Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
-Apocalypse Now da unutulmazdır,efsanedir...
-Platoon'da çok ciddi bir eleştiri vardır...
-Full Metal Jacket da aynı şekilde hiciv yönü ağır basar...
-The Thin Red Line hakkı yenmiş bir yapım bana göre,mükemmel.

Letters from iwo jima'da güzel filmdir bunlara ek olarak. Full Metal Jacket farklı yönden ele alıyor konuyu ama değişik. Bu türün en iyisi Saving Private Ryan tabi ki.

Bu arada Crows Zero 3 izledim dün gece güzeldi yine. Filmi kısaca özetlemek gerekirse Suzuran diye bi Capon lisesinde geçiyor olay. Liseyi ele geçirmek isteyen gruplar vs. var. Bol kavgalı bi film. Ama izlettiriyor yani bi şekilde bu tarz filmleri hiç sevmem normalde. En güzel 1.si tabi ki.

Ekli dosyalar

• xrows.webp
    xrows.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 216
Uyuyana kadar ve adalet

Sent from my iPhone using Tapatalk

53216_3.jpg

2014 yapımı çok iyi filmler izledim. Bunun onların üstüne çıkacağını pek sanmıyordum. Konusu müzik, bateri falan çok ilgimi çekmemişti. Ama yanıldım. Müthiş film olmuş. Baştan sona gerilim. Bazen güldürüyor, bazen sövdürüyor. Çok sağlam film. Ayrıca çokta derin film olmuş. Bazı diyaloglar hayat mottosu yapılabilir. 10/9

Onlardan biri.

MPDqy9.jpg

a3383.jpg

klasik çerezlik film panpalar 1.5 saat can sıkıntısında izlenir

Bence 2014'ün filmi predestinationdır sonra gone girl gelir.. Predestination için ileride sen hala izlemedin mi yorumları yapılacaktır..

Her (2013) - IMDb

Yakın gelecekte geçen romantik bir öyküye sahip. Komedi, bilim kurgu, romantik ve dram türlerinin olabilecek en zarif anlatım biçimi ve harmanlamasıyla gayet başarılı bir senaryo ortaya çıkmış. İşi başkaları için aşk mektupları yazmak olan Theodore’un sanal (Samantha) bir karakterle yaşadığı aşkı güzel bir anlatımla karşımıza çıkıyor.

Her (2013) Aşk Filmi Eleştirisi - Sinematopya - Sinematopya

Joaquin Phoenix'in oyunculuğu çok iyiydi.

6bc471ed87540522fa96c4a4c85bd3f1.jpg

Tipik bir Hollywood filmi. Iyiler herzaman kazanir, bir amerikali 30-40 kisi tek basina öldürebilir falan ..... Cogu kisi Türkiyeyi kötü gösteriyor diyordu, ben birsey göremedim ? Istanbulu oldugu gibi göstermisler, carsafli kadinlar, ara sokaklarin eski püskü hali, baska birsey göremedim ben. Ha birde o Polis arabalari var, fazla para gitmesin diye eski polis arabalari koymuslar sahneye.

7/10 Filmi gayet başarılı buldum ama bu kadar fırtına koparacak ne var bu filmde bilmiyorum. Filmdeki oyuncuların 12 yıl boyunca değişimlerini görmek güzeldi. Biraz C.R.A.Z.Y filmine benzettim. Tabi o bu filmden kat kat iyiydi. Yine de yılın güzel filmlerinden biriydi. Ama Oscar'ı kazanacak olması biraz saçma.

Rush (2013 galiba)

F1'dan pek haz etmesem de tavsiyeler sonucu izledim. Aman aman bi film olduğunu iddia edemem ama F1 sevmeyenlerin bile hoşuna gidebilecek kalitede bir film olmuş.

7.5/10 diyebilirim.

----
The Prestige 2006

Özgür abi, Yunus Can ve Kerim Zengin baya önermişlerdi. İzledikten sonra öyle abarttiklari kadar iyi bi film olmadığına kanaat getirdim zira literatürde bu filmin güzelliğini anlatabilecek ifadeler mevcut değil. Gerek hikayesiyle olsun, gerekse filmde yer alan detaylarla (Tesla vs) muhteşem bi film olmuş. Film birazcık uzun olsa da her sahnesinde anlam yüklü, bos bi sahne yok. Normalde bu denli güzel filmleri önceden izlemedigime uzulurdum, ama çıktığı senelerde izlemiş olsam pek de birşey anlamayabilirdim, bu yüzden 2 gün önce seyrettiğim için acayip mutluyum. Birkaç defa daha izleyecegim büyük ihtimalle.

10 üzerinden 100

N5

Prestige Hugh ve Bale sayesinde o kadar iyiydi
Messi'ye "Xavi ve Iniesta sayesinde iyi" demek gibi olmuş. Xavi ve Iniesta olmasa Messi yine Messi'dir ama Messi'yi bu tip oyuncularla değil, yeteneksizlerle oynatmak ahmakliktir. Sneijder'in onune-sagina-soluna-arkasina iyi topçular istememiz de Sneijder kotu olduğundan değil, ondan en iyisini alabilmemiz içindir.

N5

Anıl Kılıç 'ın Eraserhead için dünyanın en saçma filmi ifadesini kullandığını elemle öğrenmiş bulunmaktayız.

Sözünün arkasında ise kendini burada savlarını savunmaya davet ediyorum.

Mert dayanir nâmert kaçar
Meydan gümbür gümbürlenir
Şahlar şahi divan açar
Divan gümbür gümbürlenir

Uc günde harry potter maratonu yaptım. Bugun butun gun boşluk hissettim. Çocuk işi diye hep gözardı ediyordum iyi ki izlemişim. David Yatesle kalite biraz dusse de güzel seri olmuş.

Asıl ben filmin nesini beğendiniz diye sorarsam daha kolay bir şekilde sonuca ulaşırız diye düşünmekteyim.

Neyse ki Mulholland Dr'yi önceden izlemiştim de, Lynch'ten komple vazgeçmedim.

{taptap}

Asıl ben filmin nesini beğendiniz diye sorarsam daha kolay bir şekilde sonuca ulaşırız diye düşünmekteyim.

Neyse ki Mulholland Dr'yi önceden izlemiştim de, Lynch'ten komple vazgeçmedim.

{taptap}

2. cümleden başlayayım. Daha iyi bir filmi örnek göstermek söz konusu yapımı kötü kılmaz. Dolayısı ile Mullholland Dr. kartını yere bırak.

Beğenmeye gelince, zamansız baba olma, bir anda hayatına tamamen sana bağımlı ve ne olduğunu, nasıl biri olacağını, ne yapacağını bir gram dahi kestiremediğin bir canlıyı sokup, onu evine alıp, ona tüm zamanını, paranı ve sevgini harcamaya başlamaya karşı duyulması muhtemel gerilim ve endişeyi sen nasıl anlatırdın? Lynch'in neyi yanlış yaptığını düşünüyorsun? Açıkçası benim hoşuma gitti çünkü "bundan sonra ne olacak, tüm bu sorumluluk ve bilinmezlik ile" endişesini hissettirmeyi başardığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt