorlar, ama tempolari daha düsük. Cünkü sprint atmak yerine, alan katetmeleri önemli. Istisnai oyuncular disinda bu. Günümüzde artik tüm meziyetlere sahip olan adamlarda var.

Ilerideki oyuncular ise daha cok sprint atmak zorundalar. Kaleye giderken de, kaleye karsi olduklarinda da. Arkadan pas gelir, onlari hareketlenir, olay basit. Ilk baski presde, yine sprint ile yapilir. Ilk baskiyi da hücumcular yapar.
Ya Adem senin altını doldurmana gerek yok ki, adamlar makalede en önemli hücum oyuncuları yazmıyorlar ki, aksine en önemlisi ve özellikle dikkat çektikleri nokta takım halinde yapılması. O cümlenin hemen arkasında hücum oyuncuları ile ilgili yazan, pres ÖNCELİKLE hücum oyuncuları ile başlar ve hatta ondan sonra devam ediyor, onlar oyundan düştüğünde bir sonra ki istasyon ile devam eder, yani orta saha ile. Yani makalede herşey zaten açık bir şekilde yazılmış, yoruma, altını doldurmaya açık bir bölümü yok ama sen daha hala haklı çıkmak için bilmişlik yapmaya devam ediyorsun, bende artık pes doğrusu diyorum. Bu presi yapabilmek içinde temposu yüksek oyuncular gerektiğini düşünüyorum, çünkü artık orta saha oyuncuları bile maç içinde çok fazla Sprint atıyorlar. Tek bir konuda sana katılıyorum, daha uzun mesafe kat ettikleri için hücum oyuncusu on Sprint atabiliyor ise orta saha oyuncusu yedi Sprint atıyor, diğer üç Sprint için harcamak zorunda kalacağı efor başka bir görevde lazım olduğu için. Takımda temposu en yüksek oyuncular bu yüzden bence orta saha oyuncuları olmalı, çünkü bir tek pres değil yapmaları gereken, oyunu hızlı bir şekilde ileri taşımak, top kaybında tempolu bir şekilde defansa yardıma gelmek, bence bütün bunlar için orta saha oyuncularının temposu çok yüksek olmalı ve tempo demek sadece Sprint atmak anlamına geldiğini düşünmüyorum. Devamlı alan değiştirmek, hareketli olmsk, topu almak için boşa çıkmak, bunlar da benim için Tempo kavramına giriyor, çünkü bunlar maçı hızlandıran noktalar. Ama ileri uçta pres için en önemli oyuncular hücumlar fikrine katılmıyorum, takım halinde yapılırsa işleyen bir mekanizma olduğunu düşünüyorum. Bak katılıyorum veya katılmıyorum, bu kadar zor mu, gerçekten ilginç.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt