- 6 Nisan 2010
- 7.481
- 374
- 1.518
Terim'i isterler vs ben yazdım onu kastettin sanırım. Onu boşuna yazmadım çünkü Tudor'u savunanlar 2-3 defa Tudor ile ilgili kırılmalar yaşadı ve Terim'i istedi. Şimdi yine Tudor'u savunmaya başladılar ama olası puan kayıplarında yine aynı şeyi yapacaklar bana göre.Derim çünkü Tudor'u acımasız şekilde yerden yere vuranlar hep aynı kişiler ve ortak noktaları o.Eleştiri değil ki bu.Argümanlarla eleştiri getirilse belki katıldığım/katıldığımız noktalar çıkacak.Dün seninle çıktı mesela,rakibi baskı altına almışız yapman gereken tek şey Rodrigues gibi aksayan bir oyuncuyu alıp Feghouli'yi almak.Bu tarz argümanlarla gelinmiyor ki.Kötü teknik direktör,birazdan gelirler Terimciler,Terim'i isterler vb. hep böyle,nefret kokan önyargılı cümleler.Bu Belhanda konusunda da geçerli.İnsanın bazı yorumları görünce eksiklerini söyleyesi gelmiyor.Yani ortada eleştirilere değil art niyetli yorumlara karşı gösterilen bir tepki var.
Tudor'u savunanların hepsi değil ama Terimcilerin genel olarak Tudor'u desteklediği doğrudur.Bunun da Tudor antipatisinde/nefretinde etkili olduğunu düşünüyorum bazı kişiler özelinde.
Riekerink bey diyeceksiniz,yeni bir hoca yaratıyoruz olayı medyanın saçma sapan sorularından önceydi.O baskı arttırdı ama önceden de vardı zaten romantize etme.Bunu eleştirmiyorum,taraftar bunu yapar dediğim gibi.Bunun dışında Riekerink'e taraftarların genel olarak sallamaya başladığı dönemde bile laf etmeyenler vardı yukarda dediğim gibi.Benim de eleştirim buna zaten.Riekerink'e tek laf yok,Tudor'a gelince dikenler çıksın.Riekerink tecrübesiz de Tudor çok mu tecrübeli?Veya geçen sene farklı bir kadro mu verildi adama?Tudor'un geçen seneki performansı puantaj anlamında kötü tabi ama Riekerink de aynı fikstürde neredeyse aynı puanı topladı o da Başakşehir'e Trabzon'a vb. kaybetti.Taraftarları geç Riekerink'e laf etmeyip Tudor'u eleştirenler niye aynı hassasiyeti Riekerink'e göstermedi?Tudor'a geçen sene bile neler neler deniyordu hadi bu sene yeni kadro kuruldu vb. anladık.
Tudor'u genelde somut şeyler üzerinden eleştirmeye çalışıyorum ama geri dönüşler pek öyle olmuyor. Açıkçası söylediğin ideolojik yaklaşımı 2 taraf için de söylemek mümkün.
Son düzenleme: