Sami Karakoç
İmparator
- 4 Temmuz 2012
- 96.648
- 109.473
- 4.878
Yuzbinyildir övüyoruz bu sitede zahmet olmus
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Yuzbinyildir övüyoruz bu sitede zahmet olmus

Hatirladim. Baskin (2015).10 sene kadar once Netflix'te bir yerli korku/gerilim filmi izlemistim. Bir grup polis dagbasinda bir yerde gecelemek zorunda falan kaliyorlardi ya da oyle birsey. Oldukca sapkin bir ahalisi vardi. Adini hatirlayamiyorum. Var mi bilen?
Hatirladim. Baskin (2015).
Ben o puanlama sistemine hic bakmiyorum. Biraz agir bir film ama olmadik anlarda sasirdigimi hatirliyorum.Puanı çok düşükmüş. İyi miydi bari senin fikrin nedir?
Wind River 6.5/10
Jeremy Renner'in anlasilmasi zor bir konusmasi var. Onun disinda hikaye biraz basit. Bedense Sicario'yu hatirlatti. Onu da hic sevmemistim.
En iyi 250 bayagi gebis bir liste hocam. Ben tonlarca film izlemis olmama ragmen o kadar say desen sayamam. Neyse.Arifcim, "zevkler ve renkler tartışılmaz" dedikleri tam da bu olsa gerek. Bahsettiğin bu yapım benim çok beğendiğim bir filmdir. Hatta kişisel "En İyi 250" listemdeki filmlerden biridir.
Bir filmi izlerken ondan beklentinin ne yönde olduğu da sonucu etkiliyor. Bu filmin türünde gizem, aksiyon, polisiye tanımları var. Bir aksiyon filmi olarak düşünüp izlendiğinde kesinlikle tatmin etmeyecektir.
Çünkü bu film bir etnik dramdır ve türü itibariyle de çok başarılıdır. Amerikan yerlilerinin yaşadığı haksızlıklar sonucu maruz bırakıldıkları güncel durumları, bu sıkışmış yoksul yaşam şartlarında geleneklerini sürdürme çabası ve kültür emperyalizmi sonucu geleneklerinden uzaklaşmaları anlatmaktadır. Yeni nesillerinin kültür dejenerasyonu sonucu yaşadığı kimlik bunalımını da güzelce işler. En önemlisi de birbirine neredeyse düşmanlık besleyen eski ve yeni amerikalıların dostluk kurabilmelerinin ne kadar zor ve ne denli nadir birşey olduğunu anlatır.
Yani aslında o film bir cinayet üstünden Amerikan yerlilerinin mevcut durumuna dikkat çeken, onların dramını yansıtan başarılı eleştirel bir bağımsız filmdir. Düşük bütçeli bağımsız bir film, bir "günah çıkarma" dır.
Ayrıca yardımcı rollerdeki oyuncuların harika oynadığı bir filmdir. Aynı şeyi malesef başrol oyuncusu Jeremy Renner için söyleyemiyorum. Filmin tek eksisi onun iyi bir aksiyon oyuncusu olup, malesef bir dram oyuncusu olmayışı.
Hele o son sahnesi efsanedir. O iki farklı ırktan iki babanın aynı acıyla bir olduğu o efsane kapanış sahnesi hep aklımdadır.
Benim şahsi puanım 8,5/10
![]()
Fikrine saygı duyuyorum Arif amacım sana itiraz etmek değildi. Sen beğenmemişsin tabiki de beğenmek zorunda değilsin. Ben derinlemesine analiz yapan bir eleştirmen değilim. Sadece benim beğendiğim bir film.En iyi 250 bayagi gebis bir liste hocam. Ben tonlarca film izlemis olmama ragmen o kadar say desen sayamam. Neyse.
Konu ve mekan olarak film degisik te diyemiyorum. Beyazlar ile kizilderililer arasindaki kulturel ve sosyoekonomik sorunlari beyaz perdeye tasiyan bin bes yuz elli besinci film oldugundan cok bir farklilik yaratmamaktadir. En azindan benim icin cunku benim sikca izledigim bir turdur bu. Ilk baslarda izlediklerim iyiydi ama artik daha eski bile olsa yeni bir sey gormuyorum maalesef. Belki senin gibi derin bir analiz yapamiyorum izlerken.
Oyunculuk desen acilii baba rolundeki JR iyiydi de diksiyonu ve zorlamali miy miy konusmasi cok eksi yazdi benim gozumde. Futbolcular gibi bakmiyorum ben aktorlere. Kazimcan solbekte idare eder ama sol stoperde asla denenmemeli diyebiliriz belki ama Russell Wilson sadece aksiyon filmlerinde iyi karakter agirlikli filmlerde oynayamaz diyemem. Kendi istemedigi surece. Mesela Eddie Murphy hep sarlatan gibi kocaman kahkahalar attigi Nutty Proffessor filminde de harikaydi gizemli ahci Mr. Church olarak ta. Her aktor bunu becerebilir mi? Hayir ama denemeden de bilemez. Ama Kazimcan'in batiracagini az cok tahmin edersin.