Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Lynch şurada yanlış yaptı diyecek bilgi birikimine sahip değilim ama rahatsız edici şey filmin her sahnesinde bir alt metin olması ve bunları çok belirsiz bırakılmasıydı bence. Yani şurada şunu anlatmış burada bunu anlatmış hmm o öyle değilmiş falan derken binbir tane şey çıkarabiliyorsun. Ekşiye veya bir eleştiri yazısına bakıyorum yüzelli tane fikir var tek bir sahne ile ilgili. Sevmiyorum böyle filmleri.

Filmdeki en güzel kısım, kadının yatağın altından bavulunu alırken yaşattığı heyecan.

{taptap}

Lynch şurada yanlış yaptı diyecek bilgi birikimine sahip değilim ama rahatsız edici şey filmin her sahnesinde bir alt metin olması ve bunları çok belirsiz bırakılmasıydı bence. Yani şurada şunu anlatmış burada bunu anlatmış hmm o öyle değilmiş falan derken binbir tane şey çıkarabiliyorsun. Ekşiye veya bir eleştiri yazısına bakıyorum yüzelli tane fikir var tek bir sahne ile ilgili. Sevmiyorum böyle filmleri.

Filmdeki en güzel kısım, kadının yatağın altından bavulunu alırken yaşattığı heyecan.

{taptap}

İşte sanatın en güzel yönü budur. Bir bilgiye sahip olmak zorunda değilsin. Sanat akla değil duyguya hitap eder. Hiç bir ön bilgin, çalışman, okuman olmak zorunda değil. Sadece sana hissettirdiklerinden yola çıkarak yorumlarsın. Dünyadaki her bireyin tecrübeleri, yaşadıkları ve hisleri farklı olduğu için yüzlerce farklı yorum çıkar. Başkasının yorumunu okuduğun zaman onun da hislerini anlamana yardımcı olur. Ama başkalarının yorumları üzerinden kendi yorumlarını şekillendiremezsiniz çünkü siz farklı hayatlara sahipsiniz, farklı şeyler yaşadınız.

Modern sanatı da bu yüzden seviyorum.

1 buçuk saatlik bmw reklamıydı resmen.

1 buçuk saatlik bmw reklamıydı resmen.

:) ben baya bir beklentim vardı hatta 1080p indirmiştim çok övenler vardı asla umduğum bir film çıkmadı...tek mekanlı çok film izledim ve akıcı diyalog filmlerini severim bu biraz senaryo bakımından zayıftı.

8.5/10 Yılın şuana kadar izlediğim en iyi filmi. Inaritu inanılmaz bir şekilde tüm filmi tek plan çekmiş. Bu şekilde başka film izledim mi bilmiyorum açıkçası. Michael Keaton'ın kesin oscarı alacağını düşünüyorum. Rolü kendisine tam oturmuş. Edward Norton da yıllar sonra çok iyi bir oyunculuk sergilemiş. Ama onun işi zor malesef. Tüm kadro çok iyiydi aslında. Bütün yıl boyunca beklemiştim, neyseki beklentimi boşa çıkarmadı film.

ImageUploadedByTapatalk1421543201.863437.webp

Uzun zamandir bu kadar gülmedim. Kadro cok iyi özellikle Leyla ile Mecnundakiler. Kesinlikle izleyin küfürsüz komedi.

9/10

MV5BMTk0MDQ3MzAzOV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzU1NzE3MjE@._V1_SX640_SY720_.jpg

Sonunda bir hamle daha bekliyordum ama kabullenmeyle bitti.Genel olarak beni etkileyen bir film oldu baya beğendim.Rosemunda Pike'ın rakiplerinin performansını tam bilmiyorum ama kendisi hak etti Oscar'ı. 8.5/10
399214.jpg

Dedikleri gibi bateri sahnelerinde cidden farkında olmadan geriliyor insan gaza getiren bi enstrüman.Burada da J.K. Simmons baya baya iyi iş çıkarmış.Rosemund için yazdığımın aynısı geçerli. 8/10
451291.jpg

Henüz az önce izledim sıcağı sıcağına yorum yapmak çok da doğru değil ama beni çok etkilemedi film.Çekim teknikleri ve belli başlı sahneler iyiydi ama önümüzdeki bir kaç gün sonra değerlendirmem daha sağlıklı olur aslında.Şimdilik 7/10

Bugün Whiplash ve John Wick'i izlemeyi planlıyorum. Zamanım olursa Birdman'ı da izleyeceğim. Umarım övüldükleri kadar sağlam filmlerdir.

Özellikle Whiplash'ı merak ediyorum :)

capture-d_c3a9cran-2015-01-11-c3a0-11-18-34.png

Whiplash (2014) - IMDb

Harikulade bir filmdi. Filmi özellikle kulaklıkla izledim. İçine daha kolay girebilmek, filme adapte olabilmek için. Ondan mıdır, yoksa filmin genel havasından mıdır bilmem ama cidden gerim gerim geren bir film. Bazı diyaloglar öğretici, hayat dersi kıvamında. Oyunculuklar da tam kıvamında.

İzlemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim.

Puanım: 8.5/10 :ka21:

Lucy (2014) - IMDb

Yanlışlık sonucu uyuşturucu mafyasının eline düşen Lucy’nin (Scarlett Johansson) kanına çok yüksek dozda bulaşan bir maddenin merkezi sinir sisteminde yarattığı değişiklikleri ve beynini kullanma kapasitesi arttıkça yapabileceklerini izlediğimiz vasat bir film olmuş. Scarlet ve Morgan hatrına birde bu kadar üzerinde propaganda yapılan bir film olmasa izlenmese de olabilirmiş.

Son düzenleme:
normandiya cikarmasi ile ilgili onerebileceginiz film var mi,
er ryan'i kurtarmak disinda, cunku onun her sahnesi artik ezberimde

Ya da soyle II. Dunya savasi ile ilgili guzel bi film schindler's list ve the pianist disinda bir film olursa

@recep

Valkyrie (2008)

hitler'e darbe yapmaya calisan bir grup alman subay'i konu aliyor. yasanmis bir olaydan uyarlanmis.

Tam aradığın tarz mı bilmem ama Valkyrie belki ilgini çekebilir.

edit: derken Taner yazmış. Hazır konu Hitler'den açılmışken zamanında Hitler'e hümanist bir bakış plotu ile yayınlayan Max filmini de önerelim. Hitler'in siyasete atılmadan önce sanatıyla tutunmaya çalıştığı dönemi anlatıyor.

Konsepti savaş olmamakla beraber döneme ait La Vita e Bella ve the Boy in Striped Pyjamas da iyidir.

Savaşlı olarak Enemy at the Gates belki?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt