Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 hafta antreman süresi sadece geçen seneden bu oyuncuları tanımıyor mu hoca? Östersunds bizden iyi derken ironi yaptığını düşünüyorum. Bu takım Türkiye'de PTT seviyesinde bile değil. Toplam bedeli Selçuk un 2 yılda kazandığı kadar.
Maliyet olarak tabiki de değil. Ona bakarsak Hagi nin Romanya şampiyon yaptığı takımda PTT değerinde. Herifler isweç kupa şampiyonu ve lige yukarılarda bu dönemlerde. İyi kötü takım olmuş bir ekip kendisinden daha kaliteli ama takım olamamış bir ekibi her zaman yene bilir.
Sadece kalite herzaman yenseydi biz uefa yı alamazdık zamanında örnek vermem gerekiyor ise. Arsenal kadrosuna bak hele bir bide bizim kadroya. Ciddi kalite farkı mevcuttu ama takım gibi takımdık ve bu kalite farkını bu şekilde kapatmıştık.

Abi mesele saha ve kalite degil. Bende bir cok kez böyle zeminde oynadim, topun akisina cok fazla negatif etkisi yok. Zaten olayda bu, teknik olarak misli ile üstünsün, bunu kullanip topu kostursan karsinda ki rakip pamuk ipligi gibi cözülür. Kendi sahanda kompakt olmayi,fizik olarak üstün degilsen, ki kabul iki hafta ile olamazsin, yapamazsin.

Suni cim sahalarin kis aylarinda ve yagmurlu havada dezavantajlari ortaya cikiyor. Böyle yaz aylarinda pek bir negatif etkisi olduguna ben de aynen hic katilmiyorum, biz de oynadik hem de daha dandik suni cim sahalarda. Top bir seker iki seker nasil sektigini anlarsin zaten.

Suni cim sahalarin kis aylarinda ve yagmurlu havada dezavantajlari ortaya cikiyor. Böyle yaz aylarinda pek bir negatif etkisi olduguna ben de aynen hic katilmiyorum, biz de oynadik hem de daha dandik suni cim sahalarda. Top bir seker iki seker nasil sektigini anlarsin zaten.

Biz Amatördük, burda profesyonel oyunculardan bahsediyoruz.

Maliyet olarak tabiki de değil. Ona bakarsak Hagi nin Romanya şampiyon yaptığı takımda PTT değerinde. Herifler isweç kupa şampiyonu ve lige yukarılarda bu dönemlerde. İyi kötü takım olmuş bir ekip kendisinden daha kaliteli ama takım olamamış bir ekibi her zaman yene bilir.
Sadece kalite herzaman yenseydi biz uefa yı alamazdık zamanında örnek vermem gerekiyor ise. Arsenal kadrosuna bak hele bir bide bizim kadroya. Ciddi kalite farkı mevcuttu ama takım gibi takımdık ve bu kalite farkını bu şekilde kapatmıştık.

Tabi ki kalite farkı takım oyunu ile yıkılabilir katılıyorum. Reali eliyorduk az kalsın . Ama Galatasaray Öster maçında 30 dakika topa hakim olsa dağılıp gideceklerdi. Ama Tudor sanki güçsüz takım bizmişiz gibi topu rakibe bıraktı. Tamamen taktik hata. Bahsettiğin hazır olmama sebebi ile de topun arkasına geçme saçmalığı yüzünden çabuk yorulduk ve biz dağıldık.

Hayinleri sevindirme hocam gs dusmanlarına aman verme topun falsolu olsun basarilar

Büyük maç karnesi iyi değil ama kendi evimizde oynadığımız Fb maçında oynadığımız oyun çok iyiydi oyuncu değişiklikleri doğru olmasa da. Fener 3 puanı çaldı.

Ben de yazmadim niye söylüyorsun bunlari bana.

Tudor kim abi kim de bu kadar imkan sunuluyor bu adama. Yillarca teknik direktörlük yapmis adamlara bu kadar transfer imkani sunmamis kulübüz Tudor beyin ne basarisi var da bize nasil bir isik veriyor da kendisine bu kadar güven duyuluyor.

Ben zerre güvenmiyorum kendisine. Isterse Dursun Messi'yi alsin ya da Ronaldo'yu yine de güven ortami olusmaz. Hic bir oyun plani yok, hücum plani yok, gol pozisyonlarina dahi giremez olduk bu geldikten sonra.

Bir de aklinca milleti ayiriyorsun "biz taraftariz" onlar degil diye. Sen mi belirliyorsun birisinin taraftarligini, sen kimsin de insanlarin taraftarligini ölcüyorsun?

ötekileştirme ve kategorize etme konusunda kimse senin eline su dökemez can . seni tanıyorum ben .
kaldı ki ben bazılarını iğneledim sen o lafları etmediysen sorun yok değil mi ?

Tabi ki kalite farkı takım oyunu ile yıkılabilir katılıyorum. Reali eliyorduk az kalsın . Ama Galatasaray Öster maçında 30 dakika topa hakim olsa dağılıp gideceklerdi. Ama Tudor sanki güçsüz takım bizmişiz gibi topu rakibe bıraktı. Tamamen taktik hata. Bahsettiğin hazır olmama sebebi ile de topun arkasına geçme saçmalığı yüzünden çabuk yorulduk ve biz dağıldık.

Topun arkasina gecen takim fizik olarak hazir degil ise mesafe git gide büyür ve cok daha fazla ve cabuk yorulursun.

Farkına vardınız mı ama adamlar takır takır top çevirdi. Yani öyle böyle değil baya baya bilinçli koşullarını bilen ve disiplinli şekilde top çevirdiler ve iyide baskı yaptılar.
Suni çimdeki farkı bu arada en güzel Rodriguez de görüldü. Topu süreklediğin an gidiyor hız kaybetmeden. Topun yerdeyken gidiş alışkanlığı tamamen farklı orantılı.
Adamlar buna alışık baya. Atıkları pasların hepsi isabetli şekilde oyuncuların ayaklarına doğruydu. Biz mesela alışkanlıktan dolayı hafif oyuncunun önüne çapraz şekilde attığımız anda topu kaybettik. Tolga ya olmuştu baya göze carpar şekilde. Top öyle bir hız aldı ki önünde koşu yolunda normal de geçecek top ucup gitti bir an.

ötekileştirme ve kategorize etme konusunda kimse senin eline su dökemez can . seni tanıyorum ben .
kaldı ki ben bazılarını iğneledim sen o lafları etmediysen sorun yok değil mi ?

Ben kendi üstüme aldigim icin yazmadim zaten. Beni taniyorsan ne güzel.

Soruma cevap vermemissin. Kim bu Tudor da bu kadar güveniliyor kendisine. Riekerink'in sucu neydi o zaman. Onunla daha iyi futbol oynuyorduk bu adama göre, o kalsaydi ligi daha kötü yerde birakmazdik hatta bana kalirsa ic sahada Fener ve Besiktasa da kesinlikle yenilmezdik Riekerink ile.

Son düzenleme:
Yanlış taktik ve korktuğunu söylüyorsun yani. Bu eleştiri tabiki yapılır da ben bizim takımı görünce de korkuyorum vallahi.

Aslında Tudor ile ilgili şahsi fikrimi şöyle açıklıyorum. Transfer sezonu başında Tudor gitsin mi deseler fark etmez derdim. Çünkü Özbek yönetiminin doğru dürüst transfer bütçesi ayırmayacağını takımdaki çöpleri göndermek konusunda bir şey yapmayacaklarını düşündüğüm için iyi bir hocanın gelmeyeceği gelse de bir değişiklik olmayacağını düşünüyordum.

Ama böyle bir bütçe ayrıldıysa iyi bir hoca da ikna edilebilir ve harcanan para nispeten garanti altına alınabilirdi. Çünkü hem geçen seneki futbol hem de Paok da aldığı saçma sapan sonuçlar nedeni ile oluşturulması planlanan bu kadrodan TUDOR'UN verim alamayacağını öngörmek çok zor değil.

Ben kendi üstüme aldigim icin yazmadim zaten. Beni taniyorsan ne güzel.

Soruma cevap vermemissin. Kim bu Tudor da bu kadar güveniliyor kendisine. Riekerink'in sucu neydi o zaman. Onunla daha iyi futbol oynuyorduk bu adama göre, o kalsaydi ligi daha kötü yerde birakmazdik hatta bana kalirsa ic sahada Fener ve Besiktasa da kesinlikle yenilmezdik Riekerink ile.

tudor'a bu kadar yetki bütçe ve kadro verilmesine ben de şaşırdım ama tudor'un istediği isimler hep kaliteli adamlar.
yani kalibresi bize küçük kalsa da tercihleri geniş ufuklu.
bu ivmede hareket etmesi büyük çoğunlukta çöpleri def etmesi (buna devam etmek istemesi) bana bayağı sempatisini kazandırdı .
olaya bu taraflardan bakmalısın bence. yoksa herkes ister 1. kalite teknik adamı

Taktik bilgisi rezalet. Benim yaşım kadar futbol oynamış nerdeyse ama, bizim taraftar olarak düşünebildiğimiz şeyleri bile düşünemiyorsa sıçtık resmen.

tudor'a bu kadar yetki bütçe ve kadro verilmesine ben de şaşırdım ama tudor'un istediği isimler hep kaliteli adamlar.
yani kalibresi bize küçük kalsa da tercihleri geniş ufuklu.
bu ivmede hareket etmesi büyük çoğunlukta çöpleri def etmesi (buna devam etmek istemesi) bana bayağı sempatisini kazandırdı .
olaya bu taraflardan bakmalısın bence. yoksa herkes ister 1. kalite teknik adamı
Fatih, o istedigi oyuncular kaliteli kabul ama yildiz oyuncular.
Bu adam bugüne kadar sergiledigi tutum ile yildiz oyuncular ile gecinemiyor.
Ben iddiami yine tekrarliyorum, olurda basta kalmaya devam ederse ilk sorun yasayacagi oyuncu büyük bir ihtimal Belhanda olacaktir.

Hem is kaliteli oyuncu almakla bitmiyor, ne takimlar gördük kadrolari kaliteli ama is yok.
Bu adamda bugüne kadar iste bu isigi vermiyor.
Takim sanki oynamak istemiyor gibi duruyor su anda.

Igor-Tudor-2-534x800.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt