Igor Tudor

DQJGlAsX0AAQZWw.jpg

5.-6. haftadan sonra (yanılmıyorsam) takımın oyununu beğenmediğimi söylediğimde biraz tepki almıştım. Takım kazanıyordu çünkü. Evet ilk haftalarda müthiş bi iştahımız vardı. İlk 3 maçtan ben de baya keyif almıştım hatta. Hayvan gibi saldırıyorduk. Ama kontrollü futbola dönmeye başladığımızdan itibaren takke düştü. Defansımız kötü değil. Ama son maçlarda da bunun sadece domine ettiğimiz maçlarda geçerli olduğunu görmüş olduk. Topa hakim olduğumuz maçlarda, veya bizden daha kötü takımlarla oynadığımızda defansta sıkıntı yok.

Ancak hem kötü, hem de iyi takımlarla oynadığımız maçlarda geçerli olan bi durum var. Bu takım atak yapamıyor. Herhangi bi hücum planı falan yok. Ortada bi diziliş var sadece ve oyuncuların bu dizilişe mümkün olduğunca sadık kalarak kendi becerleriyle birşeyler yapmaları bekleniyor. Bu takım antrenmanlarda ne çalışıyor? Hücum organizasyonu falan yok mu?
Ben antrenör olmasa da bir şey farketmez derken bunu kast ediyorum. Oyuncular sahaya diziliyor ve kendi bildikleri şekilde hücum ediyorlar. Gomis'in Antalya'ya ve Osmanlı'ya attığı gol dışında organize atağımız yok. Mehmet Demirkol bunu kaos futbolu olarak nitelendiğinde kızmıştım ama cidden öyle. Bilinçsizce topyekün hücum edip bir şey olmasını bekliyoruz. Örneğin dün BJK o kadar organize geldi ki her atağı pozisyon oldu.

Konunun Igor yerine Aygır olarak değiştirilmesini talep ediyorum.

ulan ne güzel başlamıştın ilk haftalarda . takım aç kurtlar gibi saldırıyor basıyordu korkmadan usanmadan . ilk etapta en büyük handikapımız enerjimizi verimli ve 90dkya yayacak şekilde ekonomik kullanamamızdı zamanla kondüsyonumuz artar dedik sonra bir anda oyunumuzu değiştirdin 3-5-2'ye döndün sonra daha da dikiş tutmadık tepe üstü çakılmaya başladık .

5.-6. haftadan sonra (yanılmıyorsam) takımın oyununu beğenmediğimi söylediğimde biraz tepki almıştım. Takım kazanıyordu çünkü. Evet ilk haftalarda müthiş bi iştahımız vardı. İlk 3 maçtan ben de baya keyif almıştım hatta. Hayvan gibi saldırıyorduk. Ama kontrollü futbola dönmeye başladığımızdan itibaren takke düştü. Defansımız kötü değil. Ama son maçlarda da bunun sadece domine ettiğimiz maçlarda geçerli olduğunu görmüş olduk. Topa hakim olduğumuz maçlarda, veya bizden daha kötü takımlarla oynadığımızda defansta sıkıntı yok.

Ancak hem kötü, hem de iyi takımlarla oynadığımız maçlarda geçerli olan bi durum var. Bu takım atak yapamıyor. Herhangi bi hücum planı falan yok. Ortada bi diziliş var sadece ve oyuncuların bu dizilişe mümkün olduğunca sadık kalarak kendi becerleriyle birşeyler yapmaları bekleniyor. Bu takım antrenmanlarda ne çalışıyor? Hücum organizasyonu falan yok mu?
Gençlerbirliği ve Alanya maçlarında iyi değildik ama bir şekilde kopardık o maçları. Özellikle Gençlerbirliği maçının ilk yarısı kötü oynadık ama bir şekilde 2 gol atmıştık. İşte o golleri ne Beşiktaş ne Başakşehir yiyor. Bu yüzden de zor maçlarda puan alamıyoruz.

Ocağı bekleyecekler çok net.Bu Dursunda 14.haftada hocayı kovacak yürek yok.Hasbelkader araya lider girilirse devam kararı çıkar.İlk derbide yine rezilleri oynadıktan sonra kovulur.Sonra ligde 4.cü olarak mayısta tura çıkarız.

Dursun 'un ne çapı ne cesareti yeter Tudor 'u kovup yerine Terim 'i takımın başına getirmeye

O yüzden en temizi mayıs ayında ikisinden birden kurtulmak

Ve evet ben bu yıldan da ümidimi yavaştan kesiyorum ...

Aykut ile dalga geçmiştik şu suni puan farkı lafından dolayı,işin kötüsü bu hoca bozuntusu Aykut gibi birini bile haklı çıkardı.

O kadar eleştirilecek çok şeyi varki hangisini söylesem.Sen Galatasaraysın ya bu kadar ez.k (demeye bile dilim varmıyor) oyanatamazsın bu takımı.Senin takımını hiç bir atmosfer etkilememeli o formanın altında Aslan olmalı o futbolcular.Kuştan muştan çekinmemeli..Bunu da sen anlatacaksın sen adapte edeceksin futbolcuları tabi sende varsa.
Aklıma geldikçe çıldıracağım ya Sneijder ile Bruma da tudorun yüzünden gitti.Yazık gerçekten kocaman bir yazık.

Derbi maçlardan sonra;

Lider, En çok gol atan, en az gol yiyen gibi istatistikleri de geride bırakmış olduk. Hadi bakalım Tudor'u savunacak argüman kaldı mı!

Aykut maalesef haklı çıktı, puan farkı suniymiş. Terim gelmedikçe babalara geleceğiz

Beinsport kendisine ödül felan vermeli açık ara rahatlıkla şampiyon olabileceğimiz ligde birden dört takımı lige ortak etti ve suanda bu dördü arasında şansı en az olan biziz bu sözde td basımızda oldugu sürece

Bu adam kesinlikle büyük takım hocası olamaz! Biraz dikkatli izleyen herkes farkeder takımın tam bir anadolu takımı gibi oynadığını.İlerde top tutma amacı yok düşüncesizce hızlıca ileriye toplar atmayı deniyoruz top rakipte kalıncada topu kapmak için deli danalar gibi topun peşinde koşturuyoruz.Küçük takımlar bu taktiği kendi sahalarından kontra çıkarken yapar çünkü oyuncularının pas kalitesi yetersizdir ve tek yapabilecekleri şey mücadeledir.Büyük takımların topun kıymetini bilerek ve top ayağındayken ne yaptığını bilerek oynamalı.Abdullah Avcı şöyle bir şey söylemişti yanılmıyorsam 2016-2017 sezonu başında:"Oyunumuzu geliştirdik,artık bir büyük takım gibi ayağımızda topu tutabiliyoruz topla oynayabiliyoruz."

Dün kaç tane rakibe kontra atak pozisyonu verdik farkında mısınız? Tam baskı kurmamız , top çevirmemiz gereken anda saçma sapan gol veya asist olması imkansız bir pas deniyoruz ve rakip topu kaptığı anda kontraya çıkıyor.Tudorun oynattığı futbol sadece pas kalitesi düşük takımlara karşı iş yapar.Kalitesi orta veya yüksek seviye olan takımlara karşı çok zorlanır.

Gönderdiğiniz Riekerink bundan iyi top oynatıyordu.Onunda başını duran toplar yaktı.Napsın adamın elinde stoper mi vardı.

Fenerbahçe de havaya girdi artık. Mevcut durumda şampiyonluk şansları bizden daha fazla.
Ne desem bilemiyorum. Hala bu görevde olmasına inanamıyorum bu kepaze herifin. İş işten geçtikten sonra kovacaklar herhalde öyle görünüyor. Artık Kayseri, Göztepe falan da geçer bizi. Allah belanı versin senin.

Bu adamın en büyük sorunu ısrarla kafasındaki futbolu oynamak istemesi. Pragmatik değil.

Mancini ve Prandelli de böyleydi - ısrarla alışık oldukları futbolu oynatmak istiyorlardı, takımın güçlü ve zayıf noktalarına değer vermiyorlardı.

Elindeki kadroya göre top oynayan bir hocamız olsaydı büyük maçların yarısını kazanmış olurduk.

Bu adamın en büyük sorunu ısrarla kafasındaki futbolu oynamak istemesi. Pragmatik değil.

Mancini ve Prandelli de böyleydi - ısrarla alışık oldukları futbolu oynatmak istiyorlardı, takımın güçlü ve zayıf noktalarına değer vermiyorlardı.

Elindeki kadroya göre top oynayan bir hocamız olsaydı büyük maçların yarısını kazanmış olurduk.

Kutun dolmuş.

Olur da akhisari yenerse havasindan gecilmez bunun ayar ceker taraftar dahil gaztecilere de.

Geri
Üst Alt