İyi ki Doğdun İmparator

Ya neden taraftarları sınırlıyosunuz ki, Fatih Terim'i burda eleştirmek istiyorsa burda eleştirebilmeli. Burda kimse iyiki doğmadın öl geber demiyor ki, herkes katkılarını inkar etmiyor, tam tersi iyi ki doğdun diyor, katkıları için teşekkür ediyor. Ama bundan sonraki en büyük katkısının da klüpten uzak durmak olduğunu düşünüyorlar. Bunu düşünmekte hakaret değil, yazmak da. Oraya yazma, buraya yazma bence bu söyledikleriniz forum kurallarına aykırı. İnsanlar küfür hakaret olmadıkça neden yazamıyolar?
Fikir özgürlüğünü kısıtlıyor değiliz. Ancak yakalayamadığınız bir durum var. Maç konusundaki üye görüşünü transfer konusuna, voleybol maçındaki olayı futbol konusuna, geyik sohbetini yönetim projeleri konusuna yazmak neden uygun değilse bu da o yüzden değil.

Bunu egzajere bir örnekle açıklayayım; Ben aracımla köprüden karşıya geçeceğim ama köprünün gidiş yolunu değil geliş yolunu kullanacağım derseniz, geçemezsiniz. Çünkü bu çabanız o yolu layığıyla kullanan diğer üyelerimizin hakkını gaspetmek olur.

Biri gelip tek mesaj yazmış; "Tüpçü ile mutluluklar" diye. Buna kimse itiraz etmiyor, etmez. Ama aynı kişi, her Terim 'e saygı gösteren mesajı alıntılayıp, yanıt yetiştirmeye çalışır, her yanıtında başka bir negatif örnek ortaya koyarsa konunun içine etmiş olur. Buna müdehale ederiz ama öncelikli ediş sebebimiz, sitem içeren ve konu dışı görüşü değil, bunu birden fazla mesajda yada abartılı yaparak "konuyu ve üyeleri provoke etmesi" olur. Hakaret varsa, forum kurallarına göre onun cezası ayrı değerlendirilir.

Bir üye buraya yazılan sitem mesajlarının abartılmasından rahatsız oldu ve küfür edip ceza aldı. Kişi küfür ederek hata yaptı ancak bu konuda onu ters mesajlarla provoke eden arkadaşların da suçu vardır. Sonuçta kişilerin içinden sevgiyi de sitemi de söküp atamazsınız. Bu sevgi konusu, siteme eyvallah ama dozajını kaçıranlar bu konuyu bozuyor.

Adem Çakar k. bakma ama Ünal Aysal sözleşme yenileyelim dedi haftalarca buna karşın her maçtan sonra bana kimse birşey imzalatamaz benim sözüm sözdür demedimi Ünal Aysal milli takıma gitme dese idi bütün herkes vatan haini ilan edicekti adamı bu sebepten ses çıkarmadı. F. Terim zaten tüpçüyle konuşup sonra Ünal Aysal'ı aratıp milli takıma davet ettiğinde zaten herşey bitmişti kovulma sadece formalite idi şartları zorlayan F. Terim'di.

Terim o sözlesmeyi uzatsa ne degisecekti ? Tazminat koydurmuyor, fesh etme süresi yok, yani 10 senelik sözlesme bile imzalasa, Fatih Terim icin birsey degismiyor. Ve öyle sekilde sözlesme de önerilmez, nerede görülmüs bu ? Hoca´yi cagrirsin, sözlesmeyi koyarsin önüne. O resmi siteden yapilan teklif samimi degildi, ve nezaman imzalanacakti ? Fatih Terim o aciklamayi yapana kadar, en az bir hafta gecmisti ve önüne bir sözlesme sunulmadi. Gidip sözlesmesini kendisi mi isteyecekti ?

Terim´e yapilan daha önce Oktay Mahmuti´ye yapildi. Burada Alpay kardesimiz hafifden o konuya deginmisti. ayni Fatih Terim´de oldugu gibi resmi siteden sözlesmesinin uzatilacagi seklinde bir aciklama yapildi. Sonrasi malum. Ergin Ataman´i getirmek dogru karar olsa bile, Mahmuti´yi o sekilde göndermek yakismadi.

Velevki , diyelim ki 2013/2014´den sonra gitmek istedi. Kendisine düsman olan, onun ile uyum icinde calisan yöneticilerini kovan Yönetim ile daha fazla calismak istememesi dogaldir. Galatasaray menfaatleri icin 2013/2014 sezonu boyunca takimda kalmak zorundaydi.

Fatih Terim yaz sezonu boyunca sözlesme bekledi, ve bunu daha Sergen´in programinda bile söylemisti Sampiyonluk sonrasi.

Sezonun basinda egosuna yenik düstü, simdi de ben imzalamiyorum dedi sezon sonuna kadar. Oysaki imzalasaydi, yönetimin plani tam olarak tutmayacakti.

---------------------

Bunlar zaten hep kurumsalligin arkasina siginilip yapildi. Kurumsallikta, duygusallik olmaz falan filan. Ama zaten külüpte kurumsallik diye birsey yok. Kurumsalliktan gittikce birde uzaklasiyoruz, bakiniz Pandev ve Cemal´in sözlesme imzalama sekli.

Arkadaşlar gerçekten boşuna tartışıyoruz. Terim bizim için çok değerli bir spor adamı. Er ya da geç yine bu kulüpte görev alacak. Merak etmeyin zamanı gelince bilmediklerimizi de öğreniriz.

Yaşanılan o sıkıntılı süreçte ben iki tarafta da suç olduğu kanaatindeyim.

Bu başlığı bununla kirletmeye gerek yok.

Nice yıllara Fatih Terim!

Ay lav yu hocam!

fatih-terim-donersem-baskan-olarak-donerim-5105632_6991_400.jpg

Terim o sözlesmeyi uzatsa ne degisecekti ? Tazminat koydurmuyor, fesh etme süresi yok, yani 10 senelik sözlesme bile imzalasa, Fatih Terim icin birsey degismiyor. Ve öyle sekilde sözlesme de önerilmez, nerede görülmüs bu ? Hoca´yi cagrirsin, sözlesmeyi koyarsin önüne. O resmi siteden yapilan teklif samimi degildi, ve nezaman imzalanacakti ? Fatih Terim o aciklamayi yapana kadar, en az bir hafta gecmisti ve önüne bir sözlesme sunulmadi. Gidip sözlesmesini kendisi mi isteyecekti ?

Terim´e yapilan daha önce Oktay Mahmuti´ye yapildi. Burada Alpay kardesimiz hafifden o konuya deginmisti. ayni Fatih Terim´de oldugu gibi resmi siteden sözlesmesinin uzatilacagi seklinde bir aciklama yapildi. Sonrasi malum. Ergin Ataman´i getirmek dogru karar olsa bile, Mahmuti´yi o sekilde göndermek yakismadi.

Velevki , diyelim ki 2013/2014´den sonra gitmek istedi. Kendisine düsman olan, onun ile uyum icinde calisan yöneticilerini kovan Yönetim ile daha fazla calismak istememesi dogaldir. Galatasaray menfaatleri icin 2013/2014 sezonu boyunca takimda kalmak zorundaydi.

Fatih Terim yaz sezonu boyunca sözlesme bekledi, ve bunu daha Sergen´in programinda bile söylemisti Sampiyonluk sonrasi.

Sezonun basinda egosuna yenik düstü, simdi de ben imzalamiyorum dedi sezon sonuna kadar. Oysaki imzalasaydi, yönetimin plani tam olarak tutmayacakti.

---------------------

Bunlar zaten hep kurumsalligin arkasina siginilip yapildi. Kurumsallikta, duygusallik olmaz falan filan. Ama zaten külüpte kurumsallik diye birsey yok. Kurumsalliktan gittikce birde uzaklasiyoruz, bakiniz Pandev ve Cemal´in sözlesme imzalama sekli.

Eğer son koyu ile altını çizdiğim yer gram doğru olsa idi Fatih Terim o imzayı atardı. Sırf yönetimin itibarını sarsmak için.

@Caner Baş

Terimci ve Aysalci muhabetinin sacma olduguna katiliyorum ve olaylari basitlestirmekten baska birsey degildir. Insanlarin fikirlerini degrlendirirken, basite kacmak yanlistir.

umarim kalan ömründe hiç bir şekilde GS adı altında çalışmazsın. kalan hayatında başarılar.

İstese de gelemez zaten hiçbir Galatasaray lisesinden yetişip gelen başkan onu klübe almaz yaptıklarından dolayı.Ancak Adnan polat gibi dışardan biri yönetirse gelebilir o da polatın kötü yönetiminden,değerleri takmamasından dolayı ileri bir tarihte imkansız.

Eğer son koyu ile altını çizdiğim yer gram doğru olsa idi Fatih Terim o imzayı atardı. Sırf yönetimin itibarını sarsmak için.

Maalesef Fatih Terim gibi insanlarin egosu akillarini bunaltabiliyor. Dedigim gibi Yönetim´in Terim konusunda attiklari adimlar ortada... Ali Dürüst´ün aciklamasi ortada. Yönetim kendilerine muhalif, ve Terim´e yakin herkezi gönderdi. Eger Terim ile calismak isteselerdi Ali Dürüst kalirdi yönetimde, cünkü Terim´i getiren ve Manisa macindan sonra kovulmasini engelleyen o oldu.

adamlığına söyleyecek çok lafım var ama başarılarına hocalağına hiçbirşey demem iyiki doğdun terim

Fikir özgürlüğünü kısıtlıyor değiliz. Ancak yakalayamadığınız bir durum var. Maç konusundaki üye görüşünü transfer konusuna, voleybol maçındaki olayı futbol konusuna, geyik sohbetini yönetim projeleri konusuna yazmak neden uygun değilse bu da o yüzden değil.

Bunu egzajere bir örnekle açıklayayım; Ben aracımla köprüden karşıya geçeceğim ama köprünün gidiş yolunu değil geliş yolunu kullanacağım derseniz, geçemezsiniz. Çünkü bu çabanız o yolu layığıyla kullanan diğer üyelerimizin hakkını gaspetmek olur.

Biri gelip tek mesaj yazmış; "Tüpçü ile mutluluklar" diye. Buna kimse itiraz etmiyor, etmez. Ama aynı kişi, her Terim 'e saygı gösteren mesajı alıntılayıp, yanıt yetiştirmeye çalışır, her yanıtında başka bir negatif örnek ortaya koyarsa konunun içine etmiş olur. Buna müdehale ederiz ama öncelikli ediş sebebimiz, sitem içeren ve konu dışı görüşü değil, bunu birden fazla mesajda yada abartılı yaparak "konuyu ve üyeleri provoke etmesi" olur. Hakaret varsa, forum kurallarına göre onun cezası ayrı değerlendirilir.

Bir üye buraya yazılan sitem mesajlarının abartılmasından rahatsız oldu ve küfür edip ceza aldı. Kişi küfür ederek hata yaptı ancak bu konuda onu ters mesajlarla provoke eden arkadaşların da suçu vardır. Sonuçta kişilerin içinden sevgiyi de sitemi de söküp atamazsınız. Bu sevgi konusu, siteme eyvallah ama dozajını kaçıranlar bu konuyu bozuyor.

Bence bazı konularda üyelerin düşüncesini tam olarak anlayamıyosunuz. Söylediğiniz gibi forumu proveke etmeye çalışanlar illaki vardır. Ama bunu genele yaymak doğru değil. Benim neler hissettiğimi birazdan anlıcaksınız. Çünkü benim yaşadığım duyguları siz yaşamadığınız sürece bunu anlamanız gerçekten zor...

çok acayip saçma bir adam teknik direktörlüğüne bişey diyemem başarıları büyük ama karakteri zayıf egosu onu yedi bitirdi para hırsı çok milli takımı hep en üst düzey sanıyo ama Galatasaray gibi bi markayı çalıştırmak daha prestijdir farkında varmadı varamıcak ama doğum günün kutlu olsun ne de olsa yaptıklarını unutmucaz ekisleriyle artılarıyla

Maalesef Fatih Terim gibi insanlarin egosu akillarini bunaltabiliyor. Dedigim gibi Yönetim´in Terim konusunda attiklari adimlar ortada... Ali Dürüst´ün aciklamasi ortada. Yönetim kendilerine muhalif, ve Terim´e yakin herkezi gönderdi. Eger Terim ile calismak isteselerdi Ali Dürüst kalirdi yönetimde, cünkü Terim´i getiren ve Manisa macindan sonra kovulmasini engelleyen o oldu.

Şu anlaşılamıyor:

1) Adnan Polat'ın bıraktığı enkazı toparlayabilecek teknik direktörden öte bir komutan ihtiyacı vardı ve Fatih Terim buna ilaçtı.

2) Ünal Aysal belki de çevresinin de etkisiyle Fatih Terim'den haz etmedi,fakat başarı kovmasını engelliyordu.

3) İşler madden olmasa da manevi(bkz: Mersin maçı) kötü gitmeye başlayınca Ünal Aysal dayanamadı,fakat Ali Dürüst engelledi(Ali Dürüst'ün beyanatı).

4) Yeni yönetim oluşturularak Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak devre dışı bırakıldı.

5) Fatih Terim yalnızlaştığını hissedince hırçınlaştı ve egosuna yenik düştü.Oysa daha tutarlı olması gerekiyordu; başkanın değil Galatasaray'ın zarar göreceğini düşünemedi,başkanla zıtlaştı,sonucuna da katlandı.

Kısacası bu süreçte kim haklı kim haksız diye bakarsak herkesin payı var...Objektif olmak bu kadar zor mu ? Kişisel ego ve kin ile taraftarda birlik diye birşey oluşmaz...Kaldı ki Demirören'i seçimlerde bizim yönetim de desteklemiş ona bakarsak..Yönetime de mi hömkürelim ? Bir TFF Galatasaray'ın değerlerini bu kadar değersizleştirmişse vay halimize bizim...(Ha bu arada Fatih Terim'in Demirören ile imza görüntüleri de dahil Süpre Kupa'daki pozları beni de rahatsız etmiştir)

Ve artık bıraksak diyorum geçmişi...

Prandelli'ye ve yönetime daha doğrusu Galatasarayımıza başarılar..Fatih Hoca'nın da doğum günün kutlu olsun...

Emrenin konusunu 10 dakikada taraftarın sesi bölümüne taşındı tabiki doğrusu onu gerektiriyordu yeri transfer forumu olmamalıydı. Aynı şekilde bu konuyu da taşıyabilirmi rica etsem...

Efe bana kalırsa son zamanların en başarılı konularından birini açtı.

Burada ne yapmış olursa olsun hizmetleri diyenler bir saniyede hiznetine sokayim, yaptıklarına döndü.

Forumda alışık olmadığımız sosyolojik başlıklardan biriydi hemen her mesajı gülerek okudum insanlar ay bu konu ne diye sinirlenirken.

Tek kötü tarafı insanlar okuyup anlamaya efor harcamayagi için değeri anlasilmayacak.

-Tapatalk-

Bu yasa geldin bi türlü paraya doyamadin, bu senende artık doyman dilegiyle

Işin daha komiği burada şunu yaptı bunu yaptı ama iyi hoca diyenler Emre konusunda iyi futbolcu olmasi bişey ifade etmez şunu yaptı bunu yaptı yazmis :D

Ne düşünürseniz düşünün ama tutarlı olun mesajı net bir şekilde yüze carpildi, anlayana tabii.

-Tapatalk-

Burada ne yapmış olursa olsun hizmetleri diyenler bir saniyede hiznetine sokayim, yaptıklarına döndü.

Forumda alışık olmadığımız sosyolojik başlıklardan biriydi hemen her mesajı gülerek okudum insanlar ay bu konu ne diye sinirlenirken.

Tek kötü tarafı insanlar okuyup anlamaya efor harcamayagi için değeri anlasilmayacak.

-Tapatalk-

bu Fatih terim tüpçü GS başkaniyla dalga geçmedimi. bu müthiş GSLİ buna gülmedimi. bundan daha iyi küfür varmi. BEN emrenin GS a sövdügünü görmedim. saha içinde şerefsizin biri. ben bizde oldugunda sevmiyordum. buragida sevmiyorum. emre öncedende fenerliymiş zaten. hakan şükür söyledi.

İSimler önemli oluyormuş. Fatih terime gelince hata yapabilir. emre beleşciye geldiginde şerefsiz. diyorum emre ne kadar adamsa terim o kadar adamdir benim gözümde.

-Tapatalk-

Ben maalesef seninle aynı fikirde değilim Özgür.

Galatasaray' a yapılmış hizmetler konusunda Fatih Terim ve Emre Belözoğlu' nu karşılaştırarak ironi yapmaya çalışmak tam da alması gereken tepkiyi aldı.

Az önceki başlıktaki ironinin anlaşılması için bu başlıktaki tartışmayı okumak gerekli öncelikle. (Ya da diğer Terim tartışmalarını.) Tüm forumdan bunu bekleyemeyeceğimize göre konunun ciddi bir amaçla açıldığını düşünmeleri bence gayet doğal. Dolayısıyla başlıkta bir infial olacağı da gayet açık.

Emre ile Terim'i bir ironinin 2 unsuru haline getirip aynı kefeye koymak da saçmalıktır. Efe Karayel'in bu başlığı açarken taşıdığı gayeyi bilemeyeceğim. Ama doğru sonuçlar doğurmayacağı önceden kestirilebilir bir başlıktı. Dolayısıyla gereksiz bir çabaydı.

Ben Fatih hocayı sevmiyor da değilim seviyor da değilim. Ama "seveceksiniz ulan" baskını komik buluyorum. Bu genelde sevmeyebilirsiniz ama saygı duyun gibi cumlelere gizleniyor. Ama muadili bir isime karşı saygı duyalim çağrısı infial yaratıyor.

Demek ki saygı, sevgi, başarılar, yapilanlarla değil, genel geçer görüşe göre şekilleniyor.

-Tapatalk-

Fatih Terim ile Emre bir değil yapmayın... Başarıları,hizmetleri falan geçtim zaten o taraftan bakmıyorum salt olaya,bakılmamalı da; adamın Galatasaray kimliğine,Galatasaray futbolcusuna/kaptanına yaptıkları ortada; Galatasaray'ı küçümsediği beyanatları olsun, saha içinde yaptıkları olsun... Bana göre elma ile armut olayı...

Geri
Üst Alt