İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

Bu kadar kan testere filmlerinde bile görmemiştim. Başarılı bir film kısa ve öz klasik konu fakat sahneler muazzam.
*orjinali kult bir eser . eklemis oldugun *remake'i halen izlemedim.

en son begendigim korku/gerilim/gizem tandansli film ;
the incident in a ghotsland (2018) - filmi idi...

flashbackleri iyi serpistirilmis bir yapim. cekimleri de guzeldi, sinematografi baglaminda.
oyunculuklari cok iyi bulmustum. zaten vizyona girdigi yil konusulan bir film oldu horror portallerinde ve bilumum meshur yabanci sinema haber kaynakli sitelerde.

@Aslan Karadağ ,

sayet izlemediysen,

savas ve dram sentezli filmlerde en epik ve de gercekci buldugum eser nacizane ; the deer hunter .
filmin *dram ve *insan (aile,arkadaslik,toplum vb) iliskileri yonu cok basarili islenmis kanimca... savas yonunu ,doneme dair bir cok kult filmde gorebiliriz,.
fakat, ozellikle ustte dedigim nuanslar yonunden baktigim vakit bu filmin *yeri ayridir digerlerine nazaran,en azindan benim adima....

+ ,

roman/kitap tandansli ise ; doctor zhivago (bu bayagi uzun filmdir, minimalist agirlikli) filmin yeri ayridir nazarimda.
dram,savas,ask sentezli kult eser...

iyi seyirler dilerim.

Kore sinemasının candır. Adamlar gerilim ve siyasi biyografi filmlerini çok saglam yapıyorlar. Kendi tarihlerini elestirmede çekinmeden yapıyorlar tüm dünya'da bilinen imajlarını filmleri izledikten sonra bir şaşırıyorsun bu kadar gaddar olmalarına.

Evet nöbetteyiz film önerileri olan varmı.?

sevgili halil,

suanki moduna(?) gore mi - yoksa genel filmler onerisi mi ?

*asagidakileri belki izlemissindir -bir ihtimal yine de deginmek istedim ,genel izlemek isteyenler de olur diye.

gerilim,dram,psikoloji, gizem sentezli -izlemek istersen, once den onerdigiim ,
* incident in a ghostland -son donemde izledigim saglam yapimlardan bir cok yonden...

veya, * the crimson rivers(2000) filmini onerebiliriim.

yine eski, 2000lerin baslarindan,
dram,gizem,gerilim vs soslu psikolojik begendigim bir filmdi. ozellikle *brittany murphy ,
sean bean,michael douglas performanslari...

ayni yildan(2001) aksiyon,heyecan,suc soslu jet li, bridget fonda ve istanbul/turkiye dogumlu tcheky karyo nun yer aldigi cerezlik eglenceli bir yapim. ozellikle jet li nin martial art tandansli bireysel aksiyon dovus kareolari icin basli basina izlemelik bir film. spoiler olmasin, < kapali mekan sahneleri bu minvalde cok kaliteli kareolar idi jet li ozelinde.

iyi seyirler .

Arkadaşların paylaştığı Kore filmlerini çok da merak ediyorum ama izlerken herkes birbirine benzediğnden konsantrasyonum çok çabuk bozuluyor. Görsel hafızam veya zekam acınası seviyede.

sevgili halil,

suanki moduna(?) gore mi - yoksa genel filmler onerisi mi ?

*asagidakileri belki izlemissindir -bir ihtimal yine de deginmek istedim ,genel izlemek isteyenler de olur diye.

gerilim,dram,psikoloji, gizem sentezli -izlemek istersen, once den onerdigiim ,
* incident in a ghostland -son donemde izledigim saglam yapimlardan bir cok yonden...

veya, * the crimson rivers(2000) filmini onerebiliriim.

yine eski, 2000lerin baslarindan,
dram,gizem,gerilim vs soslu psikolojik begendigim bir filmdi. ozellikle *brittany murphy ,
sean bean,michael douglas performanslari...

ayni yildan(2001) aksiyon,heyecan,suc soslu jet li, bridget fonda ve istanbul/turkiye dogumlu tcheky karyo nun yer aldigi cerezlik eglenceli bir yapim. ozellikle jet li nin martial art tandansli bireysel aksiyon dovus kareolari icin basli basina izlemelik bir film. spoiler olmasin, < kapali mekan sahneleri bu minvalde cok kaliteli kareolar idi jet li ozelinde.

iyi seyirler .
Üstad önerilerin için teşekkürler. Kiss Of Dragon’u çok seyrettim ama diğerlerini izlemedim. Western önerilerine de açığım. Yanlız Clint Eastwood’un hemen hemen bütün filmlerini izledim.

Bir kaç tane de ben kore filmleri önereyim.

Psikolojisi biraz ağır bir film. Gerçek hikaye diye hatırlıyorum. Bazı sahneleri biraz fazla abartmışlar ama dikkat çektiği konusu ve filmin işleyişi bakımından çok sağlam bir film.
Gerçek bir hikayeyi anlatan başka bir film. Korelilerin kendi geçmişlerini çok iyi anlatmışlar. Baskıcı bir hükümetin neler yapabileceğini gösteriyor aslında bir bakımada.

ben şeytani gördüm güzel film. isminde erkeklik organi olan dombili ağabey psikopat rolünü baya iyi oynadı

Üstad önerilerin için *teşekkürler. Kiss Of Dragon’u çok seyrettim ama diğerlerini izlemedim. Western önerilerine de açığım. Yanlız Clint Eastwood’un hemen hemen bütün filmlerini izledim.
rica ederim.
digerlerine kisaca soyle diyebilirim ek olarak;
ghostland filminin matematigi cok iyi yapilmis bulmustum.yonetmen dolayli beklenen bir filmdi izleyicileri adina.
ayrica, makyaj tasarim ekibini kutlamak gerek ,iyi is cikarmislar. lovecraft dunyasina asina olanlarin ayri bir sevdigi ve begendigi bir film.

2.film, avrupa sinemasinda cok ses getirmis idi yayinlandigi donem. basrollerin cok iyi performans sergiledikleri, suc,gerilim,polisiye,mistik,karanlik bir havasi mevcut hikaye olarak. tamda fransiz noir art house /noir sentezde bir is. yaratilan dunya, isik,dekor,kostum vb bazli.
cok kaliteli bir is idi turu ozelinde.

3.film, hikayesi ve ozellikle oyunculuklar cok basarili.

-----

main western , subgenre western ; <=> bildigim kadariyla 2 turu populer....biri holloywood cikisli digeri italya.
1. hollywood western(main) - john wayne ,klasik donemin abd kasabasi,serif ,*western_klasik_muziklerle bezeli ,kanyon,kurak coller, kizilderili hikayeli vs vs donemi filmler,...
2. 1960 larda baslayan peak yapan ~70lerin sonlarina dek populer olan >>> spaghetti western - italyan stili western... italya da yapilan, italyan yonetmenlerin cogunlugu italyan isi olan bu turun, muzikleri de cok farkli melodi ve tinilara sahiptir klasik western filmi ve muziklerine nazaran. . .
elbette bu *subgenre de > zamanla avrupa italya dan nerdeyse tamamen > hollywood'a entegre/monte/transfer edilmesi dolayli ~ *gunumuzde bu subgenre de yapilan spaghetti turu western filmler > hollywood buyuk film sirketlerinin imzasini tasiyor < *ilk 60lar 70ler donemine kiyasla....

daha detaya nacizane deginirim,deginiriz beraberce, ,gerci bu da ayri bir baslik mevzusu... ustteki kendimce bildigim kadarini yazmamin nedeni, hangi western turune asina ve ilgili oldugunu belirtmene yonelik bi ekleme idi nacizane.

saygi ve selamlarimla,

Son düzenleme:
Bir kaç tane de ben kore filmleri önereyim.

Psikolojisi biraz ağır bir film. Gerçek hikaye diye hatırlıyorum. Bazı sahneleri biraz fazla abartmışlar ama dikkat çektiği konusu ve filmin işleyişi bakımından çok sağlam bir film.
Gerçek bir hikayeyi anlatan başka bir film. Korelilerin kendi geçmişlerini çok iyi anlatmışlar. Baskıcı bir hükümetin neler yapabileceğini gösteriyor aslında bir bakımada.
a taxi driver'i duymustum ,fragmani da izlemistim. filmi tum olarak bir turlu izleme firsatim olmadi.
modumla alakali bazen. cerezlik popcorn turu filmler kafa dagitmalik birebir oluyor, detay vs aramadan.

Rıhtımlar Uzerinde oynayan kadin cok guzelmis. 1924 dogumlu ve hala yasiyor

o koreli ağabeyin oynadığı taxili film çok kaliteli güzel filmdi

a taxi driver'i duymustum ,fragmani da izlemistim. filmi tum olarak bir turlu izleme firsatim olmadi.
modumla alakali bazen. cerezlik popcorn turu filmler kafa dagitmalik birebir oluyor, detay vs aramadan.
Filmin konusu ve isleyisi bakimindan saglam bir film ama siyasi ayni zamanda kore'de ki askeri baskıcı bir rejimin ne kadar gözünü karatabilecegini gösteriyor.

Geri
Üst Alt