İzlediğiniz Filmler, Görüşleriniz ve Önerileriniz

Suat renktaşım izleyene "insani insan yapan nedir? " sorusu sorduran film önerilerinizi beklerim. Yani The Thing filmindeki gibi veya blade runner filmindeki gibi. Umarim anlatanilmisimdir. @Suat Kara

Guy Ritchie'nin eski kalitesinden uzaklaştığı malum, bu da çıtır çerez yoklukta izlenecek bir yapım olmuş. Arkeolojiye ilgisi olan birisi olarak beni başında tutmayı başardı ama herkes bu kadar sabredemeyebilir. Yönetmeni görüp de beklentiye girmeyin, ortalama bir yapım.

Son düzenleme:
Suat renktaşım izleyene "insani insan yapan nedir? " sorusu sorduran film önerilerinizi beklerim. Yani The Thing filmindeki gibi veya *blade runner filmindeki gibi. Umarim anlatanilmisimdir. @Suat Kara

sevgili kemal ,

benim izlediklerim ozelinde
yapim yili 1920lerden bugune olan nadide filmler mevcut . gerek duyulursa, ayri bir baslikta daha detayli yorumlayabiliriz .

*. < - > bu baglamda , alphaville(1965) . godard ustadin asmis eseri onerebilirim,sayet izlemediysen.

@Ata B. Oğuz

saygi ve selamlar .

hartnett'ın kötü filmleri de iidir
Gerçekten çok müthiş bir tespit.

Josh Hartnett top level bir aktör olmamasına rağmen garip bir pırıltıya sahip enteresan bir adamdır. Nerde vasat film var gider bulur oynar ama şeytan tüyüylede onu bir tık yukarıya taşır.

Örneğin onunla ilk tanıştığımız film The Faculty denen vasat üstü bir filmdi. Resmen Osimhen gibi filme Imdb'de +1 puanı tek başına eklemiştir. Enteresan bir cazibesi vardı. Tam anlamıyla genç kızların aşık olduğu serseri tipin vücut bulmuş haliydi. O vasat film gişede çok başarılı oldu.

The Faculty (1998) ⭐ 6.6 | Horror, Mystery, Sci-Fi

Bir diğer örnek olarak sevdiğim bir yönetmen olan M. Night Syamalan'ın malesef vasat üstü olan Trap adlı filmidir. Orada da orta üst düzey bir film olabilmesi yine Josh sayesinde olmuştur.

Trap (2024) ⭐ 5.8 | Crime, Horror, Mystery

Hakikaten enteresan bir adamdır.

Son düzenleme:
Statham bu sefer olmamış baba
Malesef katılıyorum. Uzak durulması gereken klişelerle bezeli vasat bir film olmuş. Elle tutulur hiçbir tarafı yok.

Statham senaryo seçiminde çok özensiz gidiyor. Hep aynı tipte "One Man Army" filmlerde kendini tekrar edip duruyor. Bu filmle onu artık takip etmediğim aktörler kervanına ekledim. Nezdimde küme düşmüştür.

Tom Cruise müthiş bir aktör .Son görevimi, tehlikede bir kez daha emin oldum.Benim için Tom Cruise, Tom Hanks ve denziel Washington bu üçü gibisi zor gelir

Tom Cruise sanırım gelmiş geçmiş en çalışkan ve başarılı aktörlerden biridir. Ayrıca yıllardır açık ara dünyanın en pahalı ve en çok kazanan aktörü konumunu kimselere bırakmamaktadır.

Çok detaylı senaryo seçimi yapmasıyla ünlüdür. İyi olmayan, beğenmediği inanmadığı bir projede onu hiçbir parayla oynatamazsın.

Filmlerine o kadar özen gösterir ki uzun yıllardır dublör kullanmayı bile bırakmıştır.

Oyunculuk yeteneği olarak en üst seviyede yani bir karakter oyuncusu olarak kabul görmedi fakat müthiş bir Aksiyon oyuncusudur (ki bence Magnolia filminde çokta iyi bir karakter oyucusu olabildiğini de göstermiştir ama neyse).

Sinema seyircisinin ne istediğini çok iyi bilir ve oynadığı pek çok filmde prodüktör olarakta yer alarak parasına para katmıştır.

Gişe garantisidir, kendine ait büyük bir kitleye sahip olan, en çok seyirciyi sinema salonuna çekebilen aktördür.

Artık iyice yaşlandığı için yakında bunu sürdüremeyecek olsa da kendisi için Amerikan Sinema Endüstrisi'nin yani Hollywood'un en büyük ürünü ve bir yapı taşı diyebiliriz.

Son düzenleme:
tuhaf gelebilir ama sebebini henüz idrak etmemiş olmakla beraber *fakülte'nin benim için dünyanın en iyi filmlerinden biri olduğunu ifade etmem mümkün, her yıl en az 2 kere izlerim. toplam izleme sayım 30'u geçmiştir herhalde. en ince ayrıntılarına kadar filmdeki her bir karakter beynimde tek tek efsane konumuna yerleşmiş durumdadır
* yonetmeni ^rodriguez'in nazarimda en keyifli isi desperado .

diger yandan , dedigin uzerinden bir benzerlik yaparsam ' fakulte filmini tekrarli izlemeye dair'' ;

eskiden yilda bir kez *benzer filmlerle bezeli -haftalik maraton yapardim .
fakulte , kaufman dan > invasion of the body snatchers , kasdan dan > dreamcatcher ,
diger hatirladiklarim species , the live , the blob , disturbing behavior , the invasion, yeri ayri olan the thing ,
popcorn kafasinda kapanisi ; i know what you did last summer, scream , son durak serisi yapardim.

<- filmler 70 , 80 , 90 , 00'ler donemi .

josh ozelinde en derinlikli buldugum ve performansini etkileyici buldugum filmi ;
lucky number slevin .

.tum bunlar goreceli elbette .

saygi ve selamlar .

tuhaf gelebilir ama sebebini henüz idrak etmemiş olmakla beraber fakülte'nin benim için dünyanın en iyi filmlerinden biri olduğunu ifade etmem mümkün, her yıl en az 2 kere izlerim. toplam izleme sayım 30'u geçmiştir herhalde. en ince ayrıntılarına kadar filmdeki her bir karakter beynimde tek tek efsane konumuna yerleşmiş durumdadır
Bende hem vizyonda hem sonrasında 3 kere izledim. Gençlik ergenlik yılların filmin gösterime girdiği yıllara denk geliyorsa etkilenmiş olabilirsin. Bende severdim high school filmlerini.

Amerikan kültürü bombardımanı altında büyüyen bizim nesil için filmde çok fazla etkileyici unsur var. Amerikan kimkime dumduma serbest lise ortamı, futbol lise takımı, popüler futbolcu zorbalar, onların ezdiği zayıf gençler, serseri popüler bir jön, çekici öğretmen, o öğretmenle o öğrencinin flörtöz durumları, dünyayı kurtaran amerikalı liste uzarda gider. Malesef bunlar bizim beyinlerimize sübyanken kodlandı.

Gençlik ergenlik yılların filmin gösterime girdiği yıllara denk geliyorsa etkilenmiş olabilirsin. Amerikan kültürüyle büyüyen bizim nesil için filmde çok fazla etkileyici unsur var. Amerikan kimkime dumduma serbest lise ortamı, futbol takımı, zorbalar, ezilenler, serseri çekici jön, çekici öğretmen, öğretmen öğrenci flörtöz durumları, dünyayı kurtaran amerikalı ....

filme ilgi duymama sebep olan ilk faktör robert patrick idi, yani ilk 2 3 izleyişim onun yüzündendir. devamında sürekli kendimi film hakkında düşünüyoken buluyordum, bi sebepten kopamadım bi türlü. stereotip kavramını interaktif olarak işleyen en iyi filmlerden biri olarak görüyorum, ki film çok kısa sürede karakterlere derinlik vermeyi de başarıyor, stan gibi örneğin. marybeth-casey-delilah-stan-stokely-zeke 6'lısı hariç yetişkin karakterler de harika kurgulanmışlar ve aralarında da kusursuza bi formasyon yaratılmış. bi de filmi benim gibi fazla izlemişseniz bi noktada komedi janrında olarak bile alımlanabiliyor. filmin her sahnesinde kamera açıları kusursuza yakın ve dolayısıyla sekansları hissettiriyor izleyiciye ana plotun jenerik sayılabilir olmasına rağmen. yani bence çok özel bi filmdir

Geri
Üst Alt