İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

Chıldren of Heaven filminden sonra izlediğim ikinci Mecid Mecidi filmi. Kendisinin ikinci uzun metraj filmi olan Colour of Paradise tıpkı ilk filmi gibi dini motiflerin ön planda olduğu, dramatik yapısı oldukça güçlü bir yapım. Bu filmde de çocuk oyunculuklar ön planda. 7/10

Bosnalı kadın yönetmen Jasmila Zbanic'in ilk uzun metraj filmi. Bosna'daki savaşla ilgili olan film, Balkanlardaki yakın geçmişe ve savaşa ışık tutuyor. 7/10

Parçalı hikayelerin adamı Inarritu'nun dört farklı ülke ve aile üzerinden insanoğlunun iletişimsizliğini tema ele aldığı film. Esasında Inarritu, insanların farklı coğrafya ve kültürde yetişmiş olsa da günün sonunda üç aşağı, beş yukarı aynı sorunlarla boğuşmak zorunda kaldığını anlatmak istemiş. Brad Pitt'i ilk kez bir sanatsal bir filmde gördüğüm için biraz yadırgadım ama yine de oyunculuğu iyiydi. Amores Perros filminden Gael Garcia Bernal'ın oyunculuğu bayağı iyiydi. 7/10

Kişisel beğenime göre Inarritu filmlerini sıralamam gerekirse, iyiden kötüye doğru; 21 Grams > Amores Perros > Babel > The Revenant > Biutiful > Birdman.

Hiçbir film 10/10 değil ama LOTR filmleri çok yaklaşıyor. Uzun aradan sonra izledim. Gerek savaş sahneleri olsun, gerek aktör performansı olsun her konuda üst düzey bir yapım.

Yalnız şu cüce çakma ergenler amma bela olmuşlar be.

The English Patient izle

Fiennesle Dafoe varmış. Izlerim. 👍

LOTR izlerken şu ağabeyi başka bir diziden hatırladım

3k2gaaajrh351.jpg

Dun Adams Sandler'in filmini izledim ama komedi degildi. Valla benim icin su gibi gecti. Netflix filmiydi, Dustin Hoffmann ve Ben Stiller da vardi.

Cahille sohbeti kestim temalı Martin McDonagh filmi. 1920'li yıllarda İrlanda İç Savaşı sürerken, sakin bir adada yaşayan iki yakın dostun birden bire arkadaşlıklarını sona erdirmesini anlatan film; oyunculukları, özgün senaryosu ve sinematografisiyle adeta görsel bir şölen sunmakta. 8/10

Beyler bugün vardıyadayız ve zaman geçmiyor. Sabaha kadar film aramiyim. İyiki de izlemişim diyebileceğiniz film önerilerinizi bekliyorum. Aşk,korku olmasa sevinirim. Daha çok bilim kurgu,fantastik gerilim olabilir. Şimdiden teşekkürler.

Beyler bugün vardıyadayız ve zaman geçmiyor. Sabaha kadar film aramiyim. İyiki de izlemişim diyebileceğiniz film önerilerinizi bekliyorum. Aşk,korku olmasa sevinirim. Daha çok bilim kurgu,fantastik gerilim olabilir. Şimdiden teşekkürler.
Ben şahsen Final del Tunel'i tavsiye ederim. Gerim gerim geriliyorsun. Sonra vay anasını diyorsun bazı yerlerde. İzlemni tavsiye ederim Halitciğim.

The Jacket
Gattaca

Aksiyon istiyorsan
Black Book 2006

Geri
Üst Alt