Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
''Jong-du, davranış bozuklukları nedeni ile ailesi ve toplum tarafından hep dışlanmış bir gençtir. Yıllar evvel bilinçsizce yapmış olduğu bir kaza sonucu bir adamın ölümüne sebep olmaktan hapis yatmıştır. Cezasını tamamlayıp dışarı çıktıktan sonra vicdan azabı ile ölümüne sebep olduğu adamın evine ziyarete gittiğinde, hiç beklemediği bir manzara ile karşılaşır.Öldürdüğü adamın sakat ve felçli bir kız kardeşi vardır. Jong-du, kontrol edemediği ihtiraslarının kurbanı olarak kıza tecavüz eder. Kız, maruz kaldığı bu şiddete rağmen ilk kez bir erkek tarafından arzu edilmiş olmanın tatminini yaşamaktadır. Kendisini ilk kez kadın gibi hissettiren bu adamın yolunu her gün izleyecek ve her ikisi de toplumun dışına atılmış bu iki genç arasında, duygu yüklü bir aşk başlayacaktır. Peki ya toplumu oluşturan dışarıdaki insanlar, böyle bir aşkı kabul etmeye razı mıdır?'' sinemalar.com
600full-oasis-poster.jpg

fena değildi, farklı bir konusu var. 10/7

Cakallarla Dans 3
Filme arkadasin istariyla gittim. Bi beklentim yoktu. Beklentilerimde de yanilmadim. Guzel degildi. Bu seride sadece 2. filmi begenmistim.. ilk film en kotusuydu. Bu da 1. filmden iyi, 2. filmden kötü olmus..

MV5BMjEyMDQxMTMxMF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTU0ODcyMg@@._V1_SX214_AL_.jpg

Interstellar başlığında birkaç kişi söz etmiş,ilgimi çekmişti.Gayet güzel bir filmdi.Bilim-din çatışmasını irdelemişler genelinde.En sevdiğim yanı insanlara vediği birçok "mesaj" oldu,bir-iki tanesini paylaşmak isterim.
"Eğer dünyada sadece biz varsak,bu korkunç bir yer israfı olurdu."
"Dünyanın daha adil bir yer olmasını isterdim. oturumda gösterdiğin idealizmin istismar yerine ödüllendirileceği bir yer gibi.Maalesef öyle bir dünyada yaşamıyoruz."

Jodie Foster ve uzay sahneleri için tekrar izlenesi bi film.

Muazzam bir filmdir Contact, hayatımın filmi diyebilirim kendi açımdan.Kilim gibi işlenmiş bir bilim-kurgudur.Bilim kurgu diye ortalarda gezinen birçok filmi cebinden çıkartır.

Aslında bilim-din çatışmasından ziyade bilim-din örtüşmesini işliyor alt metinde. İnanmayan bir bilim kadınıyla(BİLİM), inanan bir rahibin(DİN) aşkı var ki "GERÇEK" olanı soguluyorlar,bu da ortak noktaları oluyor. Yani bilim ve din birbirleriyle örtüşebilir MESAJ'ı veriyor bir nevi Sagan...

Filmde öyle olağanüstü efektler yoktur,göz boyamaz. Sosyolojik temelli bir bilim kurgudur. Ve bu yönden takdir edilesidir. Aslında kurgu değil "gerçek" olanı işlemiştir.Bu yönden Interstaller'dan daha iyi diyebilirim.

Bu filmi daha sonra tekrar izlersen,detaylarla daha da bağlanacaksın..

Örneğin :

İnancı olmayan Foster'ın uzaya çıkarken "Aman Tanrım" demesi

Zemeckis-Sagan-Foster üçlüsünden bir başyapıt çıkmaması imkansız olurdu zaten...Tek sıkıntısı o dönem Titanik popülizmine ve ağlaklığına kurban gitmesidir bu derin anlatımlı filmin.

Son düzenleme:
Viridiana (1961)

Film Hakkında :Rahibe okulunu bitirmek üzere olan Viridiana, teyzesinin kocasını ziyarete gider. Sıradan ziyaret adamın kadına aşık olmasıyla farklı bir hal almaya başlar.

Adam genç kıza aşık olmuş ve onla yaşamak istediğini söylemiştir. Viridiana tam okula dönmeye hazırlanırken, adam kıza bir tuzak kurar ve kendisiyle yaşamaya zorlar.

Bunuel bir kez daha sarsılmaz kurumları silahının ucuna yerleştiriyor ve tartışmalı hikayesiyle, bir yandan hüzünlü, bir yandan da ölesiye komik bir masal anlatıyor. Özellikle Son Akşam Yemeği’ni canlandıran son sahnesi unutulmazlar arasındadır.

Değerlendirmem :
Bunuel'in skandal filmi.... Burada birkaç tane Luis Bunuel filmi paylaşmıştım(Belle de Jour,Tristana)...Bu filmlerde burjuvaziyi temele oturtup eleştiren,az biraz da dinsel eleştiriyi eksik etmeyen sürrealist sinemanın bana göre babası Bunuel,Viridiana'da tamamen dinsel temaları temele oturtup, çok sert,ironik bir yapım ortaya koymuş,katolikleri çıldırtmıştır... Nitekim filmin başlarında, Silvia Pinal'ın canlandırdığı rahibe Viridiana ile yönetmenin vazgeçemediği aktör Federico Rey'in canlandırdığı Don Jaime'nin dine bakış açısını medeni bir biçimde veren Bunuel, filmin sonlarına doğru üslubunu sertleştirmiştir. İlk başlarda "bu film neden yasaklanmış zamanında?" diye sorulan sorular, filmin sonlarında cevabını gayet açık ve seçik bulmuştur : 12 Havari ve İsa ile bütünleşen "Son Akşam Yemeği" yönetmen tarafından oldukça cesur bir biçimde değişik tarzda işlenmiştir.Bu yönlerden başka, yapımın vermek istediği bir diğer mesaj, insanların eğitilmeden içinde iyiliği bulamayacağıdır...Dine karşı hassasiyeti olanlar için biraz zorlayıcı olsa da izlenmesi gereken bir başyapıt...8 / 10

k1A747.jpg

Hayatımda izlediğim en mükemmel filmlerden bir tanesi, "Terminatör 2" den sonra 2. sıraya bunu koyuyorum..

Mükemmel bir bilim kurgu, mükemmel bir senaryo, mükemmel psikoloji, mükemmel soundtrack, göz kırpmadan izlenecek, inanılmaz sürükleyici bir film..

Hala izlemeyenler varsa lütfen forumu terk etsinler derhal :D

Son düzenleme:
VgA85Z.jpg

k1A747.jpg

Hayatımda izlediğim en mükemmel filmlerden bir tanesi, "Terminatör 2" den sonra 2. sıraya bunu koyuyorum..

Mükemmel bir bilim kurgu, mükemmel bir senaryo, mükemmel psikoloji, mükemmel soundtrack, göz kırpmadan izlenecek, inanılmaz sürükleyici bir film..

Hala izlemeyenler varsa lütfen forumu terk etsinler derhal :D

Hayatında izlediğin en mükemmel film Terminatör 2 se kusura bakma ama o listeden bi halt olmaz.

Film Hakkında :Rahibe okulunu bitirmek üzere olan Viridiana, teyzesinin kocasını ziyarete gider. Sıradan ziyaret adamın kadına aşık olmasıyla farklı bir hal almaya başlar.

Adam genç kıza aşık olmuş ve onla yaşamak istediğini söylemiştir. Viridiana tam okula dönmeye hazırlanırken, adam kıza bir tuzak kurar ve kendisiyle yaşamaya zorlar.

Bunuel bir kez daha sarsılmaz kurumları silahının ucuna yerleştiriyor ve tartışmalı hikayesiyle, bir yandan hüzünlü, bir yandan da ölesiye komik bir masal anlatıyor. Özellikle Son Akşam Yemeği’ni canlandıran son sahnesi unutulmazlar arasındadır.

Değerlendirmem :
Bunuel'in skandal filmi.... Burada birkaç tane Luis Bunuel filmi paylaşmıştım(Belle de Jour,Tristana)...Bu filmlerde burjuvaziyi temele oturtup eleştiren,az biraz da dinsel eleştiriyi eksik etmeyen sürrealist sinemanın bana göre babası Bunuel,Viridiana'da tamamen dinsel temaları temele oturtup, çok sert,ironik bir yapım ortaya koymuş,katolikleri çıldırtmıştır... Nitekim filmin başlarında, Silvia Pinal'ın canlandırdığı rahibe Viridiana ile yönetmenin vazgeçemediği aktör Federico Rey'in canlandırdığı Don Jaime'nin dine bakış açısını medeni bir biçimde veren Bunuel, filmin sonlarına doğru üslubunu sertleştirmiştir. İlk başlarda "bu film neden yasaklanmış zamanında?" diye sorulan sorular, filmin sonlarında cevabını gayet açık ve seçik bulmuştur : 12 Havari ve İsa ile bütünleşen "Son Akşam Yemeği" yönetmen tarafından oldukça cesur bir biçimde değişik tarzda işlenmiştir.Bu yönlerden başka, yapımın vermek istediği bir diğer mesaj, insanların eğitilmeden içinde iyiliği bulamayacağıdır...Dine karşı hassasiyeti olanlar için biraz zorlayıcı olsa da izlenmesi gereken bir başyapıt...8 / 10

Vatikan'i ayaga kaldiran, Ispanya'da yasaklanmis, Cannes'da Altin Palmiye odulunu kazandiktan 17 yil sonra gosterime girmesine izin cikmis bir filmmis. Bunlari ogrenince daha bir merak uyandirdi film bende.

blue-ruin.jpg

Blue Ruin (2013) - IMDb

bekledigimden cok daha iyi cikti. konusunu kisaca "intikam hikayesi" diye özetleyebiliriz. özellikle 2.yarisi cok iyi, gece gece saglam gerdi.
#izleyin

Vatikan'i ayaga kaldiran, Ispanya'da yasaklanmis, Cannes'da Altin Palmiye odulunu kazandiktan 17 yil sonra gosterime girmesine izin cikmis bir filmmis. Bunlari ogrenince daha bir merak uyandirdi film bende.

İzledikten sonra yorumunu bekliyorum o halde. Aslında bundan önce Bunuel'ın "Nazarin" filmi var; o da bayağı iyidir.Dolaylı yoldan veriyor mesajını...Viridiana ise daha direkt ve sert biçimde yapıyor bunu.

Predestination
Predestination-Poster.jpg

güzel iyi zamanda yolculuk teması işleyen filmleri sevenler için ilaç gibi film ancak;

Tapatalk

Tapatalk

Tapatalk

Tapatalk

yani onca zaman yolculuğu konulu roman okudum film izledim inceleme ve teori okudum yüzde doksanı geçmişte veya gelecekteki benlikten kaçılımasını kontak kurulmamasını aksi takdirde bir ton felaketin gerçekleşeceğini hatta bu sırada kişinin kendi kendini yok edebileceğini anlatır durur.

gel gelelim filmimizde kahramanımız kendi kendisiyle ilişkiye giriyor kendisini doğuruyor kendisini hastaneden kaçırıyor kendisini yetimhaneye bırakıyor kendisini acılar içinde yanarken görüyor ki bunun sebebi yine kendisi ve en doruk nokta en başından beri aradığı katil yine kendisi sonra hoop tekrar başa.bir son bir final bir başlangıç bir amaç yok.

diğer teorilerden inanılmaz ayrılıyor. tamam heyecanlı dumur etkisi yüksek kurgu çok iyi ama alışılmışın dışına çıkınca çok fazla soru işareti kalıyor sanki.

ne büyük baba paradoksu olayını bırakmış ne kelebek etkisini.herşeyi bıraktım tamam herşey kabulum diyorum bukezde düşünüyorum düşünüyorum bu adam yoktan varolmuş en başında ozaman diye bişeye varıyorum

Tapatalk

Tapavsvsvs

bolbol tartışılacak üzerine muhabbet edilebilecek değişik bir film

Son düzenleme:
Gone_Girl_Poster.jpg

Gone Girl (2014) - IMDb

manyak filmdi yav, daha hala etkisinden cikamadim. oyunculuk, senaryo, kurgu, kamera hersey dört dörtlüktü.
hicbirsey okumadan direk izleyin bence, fragman'a bile bakmayin. adamlar yapmis abi.

Gone_Girl_Poster.jpg

Gone Girl (2014) - IMDb

manyak filmdi yav, daha hala etkisinden cikamadim. oyunculuk, senaryo, kurgu, kamera hersey dört dörtlüktü.
hicbirsey okumadan direk izleyin bence, fragman'a bile bakmayin. adamlar yapmis abi.
el cuerpo dan bariz alıntılar var onun geliştirilmişi diye okudum bir kaç yorumda aslı var mı hacım sırf o yorumlar yüzünden bekletiyorum?

el cuerpo dan bariz alıntılar var onun geliştirilmişi diye okudum bir kaç yorumda aslı var mı hacım sırf o yorumlar yüzünden bekletiyorum?

spoiler
az benzerlik var evet. ama cuerpo'daki gibi seyirciye son dakika golü atalim degil yani olay. mesela o biraz sacma gelmisti bana, kiz hani babasinin yardimiyla herseyi gerceklestiriyor. o nasil genis bir baba öyle yav, direk cekip vur iste:D

fazla bekletmeden hemen izle bence, fincher'in ismi yeter zaten. sinemada izlemedigime üzüldüm valla öyle diyim

spoiler
az benzerlik var evet. ama cuerpo'daki gibi seyirciye son dakika golü atalim degil yani olay. mesela o biraz sacma gelmisti bana, kiz hani babasinin yardimiyla herseyi gerceklestiriyor. o nasil genis bir baba öyle yav, direk cekip vur iste:D

fazla bekletmeden hemen izle bence, fincher'in ismi yeter zaten. sinemada izlemedigime üzüldüm valla öyle diyim
tamamdır reis çok teşekkürler :hat:yarın mutlaka bakarım

filmin fikr'ul anasi bunun izahati idi zati, gnostik bir yapit.

Serpiente_alquimica.jpg

ouroboros2.jpg

image0092.png

tamam ama bir başlangıç olması gerekmiyor mu tüm teorileri atalım çöpe kurgu sonuçta önemli değil filmin verdiği haz önemli.
ancak bir başlangış gerekmiyor mu?
o adamın kadının kişinin nesnenin bir yerde varlığının oluşması gerekiyor gerçek bir doğum var olma
ama sonsuz bir geçmişten itibaren varlığı son konusu.
bunun cevabına net ulaşamıyorum. bilgin teorin ve zamanın varsa anlatabilirsen yap bozun son parçasını yerleştiririz sayende

edit. yılanın kendi kuyruğunu yemeye başlayıpdöngüye girmesi için varlığının bir yerde başlaması lazım o nerede başlıyor orada nasıl bir düşünce var bunu çözemedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt