Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an gelse sonu Tudor'dan farklı olmaz.
O kadroyu Hakan-Hasan-Mondragon gibi adamlar şampiyon yaptı. Çok iyi organize ettiler oyuncuları saha dışında. 3 sene üst üste şampiyonluk alacaktı Fenerbahçe. Olağan üstü şartlar var. Şu an benzer duruma düşsek asla çıkamaz bu takım. KAPTANI YOK, BAŞKANI YOK, YÖNETİMİ İSTİFALAR İLE DAĞILMIŞ, medya da 0 noktasındayız.

Gerets Marseille´de de iyi idi. Cok iyi hücum futbolu oynatabilen bir hoca, bana kalirsa büyük haksizlik ediyorsun kendisine. 80+ Puan alip, 80+ puan almis takima karsi sampiyon olmak her baba yigidin harci degil, hele ki bir yildir dogru dürüst maas alamayan bir takim ile. Bu konuda elbette Hakan gibi oyuncularin idaresi önemli. Ama bana kalirsa tarihimizdeki en kritik sampiyonluklarindan bir tanesi. Fenerbahce orada cökmese, belki cok daha iyi yerlere gidebilirdi.

Aziz bir daha hic toparlanamadi.

Gerets Marseille´de de iyi idi. Cok iyi hücum futbolu oynatabilen bir hoca, bana kalirsa büyük haksizlik ediyorsun kendisine. 80+ Puan alip, 80+ puan almis takima karsi sampiyon olmak her baba yigidin harci degil, hele ki bir yildir dogru dürüst maas alamayan bir takim ile. Bu konuda elbette Hakan gibi oyuncularin idaresi önemli. Ama bana kalirsa tarihimizdeki en kritik sampiyonluklarindan bir tanesi. Fenerbahce orada cökmese, belki cok daha iyi yerlere gidebilirdi.

Aziz bir daha hic toparlanamadi.

Bilmiyorum belki sinirle yazıyorumdur şu an şirazem kaydı açıkçası.

Ugur Yilmaz kardesim, biz bu oyunu Terim sonrasi Senol Günes´i getirmeyerek kaybettik. Cünkü su kulübü yönetenler, bu oyunu bilmiyor.
Besiktas ise zorla kücülmek zorundaydi, ve bazen kücülmek yapilacak en dogru istir. Fiko´nun yaptigi tek olumlu hamle, stadi dikmesidir. Cok önemli, ama futbol disi bir faaliyet.
Besiktas ise cok umutsuzdu, sinan engin bile, biraz da bize laf sokun deyip, dert yanmaya basliyordu.

14/15 yilindan sonra kücülmemiz gerektigini söyledim, cünkü deniz bitmisti. Ama bunu bruada bile kimse kabullenmedi. Sonuc olarak ne kücüldük, ne büyük bir atilim yapacak gücümüz vardi. Ortada karisik bir uygulama ile, yapacabilecegimizin en kötüsünü yaptik.
O konuda haklısın, hadi onu geçtim Ersun Yanal boşta idi ve bizim hocamız yoktu, neden almayız ve almadık hala anlam veremem. Yönetimi iyi niyetli bulmuyorum hiç bir açıdan. Evet o bahsettiğin algı konusunda haklısın ama ben Beşiktaş maçlarını izlerken o zaman dahi bizden iyi buluyordum açıkçası yani ümit vadeden bir yapıları vardı demek istediğim o algı olarak dediğin şekildeydi ama görmek isteyen için atılmış doğru adımlar ve bunun meyveleri gözle görülebiliyordu.

Küçülme noktasında ben katılmıyorum, yani küçülmekten kasıt nedir 1 sezon para harcamayalım, sonra yine harcarız mı? Beşiktaş hemen hemen buna yakın bir şey yaptı, diğer gerçekleştirdikleri süreç yöneticilerinin zeki adamlardan oluşmasından kaynaklı. Yoksa elbette ben de isterim, maaş bütçemizin net olması, oyunculara değerinin üstünde paralar verilmemesi. Mesela Gomis bence iyi transfer ama Galatasaray 32 yaşındaki bir adama bonservis vermiş iken gidip o adama imza parası vermemeli, tek başına maç alabilecek biri ise belki ancak bunu anlarım ama öyle de bir profil değil o zaman gelmiyorsa gelmesin abi Gomis'in muadilini muhakkak bulursun, Beşiktaş yönetiminin bu yönü örnek alınmalı elbette.

Kendi sahamızda bile derbilerin hepsini vermiş vasat oğlu vasatın teki
geçen yıl ki beşiktaş maçında anladım ben bunun kafa yapısını, o maçtan sonra sildim. topu rakipe verip rakibin oyun üstünlüğünü kabul eden adamdan büyük takım hocası olmaz, bugünkü maçın ilk yarısında da aynı şeyi yaptı bi köy takımına karşı

Yok hoca bulunmuz yok kim gelir masallari da gecelim. Oyle dusunsek hic yol alamayiz.

Yeni mi takip ediyorsun Galatasaray´i Alper ? Bu takima en büyük zarari veren sürekli yapilan hoca degisiklikleri, bunu Tudor öncesinde de yazdim, onun sonrasinda da yazacagim. Gönderilebilir, ama illaki gönderilir diye bir olay da yok. Tromsö faciasini yasatan Gerets ile, ayni sezonda 80 küsür puan ile sampiyon olduk.

Gönderilecek ise de bari transfer süreci bitsin, de takim temizlensin.

Temizlik yapıyor evet, takımın yerlerde olan kalitesini kromozomlarına varana kadar temizleme peşinde. Oyuncuları öyle bir itaat ettirmiş ki oyuncular sahada lay lay lom kafalarına göre takıldılar. Kötüydük ve sayesinde daha kötü olmayı başardık.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Yeni mi takip ediyorsun Galatasaray´i Alper ? Bu takima en büyük zarari veren sürekli yapilan hoca degisiklikleri, bunu Tudor öncesinde de yazdim, onun sonrasinda da yazacagim. Gönderilebilir, ama illaki gönderilir diye bir olay da yok. Tromsö faciasini yasatan Gerets ile, ayni sezonda 80 küsür puan ile sampiyon olduk.

Gönderilecek ise de bari transfer süreci bitsin, de takim temizlensin.
Ben lig de Tudor'un kaprislerini izleyip cekecek tayfadan degilim, bu takim UEFA dan ceza almis, simdide oyle yada boyle 3 kulvarda yeni sezonu aciyor. Bu durumda koy takimina elenirsek Tudor ile plan yapip bu sene Gerets gibi 80+ puan alabiliriz masallari da kimseyi tatmin etmez. Gerets bir defa kariyerli bir hoca Tudor ile kiyaslarsak. Tudor kim ya?
Ne basarisi var hoca olarak? Surekli takimi mac kaybeden, gol atmakta zorluk ceken bir hoca olarak karsimizda duruyor. Her egolu oyuncu ile kavga eden buyuk takim hocasi nerde gordun soruyorum?

Transfer surecin bitmesi Eylul ayinin 2. haftasina kadar beklemek gerek. Kisaca ligde 3-4 mac oynanmis oluyor, ve bu oyunla Avrupa'dan da elenmis oluyoruz. Hersey icin gec kalinmis bir istifa karari olur. Bir defa hoca guven vermiyor taraftara, buna kime sorsan ayni cevabi verir.

Son düzenleme:
Küçülme noktasında ben katılmıyorum, yani küçülmekten kasıt nedir 1 sezon para harcamayalım, sonra yine harcarız mı? Beşiktaş hemen hemen buna yakın bir şey yaptı, diğer gerçekleştirdikleri süreç yöneticilerinin zeki adamlardan oluşmasından kaynaklı. Yoksa elbette ben de isterim, maaş bütçemizin net olması, oyunculara değerinin üstünde paralar verilmemesi. Mesela Gomis bence iyi transfer ama Galatasaray 32 yaşındaki bir adama bonservis vermiş iken gidip o adama imza parası vermemeli, tek başına maç alabilecek biri ise belki ancak bunu anlarım ama öyle de bir profil değil o zaman gelmiyorsa gelmesin abi Gomis'in muadilini muhakkak bulursun, Beşiktaş yönetiminin bu yönü örnek alınmalı elbette.

2 senelik bir kücülme. Ben muhasebeci degilim, benim acimdan normalde bir oyuncunun 10 milyon, yada 2 milyon almasi önemli degil. Ama eger bu ücretler, kulübün transfer anlaminda dinamizmini kisitliyorsa, o vakit beni ilgilendirir. Borc ve faiz yükü ile tam da bunu yasiyoruz. 2 sezon cöpe gitti resmen, bu iki sezonda kücülseydik ne kaybederdik ? Belki daha homojen bir kadro ile sampiyon bile olabilirdik Gerets yada Lucescu tarzi.
Dogru bicimde kücülseydik, su an borc 100 milyon civari yada altinda olacakti. Riva ile gelecek ilk gelir dalgasi ile, kapayacaktik bu borcu. Bu demek oluyor ki, transfer piyasasinda cok daha rahat hareket edebilecektik. Hem bu sezon, hemde gelecek yillarda, hemde borclanmadan.

Yarim yamalak is yaptigimiz icin, su an yapilan harcamalar soru isareti birakiyor.

Ben lig de Tudor'un kaprislerini izleyip cekecek tayfadan degilim, bu takim UEFA dan ceza almis, simdide oyle yada boyle 3 kulvarda yeni sezonu aciyor. Bu durumda koy takimina elenirsek Tudor ile plan yapip bu sene Gerets gibi 80+ puan alabiliriz masallari da kimseyi tatmin etmez. Gerets bir defa kariyerli bir hoca Tudor ile kiyaslarsak. Tudor kim ya?
Ne basarisi var hoca olarak? Surekli takimi mac kaybeden, gol atmakta zorluk ceken bir hoca olarak karsimizda duruyor. Her egolu oyuncu ile kavga eden buyuk takim hocasi nerde gordun soruyorum?

Transfer surecin bitmesi Eylul ayinin 2. haftasina kadar beklemek gerek. Kisaca ligde 3-4 mac oynanmis oluyor, ve bu oyunla Avrupa'dan da elenmis oluyoruz. Hersey icin gec kalinmis bir istifa karari olur. Bir defa hoca guvenmiyor taraftara, buna kime sorsan ayni cevabi verir.

Tudor´u gönderdik, Sonra ne olacak ? Taraftar her daim, her hocada zaten "kim gelirse gelsin, daha kötü olamaz" bahanesini bulabiliyor. Fatih Terim´de bile bu kafada olan taraftar vardi. Tudor ile basarili olabilecegimizi de hic bir zaman iddia etmedim. Hala da iddia etmiyorum, ben kendisini sadece takimda dissiplin saglamasi, ve temizlik yapmasi icin önemli buluyorum.

Transfer sezonun tamamen bitmesine gerek yok, ucaklarin inmesi hizlanacaktir. Yarin Mariano, öbürsü gün sol bek, bir kac haftaya da orta saha gelir. Ama takimda ölü gibi dolasan adamlardan kurtuluruz. Adamda Ego var, kapris var. Ama bu ego olmasa, bu hamlelere kalkisamaz.

Transfer surecin bitmesi Eylul ayinin 2. haftasina kadar beklemek gerek. Kisaca ligde 3-4 mac oynanmis oluyor, ve bu oyunla Avrupa'dan da elenmis oluyoruz. Hersey icin gec kalinmis bir istifa karari olur. Bir defa hoca guven vermiyor taraftara, buna kime sorsan ayni cevabi verir.
Kariyer dışında çok önemli bir fark var, Tudor aylardır bu takımın başında. Geldiğinden beri problemleri teşhis ettiğini söylüyor ama buna rağmen, yeni sezon hazırlığı için bu kadar vakit olmasına rağmen, takımın hali, kalitesi dahada kötü durumda.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Tudor´u gönderdik, Sonra ne olacak ? Taraftar her daim, her hocada zaten "kim gelirse gelsin, daha kötü olamaz" bahanesini bulabiliyor. Fatih Terim´de bile bu kafada olan taraftar vardi. Tudor ile basarili olabilecegimizi de hic bir zaman iddia etmedim. Hala da iddia etmiyorum, ben kendisini sadece takimda dissiplin saglamasi, ve temizlik yapmasi icin önemli buluyorum.

Transfer sezonun tamamen bitmesine gerek yok, ucaklarin inmesi hizlanacaktir. Yarin Mariano, öbürsü gün sol bek, bir kac haftaya da orta saha gelir. Ama takimda ölü gibi dolasan adamlardan kurtuluruz. Adamda Ego var, kapris var. Ama bu ego olmasa, bu hamlelere kalkisamaz.
Ben sundan eminim, cunku futbolu 7 yasindan beri oynarim/takip ederim. Buyuk takimlarda buyuk oyuncularla gecinemeyen hocalar o kulupte basarili olamiyor. Disiplin sadece bagirmak cagirmak ile, sert bakmak ile saglanmiyor. Ingilizce de guzel bir kelimesi var bunun; People Management

Insanlari/Futbolculari yonetme konusunda zorluk cekiyorsa bir hoca, o takimdan hayir gelmez. Onlarda senin benim gibi bir insan sonucta, sadece kosmak ile cok calismak ile basari gelmiyor. Kafalar da yerinde olmali, herkesi idare edebileceksin, oyuncular sahada ne yapacagini bilmeli. Tabiki bunun icin de zeki oyunculara sahip olmalisin. Ama buyuk oyunculara da tabi, sonucta buyuk takimda buyuk oyuncular olur, 1+1=2 mantigi diyelim.

Ben Tudor da boyle bir kalite gormuyorum, kimse gormuyor cunku bu takimin ilerledigi yok. Transfer ile sadece problemlerin bir kismini cozebilirsin. Diger kisim hoca da bitiyor.

Son düzenleme:
Ben sundan eminim, cunku futbolu 7 yasindan bari oynarim/takip ederim. Buyuk takimlarda buyuk oyuncularla gecinemeyen hocalar o kulupte basarili olamiyor. Disiplin sadece bagirmak cagirmak ile, sert bakmak ile saglanmiyor. Ingilizce de guzel bir kelimesi var bunun; People Management

Insanlari/Futbolculari yonetme konusunda zorluk cekiyorsa bir hoca, o takimdan hayir gelmez. Onlarda senin benim gibi bir insan sonucta, sadece kosmak ile cok calismak ile basari gelmiyor. Kafalar da yerinde olmali, herkesi idare edebileceksin, oyuncular sahada ne yapacagini bilmeli. Tabiki bunun icin de zeki oyunculara sahip olmalisin. Ama buyuk oyunculara da tabi, sonucta buyuk takimda buyuk oyuncular olur, 1+1=2 mantigi diyelim.

Ben Tudor da boyle bir kalite gormuyorum, kimse gormuyor cunku bu takimin ilerledigi yok. Transfer ile sadece problemlerin bir kismini cozebilirsin. Diger kisim hoca da bitiyor.
Günlerdir farklı kelimeler ile anlatmak istediğim buydu, People Management. Koca koca adamların olduğu bir yerde bağırma çağırma ile hiç bir şekilde disiplin sağlayamazsın, aksine içten içe kendine düşman edersin. Bu akşam ki takımın olmayan mücadelesi, oyuncuların sahada kafalarına göre lay lom takılmaları, bütün bunlar pek iyiye işaret değil. Hazır ol, rahaat ile futbol takımı disiplin edilemez.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Babacan abi kardeş ilişkisi güden hocalar hep daha başarılı olmustur bu ülkede sayın tudor egonla sadece kendini yer bitirirsin inşAllah başarılı olursunda ben bu dediklerimi yemege raziyim.

Ben sundan eminim, cunku futbolu 7 yasindan beri oynarim/takip ederim. Buyuk takimlarda buyuk oyuncularla gecinemeyen hocalar o kulupte basarili olamiyor. Disiplin sadece bagirmak cagirmak ile, sert bakmak ile saglanmiyor. Ingilizce de guzel bir kelimesi var bunun; People Management

Bu insan yönetme konusu ile ilgili cok yazdim zamaninda burada. Insanlari yönetmek gerekiyor dogru, ancak büyük futbolcu oldugunu zannedip, büyük oyuncu gibi oynamayan, davranmayan oyuncular da ölcü degildir. Her hocanin kendine göre stili vardir, Feldkamp´da nazi subayi gibiydi, ve herkesi hizaya getirdi. Futbolcunun, ismi ne olursa olsun, hakli mazhareti olsa bile, kurallara uymadigi zaman tavizi yoktu.

Galatasaray´da yillardir Katar-Light gevsiklik sorunu var. Benim acimdan önemli olan, bu takimin dissiplin edilmesidir. Eger her hocayi yigeceksek, bu takimi da kimse takmaz. Esas böyle basari her daim hayaldir. Ancak Fatih Terim gibi, dominantligini her türlü saglayabilen ve bir nevi tatli/sert karisimi bir adam ile basarili olunur.

Türkiye ligi de diger ligler ile bir kiyas degil. Yurt disindan gelen oyuncular, biraz top oynayip, para yapmaya geliyor. Yurt icinden oyuncular, parayi bulup, tadini cikarmak istiyorlar. Burada gevsek olma lüksün yok. Tudor´dan tamamen bagimsiz. Is ciddiyeti yok bu ülke futbolunda cünkü. Buraya futbolcu kariyer icin gelmez, kariyeri icin gittikleri diger büyük ligler ile kiyaslanmamali bu durum.

O yüzden büyük liglerde kamp yaptirmayan hocalar, bu ligde kamp yaptirmadiktan sonra, sonuclari görünce sok oluyorlar.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt