Bu sefer düğmeye daha erken basıldı. Tüm paralı yorumcuları, hesapları, futbolcular, görevliler aynı şeyi söylüyor.
Yahu her deplasmanda bu tür şeyler olur. Deplasman taraftarı ya alınmaz ya dışarıda bir gerginlik çıkar işlem uzar. Hele ev sahibi tribününe deplasman takım formasıyla girmeye çalışan mallar olur falan. Hatta bazen polis sert de yapar
Ama ben hiçbirinde maç sırasında sahada dolaşan bir başkan görmedim. Bu ne iş abi, çıkarsın stad müdürüyle görüşürsün, polis amiri ile görüşürsün. Ev sahibi taraftarın önünden sallana sallana geçmezsin. İyimiş ya provoke et et, sonra bize saldırıyorlar.
Geçen sezon trabzon maçı, maç boyunca taraftarı provoke ettiler, sonunda taraftar sahaya indi. Bir de öldüresiye tıpkı o holigan taraftarlar gibi tekme tokat girdiler. Sonra “Sahada ne işi vardı dediler” şimdi sahada ne işi vardı denebilecek biri sahada akredite olmuş biri tarafından dövülüyor. Bu sefer de başkana “sahada işin neydi” diyeceklerine saldırıya uğradık mağduriyeti yaratılmaya çalışılıyor.
Ali bey ne yapmaya çalışıyor, neyi amaçlıyor bilmiyorum ama normalde maçlara gitmeyen adam maça gidiyor ve bunlar yaşanıyor. Ben bir kulüp başkanı olsam maç oynanırken gövde gösterisi yaparcasına rakip taraftarın önünden geçersem böyle bir şey başıma geleceğini bilirdim. Ali bey de bunu düşünebilecek kadar zeki bir adam.
Acaba CL’den elenmesini unutturmak için mi böyle bir mağduriyet yaratma çabasına mı girildi diye düşünüyor şeytanın avukatlığını yapan ben. Ama öyle veya böyle tehlikeli oyunlar bunlar, trabzon’da da söyledim. Tribünde binlerce sinirli taraftar oluşurken yapılan işlere bu işin profesyonelleri dikkat etmeli. Sahaya giren bir taraftarı 3-5 Fenerbahçeli futbolcu üstüne çullanıp döverken tribünlerdeki binlerce insanın sahaya inebileceğini bilmeli. Onun yerine güvenliklere teslim etmeli. O tribünler aşağı dökülürse hem kendilerinin, hem sahada bulunan diğer insanların nasıl bir tehlikede olacağını bilmelidir.
Burada da aynı şekilde, bir kulüp başkanı deplasman tribününün önünden geçerse tribünü tahrik edeceğini bilir, bilmelidir. O insanların biraz gözü dönse oradaki güvenlik güçlerinin ve kendinin linç tehlikesi yaşayacağını düşünmelidir.