Illuminati

Cevap: İlluminati

Abraham sana cevap yazip bu konuyu kendi adima kapatacam. Cevap yazsan da bundan sonra cevap yok (:

Din kitaplarinin kurallarin olusmasinda etkisi var tabiki. Etki inkar edilmez konu bu degildi de her neyse. Bunun kadar ahlak kurallarinda simdi din disi øgeler de var. Tek Tanrili dinlerin getirdigi ahlak kurallarinin disinda da olusturulmus kaynagi secular ahlak kurallari var. Hristiyanligin genelinde her yerde sevismek ahlak kurali olarak nitelendirilmedigi icin de ne kastettin bilmiyorum da. Incil ve zina konusu:

27«`Zina etme' denildiğini duydunuz. 28Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, zaten yüreğinde o kadınla zina etmiştir. 29Eğer sağ gözün seni günaha sokarsa, onu çıkar, at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, tüm vücudunun cehenneme atılmasından iyidir. 30Eğer sağ elin seni günaha sokarsa, onu kes, at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, tüm vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.

31«`Kim karısını boşarsa ona boş kâğıdını versin' denilmiştir. 32Ama ben size diyorum ki, karısını cinsel ahlaksızlıktan başka bir nedenle boşayan her adam, onu zinaya itmiş olur. Boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur.

Bu ahlak kuralinin disinda gelisen ahlak kurallari var onun disina cikan Hristiyan toplumlarda. Kurtaj ve bosanma neredeyse yasak Vatikan'a gøre fakat cok islemez bu kurallar. Reform'dan beri kaynagini din disi seylerden alan gelisen bir hukuk søz konusu.

Dinler øldurmeyi emretmez. Hikaye anlatma burda iste.

O halde, dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, biz ona büyük bir mükafat vereceğiz ( Nısa Suresi )

Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı. (Nisa Suresi)

İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût22 yolunda savaşırlar. O halde siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır.( Nisa Suresi )

(Ey Muhammed!) Artık Allah yolunda savaş! Sen ancak kendinden sorumlusun! Mü’minleri de savaşa teşvik et. Umulur ki Allah inkar edenlerin gücünü kırar. Allah’ın gücü daha üstündür, cezası daha şiddetlidir. ( Nisa Suresi )

Savaş, hoşunuza gitmediği halde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz. ( Bakara Suresi )

Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir. ( Enfal Suresi )

Ey iman edenler! Kafirlerden (öncelikle) yakınınızda olanlarla savaşın ve sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki Allah kendisine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir. ( Tevbe Suresi )

Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. ( Tevbe Suresi )

Gerek yaya olarak, gerek binek üzerinde6 Allah yolunda sefere çıkın. Mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. ( Tevbe Suresi )

Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. ( Tevbe Suresi )

Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır ( Bakara Suresi )

Bizim uğrumuzda cihad edenler var ya, biz onları mutlaka yollarımıza ileteceğiz. Şüphesiz Allah mutlaka iyilik yapanlarla beraberdir ( Rum Suresi )

Ey Peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası ( Tahrim Suresi )

Allah’ın Resûlüne karşı gelerek (sefere çıkmayıp) geri bırakılanlar, oturup kalmalarına sevindiler. Allah yolunda mallarıyla canlarıyla cihad etmek hoşlarına gitmedi ve “Bu sıcakta sefere çıkmayın” dediler. De ki: “Cehennemin ateşi daha sıcaktır.” Keşke anlasalardı. ( Tevbe Suresi )

Mü’minlerden özür sahibi olmaksızın (cihattan geri kalıp) oturanlarla, Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler eşit olamazlar. Allah, mallarıyla, canlarıyla cihad edenleri, derece itibariyle, cihattan geri kalanlardan üstün kılmıştır.Gerçi Allah (mü’minlerin) hepsine de en güzel olanı (cenneti) vadetmiştir. Ama mücahitleri büyük bir mükafat ile, kendi katından dereceler, bağışlanma ve rahmet ile cihattan geri kalanlara üstün kılmıştır. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir ( Nisa Suresi )

Savaş taktiği olarak düşmanı vurmak için çekilme, ya da diğer bir birliğe katılmak durumu hariç- böyle bir günde her kim onlara arkasını dönerse mutlaka o, Allah’ın gazabına uğramış olur. Onun varacağı yer de cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası. ( Enfal Suresi )

Cok uzun olmasin. Diger dediklerine de cevap yazip kapatacagim cevap yazsan bile bundan sonrasi icin de cevap yazmayacagim. Gerci buna da yazmayacaktim da son olsun bu yazi artik. Diger dediklerinde ilgili de yazacagim.

Simdi Bence Hikaye anlatan hatta uydurma yapan hatta kendine gore Ayeti ve mealni degistiren siziniz burada.OlayidaSaptiran siziniz.

Yazilanlari Dikkatli oku, Oldurmek-Savas -Cihat ne anlama geldigini ilk once ogren.

Hic bir ayetde git Masum insanlari oldur demiyor

Ister Atesit olsun ister hangi kitap ehli olsun ister putperest olsun

Islamda Git Masum insanin Canina kiy yoktur

Savaş taktiği olarak düşmanı vurmak için çekilme, ya da diğer bir birliğe katılmak durumu hariç- böyle bir günde her kim onlara arkasını dönerse mutlaka o, Allah’ın gazabına uğramış olur. Onun varacağı yer de cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası. ( Enfal Suresi )

Bak pkk teror orgutu 3 ayda 50e yakin Mehmetcik oldurdu.Yani bir savas var.

Bir Mehmetcik gozunun onunde 5 arkadasini terorsitlerin oldurecegini goruyor.Hic Bir sey yapmasin mi?

Insan oldurmemek icin hic bir sey yapmasin mi?

Oyle Hayat yok, Eger Kurani Kerimde boyle bir sey yazmis olsaydi

Simdi sizin gibi sapik dusunceli insanlar icin baska konu olurdu degilmi?

CIHAT-SAVAS

Simdi ben bunlari sadece birini oldurmek saymiyorum

Sizin gibi boyle sapik dusuncelerde olan insalnlari bildiklerimle Karsi cikmayi Cevap vermeyide CIHAT olarak goruyorum

Bu tartisma yuzunden forumdan cikamaz oldum (:

Nerden baslamali bilmiyorum. Herseyden ønce Einstein bir ateist degil. Einstein inanir Tanri'ya. Bu nereye gøturur orasi da problem inansa ne olur inanmasa ne olur ? Atom parcalanir vs. vs. diyor ve onun bombaya dønusturulmesinde en ønemli kisi Oppenheimer. Her neyse verdigim ørnekleri saptiriyorsun Abraham. Halen Allah korkusu olmayan sunu da yapar bunu da yapar savina benzer savlar ileri suruyorsun fakat korkusu olanlar olasilik dahilinde yapar diye sundugun seyleri gercekte inananlar yapmislar. Din burda bir engel olusturamamis.

Yani yazilanlardan ne anlasiliyor ciddi ciddi merak ediyorum. Ølumlerin mesrulastirilmasinda din aractir ve bu gune kadar arac olmustur bir sekilde motivasyon aracidir vs. vs. Gayet acik bir cumle. Savaslar sebebi sistemdir bu kadar basit birsey cogu zaman mesrulastirilmasi da din uzerinden olmustur. Kapitalizm savassiz olmaz feodalizm de savassiz yasayamiyordu. Din bu savaslari engelleyemedi. Ateizm engelleyecek diye birsey yok. Zaten yazdim birisinde bir dusunce var digerinde sistemler var ve ateizm uretim tarzi vs. vs. uzerine søylem gelistiren bir ideoloji degil. Daha ne kadar acik yazilabilir bilmiyorum sosyal devlet, demokrasi, kapitalizm,insan haklari vs. vs. Tanri korkusu vs. vs. Yani birey ne anlamaya calisiyor yazdiklarimdan merak ediyorum.

Ve halen dinde savaslar olmus olabilir ve Hitler o kadar insani øldurdu ile neyi dogruluyorsun ørneklerinle onu da anlamiyorum. E.s.c.i.n.s.e.l ailesinin yaninda French kiss vs. vs. ne alaka konu ve yazilanlarla. Bodozloma absurd ørnekler. Al sana bodozlama benzer absurd bir ørnek. O kadar inanirim zina yasak diyen cogu erkek de bakarken gøzleriyle bile tecavuz eder. E.s.c..i.n.s.e.l.l.i.k meslek sorulmaz onlara falan sacma sapan bir yere gitmissin. Konu ile ne alaka. Can Cemil'in gøzune bakti. Ben de burdan Islam toplumlarinda cogu erkegin abazaligindan dem vuruyum anlamadim nereye gidiyorsun konu ile ne alaka. Inanisli Ali de benim bacaklarima bakti falan gibi bir ørnek ters mantikla kurulur. Absurdlugun doruklari bu ørnekler ve konu ile alakasi yok.

Humanizm insan haklari vs. vs. olasiliklar uzerinden yaziyorsun digerinde gerceklik var. Hatta acik acik yazdim. Gene yaziyorum insan haklari, demokrasi, sosyal adalet, gelir dagilimi arasindaki esitlik, yasam standartlarinin yuksekligi vs. vs. ile alakali køtuluk ve suc oranlari. Kapitalizm, sistem, uretim iliskileri vs. vs. varken din køtulukleri engeller ya da ateistler køtuluk yaparlar ønermesi ne kadar dogru. Yani ne daha ne kadar acik yazilabilirki. Bunlari gørmeden ya da kiside nasil bir anlam yaratiyorsa bunlar bilmiyorum halen ne anlasilmiyor.

Yazdim evet din toplumlari bicimlendirir ve bir duzen verir. Yani bu neyi ispatlar. Dinler olup olmamali degil sorun. Dinlerin su anda køtulugu vs. vs. pratikte engelleyememesi ve seni olasiliklar dahilinde konustugun seyleri ateistler icin pratikte Allah korkusu olanlarin yapmasi ve halen ateizm sistem falan degil. Ne anlasilmiyor gercekten bilmiyorum.

Tamam iste Kanada Avustralya falan motivasyona gerek yok. Cunku sistem ile alakali. Sistem orda Olympos dagindaki Zeus gibi dururken Allah korkusu køtulukleri engeller vs. vs. olmaz øyle. Sistemle alakali yazdiklarin ve gecen yazida da yazdim aynisini. Dunya sistemi degismeden %80'lik payi bazi ulkelerin almasi fakat %20'lik payi digerlerinin almasi vs. vs. sorun daha cok bunla alakali.

O tarihte o vardi bu tarihte bu vardi. Evet vardi tarihsel sureci biliyorum az cok biliyorum insanliga dair. Dinin etkileri vs. vs. dedigin ictihatlar ki nasil moda mod aliyorum bir yazida bundan bahsettim surece gøre degistiginden. Sistem var orda ciddi ciddi duruyor onlari gørmeden din køtulukleri engeller ya da din vardi vs. vs. Yani ciddi sacma yerlere gidiyorsun Abraham. Yani absurd bodozloma ayni mantik simdi din kurali yok fakat gene yasaklar var. Ne olur din kurallarinin hepsini kaldirirsan su anda bir toplumu yønetirsin de gene ayni mantik. Cunku secular hukuk, ahlak kurallari vs. vs. Hukuk uzerine degindigin hukuk kalkarsa falan anarsizmle ilgili. Corba olmus. Hepsi ic ice gecmis.

Din øldurmeyi emretmezden dinin kendine gøre ahlak kurallari savas icine dogru bir gidis vs. vs. Temel ønermem sabit. Sorun zaten savaslari engelleyememis ekstra bir motivasyon kaynagi olmus. Evet gunumuzde de evrensel hukuk kurallari alinir ve savaslar yapilir ve din motivasyon araclarindan da biridir. Sistem ile inancsizlik birbirine giriyor ve ateist olan her køtulugu yapar ønermeniz havada kaliyor.

Burdan kapitalizm tartismasina girersek farkli yerlere gideriz. Karsiyim kapitalizme bunun icin de onlarca gerekcem var. Pet su bulamamasi , su hemen hemen iste rahatlik ve calismadan para kazanma internet uzerinden yazma, okuyacak kitap bile bulunamamasi vs. vs. hepsi kapitalizm ile alakali.

Edit: Cok farkli yerlere gidiyorsun ve ********lik iste toleransli humanizm ile Ali ile Cemil French kiss hikayesi falan garip ørnekler. Dedim ya inanisli Ali de benim bacaklarima bakti inanisli Mustafa da bana asildi zinaya tesebbus etti (:

Son cevabim sana ve bu konuda da uzun olarak yazdigim son cevap.

Halifeler devri ve ordaki cihatlar. Sasani ve Bizans saldirilari dini teblig etme kabul etmeme uzerine savas yani cihat vs. vs. Ølumler. Osmanli ve diger Islam devletleri. Hadisler ve ayetler vs. vs. Øldurmeyi emretmez ønermesi yanlis bir ønerme. Emreder fakat gerekceleri vardir. Su anda bile cihat anlayisina sahip olanlar var ve dinsel dayanaklari da var.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Isteyen istedigini alir istedigine inanir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu farklı algı pencerelerinin bir alanda toplama çabasına dönmüş bir yanlışlıklar-tartışma platformuna dönmüş. Aslın da şurada tartışan arkadaşlarımdan görüyorum ki gerçeği saptırılmış bilgiler doğruluna yani inandırılmak istenen bir olguya inanıp bunun üzerinde kendi fikri hür beyinlerimizin ( özgür irade ) taraf oldugu gerçeği...Klise çıkarları ile değiştirilmiş bir İncil gerçeği gözler önünde iken hangi doğruluğu yada hangi yanlışı; neye ve kime göre hangi kaynağa göre tasdik eder ; gözlerin ve kalbin görmek istediklerine inanır insan.

Yazilan Mesajlari Saptirip Allaha Sirke kadar girdiniz

Arkadasin biri , Neden Cizgi filmlerde Cinsellik iceren ogeler cocuklara gosterilmeye calisiulyor,ben bunu anlamadim yazdi.

Bende jkucuk cocuklari kucuk beyinleri o yasdan Cinsellige ve cinselligin Dunyevi Hissine ve dolayisiyla ZINA ya tesvik ediyorlar

Sebebide bellidir AHLAKSIZ TOPLUM planladiklari

Bu baglamda sana ve forumda bu konuyu okuyan arkadaslara bir kac sualim olacak...

-Eger evliyseniz ve cocuklariniz varsa onlarin kuck yasda soyledigiom Cinsellikle taniusmasini istemisiniz?

-Cocuklariniz , anneniz-babaniz,abi-ablalariniz, kardeslerinizle , akrabalarinizla bir yuerde oturup CINSELLIK iceren hatta otesi bir programi izlermisiniz?

Bu iki soruma cevap almak istiyorum.

Eger Ahlakli Adabli Kendi orf ve adet anensine sahip, imanli hic bir AILE yapisi bunu izlemez izlettirmez bana gore.

Simdi Zinanin gunah oldugunu ta 100 yillar oncesinden bize bildiren bir Kitabimiz bir Peygambarimiz varsa

Biz neden onun yoluyla gitmeyek?

Dedim ya inanisli Ali de benim bacaklarima bakti inanisli Mustafa da bana asildi zinaya tesebbus etti (:

Son cevabim sana ve bu konuda da uzun olarak yazdigim son cevap.

Bu alintiladigim yerdeki, Ali ve Mustafaya gelince eger boyle bir sey olmussa bu Ali ve ya Mustafanin imanlarinin ne kadar zayif oldugunu Nefsini mudafa edemediyini gosterir,

Belklide derirnine gidersek onun Kurani-Kerim bilgisinin ne kadar az oldugunu gosterecekdir.

Hayat ucun gerekli olan tum bilglerin yazildigi bir KItabdan bahs ediyoruz

Her bir kelaminda insanlari ALLAHdan baska hic bir varligin KULu olmamaya cagiran bir KItabdan Kanundan bahs ediyoruz

Bu Illuminati denilen Dunya Insanlarina Hukum surmek Zulm etmek insan icin en buyuk ENGEL en buyuk RAKIP en buyuk DUSMAN degilmidir?

Dogru Iman bilgisi olan bir insanda

Zinanin gunah oldugunu biliyorsa mesala

(Onun bunun karısını, kızını ayartan bizden değildir.) [İ. Ahmed]

Burdaki yaziyi biliyorsa ve anlaya biliyorsa

Burdaki Onunun Allahin bir KUL u oldugunu biliyorsa eger

KUL Hakkiyemekde en buyuk Gunahlardan oldugu icin

Soyledigin Ali ve Mustafa bunlari ya bilmiyoirdur yada Seytanin tuzagina dusmusdurler

Son olarak bilmedigimden soruyorum belki siz gormusunuz ve banada soylersiniz

Bu Atesit dedighiniz kisiler yani Allahin Yaradanin varligi kabul etmeyen o kimseler

Ailelerindeki buyuklerine Anne ve Babalarina?

-Saygilimidirlar?

-Sevgileri varmidir?

-Onlarin istemeyecgi bir seyi yapinaca Korku hissi yasiyorlar mi?

Eger bu verdiyim 3 suale cevabiniz evtese?

Neden o zaman bu celiski?

yahu size dur diyecek bir moderatör yok mu

gidin destanlarınızı başka bir konuya yazın

bu konunun amacı illuminati

felsefe veya din tartışmak isteyenler gitsin öyle bir başlık açıp orada tartışsın

madem bu kadar meraklısı var talibi var öyle bir konu açılsın hemen

biz de burada masonları illuminatiyi tartışalım

62967492.jpg

Oyun konsolu illuminatici çıktı beyler.

Edit:Oha konuya bi göz gezdiriyim dedim konu illuminatiden çıkmış nerelere gelmiş.Önüne gelen destan yazmış.Ben de burda resim paylaşıyorum.:asd:

felsefe veya din tartışmak isteyenler gitsin öyle bir başlık açıp orada tartışsın

Tam İlluminati'nin toplumların yaşantısına itinayla yerleştirilmiş misyonları ve türevleri hakkında mesajlar okuyacağım diye konuya tıklıyorum, bir de bakıyorum ki İllimunatiye hizmet eden felsefik mesajlar :( Belki de bu konu içinde de bizim İlluminatinin gerçeklerinden uzak kalmamızı isteyen birileri vardır.. :idea:

selen ayet falan koyunca merak edip biraz okudum

ama tamamını asla okumam o kadar yazının

hakkında edindiğim fikir, sürekli " bi daha cevap yazmayacağım bu son" deyip, uzuuuunca cevap yazan bir tutarsızlık içersinde olduğu

Ya Selen anlamayacak ne var. Bin tane örnek verip dinler bütün kötülüklerin anasıdır mantığında bakmışsın herşeye.Herkes inançsız olursa süper dünya olur, savaşlar olmaz tadında cümleler kuruyosun. Sosyal devlet istiyorsun yani. Yani kuralları öyle mükemmel olsun ki Matrix öyle güzel kurallarla dizayn edilsin ki ben daha rahat bi köle olarak yaşayayım. Bu bütün söylediklerinin özeti. Bu kadar insanlık tarihini araştırıp çıkarta çıkarta bütün suçu sistemlerde ve dinlerde buldun yani. Hımm Tanrı'nın suçu sistemin kendi suçu. Tanrıyı kaldırıp sistemi düzeltirsek süper oluruz. Kötülük, ahlak, savaşlar ve sebepleri bu kadar basit mi ya? :)

Hayır kaldıralım dinleri Tanrıyı ve dünyaca inançsız bir toplum olalım tamam, o zaman savaşın olmayacağının garantisini kim veriyor size? Din kullanılıyor demek ayrı, bütün herşeye din kitapları sebep oldu demek çok ayrı. İkisinin arasında fark var.Bir de senin sosyal devlet dediğin şey bundan 1400 yıl önce kadar bi kitapta yazılmış. Temelinde de eşitlik ve adalet dediğin şeyi yazmış oraya. Misal ZEKAT denen verilmesi zorunlu bi para var toplumdaki eşitsizliği önleme adına. Öyle 40 ta 1i falan da değil. İhtiyacın olmayanın tamamıdır kitaba göre. Ama adı ZEKAT olunca tabi dogmatik oluyo şekil itibariyle. FOUNDATION deyince eşitlik paylaşım deyince daha seksi geliyo sanırım, ohh Tanrı yok dinler yok çok sosyal devlet oluyoruz.

Yani yeni kavramınız hiç yok. Demeye çalıştığım bu.Senin sosyal devlet dediğin sistem de kitaplarda var, eşitlik adalet dediğin sistem de din kitaplarında var. Ama savaş kelimesini alıp işi feodal yapıya götürürsen anlaşamayız. Neden iyiler alınmıyor da sürekli kötü örnekler alınıyor. Yine söyledim din kitabı moda mod kurallar değildir. Çağın koşullarına göre yorumlanmalıdır ve yorumlanırda. Savaşların yapılış şekilleri de bellidir. Zulümle hiçbir ülke 600 yıl başka bir ülkeyi yönetemez. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var, insanların inançlarını da kılıçla kalkanla değiştiremezsin. Varsa böyle bi durum demek ki sizi tehdit etsek 5 vakit namaza başlarsınız.Bu böyle değil herhalde değil mi? Öyle tarih kitaplarında yazdığı gibi değil herşey.Zira kısıtlı ve yanlı bilgiler barındırır tüm tarih. Din adına savaş olmuş sonra da müslüman olmuş milletler misal..Hımm müthiş, artık kendi öbür dinimize nasıl bağlıymışsak hemen değiştirivermişiz bi kılıç görünce. Böyle olabilir mi? Bu minvalde anlatıyorsun bi çok şeyi.

Hayır birileri din kitabını alıp katliam yapıyorsa buna içinde asla izin vermediğini söyleyen din kitabını sen nasıl suçlu bulabilirsin ya :) Bu kadar suç işleniyormuş otorite kimmiş? Otorite zekan aklın vicdanın ve kitap.Ama sen OKUmadan kulluk yaparsan birilerine e onlar da seni kullanıyorlarsa bunun suçu din kitabının olabilir mi?

Herneyse işin özünde sosyal devlet feodal yapı falan farketmez Selen. Çünkü senin o beğenmediğin dinlerin kuralları kadar bile adil kuralların hiç olmadı bugüne kadar. AB'nde asla insanlar idam edilmediği için -insanın yaşama hakkı- sana adaletin en güzel şekli o geliyor. Misal şimdi katliam yapan o Norveç'li vatandaş öldürülmemeli değil mi ahlaken, insan hakları gereği, kanunlar nezdinde v.s. Hıhı zira senin çocuğun ölmedi orada. Eğer senin hukuk kuralların bunu söylemeseydi ve çocuğun öldürülseydi yapan kişiyi kendi ellerinle öldürürdün.Zira insansın.Ama seni kurallar tutuyo değil mi? Sana ne hissetmen gerektiğini bile dayatan kurallar. İyi hissetmelisin başkaları ölmeyecek artık onu hapse tıkıyoruz. :) Kusura bakma işte senin kurallarını kaldırdığın zaman kendi gerçeğini de görmen mümkün. O feodal yapı din v.s diye şimdi oturduğun koltuğundan sana yıllarca dikte edilen ahlak şeklinin davranış şeklinin otorite olduğuna inancın gidiverir birden kaldırısak polisi mahkemeleri v.s. Ama dinler Kısasa kısas diyince çok vahşi çok dogmatik çok kaka oluyo mesela. Bence çok adaletli.

Dinler tam da insana göre, insanın ne mal olduğunu bilerek gönderilmiş. Özellikle de sonuncusu. Bunu bi yerde okudum çok da hoşuma gitti. Tabi bizler şu an hapishanede yaşamadığımız için birilerini hapse atalım kurallarımızı çiğneyeni 80 yıl ömrünün sonuna kadar süründürelim onun elindeki en değerli şey olan özgürlüğünü alalım elinden modunda çok ahlaklı davranıyoruz ama. Bi soralım mı hapishanedeki arkadaşlara kaç tanesi kaç tane uzvunu verirdi şu an özgürlüğüne kavuşabilmek için? Aslında bu kadar da acımasızız. 1 kere hata yapma şansı dahi vermiyor o müthiş sistemimiz insanlara. Özgürlüklerini anında alıveriyoruz ellerinden. Senin sosyal devletin de affetmek var mıdır misal? Kısasa kısas vardır dinde istersen ama öncesinde der ki affetmek en güzel olanıdır. Senin sisteminde nasıl affedebiliyo musun insanları hani farzetki baktın adam pişman olmuş çok belli. O şansın bile yok.

Sosyal devlet dediğin şey de 1400 yıl önceki kitaptan alıntılar sadece. Ateizm habire fikirdir diyosun. Fikir görünümlü inançtır. Zira Tanrının var olmadığına inanman gerekir. İnanırsın da asla da bilemezsin. Düşünce sistemiymiş.Hea yani bütün ateistler diyor ki aldığım verilere göre bence tanrı yok. Yani Tanrının YOKluğuna inanıyorsun. İnanıyosun yani. :) Kavram kargaşası yaratmayayım herneyse. Einstein Hitler örneklerini de hiç kullanmak istemeyişinizden verdim. Atom bombasını üreten bilmemkimmiş bize ne. Bulup dünyaya yayan kim bunu. Hitler'in genetik kodlarla uğraşısına neden cevap vermedin? Adam bilimsel çalışma yaparak bilimin tüm imkanlarını kullana kullana 7 milyon insan öldürdü ona neden cevap vermiyosun? Sabun üretti yani daha ötesi var mı? Yani dinle alakası olmayan ve dini kullanmayarakta çok eğitimli çok başarılı bir adam çıkıyor ve böcek gibi insanları öldürebiliyor. Tarihin de en büyük trajedisi bu olay.

Bilimin otoritesini kim sağlıyor Selen? Bilimin kötüye kullanılmasını önleyenler kim? Atom bombasını bilmem kim bulmuş. Tsar'ı kim buldu? Kimyasal silahları kim buldu? Bak hemen Einstein'ı atom bombasını o bulmadı diyerek temize çıkarttın. Yani diyosun ki onun suçu yok onun formülünü kötüye kullanan adamın suçu değil mi? İşte dinde böyle verdiği formülleri kötüye kullanmakla iyiye kullanmak arasında dağlar kadar fark var. Birileri onu kötüye kullanıyo diye laf atmamak lazım hemen tüm suçu din kitaplarına Tanrının varlığına falan atmamak lazım.

Herneyse ben din alimi değilim. Ama okurum kitapları elimden geldiğince. Sadece temel aldığın o eşitlik adalet kağıt üstündeki süper sosyal devlet, Zeitgeist'ten hayaller tadında bir dünyanın realite de hikaye ve insan gerçeğinden çok çok uzak olduğunu anlatmaya çabaladım. O aralara sokuşturdğum hayattan örneklerde senin sosyal devletinde o şekilde anılıyor şu günler. Eşcinsel hakları'ndan f.a.h.i.ş.e'ye bakış açısına kadar.

Sosyal devlet dediğin herkesin durumu iyi olsun herkesin parası birbiri kadar olsun teknolojinin nimetlerinden eşit şartlarda faydalanabilelim v.s. Bi savaşta o kağıttan kuralların eğitimin ve dahasının hiç bi anlamı olmadığını ve insanın gerçeğinden uzak farklı bi Matrix olduğunu söylüyorum.

Ve evet Tanrı inancı olmayan insan bencil insandır.Kötülüğün alasını da yapar.Zira şans eseri geldiği ve 1 kere yaşadığı hayatta evrimin gereği ve yine insanın içgüdüsü gereği olabildiğince hayatta kalmak ister. Kendi özgürlüğünden ve kendisinin hayatından daha değerli başka hiçbirşey olmayan kişiler de o 2 unsuru kaybetmemek için dayatılan tüm kurallara uyar, kriz anlarında da yaşamlarını maksimize edecek tüm yolları seçecek kadar da bencildirler.Bu bilimsel bir sonuç.Ben demiyorum bilim diyor.

"İtalya’da 30 yıl boyunca Borjiyalar vardı.Yani savaş kıyım, cinayet.Ama Michelangelo,Leonardo ve Rönesans aynı dönemde var oldular..Oysa İsviçre'de kardeşlik,500 yıllık demokrasi ve barış vardı.Ama ne yaratabildiler? Sadece guguklu saat!"

Bu aslında tüm demek istediğim. Barış, demokrasi, insan hakları, evrensel hukuk, sosyal devlet, hadi sevgi çemberi oluşturalım, Tanrıyı yok edelim, feodal yapı kalksın burjuvaziyi yıkalım herşey kapitalizmin suçu dinlerin suçu v.s sonra herşey iyi olacak tezinin altı bomboştur. Pratiği yoktur. Varsa gösterin bana dünyadaki en sosyal devleti, hukuk kurallarını açıp nasıl köle yapıldığınızı ve ne ile uyuşturulduğunuzu göstereyim. Hangi sistem olursa olsun uyuşturmak ve sizi köle yapmak üzerine kurulmuştur. Ben bu eroini beğenmedim dur sosyal devlet tozundan deneyeyim. Eh deneyin madem ama temelini dinlerden almayın var zaten dinlerde bunlar.

İnsanı iyi tanımış yani. Ne olduğumuzu iyi görmüş. Gerçekliğin orada sen oturduğun yerden rahat rahat sövüyosun dinlere. E bi savaş gör sen tecavüze uğrarken ben elimde gelirim tecavüz edene insan hakları beyannamesini okurum artık. Vazgeçer ve korkutur belki o inançsız arkadaşı. İnsan haklarından dem vururum yapma sevgili inançsız çünkü bu kanunlara aykırı derim. Şimdi demogoji gelmesin ama işte sizin insanın gerçekliğinden uzak kağıttan kurallarınızın bittiği yer orası. Bizim bi sistemimiz var ve o hiç yıkılmaz güveniyle dinlere onun kitaplarını okumadan okudğunu da cımbızlayarak alırsan işin içinden çıkman zor.

Bugüne kadar bütün dinleri eleştiren eğitimli çok okumuş arkadaşlar eğer bu dünyada dinler olmasaydı sene 800 e gidip bir adamı öldürmemek için nasıl bir motivasyon bulurdun dediğinde öyle bön bön bakıyorlar. Bak yok o dönemde hapishane polis tutuklu yargılama v.s. Kadın gördü mü gidiyo hayvan gibi tecavüz ediyo adam. Bunu engellemek için varsa senin bi kuralın buyur sen söyle senden ilk defa duymuş olayım misal Selen. Ama yok öyle bi kural. Neden yok zira 1 kere hayata gelmiş ve tesadüf eseri gelmiş ve kendisinden değerli hiçbişeyi olmayan adam şartlar oluştuğunda annesiyle de ilişkiye girer 500 adamı da öldürür. Zaten arap yarım adasındaki bütün bu pislikler üzerine kural koyucu toplumu düzenleyici olarak gelmiştir Kuran. Sen Tanrının dışında bana bi motivasyon söyle uygulanabilir olsun ve o inançsız dünyada engelle bu kötülükleri.

Dinlerin ben toplumları muhteşem yapacağım iddiası da yok. İsteyeni muhteşem yapar isteyeni rezalet. Bilim gibi o da. İster bu dünyanın içine eden bilimlerle uğraşırsın istersen güzelleştirecek. Bilimi göklere çıkarırken insanları öldürenin de bilim olduğunu unutmamak lazım. Sosyal devlet olunca silah üretmeyi bırakmayacak o devlet en basitinden emin ol. Bu arada yüzde 90'ı ateist olan İsviçre'de 1 gün olsun dünyanın kara para aklama merkezi olan ülkelerini protesto ettikleri bi gösteri göremedim. Neden acaba? Farkında değiller mi bütün bu sistemin bankaları kendi ülkeleri ve bütün dünyada oluşan kara para trafiği kendi ülkelerinden geçiyor.Bu ahlaksızlığa dur demek için herhangi bi çabası olan İNANÇSIZ ve demokrasi özgürlük içinde yaşayan bu süper insanlar birşeyler yapmışlar mı? Yapmamışlar. Neden? Çünkü çıkarları yerinde. Hayatları tıkırında sosyal devletleri de var paraları da bol kim ne yaparsa yapsın modundalar sanırım. Hımm pek sosyal pek ahlaklı. İşte o senin sosyal devletinin ve inançsızlığın ve bilimin temeli olan yerde hergün dünyanın ahlaksızlığı kötülüğünün parası dönerken göt üstünde oturup dinler çok kaka diyen arkadaşların samimiyeti ve insanlığa olan bakış açıları ve pratikte aslında ne kadar aciz oldukları bi örnek olarak önümüzde.

Daha çok örnek veririm o ülkeden. :) Ama çok uzadı. Hadi kolay gelsin.

Not : İlluminati v.b örgütlerin LUCIFER-İBLİS'e inandığını bilip bir de konu dine dönüyor diyosunuz ya. İBLİS bir bilim dalının konusu değil. Dinin konusu. Belki ondan dönüyordur. Sadece Rihanna'nın klibi olsun, piramit görelim, caps verin şok olalım. Herhalde konu dine sistemlere felsefeye dönecek. :)

Not : İlluminati v.b örgütlerin LUCIFER-İBLİS'e inandığını bilip bir de konu dine dönüyor diyosunuz ya. İBLİS bir bilim dalının konusu değil. Dinin konusu. Belki ondan dönüyordur. Sadece Rihanna'nın klibi olsun, piramit görelim, caps verin şok olalım. Herhalde konu dine sistemlere felsefeye dönecek. :)

yazinizi hic bikmadan okudum tesekkurler guzel yazi

ayrica konu dine dondu diyen arkadaslara

bu Ilumminati denilen seyin en buyuk dusmani Islam zaten

11 Eylül Gerçeği ve Arkasındaki Sır... Aaron Russo ve Nicholas Rockefeller arasında geçen diyalog...

İzleyin beyler.

[video=youtube;OQMFcJ0GZk8]https://www.youtube.com/watch?v=OQMFcJ0GZk8[/video]

Adam herşeyi anlatıyor beyler izleyin, çip mip muhabbeti olacakmış.

Aaron russo bu konuşmadan altı ay sonra ölmüş.

Ha selen ayrıca ZİNA nedir ya tabiki insanlar özgürce sevişebilmeli fikrinin de aslında pratikte yine insandan onun hislerinden ne kadar uzak olduğunu görmen lazım aslında. Ama tabi sana görmemen için sadece fikir üretmen ve o fikrin çook çağdaş olduğu dikte edildi. Haliyle insanlar birbirileriyle sevişebilmeli evleneceği insanı rahat rahat seçebilmeli v.b modunda takılıyoruz genelde.

Eğer bu savunduğumuz kelime bazlı yüksek ahlaklı tez geçerliyse bi zahmet herkes her seviştiği insanla yatakta paylaştıklarını videoya kaydetsin. Sonra da bunları albüm şeklinde evleneceği o inançsız yüksek ahlaklı ve bunları çoook normal kabul ettiğini söyleyen süper entellektüel son arkadaşa bi izletsin bakalım. Erman Toroğlu Şansal Büyüka misali işte burada Sevgi'yle sevişirken ama çok iyi sevişmezdi, işte burada Cem Ve Ahmet'leyim süperdi bu gece, tadında bi pratiğini göstere göstere evleneceği kişiyle yorumlasınlar bakalım. O ,sevişmenin normal olduğunu insanlaın tabiki bunu çok rahat yapması gerektiğini kelimeleriyle söyleyebilen adamlar gözleriyle olanı biteni görünce nasıl hissedecekler bi görelim. :)

Ama işte biz o kadar güzel kelimelerle birbirimize oyunlar oynuyoruz ki süslü cümleler gerçekliğimizi saklıyor sanıyoruz. Pratik kelimelerde değildir. O yüzden oğluyla öpüşen başka bi erkeği hiç görmemiş adam oturduğu koltuğundan eşitlik ahlak martavalları okuyabilir. O yüzden ******lik meslektir özgür olmalılar diyen o yapmacık insana saygım hiç yoktur. Kendisine gerçekliği gösterilmeden başkalarının yaşantıları üzerinden rahat rahat sevgi pıtırcığı entellektüel kesilen insanların pratikte kocaman birer sıfır olduğunu söylüyorum.

Ben hiç kıskanmam sevişmek normal tabi. Eh bak bu senin o kıyamadığın çok sevdiğin evleneceğin adamın seviştiği 38 tane kadının videosu. Toplamda 190 saatlik bu performansı izledikten sonra hala "hımm çok saygılıyım e tabi normal bunlar diyorsan" sana da selam ederim dünyamızın ilk düşünebilen robotu olarak.

Haliyle "sevişmek tabiki süper bi olgu" dediğin zaman birileri önüne videolar koyup bu düşüncenin gerçekten öyle olup olmadığını anlamak istediğinde yine kendi gerçeğinle karşılarsın insan olarak. Gözlerimizi birçok gerçeğe kapatıp aslında tahammül edemeyeceğimiz görüntüler üzerine kelimelerle ahkam kesmekte kolay olanı. Ama tabi şimdi o özel hayat geyiğine gireceksin. Hiç girme. Demeye çalıştığım net. Herkesin istediği zaman herkesle sevişmesi ve sonunda evleneceğin adamın o biricik insanın da senin kafanda birisi olduğunu düşünüyorsan eh adama "sadece seviştim tabiki sende seviştin bu normal" deyip kelimelerle işi kotaracağını ve normalleştireceğini düşünmüşsen, baya bi yanlış anlamışsın yine gerçeğini. Ki daha zina dediğin kuralın var olması sadece bu anlamda insanın gerçeğine uygun olmasının yanı sıra, aynı zamanda kadını koruyan bir çok sosyal kuralı da beraberinde getirmesiyle toplumda kadını her ne olursa olsun bir erkekle aynı seviyede aynı hayat koşullarında yaşamasını sağlayacak bi kuraldır.

Öyle evlenmeden sevişmek yok diyen,bunun arkasından evlendiğin kadınla seviştin oh ne güzel ne iyi boşamakta istiyosun o zaman o kadının hayatını idame ettireceği şartları da vermek zorundasın kısmına da gider. Yine cımbızlayarak bakarsan bu zina dediğin yasağa sana sevişmeye engel olmakta ne demek ne güzel sevişiyoruz minvalinde bi yorum çıkartacaktır. Sadece bunun için yollamamış o kuralı. Onu tamamlayan birçok kuralı da barındırırıyor yanında.Yukarıda senin bu tarz düşünüşünde bile insanın gerçeğinden uzak bir algılayış olduğunu da farkettin sanırım.

A tabi bu arada aşk sevgi sadakat gibi hislerin nasıl içlerinin boşaltığını da "****buddy" kelimesine indirgendiğini yine aynı kelimelerle görmemiz mümkün günümüzde. 2 biradan sonra hoşumuza giden her kadınla 1 gece seviştikten sonra bunun normal olduğunu kelimelerle karşınızdaki yeni sevişeceğini insana bi müddet yedirebilirsiniz.O da size "tabi ya bi de zina denen dogmatik bi olgu var ahaha ne gerizekalı bunlar" tadında onaylayadabilir o minik sevişmelere giden oyununuzda. Ama işin içine sevgi aşk gibi kavramlar girdiğinde kimse ahmet'le cemil'le seda'yla olan sevişme görüntülerini izleyemez.Zira normalleştiremez pratiği öyle, kelimelerle normalleştirdiğiniz gibi. Aa Seda'mı iyi seviştik onla ya, ama mesala Jennifer vardı dehşet sevişirdi üstümden inmezdi bak bu da videomuz karıcığım diyebilen, sevişmenin normal olduğunu savunan insanlara pek denk gelemedim. Temel insan duygularına inmeden yarı yolda sevişmeye mantıklı argümanlar getirip, üzerine felsefeler giydirip çıkarınız maksimum olduğu noktada sorgulamayı kesiyorsanız orada ahlaktan ve objektif bakış açısından söz edilemez. Haliyle sizin sevişme üzerinde sunduğunuz yüksek ahlak çağdaşlık kavramlarının içine gömdüğünüz o herkesle sevişme sahneleri-kelimeleri değil- sorgulamaya devam eden insana gayet ahlaksız ve katlanılamayacak bir olgu olarak gelir.

Pratikte olmayacağımız ama herkesin çıkarı gereği süslü gördüğü kavramlarla da ZİNA'ya kaka ne yobazca demek ancak kendini kandırmak olur. Bi müddet. O videoları görene kadar diyelim bu minvalde. Gerçeğin çölü biraz acımasız gibi. :) Zira kelimelerle değil hissiyatlarla gerçek insan tepkilerinden oluşan bi çöl kendisi.

Biraz kendimizin ne olduğunu bilir, bilmediğimiz birçok olgunun kavramın ve sebebin olduğunu düşünüp, empati yapabilirsek her konuda. Daha gerçekçi çözümlere ulaşır, en azından fikirlerimizi o gerçeklik üzerinden insanlara sunabiliriz.Zira hangi kavram üzerine konuşuyorsanız konuşun bunun temeli insan duygularına gider.

Sadece sevişmek üzerine bi 5-10 sayfa daha yazı yazabilirim neden öyle kafamıza göre sevişmemeliyizi koymuş birileri diye. Ama şimdilik bu kadarı yeter sanırım. Sana göre, söylediğin ve olması gerektiğine inandığın ve çırpıda geçtiğin "sevişmek normaldir tabi" lafın için bu kadar yazı yazdım bak.:) Doğrusu da değildir belki, belki herkes dayanbiliyodur bu sevişme mevzuna, benim görünce katlanabileceğim bi olgu değil,görmezsem katlanabileceğim bi olgu. E görmeyince katlanabileceğim bi olguda da ben çok ahlaklıyım bunlar "çok normal yea" falan diyemem.

Feodal yapıyı falan bırak, kapitalizmi,komunizmi, sosyal devleti sistemleri de bırak , en temel sorun bu dünyadaki -en azından senin düşüncende olanlar açısından-, Tanrıyı kaldırırsak yerine ne koymalıyız, parayı kaldırırsak yerine nasıl bir motivasyon koymalıyız olmalı. Bunları bulabilirsen mükemmel dünyayı kurabilirsin. Şimdilik maalesef Tanrı yok demekten ve sistemleri ne olursa olsun eleştirmekten başka yapabildiğiniz ekstra bir şey yok maalesef. O da zaten kolay olanı. Her konuda hep kolay olanındayız gibi.

Aynen doğru diyorsun.

Konunun dinle alakası var elbette hatta konunun özü "Din". Ama "felsefe yaparak", "fazla derinlere dalarak", "fersah fersah mesajlar yazarak" konuyu amacının dışına çıkardığımızın farkında değiliz. Ben demiyorum ki bahsedilen konular konuşulmasın. Başka bir konu açılır ve o konu başlığında isteyen felsefesini de yapar, kişisel tartışmalarını da tamamlar.. Anlatılanlar elbette anlatan arkadaşlarımın bilgisini gösterir ve uzun uzun yazılmış, emek verilmiş. Buna saygımız elbette var.. Lâkin zekâmızı ve bilgimizi biraz daha etkin kullanarak özlü anlatım yoluna gidilirse konuya ilgi duyan ve kişisel konuların dışında, somut mesajlar okumak isteyen şahsım ve benim gibi düşünen arkadaşlarım adına daha faydalı olacaktır.. Meselâ bir arkadaşımız geçtiğimiz haftalarda bir video yayınlamıştı küçük imgelerin insanların hayatlarında ne kadar etkili olabileceğine dair. Sadece 3-5 dakikalık bir video.. Onun bende İlluminati hakkında yarattığı etkiyi sayfalarca yazı yazsanız anlatamazsınız. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.. Duyarlılığınız için teşekkürler..

Abraham sana øzelden gønderiyorum cevabi simdi. Cevap yazmayacaktim ama okudum yazdiklarini ve kurdugun Aristo mantigina dayanamadim ve yazdim (:

Edit : Baya uzun oldu cevap sanirsam Abraham en son baktim da biraz. Kahveyi ben kargo ile gønderirim. (:

Edit: 5000 karakterden fazla kabul etmiyor parca parca gøndermeyi deneyince de bu uye sistemimizde bulunmamaktir yaziyor, hata veriyor. Mail adresini yazman gerekli bana Abraham øzelden ya da burdan.

Selen gene Aristo demeye başlamış. Kaçabilirsiniz.

Geri
Üst Alt