Igor Tudor

Tudor hakkinda forumda olsun, forum disinda olsun görüstügüm birinin, bu konuda ne zaman hangi tavirda olduguna sahit olmak, bunu burada kendisi hakkinda bos senaryolar üretildigi icin dile getirmek ortaligi karistirmak oluyor demek, ilginc, demek ben bazi seyleri yanlis ögrenmisim. Saglik olsun, en azindan kimseyi kafamda kurdugum senaryolar üzerinden bir takim ithamlar ile rahatsiz etmiyorum. Masallah bir kaciniz Profiler gibisiniz, insanin ne düsündügünü, ne zaman hangi tavri neden sergiledigini cok iyi biliyorsunuz. Bence burada harcaniyorsunuz, Profiler olarak calisip iyi para kazanabileceginiz kurumlar var.

Son düzenleme:
Tudor hakkinda forumda olsun, forum disinda olsun görüstügüm birinin, bu konuda ne zaman hangi tavirda olduguna sahit olmak, bunu burada kendisi hakkinda bos senaryolar üretildigi icin dile getirmek ortaligi karistirmak oluyor demek, ilginc, demek ben bazi seyleri yanlis ögrenmisim. Saglik olsun, en azindan kimseyi kafamda kurdugum senaryolar üzerinden bir takim ithamlar ile rahatsiz etmiyorum. Masallah bir kaciniz Profiler gibisiniz, insanin ne düsündügünü, ne zaman hangi tavri neden sergiledigini cok iyi biliyorsunuz. Bence burada harcaniyorsunuz, Profiler olarak calisip iyi para kazanabileceginiz kurumlar var.

Aynısını defalarca yapan sonra 'kusura bakma bir anlık sinirle oldu.' diyen sen mi bunu bana söylüyorsun?

Sarper, ben sana özelden bana yaptigin ithamlara karsi örnek olarak sana söyle böyle ithamlarda bulunsam sen nasil düsünürdün icin yazdigimi defalarca belirttim. Yok ettigin ithamlara verdigim reaksiyonlari diyorsan, onlari sonuna kadar hak ettin. Kendi kafasina göre ithamlarda bulunan birine karsi cevap verme hakkim, ithamlarin agirligina göre sert cevaplar vermek en dogal hakkim. Kusura bakma ise sana saygi duymamdan ötürü, her ne kadar hak etmis olsan bile tepkilerim sert oldugunda kusura bakma demesini bilen biriyim. Hak ettigine aslinda hak ettigi cevabi vermek baska, kalp kirmak baska benim icin.
Bu konu hakkinda bütün özel mesajlar duruyor ama degmez simdi dallandirip budaklandirmaya, zaten buraya koymak da hakkim degil.
Simdi seninle bu konu hakkinda yazismaya devam etsem konu yine uzayacak, ortaya bisey cikmayacak bunu özelden yazisirken zaten gördük, bu yüzden ben söylediklerimin arkasindayim. Sen onlari öyle mi algiladin, tamam öyle algila. Sana örnek olarak verdim yazmak yetmiyor demek, ne yapayim, degistiremem sonucta.
Hidayete destek cikmak icin yazdim, cünkü Tudora karsi tutumu hic öyle senin lanse ettigin gibi degil.
Sen ortaya yine ithamda bulundugun bir mesaj attigin icin özellikle sana o cevabi verdim.
Onu yazmasan öyle bir cevap almayacaktin, konu yine sonucsuz bir sekilde uzamayacakti.
Hem sen dinsiz imansiz birinin lafina niye bakiyorsun, kendi dogrularina aykiri olan, dini imani olmayan, hakkindan imansizlarin geldigi biriyim senin ifadene göre.
Bu yüzden bu kadar dert etmesene kendine.

Son düzenleme:
Bu hafta sonu Marianonun yokludugunda ve eger Gomis ceza sebebi ile oynayamaz ise nasil bir cözüm üretecek merak ediyorum.
Umarim dörtlü defans, iki kanat oyuncusu olur.
Ileride @Murat Urhan tarafindan yazilan varyasyon biraz aykiri bir durum olsa bile isleye bilir, Ndiaye ve Feghouli ileri uc, Belhanda Fernando orta saha, Yasin ve Rodriquez kanatlar. Malatya kapaniyor, bence ileride hizli oyuncular ile acmaya calismak ise yaraya bilir. Alternatif Eren ve oyunu kanata yigmak.

Son düzenleme:
Ben tudor gitsin diyenlere kesinlikle saygi duyuyorum, saygi duymadigim kesim , bugun tudor gitsin diyip , hatta kendi begendigi , gelmesini istedigi isim de getirilse basarisiz olursak o kisiye de ilk gitsin diyecek olanlar

riko tudor basta olmak uzere terim hagi degisikliginde hatta td siz zamanimizda skibbe geldikten sonra da bu senaryolari yasadik

su goruste olanlar olabilir, dogru bildigimizi , hissettigimizi soyluyoruz , eger tutturamazsak bu bir elestiri hakkimiz olmadigi anlamina gelmez

kabul , ama o zaman sen ben veya forumdaki x kisi bir antrenor tercihinde bulunurken ne goruslerle bunu istiyorsa , yonetimler de aynisini yapiyor

ama biz burada kafamiza gore sunu getir , bunu gonder diye konusabiliyoruz , yonetimler bunu yapinca seyirciye gore yapiyor denir veya istikrarsiz denir , yok yapmasa basarisizliga mi istikrar olur denir

yani sadece yanlislari degil dogrulari bile yapsa basarisiz olan "kotu" aniliyor , bunu bjk de yasadi , samet ve bilic olmasa bu gunlere kesinlikle ulasamazlardi ama bugun bjk lilere sorsan aman aman ne bilic i , buyuk mac kazanamazdi , ne sameti , 4-5 uncu mu olalim derler

yonetimler ne yapsin soyleyin ? Hem basarisiz olup hem de takdir gorulup sevilen bir yonetim olmak nasil becerilebilir ?

Sinan, hic birimiz gelecegi göremiyoruz.
Kalsin diyenler, gitsin diyenler, hic birimiz.
Her iki kesim su ana kadar yasananlar üzerinden bir degerlendirme yapiyorlar.
Gitsin fikrini savunanlar ile kalsin fikrini savunanlar farkli konulara önem veriyorlar, bu yüzden dogal olarak farkli düsünüyorlar.
Yerine istenilen veya istenilmeyen biri gelse bile bu böyle olacak.
Kendi görüsüne göre basarisiz oldugunu düsündügün biri icin gitsin demek kadar dogal bir durum yok benim icin.
Transferler icin aynisi gecerli bir yerde.
Kaliteli oyuncular istiyoruz, tutmaz ise yapacak bir sey yok, gönderilmeli diyoruz.

Son düzenleme:
Iste ama yonetimler ile bizlerin durumu farkli , bir yonetici cekse kulagimizdan dese ki "al ne demissin bak ,yollayin rikoyu alin tudoru" demissin dese ben acikcasi cevap veremem

size gore yonetsek olmuyor size ters yapsak olmuyor demez mi adamlar

problem surada , o da fb aykut orneginde var en net, sampiyon olursan en sevilmeyen adam bile sempatik geliyor , tersi olursa en istenen adam bile tukaka

bu garip geliyor bana .

Yönetim bunu diye bilir ama dese ne degisecek?
Bu biraz al gülüm ver gülüm isi.
Taraftarin destegine ihtiyacin var sonuc itibari ile, hem maddi hem manevi.
Isin diger tarafi ise yöneticiler bu isi belki para almadan yapiyorlar ama baska yollar üzerinden cikarlari oldugunu sanirim kimse inkar edemez.
Bugün Galatasaray Baskani olmasa Dursun Özebk diye biri bu kadar taninir mi?

Futbol dünyada sov isi, bizim icin ise Taraftarlik.
Düsün Futbolu sadece sov olarak gören ülkelerde bile seyirciler Teknik Direktörleri istifaya davet ettim, yerine x kisi gelmeli diyorlar, örnek Ancelotti icin kovulmadan önce Bayern taraftarinin yazdiklari.
Gayet tabi biz, bu ise seyirci olarak degil taraftar olarak baktigimiz icin bazen isin b.... cikaranlar oluyor.
Ancak, bu benim bu Teknik Direktör gitsin, sebepleri sunlar, yerine bu gelsin deme hakkina sahip oldugumu degistirmez.
Yönetim yapmasin madem taraftarin demedigini, en fazla ne olur istifa ederler veya bir daha secilmezler.

Aykut örnegi mesela, bir yere kadar dogru bence.
Hamza bizi sampiyon yapti ama sevilmedi cünkü herkesin gördügü sorunlari görmedi veya görmek istemedi.
Sevmek ayri, herkesin kendi düsüncesine göre gördügü eksikleri, hatalari dile getirmesi farkli.
Ne zaman hatalarda inat etmeye gider, iste o zaman taraftar yavas yavas kavrulmaya baslar.

Bugun mourinho boyle bir ligde calismaya karar versin , o gelse super bir plan sunsa klube ama kotumser olasilikla cok degil 3 ile 5 sene arasi basarisiz olmayi goze aliyor musunuz dese , veya bunlari bifiil yasayan wenger dese , yine sunu diyenler cikar

"olmaz oyle sey , 3 yasinda cocuk var , 5 sene basarisiz olalim da cocuk fb li mi olsun" diyenler olur

"buyuk takimsan boyle bir seyi kabul edemezsin" diyenler olur

e peki bugun pep bjk ye , guardiola fb ye , mou bize , heykens ts ye mesela terim de basaksehire gelse , biz sezon sonunda 4 basarisiz antrenor yapariz sampiyon olan takim disindakilerin basinda olanlari

boyle bir futbol iklimi olur mu ?

Futbol iklimi böyle, büyük takim isen basarili olacaksin.
Bu dünyanin her yerinde böyle.
Avrupanin bizden tek farki var, onlar biraz daha sabirlilar ama onlar bile artik bir yerden sonra olmasi gerekeni yapiyorlar.
Baktigin zaman Dortmund, Klopp sonrasi ücüncü Teknik Direktör ve bu bahsettigimiz zaman dilimi cok uzun bir zaman dilimi degil.
Yönetim mesela son iki sezon maddi sorunlar var, elimizden geleni yapacagiz ama basari pek mümkün görünmüyor dese idi tepki olsa bile siddetli olmazdi.
Ama sen bunu demeyip, basta Teknik Direktör konusunda yanlis secimler yaparsan, gecen szon oldugu gibi kalitesiz oyunculara bir ton para harcarsan tepki olur.

Ferguson ve wenger hep basarili degillerdi ki

wenger hala calisiyor , ferguson ise kendi ayrildi

Wenger olayi bana göre baska bir boyut.
Takimin sahipleri var ve bunlar bence Wenger´den memnunlar cünkü adam fazla para harcamiyor.
Takimin sahibi oldugu icin kazanc beklentisi var.
Taraftar coktan beri Wengere karsi cok sert tepki veriyor ama kulübün sahibinin umrunda degil, parayi vermis düdügü caliyor.
Fergusonun ilk dönemlerini ben pek bilmiyorum.
Galiba kötü baslamis ama iste orada Avrupalilar bizden daha sabirlilar düsüncem devreye giriyor.
Benim bildigim dönemlerinde basarisiz oldugu dönemler oldu ama iste belirli bir kredisi olusmus idi.

Son düzenleme:
Bazi takimlar icin bu sabirsizliga anlam verilebilir , ornegin bayern in yatirimlari ile tum gucu ile onun gidip leipzig veya atiyorum hamburg a filan gecilmesi net ve tartisilmaz bir basarisizliktir

ama bugun tudor , bayern in diger takimlarla , madrid ya da barcelonanin diger takimlarla oldugu farka sahip degil fb , bjk hatta basaksehir e karsi . Seyirci , tff , medya , cogu noktada 3 takim denk , basaksehir ve ts biraz geride de olsa asiri yuksek makas yok

yani tudor u bayern in basina getir aldigi basarisizliklara tahammul edemeyebilirsin ama Gs nin turkiyede boyle bir dominasyonu yok

biz ligimize gore dahi bir barcelona , bayern , juventus degiliz

ingiltere ligine benziyoruz , oradaki city chelsea ve united bizdeki 3 buyukler , tottenham , arsenal gibiler de bizim ts , basaksehir

bu yuzden biz basarisizsak bile sadece basaksehire karsi basarisiziz , digerlerinin kendi aralarindaki her siralamasi surpriz degildir hic bir sene

Büyük takım sabredemeyebilir bunu anlarım. Avrupa'da da Wenger vb. istisnalar hariç başarısız hocalar gönderilir doğrudur. Ama dünyanın hiçbir yerinde aklı başında hiçbir yönetim lider takımın hocası deplasmanda 2 derbide kötü oynadı ve puan kaybetti diye hoca göndermez. Üstelik daha 10. ya da 15. haftada.

Geri
Üst Alt