Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tudorun oyuncu takıntısı yaktı bizleri.Linnesi haftalar sonra kadroya aldı.Garry rodrigues gibi adamın var.Yedekten oyuna alıyorsun.Adamın hala bir 3 lü savunma takıntısıdır gidiyor.İşleyen sistemi bozarsan böyle bocalarsın.Bir sistem oturttun onunla devam et.Sonunda futbolcununda dengesi şaştı.Sürekli deneme peşinde adam.Tudor 2 maçtır en büyük hatalı olandır.Sonrasına 2 haftadır hakemler ciddi doğrama yolunda.Haftaya da aynı tiyatro devam edecek.Burda ayrıca en az tudor kadar yönetimde suçlu çok sessiz kalıyor haksızlığa karşı.

Sezon ile alakali tek cekincem, takimin oynadigi futbolun vitesini arttirmasi beklenirken, sahip oldugu oyundan da taviz vermesi. Sezon bir maratondur, ve hersey düz bir sekilde ilerlemez, ve Tudor´un karsisina ciktigi tersliklere, olumlu cevap verme kalitesi gösteremedi simdiye kadar. Bana kalirsa son iki haftada Belhanda´nin da, Feghouli´nin de, N´Diaye´nin de kirmizi kartlari fiasko, ancak bu gibi hatalar illaki sezon icinde bir takimin basina gelebilir, ve önemli olan hocanin bunlara olumlu cevap vermesidir. Tudor´un simdiye dek karsi hamleleri hep hatali, ancak bu denli tecrübesiz bir hocadan, daha iyisini görmek de sürpriz olurdu.
Bana kalirsa tüm hatanin merkesi, üclü savunmada olan israrindan kaynaklaniyor, bu düzende takimi oynatmaya calismasi, tüm oyuncularin verimini azaltiyor sahada. N´Diaye, Belhanda, Feghouli, Rodriguez hepsi hepsi en iyisini yapabileceklerinin disinda bir bölgede bulunuyorlar mac boyunca. Ve özellik ile üclüye her gectigimizde, bu sorunu yasiyoruz. Bunu mac icinde zaman zaman yapinca, pek sorun tescil etmiyor, ancak nekadar fazla bu düzende kalirsak, okadar fazla takim zorlaniyor rakip karsisinda.
- Savunmaya ücleyecegimize, ileriye bir forvet atalim daha iyi.

Önemli bir stratejik hatasi da, takimin etkili olabilecek yedeklerini hazirlamamis olmasi. iki hafta önce Selcuk kritik bir macta, galibiyette rol oynamisti. Bunu yapabilecek hatta fazlasiyla, Eren ile Yasin´de var. Bana kalirsa, ikisini de hazirlayamadi simdiye kadar takima. Bu oyunculardan verim alamama gibi bir lüksümüz yok. Tudor herseyi transfer ile cözmeyi düsünmemeli.

Hersey bok, hersey bitti moduna da girmeye gerek yok. Bir hoca icin önemli bir meziyet, ayni zamanda maglubiyetlerden sonra, nekadar agir olsa bile, takimi dik bir sekilde gelecek maclara mental olarak hazirlamasidir. Bunun bir örnegi 6:1´lik Madrid macindan sonra, Inönü Stadindaki Besiktas galibiyetidir. Bu simdi Tudor acisindan, kariyeri anlaminda kritik bir dönüm noktasi olacaktir. Takimi mental acidan toparlayamaz ise, bu puan kayibi serileri, takim ayirtetmeksizin, 4-5 mac daha devam edecektir. Ancak takimi cevap verecek sekilde kurabilirse, yeniden bir cikis yakalayip, aradaki puan farkini da acma sansina erisecektir.

Acikca söylemek gerekirse, eger Tudor gönderilirse, ondan iyi bir hoca gelecek gibi durmuyor. Sadece takimin dissiplini tamamen bozar takimin. Hele ki yabanci, istedigi kadar isimli, kariyerli olsun, daha görmedim bu tip bir hamlenin basari getirdigini. Tudor bir yabanci hocaya göre, ilginc bir sekilde iyi bir cikis yakaladi bu sezon.

Realistik bir sekilde, bu takimin üzerine koyacak tek hoca Fatih Terim´dir. Peki, Fatih Terim ölünce takima kilit mi vuracagiz ? Saka bir yana, 5 sene icinde kamyon dolusu para, xtane yönetim ve xtane hoca harcayip, bekledigimizi alamayip, yine Fatih Terim´e kalmak, acikcasi bir camianin zayiflik ibaresidir.
Bana kalirsa her daim Terim oldugu müddetce, faydalanmaliydi kendisinden. Ama bu sürecler gösteriyor ki, Fatih Terim tamamen biraktiginda, yada öldügünde, Nasyonel anlamda Besiktas ve Fenerbahce ile rekabette ilerleyen 10 yillarda büyük sorun yasayacak bu camia. Bunu öngörmek zor degil. 80´lerin ortasindan, bugüne yakaladigimiz bu ivmeyi kaybedebiliriz ayni sekilde.

Eline sağlık hocam. Çok güzel yazmışsın. Kalınlaştırdığım kısıma ayrıca katılıyorum. Ama Türkiye'de özellikle Tudor'a güven sıfır iken ona tahammül etmek sabır göstermek çok zor. Tudor Başakşehir ve Beşiktaş maçlarından 6 puanı almazsa çok kötü şeyler olacak; eminim. Panzehir Fatih Terim mi? Allah kahretsin ki öyle. Yok. Başka yok. Aslında var ama kısa vadede başarı isteyen bizim gibi ülkelerde Fatih Terim'den başka teknik direktör yok. Uzun vadede Tudor iyi olacak mı; onun güvenini veremiyor. Işık olsa ölene kadar savunalım. Ligin başında yerin dibine soktuk. Toparlandı diyoruz ama kendi yarattığı takımla ciddi tek bir takımdan 3 puan alamıyor. Gel de savun!

Maç sonu gereken dersi aldık derken Selçuk'u bundan sonra skor 3-0 a gelmeden oyuna almamadan falan bahsediyordur insallah. bide bırak hoca şu tolga'yı kanat oynatma fantezinden. gidiyor puanlar, kapanıyor ara.
ilk haftalardaki oyun olsa neyse de 2 pas yapamaz hale gelmişiz. farklı bişeyler bul şu oyunu çözecek zira rakipler bizi bizden iyi tanır hale gelmiş. eli kolu bağlı, o kadar sakat adama rağmen 90dk da total 2 şut var kaleye. ayıptır.

Son iki Trabzon maçında Yusuf Yazıcı'dan aynı iki golü yiyen defans kurgusunu yapan hocayı tebrik etmek lazım.

Büyük maçlarda ofansif futbol oynatamazsa bu kulüp için iyi değil demektir

Savunduk ama bir yere kadar

aslında bizim durumu en kısa sekilde erman torooglu özetledi,futbolcular tudora güvenmiyor dedi bencede daha ötesi yok güvenmiyorlar adama

Takım iyi gittiğinde bile ben Tudor'a pek güvenmiyordum ama yine de notunu verebilmem için büyük maçları bekledim.Son yılların en kaliteli kadrosuyla bile evimizde kötü durumdaki Fenerbahçe'ye karşı puan kaybettik.Trabzon gibi Anadolu takımlarının maskarası olan takıma karşı koca 90 dakikada 3 şut çektik.Geldiğinden beri büyük maçlarda aldığımız sonuçlar ortada.Açıkçası şampiyon bile olsak Tudor ile devam etmemeliyiz diye düşünüyorum.

Ayrıca bazı arkadaşlar Mancini,Prandelli,Riekerink ve Hamza'dan iyi diye savunuyorlardı ama o beğenmedikleri hocaların bile derbi/büyük maç galibiyetleri var.

Büyük maç kazanamayacağız herhalde seninle.
Şu an kulübün geldiği nokta üzüntü verici.
Aslında sen gelmeden önce de bu kulüp büyük maç kazanamıyordu fazla, belki camia ile alakalı bilemiyorum.
Ama zaman gösteriyor ki büyük bir hoca olmak için gerekli olan bazı şeyler eksik sende

TapaTalK

Büyük maç kazanamayacağız herhalde seninle.
Şu an kulübün geldiği nokta üzüntü verici.
Aslında sen gelmeden önce de bu kulüp büyük maç kazanamıyordu fazla, belki camia ile alakalı bilemiyorum.
Ama zaman gösteriyor ki büyük bir hoca olmak için gerekli olan bazı şeyler eksik sende

TapaTalK

Rakip maç boyunca üstümüze geliyor ve bu doğru değil

Galatasaray korkak oynamaz cesur oynar

Ha rakip City veya Barça ise durum farklı ama kahrolası Trabzona karşı hücum futbolu oynamaktan başka çaresi yoktu

Yine sınıfta kaldı

Fatih Terim ile Tudor arasındaki teknik direktörlerin derbi istatistiği;

Mancini;5 maç,4 g 1 m(O da Kadıköydeki maç)

Prandelli;2 maç 1g 1b(Ulan bunun bile derbi mağlubiyeti yok)

Hamza Hamzaoğlu;4 maç 2g 1b 1m(Yine Kadıköydeki maç)

Mustafa Denizli;2 maç 1b 1m

Riekerink;1g 1b 2m

Sezonu erken açtığımız için takımda fiziksel yorgunluklar erken başladı gibi gözüküyor. Milli ara en azından milli takımlarda oynamayan oyuncular için iyi gelecektir.

Umarım Tudor bildiğini okumak yerine takımın yorgun düştüğünü görüyordur.

Rakip maç boyunca üstümüze geliyor ve bu doğru değil

Galatasaray korkak oynamaz cesur oynar

Ha rakip City veya Barça ise durum farklı ama kahrolası Trabzona karşı hücum futbolu oynamaktan başka çaresi yoktu

Yine sınıfta kaldı
Geçen hafta fener maçında da takımda aynı korkaklık vardı. Yani bu stada gidince oyuncuların suratlarından o tedirgin hallerinden hissediliyo ve bu seyirciye yansıyo. 50 bin kişiyi susturdular geçen, seyirci filan kötü dendi ama bu takım susturdu ben onu bilirim.

Yine bir büyük maç ve yine korkak bir Galatasaray. Tamam hakem belki ileri ki dakikalar da katletti diyelim, peki sen maç başından beri ne yaptın? Ben hatırlıyorum herkes sövüyodu takımın oyununa.

Bu camia psikolojik bir eşikte, bu çok ciddi bir sıkıntıdır üstümüzde. Rakip bizim armamız dan korkmuyo ama bizim büyük formaları görünce elimiz ayağımız titriyo. Bunu belirli bir noktaya getiren kesinlikle tudordur. Bu kadar değildik biz önceden,yani tamam fener'e beşiktaş'a yine üstünlüğümüz yoktu(ünal aysal zamanı hariç) ama trabzonu da içerde dışarda yeniyoduk yani o kadar değildi.
Şu an bu oyuncuların başına abdurrahim albayrağı mı getirirsin bilmem içeriyi psikolojik olarak toplayacak bir adam lazım

TapaTalK

Fatih Terim ile Tudor arasındaki teknik direktörlerin derbi istatistiği;

Mancini;5 maç,4 g 1 m(O da Kadıköydeki maç)

Prandelli;2 maç 1g 1b(Ulan bunun bile derbi mağlubiyeti yok)

Hamza Hamzaoğlu;4 maç 2g 1b 1m(Yine Kadıköydeki maç)

Mustafa Denizli;2 maç 1b 1m

Riekerink;1g 1b 2m
Ne yazik ki su an icin bize bir faydasi olmayan bir istatistik.
Su an bu hoca ile devam etmemiz gerekiyor, mecburuz, cünkü hangi hoca gelirse gelsin bu benim takimim degil diyecek.

DNXlkRQWsAEruO4

Geçen hafta fener maçında da takımda aynı korkaklık vardı. Yani bu stada gidince oyuncuların suratlarından o tedirgin hallerinden hissediliyo ve bu seyirciye yansıyo. 50 bin kişiyi susturdular geçen, seyirci filan kötü dendi ama bu takım susturdu ben onu bilirim.

Yine bir büyük maç ve yine korkak bir Galatasaray. Tamam hakem belki ileri ki dakikalar da katletti diyelim, peki sen maç başından beri ne yaptın? Ben hatırlıyorum herkes sövüyodu takımın oyununa.

Bu camia psikolojik bir eşikte, bu çok ciddi bir sıkıntıdır üstümüzde. Rakip bizim armamız dan korkmuyo ama bizim büyük formaları görünce elimiz ayağımız titriyo. Bunu belirli bir noktaya getiren kesinlikle tudordur. Bu kadar değildik biz önceden,yani tamam fener'e beşiktaş'a yine üstünlüğümüz yoktu(ünal aysal zamanı hariç) ama trabzonu da içerde dışarda yeniyoduk yani o kadar değildi.
Şu an bu oyuncuların başına abdurrahim albayrağı mı getirirsin bilmem içeriyi psikolojik olarak toplayacak bir adam lazım

TapaTalK

Aynen böyle birisine ihtiyacımız var

Oyuncularla ilgilenen birisi

Başımızda adam gibi bir başkan olsa bu adam şu an görevde değildi.

maç sonu yaptığı açıklamalar felaket. Ben bu kadar korkak bir teknik adam görmedim.Heleki şu selçuğu oynatan adamdan hayır gelmesi mümkün değil. Onca argümana rağmen başımızda durması tam bir fiyaskodur.

Arkadaş fernando gibi üst düzey defansif orta sahan var sen gidiyorsun selçuğu oynatıyorsun yetmiyor tolgayıda koyuyorsun.Hani bunlar yeterli , iyi adamlar olsa genede anlarım.Allah cezanı versin senin.

Ne yazik ki su an icin bize bir faydasi olmayan bir istatistik.
Su an bu hoca ile devam etmemiz gerekiyor, mecburuz, cünkü hangi hoca gelirse gelsin bu benim takimim degil diyecek.
Yok ben zaten hemen gitsin demiyorum mecbur sezon sonuna kadar devam edeceğiz.Hoca değişiklikleri bir sefer hariç genelde olumsuz yansıdı bize sezon ortasında.Bu istatistiği koymamın sebebi de Tudor'u eleştirdiğimiz zaman size Mancini,Prandelli,Hamza müstehak diyenlereydi.Bende bu beğenmedikleri hocaların bile derbi/büyük maç istatistiğinin Tudor'dan iyi olduğunu göstermek için bu istatistiği kullandım.Yoksa haklısın.

Taktik bilmiyor gibi isler bana göre gereksiz cünkü insanlar bu takimin maclarini heyecanla bekledi bu haftaya kadar oynadigimiz futboldan dolayi

Yetersiz oldugu konu büyük Mac konusu

Belli ki takimi büyük Mac öncesi 0-0'a hazirliyor,derbi galibiyeti olmadan sampiyonluk cok zor.

Galatasaray Türkiye liginde 0-0'a oynamaz,kadikoyde sampiyon oldugumuz macta beraberlik yetmesine ragmen 80. Dakika'ya kadar cift forvet oynamistik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt