Alihan İlter
Kırmızı Üye
- 8 Temmuz 2010
- 1.529
- 27
- 1.158
Yabancı statusunde oynayacaksa hiç mutlu olmam bu transferde
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
bu adamlar bizim bünyemizde yıllarca yaşadıkları için çok fazla türkçe kelime kullanıyolar zaten ama biz o zaman kullandığımız kelimeleri eğenmeyip ingilizce başta olmak üzere batı dillerinden yenilerini aldığımız için bizim yıllarca kullandığımız, çoğu balkan ülkesinde halen kullanılan bu kelimeler bize arapça gibi geliyo.
Izlemeye gerek yok, adam olsa bize kalmazdı zaten merak etme.
Ben Türk statüsünde oynayacak ayağına aydın yılmaz dan bi tık üsttür diye almışlardır dedim ama bu sekilde almaları rezalet. Sanki 35 tane yabancı oynatma hakkımız varmış gibi böyle ne olduğu belirsiz adamları dolduruyorlar takıma.
Yabancj statusunde oynasa da cok uzulmem acikcasi
Amrabat yerine bu oynayacak iste daha ne
GT-I9300 cihazımdan gönderildi
tam tersi olmasınosmanlı döneminde dışlanan türkçe'ye nispeten geri döndük.
osmanlı döneminde türkçe dışlanmadı ki
dışlandı bence 2 3 yüzyıl içinde dilin yarısından fazlası arapça farsça kelimelerle dolduruluyor edebiyatta bilimde neredeyse hiç kullanılmıyorsa resmi olmasa da bir dışlama vardır.
bilimde kullanamazsın zaten çünkü o zaman bilim arap ve fars kökenli, şimdi nasıl ingilizce o zaman daha çok arap fars. edebiyatta halen daha türkçe etkili kullanılamıyor zaten, çok edebi bi dil olamadı malesef.
arap alfabesi kullanıldığı için o dili arapça sanıyo çoğu insan ama bildiğin türkçe hatta şu an olduğundan çok daha türkçedir.
hayrola mayrola insallah masallah,haha,ne güzel konusyor la![]()
aynı dönem halk edebiyatı ile karşılaştırırsak sorunun tercih durumu olduğu görülüyor bence. alfabe konusunda haklısın ama dilin daha iyi bir durumda olduğuna katılmıyorum.
edebiyetta kullanılmıyor dedin de halk edebiyatında kullanılıyo dedin, edebiyatı neden bölüyosun
ana dili türkçe olan devletler içerisinde dilin saflığı en kötü olan biziz bence.
konu nerden geldiyse burayı, izzeti konuşuyorduk
izzet lig maçlarında şans bulur mu, bulamaz mı, bunu şimdiden söyleyemem, müneccim değilim. eğer iyi performans gösterirse bulur tabi, kimin yerine bulacağı hocanın derdi.
osmanlı etkisi olmayan geleneksel bir edebiyat olduğu için böldüm
yabancı statüsünde oynarsa şans bulamaz diyerek ana konuya dönüyorum![]()