Sezonu nasıl değerlendirir?
Riekerink: "Benden öncesi hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Kulüp için bir şeyler yapmak, sorumluluğum dedim."
En üzüldüğü maç? Riekerink:
"İlk maçım olan Eskişehirspor, son dakikada gol yediğimiz Rizespor ve kaybettiğimiz Antalyaspor maçları."
Alt yapıdaki oyuncuları nasıl buldu?
Riekerink: "Kulübün sağlam bir akademi sistemi var. Geldiğimde eksikler tespit ettim, çalışıyorum."
Alt yapı şampiyonlukları geldi, mutlu oldu mu?
Riekerink: "Şampiyonluk varsa en iyi oyuncuları seçmişizdir ama önemli olan oyuncu çıkarmak"
Ligin kalitesi nasıl?
Riekerink: "Hollanda'ya göre daha deneyimli oyuncular var. Kaliteli bir lig, biraz daha fizik gücü arttırılabilir."
Yabancı sınırı Türk futbolunu nasıl etkiler?
Riekerink: "Oyuncu yetenekliyse yabancı oyuncularla rekabet ederek kendisini geliştirebilir."
Süper Kupa'daki Beşiktaş maçı için ne söyler?
Riekerink: "Yeni sezon, yeni başlangıçlar… Derbi maçlar çok önemli ve iyi bir test olur."
EURO 2016’da Türk Milli Takımı’nı nasıl görüyor?
Riekerink: "Türkiye’nin fanatiğiyim, zor bir grupta. Fransa ev sahibi olarak öne çıkıyor."
Florya'yı nasıl buldu?
Riekerink: "Böyle tesisler atmosfer ve ruhla hissedilir. Adımınızı attığınız anda o ruhu hissediyorsunuz."
Taraftarlara ne söyler?
Riekerink: "Ne kadar etki yaptıklarını bilmeli ve buna göre davranmalılar, takımlarını her şartta desteklemeliler."