João Pedro Fenerbahçe’de

Abi alınabilecek seviyedeyse al tabi ama, menajer oyununa ya da rakibin fiyat arttırmalarına gelip de sırf rakibe gitmesin diye ederinden fazla para ödemek kulübü zarara sokmaktır diyorum ben. O zaman karşındakilerin tuzağına düşmüş olursun. Piyasada futbolcu bitmedi. Asıl yatırımı scoutinge yap, zaten her mevki için minimum 2-3 alternatif olur önünde.

Ha bunları yapamıyorsan, o zaman bari transferi gizli yürütmeye çalış. Her ilgilendiğin oyuncuyu medyaya servis etme. Telefon edip de "x oyuncuyla ilgileniyor musunuz?" diye soran her gazeteciye "evet ilgileniyoruz" deme.

Transferi (görüldüğü kadarıyla) gizli yürütemiyoruz. Gizli yürütemeyince taraftar beklentisi oluşuyor. Taraftar beklentisi oluşunca menajerin ve oyuncunun eli kuvvetleniyor. Binevi "mecbur alacaksınız" noktasında görüyorlar işi. Bir de rakip kulüpler devreye girince, sonuç böyle oluyor malesef.

Scouting işi öncelikle çok boyutlu bir durum. Neredeyse her sene sıfır baştan kurulan kadrolar ( özellikle şampiyon olamamışsan ) ile bir istikrar yakalayamıyorsun ve bu olmayan kadro mühendisliğine scout ürünü enjekte edemiyorsun. Etsen bile antrenman ve eğitimci seviyen çok düşük. Biz bu tesisleşme ve eğitmen kısmını düzeltmeden, bu işlerde başarılı olamayacağız gibi görünüyor. Benim şahsi fikrim uç nokta gibi görünse de kulübün satılması.. Şu durumda Fenerbahçe dört ayak üstüne çok düştü ki, çalıştıkları menajerlik şirketinin de burada büyük payı var. Kulübü basamak olarak kullanıyorlar ve şansları da oyuncu bazında ( altyapısı hazır halde geliyor ) iyi gidiyor. Güzel bir scouting organizasyonu yakaladılar. Ama mesela Arda Güler.. Bu çocuğun burada çıkacağı maksimum seviye öngörülebilir seviyede. PSG'nin ilgilendiği söyleniyor, alırlarsa onu bir okula göndermek zorunda kalacaklar.

Transfer gizliliği konusunda tamamen katılıyorum. Lakin bu tamamen yönetim ve medyanın el ele yürüttüğü bir işbirliği olduğunu düşünüyorum. Alan memnun satan memnun, 20 gün sonra lig başlayınca gerçekleri hepimiz göreceğiz. Bu işler cüzdan sallamakla olmuyor.

Tierinin emanuke..!

Böyle laşka olan hiçbir transferi istemiyorum

Bir sürü oyuncu var

Alsınlar bilmemnelerine soksunlar namussuzlar

Hala bu adamların ürünlerini alan da, marketine giden de tvsini izleyen de arabasına vs binen de net geri zekalıdır

Yaptıkları transfer şikeleri vs ortada?

Yarın alır 15 e sattım dese gene bişey diyemezsiniz

Aspor 10 gün dayanabildi

Nasıl kaldırdı korsan yıldızları?

Galatasaraylıların eğitilmesi gerek

Çok büyük bir kitlesel gücü iyi kullanmak gerek

Sırtlan gibi adam, inşallah fenerden yattığı yerden milyonları götürür

Tierinin emanuke..!

Böyle laşka olan hiçbir transferi istemiyorum

Bir sürü oyuncu var

Alsınlar bilmemnelerine soksunlar namussuzlar

Hala bu adamların ürünlerini alan da, marketine giden de tvsini izleyen de arabasına vs binen de net geri zekalıdır

Yaptıkları transfer şikeleri vs ortada?

Yarın alır 15 e sattım dese gene bişey diyemezsiniz

Aspor 10 gün dayanabildi

Nasıl kaldırdı korsan yıldızları?

Galatasaraylıların eğitilmesi gerek

Çok büyük bir kitlesel gücü iyi kullanmak gerek
"Galatasaraylıların eğitilmesi gerek"

Böyle bir hakareti fenerli yazsa neyse de Galatasaray lı nasıl yazıyor anlamak zor.

Her transfer sezonu aynı şey. Bir oyuncu adı yazılıyor, taraftarlar tüm benliği ile o oyuncuya yoğunlaşıyor ve transfer gerçekleşmezse çıldırıyor.

Fener bu adamı 6.5 milyon Euro’ya alıyorsa ve o maaşı verecekse alsın. Aptallıklarına bir yenisini eklesinler. 30 yaşını aşmış adamı o rakama almak bizim ligin gelirleri çerçevesinde çılgınlıktır.

Ofansif oyuncular genellikle 28-30 civarı en üst seviyelerini görüp sonra ciddi düşüşe geçer.

Bu yaştaki adamı bahsedilen rakamlara almak bence yanlış. 2.5 milyon Euro bonservis, 2 milyon Euro maaşa gelecekse buyursun ama bir sene üst düzey performans gösterip sonraki süreçte ciddi düşüş yaşayacağını varsayarak almalıyız.

Fener’e o rakamlara 4 senelik sözleşme ile falan giderse de son derece memnun olurum.

Benim kafamdaki model, Porto, Benfica, Ajax gibi modeller. Ki bu takımlar her sezon 10. 15. sıralarda bitirmiyor liglerini. Üstelik Avrupa'da da bizden kat kat kat kat başarılılar.
-Altyapıdan yetiştirme
-Ucuz maliyetli yetenekli oyuncuları parlatma
temelleri üzerinden yürütülmeli bence tüm strateji. En azından ekonomik anlamda düzlüğe çıkana kadar. Sen zaten oyuncu yetiştirip satar ve bundan kar sağlar hale gelirsen, elde ettiğin bonservis gelirleriyle elini kolunu sallaya sallaya istediğin transferi yaparsın.

Ama zaten borç batağındayken geri dönüşümü olmayan yatırımlar yapmaya devam edersen, bunun sonu iflasa gider.
Bunun için sağlam bir gözlem ağı olması gerektiği gibi, sağlam birde menajer ağı olmalı. Bizim menajerlerle aramız hiç iyi değil

"Galatasaraylıların eğitilmesi gerek"

Böyle bir hakareti fenerli yazsa neyse de Galatasaray lı nasıl yazıyor anlamak zor.
Hakaret değil çünkü

Artık futbolla endüstri- siyaset içiçe geçti

Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü Galatasaraydır

Bakın yıldız safsatasına sadece 10 gün dayanabildiler aspor vs gibi oluşumlar

Aynısı Beşiktaş ya da Trabzon olsaydı???
O yıldızlar orda durmaya devam ederdi

Galatasaraylılar eğitilmeli ve bilinçlendirilmeli
Eğer bir Galatasaraylı suyun karşısındaki adamın ürününü alıyorsa bilerek Ya da bilmeyerek eğitime ihtiyacı vardır

Öğrenmenin de yaşı yoktur

Organize olmuş 30-35 milyonluk bir kitlesel güç bir ülkede devrim bile yapabilir

Ama kanguruya gidip malum kişinin para kazandığı arabalara binerse de adamlar hile yapınca da ağlamaya hakkı yok bilgili olmayan kişinin

Ev temizlemek bile söz konusu olsa, bilgi GÜÇTÜR !

Hakaret değil çünkü

Artık futbolla endüstri- siyaset içiçe geçti

Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü Galatasaraydır

Bakın yıldız safsatasına sadece 10 gün dayanabildiler aspor vs gibi oluşumlar

Aynısı Beşiktaş ya da Trabzon olsaydı???
O yıldızlar orda durmaya devam ederdi

Galatasaraylılar eğitilmeli ve bilinçlendirilmeli
Eğer bir Galatasaraylı suyun karşısındaki adamın ürününü alıyorsa bilerek Ya da bilmeyerek eğitime ihtiyacı vardır

Öğrenmenin de yaşı yoktur

Organize olmuş 30-35 milyonluk bir kitlesel güç bir ülkede devrim bile yapabilir

Ama kanguruya gidip malum kişinin para kazandığı arabalara binerse de adamlar hile yapınca da ağlamaya hakkı yok bilgili olmayan kişinin

Ev temizlemek bile söz konusu olsa, bilgi GÜÇTÜR !

hocam çok güzel noktalara değinmişsinde şu herifin;

23330.jpg

resmi olunca yazılanları onun sesiyle okuyorum ve amuoahgoyi.. diye otomatik sesi yankılanıyor mesaj sonlarında. Kısacası, bi avatar beni ancak bu kadar etkileyebilirdi.

edit: ses tam olarak şu mesaj sonlarında

Yanılırım yanilmam bilmiyorum ama size bu olayın ne olacağını söyliyim. Elinde bunca adam varken fenerin pedroyu alması mantıklı değil. Burda iki senaryo var. Birincisi bunlar satış yaptı para geldi. Sırf Galatasaray almasın diye bu adama bukadar yüksek ücretler verip transfer edecekler ve zokayi yutacaklar. Resmen 6.5+1.5 - 8m Euro 30 yaşında adam + 3 sene sözleşme 2.5x3 7.5 totalde 7.5+8 15.5m Euro. Ciddi girer yağsız girer çıkmaz. Sırf Galatasaray a çalım attım mutsuz ettim (kendi öyle sanar) diye bu para girer bunlara ve daha kötüsü aynı mevkide çok oyuncu var her anlamda sıkıntı. İkinci senaryo ki bana göre olasılığı daha yüksek.
Güzel bir tuzak hazırladılar. Bu ali koç biz oyuncuya herşey gerçekmiş gibi teklif yapalım. Medyada yalanlayalim ama kulüpler bundan haberdar olcak zaten böylece daha gerçekçi olur. 6.5 yapalım teklifi, oyuncuya da daha fazla teklif edelim. Galatasaray taraftar baskısı ile ne yapar eder fiyat yükseltir, bizde daha yüksek fiyattan geçirmiş oluruz. Ama yönetim yemedi bunu bence (bu kadar uzaması ayrı bir konu tabi)
Menajeri yarın İstanbul'a gelcek ve beklentim şöyle birşey. Kapalı kapılar ardından görüşme. Sonra menajerine bir bahane uydurup biz bu şekilde almayız diyecekler. E medyayada biz zaten teklif yapmadık ki söyledik bunu diyecekler. Yani pislik planları tutmamis olacak. Ama böyle birşey olursa bizde almayalım bu Pedro denen .... Kalsın ortada. Ne cagliari ne menajeri nede kendisi bu paraları kazanmasın. Gitsin torinoya 1.5m Euro oynasın. 2-3 de bonservis versinler. Sapa oturan oyuncu kulübü ve menajeri olsun. Ali koc a ne olsun bişey demiyorum zaten herkes biliyodur.
Yüksek ihtimalle ikinci senaryo olacak diye düşünüyorum.
Ayrıca Gedsonda da aynısı oldu. Bu şekilde karaktersiz olan oyuncuları almayacaksin takıma. Adam senle anlaşıyor menajerine söz geçiremiyor. Parayi bulunca da herşey önemsiz kalıyor. Bu karakterde futbolcu istemiyorum takımda. Önce sözünü tutmayı bileceksin. Kişiliğin olacak. Fenerin kendi ile oynadığını görünce surati kızarır umarım

Son düzenleme:
Yav fb bunu alır ihtiyacı olmasada alır sırf biz almayalım diyede alır, tutmasaadaa daha pahalıya italyaya satar. Adamlarda 15 ortasaha 10 forvet var hala ortasaha forvet alıyorlar para çok daha ne konuşuyonuz. Ayrıca transfer açıklansın göreceğiz 6.5 da vermeyecekler 4.5 diyecekler, aynı Muric gibi aynı Gedson gibi bu sürrçte benzer gidiyor.

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Haberlerde hem bizle hem fb ile görüşecek dediler, iki taraftanda ses çıkmadı..

Yanılırım yanilmam bilmiyorum ama size bu olayın ne olacağını söyliyim. Elinde bunca adam varken fenerin pedroyu alması mantıklı değil. Burda iki senaryo var. Birincisi bunlar satış yaptı para geldi. Sırf Galatasaray almasın diye bu adama bukadar yüksek ücretler verip transfer edecekler ve zokayi yutacaklar. Resmen 6.5+1.5 - 8m Euro 30 yaşında adam + 3 sene sözleşme 2.5x3 7.5 totalde 7.5+8 15.5m Euro. Ciddi girer yağsız girer çıkmaz. Sırf Galatasaray a çalım attım mutsuz ettim (kendi öyle sanar) diye bu para girer bunlara ve daha kötüsü aynı mevkide çok oyuncu var her anlamda sıkıntı. İkinci senaryo ki bana göre olasılığı daha yüksek.
Güzel bir tuzak hazırladılar. Bu ali koç biz oyuncuya herşey gerçekmiş gibi teklif yapalım. Medyada yalanlayalim ama kulüpler bundan haberdar olcak zaten böylece daha gerçekçi olur. 6.5 yapalım teklifi, oyuncuya da daha fazla teklif edelim. Galatasaray taraftar baskısı ile ne yapar eder fiyat yükseltir, bizde daha yüksek fiyattan geçirmiş oluruz. Ama yönetim yemedi bunu bence (bu kadar uzaması ayrı bir konu tabi)
Menajeri yarın İstanbul'a gelcek ve beklentim şöyle birşey. Kapalı kapılar ardından görüşme. Sonra menajerine bir bahane uydurup biz bu şekilde almayız diyecekler. E medyayada biz zaten teklif yapmadık ki söyledik bunu diyecekler. Yani pislik planları tutmamis olacak. Ama böyle birşey olursa bizde almayalım bu Pedro denen .... Kalsın ortada. Ne cagliari ne menajeri nede kendisi bu paraları kazanmasın. Gitsin torinoya 1.5m Euro oynasın. 2-3 de bonservis versinler. Sapa oturan oyuncu kulübü ve menajeri olsun. Ali koc a ne olsun bişey demiyorum zaten herkes biliyodur.
Yüksek ihtimalle ikinci senaryo olacak diye düşünüyorum.
Ayrıca Gedsonda da aynısı oldu. Bu şekilde karaktersiz olan oyuncuları almayacaksin takıma. Adam senle anlaşıyor menajerine söz geçiremiyor. Parayi bulunca da herşey önemsiz kalıyor. Bu karakterde futbolcu istemiyorum takımda. Önce sözünü tutmayı bileceksin. Kişiliğin olacak. Fenerin kendi ile oynadığını görünce surati kızarır umarım
Menejer olayı futbol ekonomisinin bir gerçeği
Geçen sezon gedson bu menejer takıntısı yüzünden kaçtı.
Yok efendim menejere para yedirmeyecem vs boş iş.
O zaman böyle şey gibi ortada kalırsın transfer yapamazsın.
Cenk ergünü pasif bırakmaları da bu menejer saçmalaması yüzünden
Cenk Ergün kursa takımı 5 transfer kamptaydı şimdi

SM-A715F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Valla bence Pedro gibi bir adamın menajerine 2.6m vermemeleri gayet iyi. Fener versin eğer ali cengiz oyunu yapmıyolarsa. Gedson olayı tamamen Burak elmasın fatih terim takıntısından başkada bişey değil. İki olay birbirinden ayrı. Gedsona üzülmüştüm şuan umrumda değil ama halen burak elmastan nefret ediyorum. Ama Pedro olayı umrumda değil açıkçası. Fener'e girsin o maaliyetle. Tabi yine maaliyeti yalandan az gösterirler.

Son dk fenerle anlasamayip bize gelse mutlu olurum. Bugunki macta hep ceza sahası çizgisine kadar gittik, orda hiçbir şey yapamadan döndük. Pedro orda lazım bize.

Menajerler dün vardı bugün var yarında olacak. Bu gerçeği kabullenmeden iş yapamazsın.

Geri
Üst Alt