İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

bu yonetmenin ilk donem short yapimlarini begenmistim.
uzun metraj ilk filmi de keza benden gecer not almisti ,, yanilmiyorsam <- > 10 cloverfield land .
son isi - prey filmi de ayni sekil iyi yonetmenlik imzali bir film .

dolayisiyla , ekledigin ^predator badlands filminden de umitliyim . :hat:

saygi ve selamlar .

IMG_6256.webp

ilk filme gore hikaye biraz basit kalmis. aksiyon sekanslari, abi kardes diyaloglari, ben affleck'in otizm trickleri dahil hep biraz klise hissettirdi. jon bernthal ciddi enerji getirmis, filmi yukari o cekiyor. filmin ortasindaki twist de tahmin edilemezlik acisindan iyiydi ama hikayeye cok da bisey katmadi gibi. genel olarak vasatin biraz ustu, bernthal icin izlenebilir.

Gravity.

Hala izlemeyenler varsa 10/8
tumblr_mv1sd1GbMT1rt6u7do1_r3_400.gif

IMG_6273.webp

hic beklemedigim kadar iyi cikmis belcika yapimi suc/gerilim filmi. bir takim talihsiz tesadufler sonucu kriminal tiplerle basi belaya giren siradan vatandas hikayesi aslinda bildik hikaye ama uygulama basarili olmus. gerilim hissini vermesi, tempo (olaylar tek gecede baslayip bitiyor), goruntu yonetmenligi falan gayet iyi. finali de guclu olsaydi cok iyi film derdim ama bu haliyle de izlemeye deger.

the equalizer 3'u izledim . ozellikle sinematografisine bayildim .
<-bu baglamda -> italyan riviera'sin da cekilmesi ile film -daha izlemeden- benden arti puani kapmisti .

hikayeye giris sekansini oldukca basarili buldum,. sarap evine giris sahnesi ve sahnenin butunlugu bastan sona kamera cekim cok cok basarili duzenlenmis . keza, buna ilisik muzik secimi de nokta atisi olmus .

film italya guneyinde gectiginden ,
villain'lerin tiplemesi ve yazilimini ve buna ilisik sunulan dunyayi ^modernize edilmis -> godfather /sopranos dizisi karakterlerine ve havasina benzettim . agirlikli olarak orj italyan oyuncular ve buna ilisik aksan kullanilmasi filmdeki begendigim diger teknik detay di . bolge ozelinde ^duzeni , gundelik hayati vsyi denzel'in oynadigi karakterin gozunden an be an takip ediyoruz .
diger yandan , bu tur ^detaylar coppola ~ scorsese filmlerinde daha bilindik done'ler zannimca .

velhasil , nazarimda , ucleme ozelinde ozgun olani bu son filmdi .

eksik ve hava da kalan yani ne idi derseniz - dakota nin oynadigi karakter yazilimi . bu tur bir yazilima gerek yoktu bence.

efsane denzel ustadin karizmasi ve essiz oyunculugu dolayli filme puanim 10 / 7 . - teknik acidan, italya guneyi panaromik manzaralar ve cekimleri hatrina 10/ 7.5

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Hüsnü Ayabakan

saygi ve selamlar .

the equalizer 3'u izledim . ozellikle sinematografisine bayildim .
<-bu baglamda -> italyan riviera'sin da cekilmesi ile film -daha izlemeden- benden arti puani kapmisti .

hikayeye giris sekansini oldukca basarili buldum,. sarap evine giris sahnesi ve sahnenin butunlugu bastan sona kamera cekim cok cok basarili duzenlenmis . keza, buna ilisik muzik secimi de nokta atisi olmus .

film italya guneyinde gectiginden ,
villain'lerin tiplemesi ve yazilimini ve buna ilisik sunulan dunyayi ^modernize edilmis -> godfather /sopranos dizisi karakterlerine ve havasina benzettim . agirlikli olarak orj italyan oyuncular ve buna ilisik aksan kullanilmasi filmdeki begendigim diger teknik detay di . bolge ozelinde ^duzeni , gundelik hayati vsyi denzel'in oynadigi karakterin gozunden an be an takip ediyoruz .
diger yandan , bu tur ^detaylar coppola ~ scorsese filmlerinde daha bilindik done'ler zannimca .

velhasil , nazarimda , ucleme ozelinde ozgun olani bu son filmdi .

eksik ve hava da kalan yani ne idi derseniz - dakota nin oynadigi karakter yazilimi . bu tur bir yazilima gerek yoktu bence.

efsane denzel ustadin karizmasi ve essiz oyunculugu dolayli filme puanim 10 / 7 . - teknik acidan, italya guneyi panaromik manzaralar ve cekimleri hatrina 10/ 7.5

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Hüsnü Ayabakan

saygi ve selamlar .
Bu tarz filmleri izlemekten hoşlanan biri olarak, 3. filmin güzel bir final olduğunu düşünüyorum. Detayları zaten güzel yakalamışsın.
İlk film müthişti. 2. filmi de beğenmiştim, ancak çatışma ve dövüş kareografilerini çok saçma bulmuştum. Yani filmde Denzel rakiplerini sanki alalade sokak suçluları gibi hiçbir şekilde zorlanmadan alt ediyordu. Halbuki kendisi geçmişi, yetenekleri, tecrübesi ve eğitimi gibi sebeplerden kaynaklı ne kadar tehlikeliyse, karşısındaki kişilerin de o şekilde işlenmesi gerekiyordu. Ana karakter tabii ki her zaman kazanır, ancak CIA'nin Special Activities Division elemanlarını sayıca ve taktik açıdan dezavantajlı bir senaryoda bu kadar kolay alt edebilmesi ilk filmin gerçekçiliğine yakışmamıştı. İlk film bu konuda çok daha iyiydi. Sahnelerin çekimi için ex-veteranlardan pek bir danışmanlık alınmamış anladığım kadarıyla. 3. film daha dengeli olmuş saydığım konularda. 2. film kadar göze batmıyordu. İlk filme daha yakındı.

Bu tarz filmleri izlemekten hoşlanan biri olarak, 3. filmin güzel bir final olduğunu düşünüyorum. Detayları zaten güzel yakalamışsın.
İlk film müthişti. 2. filmi de beğenmiştim, ancak çatışma ve dövüş kareografilerini çok saçma bulmuştum. Yani filmde Denzel rakiplerini sanki alalade sokak suçluları gibi hiçbir şekilde zorlanmadan alt ediyordu. Halbuki kendisi geçmişi, yetenekleri, tecrübesi ve eğitimi gibi sebeplerden kaynaklı ne kadar tehlikeliyse, karşısındaki kişilerin de o şekilde işlenmesi gerekiyordu. Ana karakter tabii ki her zaman kazanır, ancak CIA'nin Special Activities Division elemanlarını sayıca ve taktik açıdan dezavantajlı bir senaryoda bu kadar kolay alt edebilmesi ilk filmin gerçekçiliğine yakışmamıştı. İlk film bu konuda çok daha iyiydi. Sahnelerin çekimi için ex-veteranlardan pek bir danışmanlık alınmamış anladığım kadarıyla. 3 film daha dengeli olmuş saydığım konularda. 2. film kadar göze batmıyordu. İlk filme daha yakındı.

onurcum , - final konusunda , yonetmen bi roportaj da - acik kapi birakmisti . {denzel devam etmek isterse cekeriz} gibisinden bir anektod hatiriyorum .

tarafim adina 3.filmin tadi damak da , bellek de kaldi . tekrar abd ozelinde bir hikaye olursa -sahsen son filmdeki akdeniz semalarinda gecen havayi alamam diye dusunuyorum .

bu arada , -yanilmiyorsam,

filmin gectigi amalfi atrani kasabasi - daha once meshur talented mr.ripley romani ve filminin gectigi ayni bolge.
romani okumadim ancak filmi izlemistim. amalfi atrani ,nacizane italya ozelinde en begendigim yerlerde liste basidir . :hat:

son olarak , bilmem hatirlayacak misin ;
3. filmde doner kebab sahnesi yuzde tebessum ettiren sekansdi , surpriz oldu .
( yabanci film oldugundan ve hikaye nin gectigi yer_secim olarak akdeniz mutfagi ,deniz mahsulu, makarna,pizza beklerken , secim olarak bizim doner kebab'in basrolu rolu kapmasi ) .

yonetmen antoine fuqua equalizer dunyasinda serinin 2. filminin meshur acilis sekansi cok konusulmustu ;
sahne giris genis aci altta gecen baslik dikkatlerden kacmamistir ilk izlenimde >

saygi ve selamlar .

Ferdi babanin en guzel filmi hatta gelmis gecmis en cok izlenen film oldugu idda ediliyor ama resmi kaynaklarda yok..Oyle ki bu filmi İstanbulun yarisi- o donemki nufusun da 1/4 unun izledigi dusunuluyor kasaba ve ilcelerdeki sinemalarin yani sira gezgin koy sinemalariyla da ulasmis her yere.. Bir de Orhan gencebayin bir filmi icin buna benzer bir idda vardi ama hatirlayamadim hangisi oldugunu ..
Dipnot basroldeki Canan Perver bu filmde 16 yasindaymis..O donemin unlu yonetmeni temel gursu kendisinden yaklasik 20 yas kucuk hanima bu filmde vurulmus ve hala evliler

Derbeder_film_afişi.webp

Black Bag 6.5/10

Senaryosu cok basit geldi. Cate ablamin hatirina sonuna kadar izledim.

Beklentiniz olmadan, mantık aramadan dümdüz aksiyon filmi ile vakit geçirip hafta sonu iş stresinden kurtulmak istiyorsanız izlenebilir bir film olmuş. Josh Hartnett fena bir iş çıkartmamış rolde;

Seri bol kanlı 1 şekilde devam ediyor ewt.

Puanını hak ediyor.

sevgili melih , bencede puanini hak eden bir film ortaya cikmis .

diger yandan , kendimce bi noktayi da yazayim istedim ;

benim adima , ozellikle korku/horror janrasi ozelinde yeri ayri olan ^ikonik tony todd'un
bu filmde ve genel seri de yer almis olmasi -seriyi ve bu filmi izlemek icin- ayri bir neden di tarafim adina .

malesef _tony todd'u gecen senenin son aylarinda kaybettik . kendisi mide kanseri idi . <- >
filme de bu haliyle cikmis olmasi ve filmin kendisinin son performansi olmasi , filmi tarafim adina ayri bir yere tasiyor .

-olum bazli- filmdeki soyledigi ^replik sahnesini , ister istemez
filmi ve sahneyi tekrar izlerken hayranlari adina aci ve buruk bir tat birakir diye dusunuyorum .

bilumum sekilde ( kisa film uzun film , voic/seslendirme performanslari dahil ) 250 civari proje de yer almis olmasi
emek vermis , iz birakmis olmasi -ayri bir saygiyi hak ediyor .

yeri ayridir. ki , bana gore, en peak ve en essiz rolu ; meshur -candy man- filmindeki bold villain rolundeki
ust duzey performansiyla ,sadece kult filme degil genel janra'ya da adeta damga vurmustur .

keza , kendisinin ses tonu ise basli basina cok orijinaldir . <- bu baglamda -> aktorler arasinda en begendigim seslerde tepededir -> morgan freeman ve michael douglas'la beraber .

velhasil , bu vesileyle -
r.i.p tony todd .

saygi ve selamlar .

sevgili melih , bencede puanini hak eden bir film ortaya cikmis .

diger yandan , kendimce bi noktayi da yazayim istedim ;

benim adima , ozellikle korku/horror janrasi ozelinde yeri ayri olan ^ikonik tony todd'un
bu filmde ve genel seri de yer almis olmasi -seriyi ve bu filmi izlemek icin- ayri bir neden di tarafim adina .

malesef _tony todd'u gecen senenin son aylarinda kaybettik . kendisi mide kanseri idi . <- >
filme de bu haliyle cikmis olmasi ve filmin kendisinin son performansi olmasi , filmi tarafim adina ayri bir yere tasiyor .

-olum bazli- filmdeki soyledigi ^replik sahnesini , ister istemez
filmi ve sahneyi tekrar izlerken hayranlari adina aci ve buruk bir tat birakir diye dusunuyorum .

bilumum sekilde ( kisa film uzun film , voic/seslendirme performanslari dahil ) 250 civari proje de yer almis olmasi
emek vermis , iz birakmis olmasi -ayri bir saygiyi hak ediyor .

yeri ayridir. ki , bana gore, en peak ve en essiz rolu ; meshur -candy man- filmindeki bold villain rolundeki
ust duzey performansiyla ,sadece kult filme degil genel janra'ya da adeta damga vurmustur .

keza , kendisinin ses tonu ise basli basina cok orijinaldir . <- bu baglamda -> aktorler arasinda en begendigim seslerde tepededir -> morgan freeman ve michael douglas'la beraber .

velhasil , bu vesileyle -
r.i.p tony todd .

saygi ve selamlar .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Ata B. Oğuz , @Arif Doğan Karakaya ,@Hüsnü Ayabakan ,@Murat Durmaz , @Vasfi Vural , @Levent Kolpgün , @Taha Karadeniz , @Emir Sato , @Akın Sayman
Korku/gerilim diyince aklıma direkt gelen 3 film:
-High Tension
-Eden Lake
-Saw

Korku/gerilim diyince aklıma direkt gelen 3 film:
-High Tension
-Eden Lake
-Saw
onurcum , forumda -ilk donemler- sinema bolumumuz de yazmis oldugum filmlerdendir high tension / yuksek tansiyon.
oyle ki , filmin ozel soundtrack'ini bile almistim . filmin ^janrasina tezat kimi soundtracklari mevcut.
secilen sarkilar filmde kimi sahneler de yer aldilar . misal su parcalar farkli film janralarini cagristirir normal denklemde ;

sara perche ti amo (italyan tribunlerinin cok sevdigi sarkidir . - ki, zamanla tezahurata evrilmistir ) .
runaway girl . i believe . a tout les filles . pillow talk . new born (bana muse grubunu tanistiran filmdir bu parca secimiyle) .

salt bu kaliteli farkli janra sarki / muzik secimleri dolayisiyla bile - nazarimda bu film kendi janrasi ozelinde top 5de dir bold kaliteli sound secimleri baglaminda.

tum bunlar goreceli elbette .

eden lake - james watkins'in ilk uzun metraj isi di sanirim. genel kalemini ve kadrajini begenirim . az ama oz is yapti bugune dek . yanilmiyorsam black mirror 'un da bi bolumunde imzasi var . yeni filmini merakla beklemedeyim. <-> clayface(2026).

saw serisinin ilk 2sini izlemistim. sonra devam edemedim vakit vs...
genel hatirladigim ; ozgun bir is di , ozellikle ilk filmi cok saglam islenmis bulmustum . filmin soundtrack'ini da almistim hafizam yaniltmiyorsa .

saygi ve selamlar .

Geri
Üst Alt