Adem Çakar
Büyük Kaptan
- 25 Haziran 2013
- 20.667
- 4.279
- 1.233
Ya Adem senin altını doldurmana gerek yok ki, adamlar makalede en önemli hücum oyuncuları yazmıyorlar ki, aksine en önemlisi ve özellikle dikkat çektikleri nokta takım halinde yapılması. O cümlenin hemen arkasında hücum oyuncuları ile ilgili yazan, pres ÖNCELİKLE hücum oyuncuları ile başlar ve hatta ondan sonra devam ediyor, onlar oyundan düştüğünde bir sonra ki istasyon ile devam eder, yani orta saha ile. Yani makalede herşey zaten açık bir şekilde yazılmış, yoruma, altını doldurmaya açık bir bölümü yok ama sen daha hala haklı çıkmak için bilmişlik yapmaya devam ediyorsun, bende artık pes doğrusu diyorum. Bu presi yapabilmek içinde temposu yüksek oyuncular gerektiğini düşünüyorum, çünkü artık orta saha oyuncuları bile maç içinde çok fazla Sprint atıyorlar. Tek bir konuda sana katılıyorum, daha uzun mesafe kat ettikleri için hücum oyuncusu on Sprint atabiliyor ise orta saha oyuncusu yedi Sprint atıyor, diğer üç Sprint için harcamak zorunda kalacağı efor başka bir görevde lazım olduğu için. Ama ileri uçta pres için en önemli oyuncular hücumlar fikrine katılmıyorum, takım halinde yapılırsa işleyen bir mekanizma olduğunu düşünüyorum. Bak katılıyorum veya katılmıyorum, bu kadar zor mu, gerçekten ilginç.
En azindan profesyonel futbolcu seklinde fizigin olmasi gerekiyor. her türlü pozisyonda oynaman icin.
"Gerade die Angreifer" diyerek, hücumcularin bu olayda özel önemine vurgu yapiyor orda. Zaten aciklayici durum, cünkü ilk hedef topun ceza sahasi civarinda kapilmasi, yada oyunun orada bozulmasi diye belirtmis zaten. Bunu orta saha degil, enerjik presi ile hücumcular yapar. Oyun orada daha yüksek tempoda oynaniyor.
Bu yüzden bazen hocalar fizik olarak zayif gördükleri oyunculari, hücumcularin arkasinda saklarlar. Van Gaal aynen bunu söyledi Sneijder´i orta sahaya cekerken.