Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tamam ama bir başlangıç olması gerekmiyor mu tüm teorileri atalım çöpe kurgu sonuçta önemli değil filmin verdiği haz önemli.
ancak bir başlangış gerekmiyor mu?
o adamın kadının kişinin nesnenin bir yerde varlığının oluşması gerekiyor gerçek bir doğum var olma
ama sonsuz bir geçmişten itibaren varlığı son konusu.
bunun cevabına net ulaşamıyorum. bilgin teorin ve zamanın varsa anlatabilirsen yap bozun son parçasını yerleştiririz sayende

filmde anlatilmak istenen zaman yolculugunun aslinda bir iluzyon oldugu + objektif realite diye birseyin olmadigi. adam da evren gibi kendi varliginin sebeplerini yaratip duruyor, yani zaman diye birsey yok ,sadece momentum ve entanglement. gnostik ogretilerde (genel olarak indo aryan/$aman mistisizmi kaynakli) evrenin 4 esit evresi vardir durgundur patlar genisler zirve yapinca tekrar durgunlasir, coker. coktukten sonra yine durgun olur tekrar patlar vb. her bir hareket bir sonrakini tetikler. zihni evrene mahkum eden (matrix gibi) spirituel sebepler vardir ki "spirit" causation'a dahil degildir yani evrenden ve momentumdan bagimsizdir. bu sebepleri ortadan kaldirmadikca kendi kuyrugunu isiran yilandir hersey ve herkes.

beginning-being-ending gibi kavramlar ise sadece totalite dahilindeki momentum sahibi elementler icin gecerlidir, totalite yoktan var olan vardan yok olan bir olgu degil, sadece causation. baslangic ve bitis dusunselligi insanin kisitli algisindan tureyen ego sanrisinin yarattigi hayallerden kaynakli, gerceklikte mevcut degil yani, filmin ustune bastigi uzre.

filmde anlatilmak istenen zaman yolculugunun aslinda bir iluzyon oldugu + objektif realite diye birseyin olmadigi. adam da evren gibi kendi varliginin sebeplerini yaratip duruyor, yani zaman diye birsey yok ,sadece momentum ve entanglement. gnostik ogretilerde (genel olarak indo aryan/$aman mistisizmi kaynakli) evrenin 4 esit evresi vardir durgundur patlar genisler zirve yapinca tekrar durgunlasir, coker. coktukten sonra yine durgun olur tekrar patlar vb. her bir hareket bir sonrakini tetikler. zihni evrene mahkum eden (matrix gibi) spirituel sebepler vardir ki "spirit" causation'a dahil degildir yani evrenden ve momentumdan bagimsizdir. bu sebepleri ortadan kaldirmadikca kendi kuyrugunu isiran yilandir hersey ve herkes.

beginning-being-ending gibi kavramlar ise sadece totalite dahilindeki momentum sahibi elementler icin gecerlidir, totalite yoktan var olan vardan yok olan bir olgu degil, sadece causation. baslangic ve bitis dusunselligi insanin kisitli algisindan tureyen ego sanrisinin yarattigi hayallerden kaynakli, gerceklikte mevcut degil yani, filmin ustune bastigi uzre.

ilkkurduğum teori losttaki gibi kazadan(veya patlama tam hatırlayamadım) sonra paralel bir evrenin başlagıcının tetiklendiğinden sonra yaşananları izliyoruz oldu(filmde bu tetikleme zaman makinasının icadı). sonra sanırım zaman makinası 1981 de icat ediliyor ardından da olaylar bu şekilde oluşuyor işte geçmişe gidiliyor bir müdahale yapılıyor ondan sonra olan olmaya başlıyor diye düşündüm
tabi herseferinde sonradan bir varoluş başlangıcı sorunu ve geçmişe bukadar yapılan müdahale kafamı tamamen karıştırdı.
anlattığın konuda açıkcası bilgi birikimim yoktu. özellikle ilk cümlen ve son paragraf bişeyleri süzebilmemde oldukca yararlı oldu
:hat:

Son düzenleme:
Gone_Girl_Poster.jpg

Gone Girl (2014) - IMDb

manyak filmdi yav, daha hala etkisinden cikamadim. oyunculuk, senaryo, kurgu, kamera hersey dört dörtlüktü.
hicbirsey okumadan direk izleyin bence, fragman'a bile bakmayin. adamlar yapmis abi.

Sonu mok gibi saçma sapan film, kadını kaçarken gören onlarca kişi var özellikle de parasını çalanlar, onlar çıkıp konuşsa işi bitecek ama çıkmıyorlar..

el cuerpo dan bariz alıntılar var onun geliştirilmişi diye okudum bir kaç yorumda aslı var mı hacım sırf o yorumlar yüzünden bekletiyorum?

Bence abartılan bir film.. aşırı beklentiyle izledim ha konusu falan gayet güzeldi ama fazla uzun olmuş bir noktadan sonra baymadı desem yalan olur.. Filmde bir sürpriz var ama onu anlamamak için bu tarz filmleri hiç izlememiş olmak gerekir.. El cuerpo'yu bu filmin üstüne koyarım sonunda mantık hataları olsa da ciddi ciddi şoke etmişti..

spoiler
az benzerlik var evet. ama cuerpo'daki gibi seyirciye son dakika golü atalim degil yani olay. mesela o biraz sacma gelmisti bana, kiz hani babasinin yardimiyla herseyi gerceklestiriyor. o nasil genis bir baba öyle yav, direk cekip vur iste:D

fazla bekletmeden hemen izle bence, fincher'in ismi yeter zaten. sinemada izlemedigime üzüldüm valla öyle diyim

Hocam el cuerpo saçmaysa bu saçmalığın daniskası olur..
Kadın sırf kocasından intikam almak için gitti hoşnut olmadığı bir adamın altına yattı katil oldu bir ton sefillik çekti sonuçta kocasına döndü kocası hapis de yatmadı..Adam sonuç olarak hala karısından nefret ediyor ne anladım bu işten ..

Valla başkan begenen var mıymış onu 2 saatim çöpe gitti resmen

Ben gerilim korku müdavimiyim hemen her filmi izlemişimdir Descenti ilk 20'ye koyarım..Hatta biz 5 kişi birlikte izledik 1'İ de 2'yi de oradaki herkes de beğenmişt .. genelde bu tarz filmlerde sex teması olan kadınların vahşi yanını hayatta kalma içgüdülerini göstermiş.. Ayrıca o yaratıklar falan epey orjinal gelmişti bana..Tabi zevk meselesi saygı duyarım beğenmeyene de sadece şaşırdım

Ben gerilim korku müdavimiyim hemen her filmi izlemişimdir Descenti ilk 20'ye koyarım..Hatta biz 5 kişi birlikte izledik 1'İ de 2'yi de oradaki herkes de beğenmişt .. genelde bu tarz filmlerde sex teması olan kadınların vahşi yanını hayatta kalma içgüdülerini göstermiş.. Ayrıca o yaratıklar falan epey orjinal gelmişti bana..Tabi zevk meselesi saygı duyarım beğenmeyene de sadece şaşırdım

Beni de genel olarak sıkan bir film oldu hani o sürekli yer altında sürülmeleri falan ama bakış açını begendim saygı duyarım

Descenti 20li dklarda kapatmıştim, flash belleği de pencereden firlatmistim. 20. dkdan sonra mı güzelleşti acaba ?

Aclik oyunlarinin sonunucusunu izledim dun sinemada gayet guzeldi.Yarida kesmelerine uzuldum acikcasi part 2 yi beklemek adama koyuyo

Bence abartılan bir film.. aşırı beklentiyle izledim ha konusu falan gayet güzeldi ama fazla uzun olmuş bir noktadan sonra baymadı desem yalan olur.. Filmde bir sürpriz var ama onu anlamamak için bu tarz filmleri hiç izlememiş olmak gerekir.. El cuerpo'yu bu filmin üstüne koyarım sonunda mantık hataları olsa da ciddi ciddi şoke etmişti..

Gone Girl toplum, medya, aile yasantisi, hukuk sistemi elestirisi yapan bir film. Pek sasirmadim eh iste, oburu soke etti muthis filmdi diye film karsilastirmasi yapiyorsan abartildigini dusunmen normal.

hacim su memories of murders hakkinda ne düsünüyorsun?bayadir aklimda ama bi türlü izlemek nasip olmadi.

☆$☆

valla hacım izlemedim ama yorumlara baktımda olumsuz yorum hiç yok. baya övmüş millet. hem bukadar övülüyor hemde kore yapımıysa düşünme derim.

YjvyRE.jpg

Yerçekimsiz bir ortamda çekilmiş güzel bir gerilim filmi ama kesinlikle bilim kurgu değil,
şuan günümüzde yaşanabilecek şeyler anlatılmış, tavsiye edilir..

pmRAaJ.jpg

Türk filmi modunda geçen ve sonlanan eğlenceli ve mesaj içerikli güzel bir film, tavsiye edilir..

hacim su memories of murders hakkinda ne düsünüyorsun?bayadir aklimda ama bi türlü izlemek nasip olmadi.

☆$☆

zodiac'in kore versiyonu gibi o, ben begenmistim sahsen. hem hikaye de gercek olaylardan uyarlanmis ayni sekilde. film biraz agir yalniz, özellikle ilk yarisi.
yalniz böyle ciddi bir konuda araya birkac komedi unsuru yerlestirmeseler daha iyi olurmus diye düsünüyorum. korelilerin öyle bir huyu var sanki. en baba gerilim filminde bile mutlaka gülünebilecek bir sahne koyuyorlar:D

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt