İSKK 15/16 YF M:1 | Barcelona 7-0 Valencia | M.S | 3 Şubat

Finale çıktı onun sayesinde. Hayatında Arjantin maçı izlememişsin boş atma döverim seni.
Yahu kerim finale Ronaldo da cikiyor kendisi kupa kazandirmis mi milli takimda bir belgesel izlemistim Arjantinli taraftarlar bile diyor ki Messi kesinlikle maradonadan sonraki yildiz topcu degildir diye.

Ronaldodan ne bekliyorsun - bin kere pas yapması mı? Takım yıllardır Ronaldo etrafında organize edildi. Ronaldo'yu en iyi şeyi yapmak için aldık - şut çekmek, gol atmak. Dedigim gibi atmayınca bencil oluyor zaman zaman ama abartildigi kadar bencil değil
Değil ama barça için yapısı yeterince ters egolu bence. Ronaldo her normal üst seviyede takımda takır takır oynar seninde dediğin gibi system onun üzerine kurulacak ise. Barça da bu olmaz. Messi Ne kadar iyi olsa bile systemin ve takımın parçası. Öyle olamaz ise bu tür set oyunu oynayamasın. Messi set ve system adına çok tek pas yapıyor. Patlayıcı ani atakları oluyor tabiki sorumluluk alarak ama maç içinde normal set oyununda systemin bozulmaması için oynuyor.

NKFVaklınaK

Yahu kerim finale Ronaldo da cikiyor kendisi kupa kazandirmis mi milli takimda bir belgesel izlemistim Arjantinli taraftarlar bile diyor ki Messi kesinlikle maradonadan sonraki yildiz topcu degildir diye.
Nerde çıktı mal?

Ben Messinin her maçını izlerim neredeyse sen ne futboldan anlıyorsun ne de maç izliyorsun gelmiş mabadından sallıyorsun burada.

Ben de Ronaldocuyum da Ronaldo nerden Portekiz'i finale çıkarmış ?

bundan kullan
virgul01.gif

Maradonanin oynadığı dönem rakip oyuncuları aynı seviyede değildi. Bu kıyaslama yanlış buluyorum.

NKFVaklınaK

Ronaldo bir sey kazandirmasa bile Maradonadan sonraki topcu demiyorum ha messiye Maradonadan sonra gelen en iyi topcu deniliyor buna ne denmeli aciklayin.

fenomen Ronaldoyu es geçersem dogru. Futbol şu an daha gelişmiş durumda. Messi'nin işi Maradona'ya göre zor. geçen turnuvada iyi işler yapti.

Ronaldocu da degilim Dunyada bunlar konusulurken İbrahimovic konusulmuyor.Futbolun ozeti.

Ronaldo Avrupa Şampiyonasında finale çıktı ya Yasin onu hatırlıyor herhalde :dd

Yalniz tek futbolcuya göre kurulan düzen 90 larda kaldi. Hala yok tek basina kupa kazandirdi mi finale cikardi mi sacmaligini birakmak lazim bence.

Yanindaki futbolcular iyiyse sen daha iyi oynuyorsun daha yüksek performans sergiliyorsun. Tabi Messi ve Ronaldo olaganüstü futbolcular.

arjantin dk da DI MARIA ya dua etsin grubu gectiklerini. Eger o adam sakatlanmasaydi adamlar dksini alirdi. O baska bir mevzu.

Messi iki tane kupa hediye aldi

2010 ballon dor (sneijderin hakki messi napti o sene !?!?!? )
2014 DK (kroos yada rodriquez)

yinede ne olursa olsun

Messi Ronaldo

Neymar

Suarez,Benzema,Bale

gibi oyunculari 2 takimdada görmek muazzam birsey. Eskiler nasil maradona pele, cruyff diyip dururken bizde iste bunlari diyebiliyoruz. Sevinin azicik lan . Hele biz sevinelim Umut v.b. izliyoruz her hafta

Bir önceki yorum bayağı boş ve saçma ama artık mecalim yok bunları anlatmaya.

Maç izlemezler, taktik, oyun görüşü nedir bilmezler gelip kahve ağzı ile burada konuşurlar.

Hız patlayıcı güç goller sürat yav hepsini geçin adamın defansın arkasına vs attığı pasları görmüyormusunuz ? Maradona filan böyle özellik de değildi adam şuan iniesta xavi gibi top alıp dağıtıyor zaten hem bunları yapıp hem o kadar tabela yapabilen bir adamdan bahsediyoruz :) neyse yav herkese iyi geceler...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jenerasyondan jenerasyona oyuncu mu karsilastirilir ?

Ve Milli takim karsilastirmasi da sacma. Ulan kulüp takimlarda Maradonna kac kupa kazandi ? Ve o dönemlerde Dünya Kupasi herseyi ifade ediyordu futbol icin, degeri ap ayriydi, bugün ise durumlar degisti, futbolun gelismesi, ve kollektif futbolun ön plana cikmasi ile. Dünyada kalite seviyesi en üst düzey maclar, artik Championsleague maclaridir, dünyanin en parlak futbol alanidir günümüzde. büyük lokal liglerde de futbol kalitesi, cok daha üst düzeydir Dünya kupasi karsisinda.

Maradona´nin döneminde rakip futbolcular slalom direkleri gibiydi. Agir ve etkisiz. Savunma anlayisi kocaman bir sifir. Maradonna bugün oynasa, Etimesgut Sekerspor´da oynuyor olurdu, kandirmayin insanlari.

Bir önceki yorum bayağı boş ve saçma ama artık mecalim yok bunları anlatmaya.

Maç izlemezler, taktik, oyun görüşü nedir bilmezler gelip kahve ağzı ile burada konuşurlar.
Bende yarim saattir bunu anlatmaya calisiyorum.Bir oyuncuyu Sisteme dayali oynatirsan yildiz muamelesi gorur diyorum burada.

Bende yarim saattir bunu anlatmaya calisiyorum.Bir oyuncuyu Sisteme dayali oynatirsan yildiz muamelesi gorur diyorum burada.
Saçma sapan konuşma yahu yeter.

Messi ile Ronaldo bahsettiğin gibi sıradan adamlar değil. Yemişim sistemini tiki taka bile olsa elli tane farklı versiyonunda oynadı Messi. Dünyada ağlatmadığı defans oyuncusu yok adama, 7 oyuncunun aynı anda bastığı oluyor, her zorluk seviyesi yüksek maçta kendini gösteriyor ve yüksek seviyede oynuyor.

Ronaldo da oldukça iyi ancak Messi çok farklı.

Bu adamlar emekli olsun futbol bu kadar keyifli olmayacak.

Geri
Üst Alt