Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence Yasin değişikliği gereksizdi. Mariano’nun hücum özellikleri daha iyi Yasin’den.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Valla Recep sen olmayabilirsin de forumun yüzde 80'i benim gibi düşünüyor. Şansı yaver gitti hocamızın kazandık.
forumun yuzde 80 nıne bakılsaydı suan sag bekte sabrı sag önde adem büyük ortada gobeklı oynuyor td ıse abdullah avcıydı

Takım calistirma; fizik-kondusyon yüklemeye eyvallah, şapka çıkarıyorum.

Ama oyunu okuma, rakibi analiz etme, oyuncu değiştirme konularında ciddi eksiklikleri, yanlisliklari olduğunu düşünüyorum.

Bu maç özelinde yanlış yorumladı.Alınmaması gereken bir risk aldı.Zaten iyi oynuyorduk,rakibin daha fazla direnemeyeceği belliydi,formasyonu değiştirip bir de sağlı sollu ortalarla tehlike yaratan bekleri çıkarması hepten hızını kesti takımın.Ama genelde bunu gösterecek bir performans göstermedi bu sene şu ana kadar.

forumun yuzde 80 nıne bakılsaydı suan sag bekte sabrı sag önde adem büyük ortada gobeklı oynuyor td ıse abdullah avcıydı
Taktisyen olmadığı konusunda her türlü tartışmaya hazırım. Antrenörlüğü konusunda laf etmem. Ama hoca değil antrenör henüz oyuna müdahaleleri iyi değil bunu da ifade etmek isterim. Forumun yüzde 90'ını Sabri'ye 5 senedir sövüyor. Sabri kalsın diyen de görmedim.

Hocamın idolü;

mourinho_fantastik_bir_ortam_bayildim13934541350_h1132154.jpg

Taktisyen olmadığı konusunda her türlü tartışmaya hazırım. Antrenörlüğü konusunda laf etmem. Ama hoca değil antrenör henüz oyuna müdahaleleri iyi değil bunu da ifade etmek isterim. Forumun yüzde 90'ını Sabri'ye 5 senedir sövüyor. Sabri kalsın diyen de görmedim.

Oyuna müdahele etmek ile taktisyen olmak yada olmamak cok farkli olaylar... Hele bu taktik kelimesi, elestiri de de, övgülerde de cok bos bir sekilde kullaniliyor. Taktik demek oyunculari, fizik ve yeteneklerine göre, sistemin icinde olumlu bir sekilde kullanmkatir. Tudor´un hem belirgin bir sistemi vari, hemde bu sistem icinde oyuncularin taktik görevleri cok öznel olmak ile birlikte, cok da belirgin bir sekilde görülebiliyor...

Hatta Tudor taktik anlamda okadar dissiplinli bir hoca ki, taktigi disinda, iyi isler yapan oyunculara dahi cephe alabiliyor. Herkesin takim icin, yani sistem icinde, taktik görevlerine göre oynamasini istiyor. Bunun disinda oynayanlar, gol dahi atsa, oyunda diger oyunculari bozdugu icin, barindirtmak istemez saha icinde.

Taktik görev herkes verir oyuncularina, hatta bu konuda pek hata yapma sansin da yok profesyonel bir hoca olarak. Ama herkes oyunculara uygulatamaz, bu da pädagojik yetenekler gerektiriyor... Tudor´da ikisi de yeterince mevcut.

Oyuna müdahele etmek ile taktisyen olmak yada olmamak cok farkli olaylar... Hele bu taktik kelimesi, elestiri de de, övgülerde de cok bos bir sekilde kullaniliyor. Taktik demek oyunculari, fizik ve yeteneklerine göre, sistemin icinde olumlu bir sekilde kullanmkatir. Tudor´un hem belirgin bir sistemi vari, hemde bu sistem icinde oyuncularin taktik görevleri cok öznel olmak ile birlikte, cok da belirgin bir sekilde görülebiliyor...

Hatta Tudor taktik anlamda okadar dissiplinli bir hoca ki, taktigi disinda, iyi isler yapan oyunculara dahi cephe alabiliyor. Herkesin takim icin, yani sistem icinde, taktik görevlerine göre oynamasini istiyor. Bunun disinda oynayanlar, gol dahi atsa, oyunda diger oyunculari bozdugu icin, barindirtmak istemez saha icinde.

Taktik görev herkes verir oyuncularina, hatta bu konuda pek hata yapma sansin da yok profesyonel bir hoca olarak. Ama herkes oyunculara uygulatamaz, bu da pädagojik yetenekler gerektiriyor... Tudor´da ikisi de yeterince mevcut.

Adem ezber yapıyor hoca başka bir şey değil, bu gün yaptığı kumardı tutarsa kazanırdı. Tuttu kazandı. Ama bu demek değildir ki eleştirilemez. Elbette eleştireceğiz. Ama acımasız değilim, sezon başında düşündüğüm pozisyondan epey ilerideyiz. Bu kimyanın uyuşması ile alakalı idi. Henüz büyük bir maçta hocayı görmedik. Ama harika bir antrenör diyebilirim. Bir de takıntılı birisi gibi geliyor. İleri de göreceğiz. Acımasızca eleştirmiyorum. Ama eleştiri hakkımı da saklı tutuyorum.

Yasini taze kan diye aldı gereksiz 1 hamleydi tabi bencede , sağ bek yedeğimiz yasin artık.

-----------------Muslera-----------------
Mariano--Maicon--Serdar--Latovlevici
--------Fernando--Ndiaye--------------
Garry----------Belhanda----------Tolga
------------------Gomis-------------------

Yasin<>Mariano, Garry <> Feghouli değişikliğinden sonra;
-----------------Muslera------------------
-----Maicon---Fernando---Serdar-----
Yasin-----Tolga-----Ndiaye-----Garry
---Feghouli-----Gomis----Belhanda----

Yasin'i ne kadar sevmesem de hatta girdiğinde 1-2 saçma hareket de yaptı fakat yasin'in girmesiyle tamamen sistem değişti zaten 2 bek o yüzden çıktı direk sistemi 3-4-3'e çektik ve riske girmeye başladık hatta tolga golünden önce yasin kesti kötü yanları da var fakat bugün görevini yerine getirdi bazen böyle oyuncuları da kazanmak lazım en azından bencilliğini yenmesini sağlayarak fayda sağlayabiliriz. Tudor'u burada cidden tebrik etmek lazım gomis, mariano gibi oyunculara ve sisteme önlem alan bursaya karşı 3-4-3 gibi juventus, barcelona gibi takımların oynadığı sisteme dönerek maçı çevirdi burada konuşulması gereken A planının yanında çok etkili bir B planınında olduğuydu. Karabük maçında 4-3-3 gibi değişik bir sistemle oynayabiliriz

-----------------Muslera------------------
Mariano--Maicon--Serdar--Latovlevici
------Ndiaye---Fernando--Tolga-------
----Feghouli----Gomis----Belhanda----

Son düzenleme:
valla ıstedıgını yapar ısterse muslerayı forvet oynatsın ona guvenıyorum

Adem ezber yapıyor hoca başka bir şey değil, bu gün yaptığı kumardı tutarsa kazanırdı. Tuttu kazandı. Ama bu demek değildir ki eleştirilemez. Elbette eleştireceğiz. Ama acımasız değilim, sezon başında düşündüğüm pozisyondan epey ilerideyiz. Bu kimyanın uyuşması ile alakalı idi. Henüz büyük bir maçta hocayı görmedik. Ama harika bir antrenör diyebilirim. Bir de takıntılı birisi gibi geliyor. İleri de göreceğiz. Acımasızca eleştirmiyorum. Ama eleştiri hakkımı da saklı tutuyorum.

Mesele elestirmek degil ki, bende elestirdim agir bir sekilde. Kumardan ziyade, bence oyunu yaptigi degisklikler ile gereksiz yere zora dahi soktu. Ama herseye ragmen, paket olarak bakarsak, hak ettigimiz bir galibiyetti ve aldik. Gelecek adina da ümidim, bir daha bu cilgin degisiklikleri yapmamasi olur, ama onun disinda adam görevini yapiyor.

Ali Sami Yen Sokak

Galatasaray Futbol Takımı, Bursaspor galibiyeti sonrası izin yapmıyor, yarın saat 18.00'de Florya'da antrenman var.

Bu son 20 dakika denediği diziliş sürpriz değil. Milli arada bu taktikleri denemişti. Eyüpspor maçını açın bakın.. Ben o zaman Linnes sakatlanırsa 3lü savunmaya dönecek, ondan deniyor diye düşünmüştüm(Lato yoktu hesapta, Asamoah'ta yatmıştı). Öyle rastgele yapılmış, takımın ilk kez denediği bir hamle değil. Bu sisteme de çalışıldı..

Maçı forum üzerinden takip ederken Feghouli oyuna giriyor denildiğinde umutlandım hele şükür dedim lakin bir anda Mariano da çıkıyor yerine Yasin giriyor falan denildi. O an bir mucize olmazsa maçı kaybettik eyvah dedim. Hani maç içerisinde dizilişi değiştirirsin 3-5-2'ye dönersin 3-4-3'e dönersin eyvallah lakin bu dizilişlerin sağ kanadında Mariano değil de Yasin'i tercih etmesi çok can sıkıcı kazansak dahi çok can sıkıcı bir durum hiç hoşuma gitmedi. Derken Feghouli'nin golü geldi ve kazandık. Lakin Feghouli'nin golü de öyle organize bir ataktan falan gelmedi. Köşe vuruşunda kaleci yumrukladı Feghouli'nin önüne düştü o da sağ olsun muazzam vurmuş. Hani Tudor taktik değişiklik yaptı oyuna müdahale etti de takım bir anda organize ataklar geliştirmeye başladı golü de öyle buldu gibisinden bir durum yok. Kazandı mı kazandı o yüzden haklıdır tezine katılmıyorum. Mariano - Yasin değişikliği ciddi bir sıkıntı.

Sonuç olarak kumar oynadı ve kazandı. Kumarı ancak şansla kazanırsın. Doğrudur şansı da yaver gitti. Feghouli'nin o vuruşu kaleye girmese ve biz puan kaybetmiş olsak şimdi hocayı övenler sövüyor olacaklardı.

Takımı iyi çalıştırıyor, maçlara da iyi hazırlıyor belli buna lafımız yok. İyi bir antrenör ve disiplinli bir adam. Lakin oyunu okuma ve oyuncu değişiklikleri konusunda yine sıkıntı devam ediyor. Geçen sene aynı şeyi Riekerink için söylüyorduk takımı maçlara iyi hazırlıyor falan diye lakin 2-0'dan verdiğimiz Bjk maçında görmüştük ki takımın hocası falan yok. Anladık ki rakip analizi, oyun okuma, oyuncu değişikliği mevzusunda sıfır :red: O maçta o hocayı değiştirmedik ve dibi gördük. Ha kadro da rezil ötesiydi o ayrı konu.

Şu an için her şey iyi gidiyor lakin Tudor'un bize dejavu yaşatmasından da korkmuyor değilim. Tekrardan aynı filmi izlemek istemiyorum. Bu sene şampiyon olmak zorundayız. Bir hoca böylesine zorluk derecesi yüksek bir deplasmandan hem de geriye düşmesine rağmen galibiyet çıkarıyor ve hala daha taraftarın güvenini tam olarak kazanamıyorsa ortada bir sıkıntı var demektir. Hoca umarım bu kaygılarımızı önümüzdeki maçlarda giderir ve güle oynaya şampiyonluğa yürürüz.

Tudor yine tatil vermedi.
Piskopat bu adam
Umarim Karabük macindan sonra tatil verir iki gün

A planı var b planı yok diyenlerede cevap verdi, yasin kötü olsada sonuç itibari ile bir b planı varmış :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt