İlkay Gündoğan: ”Teknik direktörlük konusunu Pep ile ciddi şekilde konuştuk”

Teknik direktörlük düsüncesi olmasi güzel

Ama bunun kolay olmadigini da biliyordur diye tahmin ediyorum

Benimsedigin bir oyuncu anlayisi varsa bulundugu takimin taraftari bunun yanlis bir anlayis oldugunu düsünebilir ve bu sekilde taraftar destegini alamayabilir mesela

Oyuncularla iletisim de cok önemli herkesi idare etmek kolay degil

Baski altinda futbol oynamak ile baski altinda takim yönetmek ayni degil

Nuri sahin de cok kafa yordu ve calisti bir yerlere gelmek icin ama bu isler taraftarlarin hafife aldigi kadar kolay degil

Bu yüzden Ilkay eger iyi bir baslangic yapmak istiyorsa bunu yurt disinda yapmali

Yaw sirf herifin thk'ya attigi gol bike zeka urunu. Bir trk belki Icardi atardi o golu. Turkiye liginde o vurusu yapacak baska topcu yok. Herkes kalecinin ustune ya da soluna vururdu. Ama ustteki renktasin dedigi gibi saha icinde idare ile ile kenardaki hocalik cok ayri seyler. Umarim basarili olur. Ileride ihtiyacimiz olacak biri.

Tarihin en iyilerinden biri olabilir

Oyunculukta top class bunu teknik direktörlüktede yapabilecek kapasitede bir isim

Gittiği takımda oyuncu iken TD gibi hareket ediyor, TD olsa ne yapar Allah bilir. Türkçesi de Almancı olmasına rağmen gayet düzgün, ingilizce, Almanca biliyor. Daha ne
Nuri de benzer profildi (İlkay çok daha önde tabii) ama şu ana kadar hayal kırıklığı oldu. İlkay elbette zeka, yetenek, entelektüel birikim manasında aktif en iyi 3-5 topçudan biridir geçmişi ve donanımı itibariyle ama her çok iyi topçudan çok iyi hoca olur beklentisine girmemek lazım bence. TD işi başka bir meziyet çünkü, çok örneği var. Okan Buruk'tan şöyle bir TD çıkacağını kırk yıl düşünsen aklına gelmez muhtemelen. Bu işi yapar diyeceklerimizden ise tam tersine bir şey olmadı mesela. (Hagi, Emre B. vs)

Nuri de benzer profildi (İlkay çok daha önde tabii) ama şu ana kadar hayal kırıklığı oldu. İlkay elbette zeka, yetenek, entelektüel birikim manasında aktif en iyi 3-5 topçudan biridir geçmişi ve donanımı itibariyle ama her çok iyi topçudan çok iyi hoca olur beklentisine girmemek lazım bence. TD işi başka bir meziyet çünkü, çok örneği var. Okan Buruk'tan şöyle bir TD çıkacağını kırk yıl düşünsen aklına gelmez muhtemelen. Bu işi yapar diyeceklerimizden ise tam tersine bir şey olmadı mesela. (Hagi, Emre B. vs)
İnandırmak. Takıma geldiği andan itibaren sadece oynamadı, takımı oynattı. Benim dikkat ettiğim bu açıkçası. Yaklaşımları da güzel. Hagi zamanında bunu yapıyordu, ama hagideki sıkıntı sinirlerini kontrol edemiyordu, modern futbola TD olarak ayak uyduramadi. İlkay modern futbolu dizayn eden kişilerle çalıştı ve onların kilit oyuncusu/kaptanı oldu. Nuri ise daha silik bir tip. İlkay kadar baskın değil açıkçası. Gittiği takımlarin her birinde vazgeçilmez oyuncu değildi Nuri. Bu kesinlikle TD olacağı anlamına gelmez ama zeka, olgunluk, bilgi ve iletişim anlamında TD olmaya en yakın kişi son dönemde gördüğüm İlkay var.

PS. Okan hocanin iletişimi(ilk 11le olan) begenirken diğer özelliklerini beğenmiyorum. 😄

İnandırmak. Takıma geldiği andan itibaren sadece oynamadı, takımı oynattı. Benim dikkat ettiğim bu açıkçası. Yaklaşımları da güzel. Hagi zamanında bunu yapıyordu, ama hagideki sıkıntı sinirlerini kontrol edemiyordu, modern futbola TD olarak ayak uyduramadi. İlkay modern futbolu dizayn eden kişilerle çalıştı ve onların kilit oyuncusu/kaptanı oldu. Nuri ise daha silik bir tip. İlkay kadar baskın değil açıkçası. Gittiği takımlarin her birinde vazgeçilmez oyuncu değildi Nuri. Bu kesinlikle TD olacağı anlamına gelmez ama zeka, olgunluk, bilgi ve iletişim anlamında TD olmaya en yakın kişi son dönemde gördüğüm İlkay var.

PS. Okan hocanin iletişimi(ilk 11le olan) begenirken diğer özelliklerini beğenmiyorum. 😄
Arda örneği de var. Asla bu tarz bir teknik direktör profili çıkacağını beklemezdim mesela şahsen. Başarılı olur olmaz göreceğiz onu.
Riera da müthiş gidiyor.

İlkayı GS'ye getirmek devrim gibi bir iş oldu

Pepin yanına staja gideceği kesin
Bizde kalıp şimdiki teknik direktörden bişey öğrenecek değil heralde

Geri
Üst Alt