İstifa falan demiyorum ama büyük hayal kırıklığı. Bursa maçında çıkan isimler yanlıştı ama en azından bir cesaret gösterdiği için güvenmeye başlamıştım ama son iki maçtır bunu yerle bir etti.
Ama merak ediyorum, Ereni oyuna alıp, Rodriguezi ofansif orta saha oynatmanın mantığı tam olarak nedir?
Yine bundan bağımsız, iki maçtır kanatsız oynamanın mantığı nedir? Hemde en dişe dokunur ataklarımız kanat üzerinden iken? Neymiş Tolga sol açık değilmiş, sol iç oynuyormuş. Zaten sorun da bu, sol açık oynayamayan bir oyuncunun sol tarafta oynaması. Açıklaması ise, en azından burada ki bazı arkadaşların, orta sahada bir kişi fazla olmak için. Peki ama atak yapamadıktan sonra orta sahada bir kişi fazla olmanın mantığı nedir? Zaten rakip tarafından kalabalık tutulan merkezi iyice kalabalık bir hale getirmenin mantığı nedir? Birde bu olay bazı arkadaşlarımız tarafından öyle bir anlatıldı ki, sanırsın futbol yeniden keşfediliyor.
Sonra birde Fernandoyu stoperlerin arasına çekme hurafesi var. Arkadan oyun kurmak için taktik olarak lanse edildi. Yahu Pres yapan rakibe karşı, arkada Fernando ile stoperler aynı hizada oldukları için yan pas yapıyorlar, böyle presi kıramıyoruz, presi kırmadan hangi oyunu kurmayı düşünüyoruz, bunun mantığı nedir çok merak ediyorum doğrusu?
En ilginç tarafı ise, Fernando hala daha stoperlere yakın oynuyor, üstelik takım yenik durumda iken. Sen zaten oyunu kurmasını beklediğin adamı geriye çekersen mecbur kendi sahanda oynarsın oyunu. Rakip seni her dakika biraz daha geriye iter, çıkmazsın. Yani hani deniyor ya, oyun kurması için, yahu sen oyun kurabilecek duruma gelemiyorsun ki oyun kurması gereken adamı geriye çekerek. Başka takımlar da böyle yapıyormuş, hatta City, Barcelona örnekleri veriliyordu. Yahu ne öyle yapması, örnek verilen takımlar rakiplerini kendi sahalarında bekleyen takımlar değiller, çünkü orta sahalarını geri çekemiyorlar. Aksine defansı yarı saha çizgisine kadar çıkarıyorlar, bazı arkadaşlarımız da bunu orta sahayı defansa yakın oynatmak olarak görüyorlar.
Son iki hafta oynadığımız oyunun hiç bir mantığı yok. Kanat oyunu yok, sahada olan kanat oyuncuları rakibin en kalabalık olduğu yerde merkezde oynuyorlar, başta Fernando olmak üzere orta sahamızı geri çekiyoruz, yenik duruma düşsek bile geride bekletiyoruz.
Galatasaray takımı oyunu rakibi sahasında bekleyerek oynamaz. Galatasaray takımı böyle bir futbol oynamaz, oynamamalı.