Sezon ile alakali tek cekincem, takimin oynadigi futbolun vitesini arttirmasi beklenirken, sahip oldugu oyundan da taviz vermesi. Sezon bir maratondur, ve hersey düz bir sekilde ilerlemez, ve Tudor´un karsisina ciktigi tersliklere, olumlu cevap verme kalitesi gösteremedi simdiye kadar. Bana kalirsa son iki haftada Belhanda´nin da, Feghouli´nin de, N´Diaye´nin de kirmizi kartlari fiasko, ancak bu gibi hatalar illaki sezon icinde bir takimin basina gelebilir, ve önemli olan hocanin bunlara olumlu cevap vermesidir. Tudor´un simdiye dek karsi hamleleri hep hatali, ancak bu denli tecrübesiz bir hocadan, daha iyisini görmek de sürpriz olurdu.
Bana kalirsa tüm hatanin merkesi, üclü savunmada olan israrindan kaynaklaniyor, bu düzende takimi oynatmaya calismasi, tüm oyuncularin verimini azaltiyor sahada. N´Diaye, Belhanda, Feghouli, Rodriguez hepsi hepsi en iyisini yapabileceklerinin disinda bir bölgede bulunuyorlar mac boyunca. Ve özellik ile üclüye her gectigimizde, bu sorunu yasiyoruz. Bunu mac icinde zaman zaman yapinca, pek sorun tescil etmiyor, ancak nekadar fazla bu düzende kalirsak, okadar fazla takim zorlaniyor rakip karsisinda.
- Savunmaya ücleyecegimize, ileriye bir forvet atalim daha iyi.
Önemli bir stratejik hatasi da, takimin etkili olabilecek yedeklerini hazirlamamis olmasi. iki hafta önce Selcuk kritik bir macta, galibiyette rol oynamisti. Bunu yapabilecek hatta fazlasiyla, Eren ile Yasin´de var. Bana kalirsa, ikisini de hazirlayamadi simdiye kadar takima. Bu oyunculardan verim alamama gibi bir lüksümüz yok. Tudor herseyi transfer ile cözmeyi düsünmemeli.
Hersey bok, hersey bitti moduna da girmeye gerek yok. Bir hoca icin önemli bir meziyet, ayni zamanda maglubiyetlerden sonra, nekadar agir olsa bile, takimi dik bir sekilde gelecek maclara mental olarak hazirlamasidir. Bunun bir örnegi 6:1´lik Madrid macindan sonra, Inönü Stadindaki Besiktas galibiyetidir. Bu simdi Tudor acisindan, kariyeri anlaminda kritik bir dönüm noktasi olacaktir. Takimi mental acidan toparlayamaz ise, bu puan kayibi serileri, takim ayirtetmeksizin, 4-5 mac daha devam edecektir. Ancak takimi cevap verecek sekilde kurabilirse, yeniden bir cikis yakalayip, aradaki puan farkini da acma sansina erisecektir.
Acikca söylemek gerekirse, eger Tudor gönderilirse, ondan iyi bir hoca gelecek gibi durmuyor. Sadece takimin dissiplini tamamen bozar takimin. Hele ki yabanci, istedigi kadar isimli, kariyerli olsun, daha görmedim bu tip bir hamlenin basari getirdigini. Tudor bir yabanci hocaya göre, ilginc bir sekilde iyi bir cikis yakaladi bu sezon.
Realistik bir sekilde, bu takimin üzerine koyacak tek hoca Fatih Terim´dir. Peki, Fatih Terim ölünce takima kilit mi vuracagiz ? Saka bir yana, 5 sene icinde kamyon dolusu para, xtane yönetim ve xtane hoca harcayip, bekledigimizi alamayip, yine Fatih Terim´e kalmak, acikcasi bir camianin zayiflik ibaresidir.
Bana kalirsa her daim Terim oldugu müddetce, faydalanmaliydi kendisinden. Ama bu sürecler gösteriyor ki, Fatih Terim tamamen biraktiginda, yada öldügünde, Nasyonel anlamda Besiktas ve Fenerbahce ile rekabette ilerleyen 10 yillarda büyük sorun yasayacak bu camia. Bunu öngörmek zor degil. 80´lerin ortasindan, bugüne yakaladigimiz bu ivmeyi kaybedebiliriz ayni sekilde.