İlkay Gündoğan vs. Mesut Özil?

Mert S. Yüksel

"Fear is Your Only God"
GalataSarayı Efendileri
2 tane Almanya'da yetişip Alman milli takımı formasını giymiş gurbetçi futbolcu. İkisi de başarılı bir kariyer yaptı. İlkay'ın kariyeri hala devam etse de yaptıklarıyla bu kıyasa uygun. Sözlükte de bu anketi yapmıştım.

GSC ne düşünüyor, sebepleri neler, görüşlerinizi yazabilirsiniz.

Mesut daha ikonik topçudur, gelmiş geçmiş en iyi 10 numaralar listesinde her zaman kendine yer bulacaktır.

Mesut iyi başladı, İlkay iyi bitiriyor

Mesut karakterini futbolda hiç sevemedim açıkcası

Mesut daha büyük topçu ama tembel
İlkay daha istikrarlı oyuncu ve çalışkan

Mesut’un o kadar övüldüğünün aksine Real kariyerinde tek lig şampiyonluğu dışında başarısı yok. Bireysel istatistikleri iyi.

Onu şutlayıp ŞL almışlardı.

Ben Real Madriddeki Özili çok beğeniyordum

Mesut günahım kadar sevmem ama futbolculuğu tartışılmazdı az oynadı ama öz oynadı.

Özil Madrid'de sadece bir şampiyonluk görse de müthiş bireysel performans sergiliyordu. Özellikle Ronaldo ile çok muazzam anlaşıyorlardı. Mesut çok erken söndü.

Ilkay ise hep çok iyi oyuncuyu ama sakatlık sorunu vardı Dortmund döneminde kendisini epey geriye iten maalesef.

Işin içine sempati faktörünü de katınca kesinlikle İlkay diyorum ben. Mesut tam bir prototip Almancı, en nefret ettiğim tip. Bunun gibi salaklar yüzünden çok çektim hayatım boyunca, kurunun yanında yaşta yanıyor.

Tam olarak görev aldıkları mevki aynı olmasa da İlkay gerçekten tüm yönüyle futbolcu. Mesut erken havlu attı.

İlkay kariyerinin zirvesinde futbolun tadıını çıkarıyor.

İlkay kendi mevkisinde en iyi oyunculardan biri halen yaşına ragmen Mesut bir dönem çok üst düzey seviyedeydi ancak ancak 31-32 den sonra si yok.Kalite olarak ikiside farkli mevkiler İlkay daha komple bir oyuncu Mesut daha bireysel istatistikleri ön plana çıkan oyuncu yenisemezler.

Yeni Mesajlar

Geri
Üst Alt