İnsanlarımızın Sığlığı

daha mac bitmeden isi terim mancini kiyasina cekenler önce kendi Galatasarayligini sorgulasin..juve´yi eledigimizde ortaya cikmayanlar bugün bagirmaya cagirmaya hakki yok..

terime normal bir sevgi besleyen arkadaslar üzerlerine alinmasinlar.burda 4-5 tane bozuk plak gibi ayni seyleri yazan provokatörler var...

Tam olarak söylediklerini yazmaya niyetlenmiştim. Attım likeını

hakli oldugun yanlar var elbet..yalniz benim gicigima giden bazi arkadaslarin tutarsiz yorumlari..futbolun gerceklerinden bihaber olanlar var maalesef..chelsea yenilmiyecek bir takim degil ama onlarin iskartaya cikardigi adamlarlan ancak bukadar basari gelir..üst üste iki kere gruplardan cikmak bir türk takimi icin büyük basari.bunu asla takimi veya kulübü kücümsemek anlaminda söylemiyorum..

bazen büyük transferler yapmak bile yeterli olmuyor sampiyonlar liginde..

CL için dediğin doğru zaten şu nokta başarıdır genelde son 16 başarıdır ama ligde bu oyuncuların yetip artması lazım..

Ruh denilen şey takım ruhu, kenetlenmekdir takım içinde. Futbolcu kaliten daha az ola bilir , bakınız dortmund veya atl .Madrid, ama bu ruh diyen bir şey senin kalite eksikliğini yok eder.

Futbol sadece fizik, kondisyon ve saire asla değil. Ama bunu anlaya bilmek için belki bir takım calıştırmak gerekir yada az çok iyi bir takımda oynamanız gerekir.

Konuyu değinen arkadaşda her ikisinide yapmadığı düşenerek bir şey demiyorum.

Çok seviyorsunuz karşıdaki insan üstünde varsayım yapmayı. Sizin bilip onun bilmediğini söylemeyi.

Takım oyunu farklı bir konu. Bahsedilen ruhla alakası yok. Kullanılan ruh direk savaşmak, olağan dışı şekilde mücadele etmek ki özellikle (deli dana gibi anlamsız presi çok sever taraftarımız ) anlamında kullanılıyor. Ben de diyorum ki bunlar futbolda temel unsurlar değil. Seni bir yere taşıyacak unsurlar da değil. berbat haldeki Fenerbahçe'yi eze eze yendiğimiz 3-1'lik maçta yaptığımız o çok beğenilen presi yaparsan 2 pasta geçer gol atar sana bu düzeydeki takımlar. Futbol bundan ibaret değil. Takım oyununda eksiğimiz olabilir, suçlusu td olabilir, oyuncular olabilir ama inatla şu Fatih Terim ruhu, Galatasaray ruhu bu değil gibi mantıksız şeyler söylemeyin diyorum. Sıkıntı orada değil. Forvet hattında 2 oyuncun da bu kadar etkisiz olursa, orta sahanın göbeğindeki oyuncun oyun kurmak, defanstan topun çıkmasına yardımcı olmak, seri ve verimli, isabetli oynamak vs. konularda sıfır olursa sağ bekin tek kelimeyle dökülüyorsa ve stoperlerin her atakta panikliyor açık veriyorsa her fırsatta ruh yok demem.

Elendiğimiz için kızan biri var mı?

Ben görmedim bu rezalet oyuna ve bu oyunda en büyük payı olan Mancini'ye kızmamız gayet doğal değil mi?

Adam aylardır kanatlarda futbol katilliği yapıp Sneijder ve Burak Yılmaz'ı oynatıyor.

Bu bile başlı başına bir eleştiri sebebidir.

Mourinho bile uzaktan müthiş analiz etmiş ama Mancini kaç ay oldu hala saçma sapan hatalar yapıyor.

Evet ruh önemlidir ama artık bu saatten sonra ruhsuzda kazanmayı bilmemiz gerekiyor.Amacımız Avrupanın en iyi kluplerine girmekse belli bir düzeyi yakalamak gerek.Ruh günü kurtarabilir ama gelecek vadede sıkıntı.Artık bi ekol oluşturma zamanımız geldi.Barca ekolü,Alman ekolü,kontraatak vs.Artık bi sistem tutturmak lazım.Sen ileride Drogba+Sneijder gibi iki sistem adamının yanına Burak gibi kontratak oyuncusu koyarsın takım tabi saçmalar.Deplasman maçlarında koy Burak'ı öne kontraatak topu oynat.İç saha maçlarında koy Drogba'yı sistem topu oyna.Ne biliyim bunları benim değil Mancini'nin düşünmesi gerekiyor.Sonuçta parasını alan o ben değilim.

Ben bu arkadaşın yazdığı yazıya ve cümlelere katılmıyorum.Biz iki senedir bu oyuncularla ve gazla çalıştırıyor dediğiniz hocayla bu günlere geldik.Avrupa'ya gücümüzü bir kez daha bunlarla gösterdik...

Ben Mancini'nin deplasmanlarda oynattığı futbolu beğenmesem de, adam o ölüm grubundan bizi kendi sistemiyle çıkarttı.İçeride ki Chelsea maçında da rakibi elinden kaçırdı. Mesele şu ki, Eboue-Drogba-Burak-Selçuk-Sabri-Balta doymuş oyuncular.Tur atlayamamızın ve sahada silik kalmamızın sebebi bu.Ben bugün inanılmaz derece de sinirlendiğim Selçuk'u kara tahtaya yazacağıma vermiş olduğu emekler hatrına sezon sonu yolcu ederim.Taraftarın gözünde iyi bir intibah bırakmek en güzeli.

Tek çare bu sene ligi en iyi yerde bitirip sene sonunda kupa kaldırmak ve en kötü 2'nci olarak şampiyonlar ligine gitmektir.

Seneye de nokta transferler yapıp takıma "başarıya aç" oyuncuları monte etmek...

Çok seviyorsunuz karşıdaki insan üstünde varsayım yapmayı. Sizin bilip onun bilmediğini söylemeyi.

Takım oyunu farklı bir konu. Bahsedilen ruhla alakası yok. Kullanılan ruh direk savaşmak, olağan dışı şekilde mücadele etmek ki özellikle (deli dana gibi anlamsız presi çok sever taraftarımız ) anlamında kullanılıyor. Ben de diyorum ki bunlar futbolda temel unsurlar değil. Seni bir yere taşıyacak unsurlar da değil. berbat haldeki Fenerbahçe'yi eze eze yendiğimiz 3-1'lik maçta yaptığımız o çok beğenilen presi yaparsan 2 pasta geçer gol atar sana bu düzeydeki takımlar. Futbol bundan ibaret değil. Takım oyununda eksiğimiz olabilir, suçlusu td olabilir, oyuncular olabilir ama inatla şu Fatih Terim ruhu, Galatasaray ruhu bu değil gibi mantıksız şeyler söylemeyin diyorum. Sıkıntı orada değil. Forvet hattında 2 oyuncun da bu kadar etkisiz olursa, orta sahanın göbeğindeki oyuncun oyun kurmak, defanstan topun çıkmasına yardımcı olmak, seri ve verimli, isabetli oynamak vs. konularda sıfır olursa sağ bekin tek kelimeyle dökülüyorsa ve stoperlerin her atakta panikliyor açık veriyorsa her fırsatta ruh yok demem.

Ruhun tanımlaması buysas sizde sadece anlarım ama özelikle 2000 ruh denilen ruh o saydığınız ile sınırl değil.

Evet onlar bir parcasıydı bir bütünün. Takım ruhu birbiri için var olmak. Yanındakini gözü kapalı anlaya billmek.

Bir Aile ola bilmek tam anlamıyla. Bu ruh varsa hemde üst seviyede bir rubin kazan gider barcayı yene bilir hemde barcada. Bir dortmund bir reali param parca ede bilir ve bir Galatasaray yenilmeden uefayı ala bilir kendisinden çok daha pahalı ve kaliteli ayaklara karşı.

Birileri milyonlarca yatırım yapıyor mesela milan gibi ama o ruh olmayınca her şey çöp olur.

Bu takımada bu ruh dediğimiz faktörünü hocalar sağlamakda. Mancini bu ruhu sağlaya bioirmi türkiyede? Çok uzak bir ihtimal benim gözümde.

ha soyle bı macta 2 0 yıkılmıssın ha barnebau da 3 0 yıkılmıssın en azından rm deplasmanında bıle takım dırenmeye calısıyordu?bugun naptık bana bunu bı anlat? ne futbolu oynadık? sıstemımız mı vardı?drogbaya sısır tum topları kaybetsın kontradan pozsyon yemek mıydı?yoksa yandakıne bıle pas atamayıp chedjou semıh muslera arasında pas yapmak mıydı? iddia edıyorum bugun macta 300tane pas yaptıysak 200 tanesi eboue semih chedjou muslera arasında gectı...

Alıntılamayacaktımda bırseye cok takıldım sormak ıstedım. Feneri yendıgımız macta yaptıgımız presı bunlara yaparsak 2 pasta gecer gol atar demıssınde yapmayıp gerıde bekleyıncede 2 sut cekemeyıp 10 kısı kalmıs takımlardan 4 tane yıyoruz? Ayrıca bıze 3.terım donemının ılk senesınde sampıyonlugu getıren ve 2000 yılında uefa kupasını getıren bu hucum presıdır.

gercekler mı al sana gercek bırak gol atmayı adamların kalecısını yere yatıramadık.gecen sene 10 puan farkla takım sampiyonken bu sene 8 puan gerıdeyız şampiyonluk gıttı.senın gercegın ne?sayılarla konuş

kardeşim sayılarla konuş diyorsun ya gel senle sayılarla konuşalım. bakalım ondan sonra da yazacak bir şey bulabilecek misin?

ligin kaç haftası geride kaldı? 25 değil mi? geçen seneki 25. hafta ile bu seneki 25. hafta arasındaki farka bakalım mı? gel bakalım.

2012-13 sezonu 25. hafta sonunda puan durumu

1.Galatasaray puan 47 attığı gol 46, yediği 28

3.Fenerbahçe puan 43 attığı gol 43, yediği 29

şimdi de 2013-14 sezonun 25. hafta sonu puan durumuna bakalım

1.Fenerbahçe puan 54 attığı 53, yediği 27 (trabzon maçı dahil değil)

2.Galatasaray puan 49 attığı 47, yediği 21

istatistiklerden de görüldüğü gibi geçen sene bahsedildiği kadar da iyi değilmişiz demekki. sadece rakiplerin kötü olmasından dolayı iyi gözükmüşüz. bir de şöyle bir istatistik de var. bu biraz daha çarpıcı. mancini takımın başına ne zaman geçti? 7. haftada değil mi güzel kardeşim. bir de 7. haftadaki puan durumuna bakalım 2 sezonun da.

2012-13 6. hafta sonu puan durumu

1.Galatasaray 13 puan

2013-14 6. hafta sonu puan durumu

10.Galatasaray 7 puan

burdan çıkarmamız gereken sonuç ne güzel kardeşim? mancini'nin takımın başında olduğu haftalar gözönüne alınırsa terim'den 8 puan fazla toplamış geçen seneye oranla.

senin de dediğin gibi rakamlarla konuştuk. ligde mancini galip geldi. geriye 2 yer kalıyor. türkiye kupası ve şampiyonlar ligi. türkiye kupasında da mancini galip. hala yolumuza devam ediyoruz. son olarak da şampiyonlar ligi var. evet burda terim önde. nasıl önde olduğu da aşikar. geçen seneki grup belki de en kolay gruptu ama son maçta zar zor çıktık, şanslı kura ile schalke'yi çekip çeyrek finale çıktık. bu sene ise ne oldu. şampiyonlar ligindeki en zorlu 2 gruptan birine düştük. ilk maçta terim'in göze hoş gelen kaleye şut çektiğimiz, 30 dakika real'le başabaş oynadığımız futbolundan sonra 6-1 yenildik. sonra mancini geldi ve bir mucize gerçekleşti, gruptan 2. olarak çıktık. karşımıza peki kim geldi? almanya liginin 6.-7. takımı mı? tabiki hayır. premier ligin 1. takımı chelsea. ilk maç berabere kaldık, 2. maçta mağlup olduk. doğal olarak da elendik. olağan bir sonuçtu bu. yani türk olmayan tarafsız futbol otoritelerine sorsan kesinlikle turun favorisi chelsea idi ve malesef ki elendik.

umarım güzel bir şekilde bol sayılı açıklamışımdır

Alıntılamayacaktımda bırseye cok takıldım sormak ıstedım. Feneri yendıgımız macta yaptıgımız presı bunlara yaparsak 2 pasta gecer gol atar demıssınde yapmayıp gerıde bekleyıncede 2 sut cekemeyıp 10 kısı kalmıs takımlardan 4 tane yıyoruz? Ayrıca bıze 3.terım donemının ılk senesınde sampıyonlugu getıren ve 2000 yılında uefa kupasını getıren bu hucum presıdır.

Hücum pres kötüdür demiyorum. Düzgün yapılanı iyidir. Pas hatlarını kapatıyorsan ve ileri atılan topu kesebileceksen ya da alan vermiyeceksen. Ama Galatasaray şu an Madrid, Chelsea, Juventus ayarındaki takımlara hücum pres yaparsa çok sıkıntı yaşar diyorum. Çünkü yeterince iyi uygulanamayacak ve karşında ne Anadolu kulüpleri olucak ne de rezil Bekir.

kardeşim sayılarla konuş diyorsun ya gel senle sayılarla konuşalım. bakalım ondan sonra da yazacak bir şey bulabilecek misin?

ligin kaç haftası geride kaldı? 25 değil mi? geçen seneki 25. hafta ile bu seneki 25. hafta arasındaki farka bakalım mı? gel bakalım.

istatistiklerden de görüldüğü gibi geçen sene bahsedildiği kadar da iyi değilmişiz demekki. sadece rakiplerin kötü olmasından dolayı iyi gözükmüşüz. bir de şöyle bir istatistik de var. bu biraz daha çarpıcı. mancini takımın başına ne zaman geçti? 7. haftada değil mi güzel kardeşim. bir de 7. haftadaki puan durumuna bakalım 2 sezonun da.

1.Galatasaray 13 puan

10.Galatasaray 7 puan

burdan çıkarmamız gereken sonuç ne güzel kardeşim? mancini'nin takımın başında olduğu haftalar gözönüne alınırsa terim'den 8 puan fazla toplamış geçen seneye oranla.

senin de dediğin gibi rakamlarla konuştuk. ligde mancini galip geldi. geriye 2 yer kalıyor. türkiye kupası ve şampiyonlar ligi. türkiye kupasında da mancini galip. hala yolumuza devam ediyoruz. son olarak da şampiyonlar ligi var. evet burda terim önde. peki nasıl önde olduğu aşikar. geçen seneki grup belki de en kolay gruptu ama son maçta zar zor çıktık, şanslı kura ile schalke'yi çekip çeyrek finale çıktık. bu sene ise ne oldu. şampiyonlar ligindeki en zorlu 2 gruptan birine düştük. ilk maçta terim'in göze hoş gelen kaleye şut çektiğimiz, 30 dakika real'le başabaş oynadığımız futbolundan sonra 6-1 yenildik. sonra mancini geldi ve bir mucize gerçekleşti, gruptan 2. olarak çıktık. karşımıza peki kim geldi? almanya liginin 6.-7. takımı mı? tabiki hayır. premier ligin 1. takımı chelsea. ilk maç berabere kaldık, 2. maçta mağlup olduk. doğal olarak da elendik. olağan bir sonuçtu bu. yani türk olmayan tarafsız futbol otoritelerine sorsan kesinlikle turun favorisi chelsea idi ve malesef ki elendik.

sayılara bakarak bır yere varmak zor. Gecen sene cok kotu bır lıg vardı. Ortada dogru durust bır rakıp yoktu. Rolantıde goturup 9 puan farkla sampıyon olduk. Her seneyı ayrı degerlendırmek gerekır, o zamanın kosullarına gore degerlendırmek gerekır.Gecen sene takım kazanması gereken macları kazandı ortada bır rakıp yoktu 9 puan farkla sampıyon oldu. Bu sene ıse juventus macı harıc kazanmamız gereken hemen hemen hıcbır krıtık macı kazanamadık. Boyle olunca gecen seneden daha fazla puan almıs olmak benı ılgılendırmıyor sahaya baktıgımda ruhsuz futbolcu sutrusu goruyorum ben.

1.Galatasaray 13 puan

10.Galatasaray 7 puan

senin de dediğin gibi rakamlarla konuştuk. ligde mancini galip geldi. geriye 2 yer kalıyor. türkiye kupası ve şampiyonlar ligi. türkiye kupasında da mancini galip. hala yolumuza devam ediyoruz. son olarak da şampiyonlar ligi var. evet burda terim önde. nasıl önde olduğu da aşikar. geçen seneki grup belki de en kolay gruptu ama son maçta zar zor çıktık, şanslı kura ile schalke'yi çekip çeyrek finale çıktık. bu sene ise ne oldu. şampiyonlar ligindeki en zorlu 2 gruptan birine düştük. ilk maçta terim'in göze hoş gelen kaleye şut çektiğimiz, 30 dakika real'le başabaş oynadığımız futbolundan sonra 6-1 yenildik. sonra mancini geldi ve bir mucize gerçekleşti, gruptan 2. olarak çıktık. karşımıza peki kim geldi? almanya liginin 6.-7. takımı mı? tabiki hayır. premier ligin 1. takımı chelsea. ilk maç berabere kaldık, 2. maçta mağlup olduk. doğal olarak da elendik. olağan bir sonuçtu bu. yani türk olmayan tarafsız futbol otoritelerine sorsan kesinlikle turun favorisi chelsea idi ve malesef ki elendik.

Renktaşım doğru bir tespit ancak uzun vade de düşünecek olursak sezon sonu bu tespitler tersine dönebilir.O yüzden gelecek sezon Mancini'nin kuracağı takım üzerine konuşmak daha mantıklı olacak.Ama ben kendisine güvenemiyorum.Gerçekten bu sene ki nokta başarıları gibi gelecek sezon tüm kulvara yayarsa ondan iyisi olmaz artık gözümüzde...

1.Galatasaray 13 puan

10.Galatasaray 7 puan

tokat gibi bir post

Renktaşım doğru bir tespit ancak uzun vade de düşünecek olursak sezon sonu bu tespitler tersine dönebilir.O yüzden gelecek sezon Mancini'nin kuracağı takım üzerine konuşmak daha mantıklı olacak.Ama ben kendisine güvenemiyorum.Gerçekten bu sene ki nokta başarıları gibi gelecek sezon tüm kulvara yayarsa ondan iyisi olmaz artık gözümüzde...

aynen dediklerine katılıyorum renkdaş. sadece arkadaş sayılarla konuşalım dediğinden dolayı, geçen sezon ile bu sezonu karşılaştırdım. seninde dediğin gibi mancini için yorum yapacaksak bu gelecek sezonda olmalıdır. kendi kurduğu takım ile neler yapacak göreceğiz. eğer ki işler yolunda gitmezse o zaman eleştiririz mancini'yi. bu sene için ise eleştirmek bence yanlış.

1.Galatasaray 13 puan

10.Galatasaray 7 puan

bumu senin rakamların.böyle hesap olmaz bunu anlayamadın mı.her sene her takım aynı puanı mı toplar.fikstür aynımı.ilk 5 haaftada kimlerle oynadık.ayıp ya birde Türkiye kupasını yazmışsın.gecen sene 10 puan fark attıgımız takıma bu sene şampiyonluk verdik.tablo meydanda sen mancini başarılı buluyorsun ama mancını gitti gider ben sana söylımm.ben kupalara bakarım arkadaş sene sonu sen fb şampiyonluk sevinçlerini izlerken eline konuştugun bu sayıları al bakar bakar bu sayılarda yanlışlık mı var dersin.

antalyayı karabügü rizeyi yenemıyor bu takım en hayati maçlarında.bırak şut atamıyor ne yenmesi.taraf tutmayın harbi olun.şampiyonlar lıgını o kebapçı dedıgınız adam sayesınde gördunuz.gıdın muzeye bakın FT hocanın aldıgı kupalara sonra acın chelsea macını mancının ayakkabısının altına bakın sonra hocayı agzınıza alın.

Geri
Üst Alt