İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

Imdb nasıl değerli anlamadım. Manipülasyona döndü son 10 yılda iyice yeni çıkan filmlerin hiçbir önemi mahiyeti kalmadı.2000 li yıllardaki önemi güzelliğininden eser yok şuan. İzleyici gözünden yüzde 100 bakamazsın olaya çünkü filmi izlediğin ruh haline göre bile filmden zevk alman beğenmen değişir.

Zevkler ve renkler tartışıldığı zaman inovasyon yapabilirsin tartışmadan kural gibi kabul ederek nasıl inovasyon yapacaksın.
Bana boş argüman diyorsun ama senin argümanlarının bir işleyen mantığı da yok.
IMDB puanlama sistemi bir "guide" olarak görünür. Kesinlikle, en iyi filmler bunlardır demez. Insanların oyları ile fikir sahibi olman için yeterlidir. Mesela çoğu insan, IMDB'de, bir filmin puanı 5'in altında ise izlemez. Ben ise 4'ün altındaysa izlemem.

Zevkler ve renkler hâlâ tartışılır diyorsun ya, valla ne diyeyim sana. Bir insana neden mavi rengi, veya yeşil rengi seviyorsun diyemezsin! Ama çoğu insan mavi rengi seviyor diyebilirsin.

Sen iPhone seversin, ben Android. Sen Call of Duty oynarsın, ben Battlefield.

Arz olmasa bir ürüne, inovasyon da olmaz. Bu yüzden herkesin zevki farklıdır. U yüzden değişik değişik ürünler çıkar. Aksi taktirdi birtane telefon modeli olurdu, birtane araba modeli olurdu, bir tane televizyon modeli olurdu...

Renkdaş sitede biraz gez allah aşkına orası sadece 2000 sonrası için. Tüm zamanları değerlendiren yerler de var sitede.

Ekli dosyayı görüntüle 219703

bak nicolas cage'in listesinde olan film sıralamaya girmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 219704

tarantinonun seçtiği filmi de görebilirsin. daha niceleri var seçen adamları da altta yazıyor ve hepsi sinema çalışanı.
Tamam siteye kapsamlı bakarım. Senin attığın linke tıklayınca direk açıklamada onlar yazıyordu, bende onu okudum.

Tamam siteye kapsamlı bakarım. Senin attığın linke tıklayınca direk açıklamada onlar yazıyordu, bende onu okudum.
Zevkler ve renkler tabiki tartışılır. Medeniyet tarihi zevkler ve renkler tartışmasından ibaret. Zevkler ve renkleri tartışmazsan bu dünyada bir arpa boyu yol alamazsın.

Hababam Sınıfı IMDb puanı 9.2
Robin Williams'ın RV filmi 5.6

Bu yüzden çok da şey yapmamak lazım IMDb'yi. Konusu ilginizi çekerse açın izleyin filmi.

Bu yüzden çok da şey yapmamak lazım IMDb'yi. Konusu ilginizi çekerse açın izleyin filmi.
IMDB zaten fikir edinmek içindir. Ama bu şekilde kıyaslama da yapılmaması lazım, çünkü kültürel farklılık ve bir çok değişken var. Her filim kendi içinde değerlendirmelidir bence.

Mesela Matrix filminin IMDB puanını, GORA'ya kıyaslamak gibi. Kıyaslanamaz.

Aynen, çok da şey etmemek lazım. Başkası beğenmedi diye sizin de beğenmiyeceğiniz anlamına gelmez.

IMDB zaten fikir edinmek içindir. Ama bu şekilde kıyaslama da yapılmaması lazım, çünkü kültürel farklılık ve bir çok değişken var. Her filim kendi içinde değerlendirmelidir bence.

Mesela Matrix filminin IMDB puanını, GORA'ya kıyaslamak gibi. Kıyaslanamaz.

Aynen, çok da şey etmemek lazım. Başkası beğenmedi diye sizin de beğenmiyeceğiniz anlamına gelmez.
Aynı şeyden bahsediyorum. Ben kıyası iki komedi filmiyle yaptım. Hollywood'da Robin Williams ne ise Türkiye'de Kemal Sunal o'dur benim gözümde. Robin Williams'ın filmi 5.6 almışken Kemal Sunal'ın filmi 9.2 almış.

Bir de durum sadece kültürel zevkler de değil. IMDb puanları protestolarla ya da desteklerle inip çıkabiliyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın filmi reis vizyona girmeden 1 puana düşmüştü. Seçmenleri IMDb kullanan kesim olsa o film 9 olabilirdi.

Aynı şeyden bahsediyorum. Ben kıyası iki komedi filmiyle yaptım. Hollywood'da Robin Williams ne ise Türkiye'de Kemal Sunal o'dur benim gözümde. Robin Williams'ın filmi 5.6 almışken Kemal Sunal'ın filmi 9.2 almış.

Bir de durum sadece kültürel zevkler de değil. IMDb puanları protestolarla ya da desteklerle inip çıkabiliyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın filmi reis vizyona girmeden 1 puana düşmüştü. Seçmenleri IMDb kullanan kesim olsa o film 9 olabilirdi.
Kültürel farklılık çok onemlidir. Öyle deme. Bak ben İngiltere'ye çocukken geldim. Kemal Sunal filmleriyle büyüdüm Türkiye'de. Hiç unutmam, direk Kemal Sunal filmlerine benzer filmler aramıştım. O zaman da Mr Bean vardı, en yakın oydu. Ingilizler resmen tapıyordu. Ama ben aynı tadı alamamıştım.

IMDB de, diğer mecralar gibi manipülasyona açıktır, evet. Kimi eleştirmen para karşılığı yüksek puan verir, kimisi de bot basar IMDB puanı kasmak için.

Hababam sınıfının aldığı oyun mantığı listede türk filmi de olsun mantığı. Herkesin en çok izlediği film hangisi hababam sınıfı ona yüksek puan verirsek listeye girer diye düşündü herkes. Haşa hababam sınıfını şuanda çekilen her filmden yukarıya koyarım çünkü o dönem oyuncular kampa girdi film için inanılmaz özveri ve ruh oluştu bu nedenle sürekli izlenir ve zevk verir ama o dönemin amerikan filmlerinin çoğunda da böyle bir hava vardır. 9.2 ile 5.6 arası kadar uçurum yok kesinlikle.

Nikolas KGnin en iyi filmi lord of wardır.

Konu başlığı altında aşk, tutku ve erotizm içerikli film paylaşmaya özen gösterelim.

şöyle sixth sense, others, identity gibi gizemi bol, sonuyla şaşırtacak gerilim filmleri önerin de izleyelim yav

şöyle sixth sense, others, identity gibi gizemi bol, sonuyla şaşırtacak gerilim filmleri önerin de izleyelim yav
images

dikkat: donuna zıçmak için yalnız ve karanlıkta izleyebilirsin

images

149.jpg

Geri
Üst Alt