İstiklâl Harbi’nin Başında Enver Paşa Olsaydı Perişan Olmuştuk

İslamcıların kutsalı kim? Bugün bile II.Abdulhamit. İrticacıların mutlakiyeti getirmek için islamcılar olarak kalkışması olan 31 mart ayaklanmasını kim bastırdı? Enver Paşa

II.Abdulhamiti kim indirdi tahttan? Enver Paşa

Abidei Hürriyet tepesinde yatanlar islamcılarla savaşırken şehit düşenler değil mi?

Gezi parkı diye saçmalanan olaylarda o dönemki topçu kışlasını basanlar kimler? Yakup Cemiller...

Dindar olmak islamcı olmak demek değildir. Bir de Turancılık türkçülük değildi Ziya gökalpler, mehmet akifler zaten Türk değiller. Türkçülük kadro hareketiyle 1930larda oturmaya başlamış 1940lı yıllarda Nazilerle yeniden Turancı bir çizgiye kaymış; 1944 Turancılık davasıyla Hüseyin Nihal Atsız ve çevresi tarafından 1960ların ortalarına kadar yaşatılmıştır.

Daha sonra ülkücülük ve yeniden milli mücadele gibi fraksiyonların etkisi altında kaybolmuştur. Anakronik yazmayın. Ki Atsızcılar Atatürk karşıtıdır zira Güneş Dil Teorisi; Türk Tarih Tezi ve hatta Galatasaray'ın bölünmesine yol açan Ateş Güneş olayları Türkçülüğe aykırı tezlerdir.

Mustafa Kemal Atatürk Türklerin Orta Asya'dan gelmediğini savunurken Zeki Velidi Togan dünyanın kabul ettiği orta asya teorisini savunmuştur. Atatürk de bunun doğru olmadığını bilmekle beraber laiklikle ülkedeki kökeni hititlere dayanan alevilerin atası olan luvilerle bir toplumsal konsalidasyon yapmaya çalışmıştır. Türkçülük bunu da reddettiğinden yaşayamamıştır resmi tezde...

Turancılık ise 1944'te fiili olarak bitmiş sadece Berlin Duvarının çökmesinden çeçenlerin dağıstanı işgal ettiği 10 yıllık periyotta anap-dyp-mhp gibi partilerin hükümetlerindeki bakanların münferit desteklemeleriyle yeniden harekat alanı kazanmış akp iktidarıyla da bitmiştir.
Atsızcılar Atatürk karşıtı değillerdir hatta sloganları da var
Atatürk'ün yazdığı, Atsız'ın çizdiği yoldan

Tamam ama Murat Bardakçı islamcıdır turancı değil diyor?
O popüler kültüre hitap ediyor murat bardakçı kazaklar türkleri dövünce bunlar zamanında istanbulu da basmıştı diye manşet atmıştı halbuki onlar slav kozaklar (cossacks) bizim kazaklar (kazakhs) değil.

Buradaki kastı da panislamist olması müslüman kardeşler, ihvancı filan değil. Zaten osmanlıcılık ile turancılık birbirinin antitezidir. Osmanlı hiç iran, hindistan, azerbaycan, kırgızistan, tacikistan, afganistanda bulunmuş mu? Ama biz bulunduk hem de 5-6 sene içinde

Paşanın Turancı Türkçü vs olmadığı çok bariz. İşine geldiğinde Bardakçı'yı kaynak gösterip işine gelmeyince bozuk atıyorsun. Dönüp paşayı konuştuğu bütün programları izledim kitabını okuduktan sonra. Kitapta da görülen o adamın iddiası da aynı doğrultuda. Mektupları da okudum kitapta yer alan. Turancı olduğuna dair hiç bir ibare yok.
İhvancı yan bugünkü islamcılardan demek namümkün paşa gavur karşıtıdır. Avatarındaki adam da yarı çeçen yarı araptır ona bakarsan

İyi de öyle topçu kışlasının askeri mahiyetini ortadan kaldıran ittihatçılar. İrticacı yuvasıydı da kışlayı yıkanlar ismet inönü yani olayın tarafları gezide aynı taraftaydı tarihsel olarak.

Gezi olaylarının tarihsel hiçbir anlamı, hedefi yoktu. Mevcut yönetime karşı bir protesto idi. iktidara karşı yapılan o anayasal gösterilere saçmalık diyemezsin. Haddine değil İsmailciğim!

İhvancı yan bugünkü islamcılardan demek namümkün paşa gavur karşıtıdır. Avatarındaki adam da yarı çeçen yarı araptır ona bakarsan
Mahmud Şevket Paşa ile sorduğum şeyin arasındaki ilişkiyi anlamadım. Bugünkü islamcılardan kastın kim? Herkes kendi kafasına göre takılıyor. Paşanın turancı olmaması benim gözümde paşanın yerini zerre oynatmaz ama sen kabullenmek yerine kelime oyunu yapıyorsun. İdeolojin , paşanın gerçek yönelimiyle tam olarak uyuşmadığından kafanda yarattığın Enver'e göre yorumluyorsun her şeyi gerçekte olana göre değil.

Mahmud Şevket Paşa ile sorduğum şeyin arasındaki ilişkiyi anlamadım. Bugünkü islamcılardan kastın kim? Herkes kendi kafasına göre takılıyor. Paşanın turancı olmaması benim gözümde paşanın yerini zerre oynatmaz ama sen kabullenmek yerine kelime oyunu yapıyorsun. İdeolojin , paşanın gerçek yönelimiyle tam olarak uyuşmadığından kafanda yarattığın Enver'e göre yorumluyorsun her şeyi gerçekte olana göre değil.
Bugünkü islamcılar milli görüşçüler, müslüman kardeşler işte. Paşayı bunlarla bir tutmak tarihe ihanettir. Erdoğan her fırsatta ittihatçılara, turancılara kinini kusarken bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur

İşte tarihsel yönü yoktu saçmaydı bahane arandı iki taraf da tarihi tahrif etti

Kafan mı iyi hala saçma diyerek aklınca değersizleştiriyorsun.

Gezi parkı milyonlarca genci politize etmesi açısından çok önemliydi ve başarıya ulaştı. Geziyi anlamlı kılan da buydu ve hala hakaret edilip küçük düşürülmeye çalışılma sebebi de işte bu başarısıdır. Gezi eylemlerinin uzun vadede katkısı çok büyük oldu.

Kafan mı iyi hala saçma diyerek aklınca değersizleştiriyorsun.

Gezi parkı milyonlarca genci politize etmesi açısından çok önemliydi ve başarıya ulaştı. Geziyi anlamlı kılan da buydu ve hala hakaret edilip küçük düşürülmeye çalışılma sebebi de işte bu başarısıdır. Gezi eylemlerinin uzun vadede katkısı çok büyük oldu.
Ben tarihsel contextini kastediyorum her iki taraf da ağır saçmaladı başka bir bahane bulsaydınız

Yeni nesil solcu tayfayı diyorsan atsızcılardan kastımkardeşi nejdet sançar filan 90ların başında hereket son buldu. Reha Oğuz Türkkan bile ona bakarsan Atsızcı değildi
hayır caner kara tayfasından bahsediyorum
solcularla atsızcıların ne ilgisi var

Dün ekonomi konusunda ders veren üstad şimdi tarih dersi veriyor bir insan bu kadar donanımlı olmamalı be bilmediği halt yok

Geri
Üst Alt