# Juan Pablo Pino

Cevap: #20 Juan Pablo Pino

Pino'ya sevgi gösterisi olsun artık oda aslan oldu...

Dün tek başına yetti fb savunmasına.

Dar alanda oynamayı öğrenir, fizik ve oyun olarak istikrar sağlarsa çok faydalı olur bize.Zaten kontralarda çok etkili olabilen birisi olduğunu M.batdalın yerine maça başlaması gerektiğini söylemiştim.

Bir sabotajcı daha! Geldiği günden beri topu atıp boş boş koşmaktan başka bir şey yapmayan bu adam, dün sanki bize Eto'o'yu izletti sahada.Lanet olsun böyle oyunculara hocaların kuyusunu kazdılar.

Ya bu Barosu keser muhabbetleri çok komik olmuş.Bende stilini çok beğeniyorum Pinonun kaldıki 11 de oynamalı Baros gelincede.Baros un arkasında müthiş iş yapar.Arda Elano Pino Baros olması lazım bence ileri 4 lünün.Misi nin kondusyon eksiği var biraz yedek beklemesi lazım.

Yahu bu nasıl bir cümle.Kondisyon eksiği varsa oynat ki kazansın.Sen ise biraz yedek beklesin diyorsun.

Baros'u bu takımda anca Forlan,Ibra tarzı adamlar keser. Abartmayın.

Baros-Pino forvet ikilisi Türkiye'de pek başarılı olamaz zaten arkalarında Misimoviç gibi bir adam olmadığı sürece. Misimoviç arkalarında oynarsa o zaman Arda'nın oynayacağı yer kalmaz. Yalnız şöyle bir kadro Cana'nın çok formda olduğu takdirde efsanevi olur.

------------Kale-----------

Sabri---Neill----Servet--Hakan

(Ali)

-----------Cana-------------

-------Elano-----Arda-------

-----------Misimoviç--------

-------Pino-----Baros-------

4-4-2 diamond ama Elano-Arda ile diamondın gideri var mı bilemiyorum :)

yuh hayatta olmaz:D,şu olabilir ama,o zamanda misi olmaz:D

----------ufuk----------

-----ali----neill----hakan--

sabri--cana--barış--elano---arda

--------pino------baros----

Size birsey sorabilir miyim?

Rijkaard varken hani 4-3-3, total futbol falan oyle takiliyordu herkes. Bir macta Pino-Baros cift forvetine mi gectik?

O zaman su soruyu sorarim, Rijkaard'in B plani yok lafi dogru muydu? Yoksa basindan beri 4-3-3 israri hata miydi?

Bir dedim ama 3 sordum.

rijkaard gitti iş b.k oldu,daha ne total futbolu,gittiği her takımı 4-3-3 oynatan bi adamın 4-4-2 oynatmasını falan beklemek messi nin bize gelme ihtimali gibi bişey:b5:,ayrıca rijkaard ı 4-3-3 oynatsın diye getiriyosun eline sarp-barış-ayhan gibi geberik adamları veriyosun ne perhiz,ne lahana turşusu...

Rijkaard varken hani 4-3-3, total futbol falan oyle takiliyordu herkes. Bir macta Pino-Baros cift forvetine mi gectik?

O zaman su soruyu sorarim, Rijkaard'in B plani yok lafi dogru muydu? Yoksa basindan beri 4-3-3 israri hata miydi?

Bir dedim ama 3 sordum.

Hocam çift forvet ve tek forvet oynarken yapılan sistem ve atak organizasyonları çok farklı.O yüzden uzun zamandır takımının başında olup bu ikisini çalıştıran adamlar hariç kimse bir maçta 4-3-3ten 4-4-2 ye dönmez.Arkadaşlar Hagi ile birlikte sistemin değişebileceği yönünde görüşlerini belirtmişler zaten.Yani Rıjkaard'a sallanamaz bu konuda.

Bir dedim ama 3 sordum.

Bu kadroyla 4-3-3 oynanmıyacağı bariz ortadaydı. He adam kastı denedi,olmadı. Pek süpriz bi gelişme değildi. Pino-Baros çift forveti de sadece opsiyon olarak ortaya atıldı,zaten Pino-Baros çift forveti bence gitmez Türkiye'de Batdal-Baros daha mantıklı.

Yoktu B planı, zaten iyi bir A planı olan adamın B planına ihtiyacı da yoktur. Maalesef o istediği A planını uygulatamadı ama.

Yeterlidir umarım.

Opsiyon olarak ortaya attiysaniz sorun yok.

Yahu siz 4-3-3'e, 4-5-1'e, 4-2-3-1'e niye bu kadar fazla takılıyorsunuz? Barcelona 4-6-0 oynasa pas futbolundan gram birşey eksilecek mi? Arsenal 4-4-2 oynasa ne değişecek? Saçma saçma işlerin peşindesiniz. 4-3-3 sadece pas futbolu ve oynatmak istediğin sistem için sahaya uygun bir diziliş. Bu kadar. Barcelona son maçında 4-4-2 oynadı. Messi ve Villa forvetteydi. Zaragoza şut çekemedi yahu, bırakın gidin gözünüzü seveyim.

Yahu siz 4-3-3'e, 4-5-1'e, 4-2-3-1'e niye bu kadar fazla takılıyorsunuz? Barcelona 4-6-0 oynasa pas futbolundan gram birşey eksilecek mi? Arsenal 4-4-2 oynasa ne değişecek? Saçma saçma işlerin peşindesiniz. 4-3-3 sadece pas futbolu ve oynatmak istediğin sistem için sahaya uygun bir diziliş. Bu kadar. Barcelona son maçında 4-4-2 oynadı. Messi ve Villa forvetteydi. Zaragoza şut çekemedi yahu, bırakın gidin gözünüzü seveyim.

hah soyle

4-3 -3 un sadece sahayi daha genis kullanmakla ilgili birsey oldugunu anlamak zormu yahu

balta gibi cizgiye paralel pas atmaya calisirken topu haginin gogsune atan adamlarla -8-6-6 oynasan nolur

Kaldı ki takım çoğu maçta 4-2-1-3 oynuyordu son zamanlarda.

Ne diyorsun bilader, dizilis onemsiz mi yani? Takim oyunu icin sahadaki en onemli seydir. Sen kalkip Galatasaray forumunda Barcelona'yi Arsenal'i ornek gosterirsen o senin hayirseverligin tabii. Oradaki makinelesmis duzene 1-2-3-4 bile oynatsan bozulmaz o. Ama Galatasaray icin tek forvet, cift forvet inanilmaz farkeder. Feldkamp, Gerets, Skibbe donemlerinde hayatta olan arkadaslarimiz bunu zaten hatirlayacaklardir.

Biz 4-3-3 ile yeni tanışmıyoruz ki? Uzağa bile gitmeye gerek yok; gerek Fatih Terim dönemi olsun, gerek Gerets dönemi olsun biz 4-3-3'te oynadık ve başarılı da olduk.

Sistem ile dizilişi karıştırmayalım. Rijkaard'ın oyun sisteminde dizilişi oyun içerisinde futbolcuların kendileri belirleyecek idi; takım atağa kalktığında diziliş; 4-3-3, kontra yaptığı zaman; 4-5-1, defansa çekildiği zamanda 4-6-0 oynuyordu, oynaması gerekiyordu. Bunun gibi bir çok reaksiyonu Rijkaard futbolculara bırakmıştı ama olmadı.

Opsiyon olarak ortaya attiysaniz sorun yok.

Arda-Elano'nun ortasaha ikilisi olarak oynayacak kadar fantastik bir kadro ciddi ciddi kurulamaz sanırım. Ama Arda'nın oynayıp, Misimoviç ve Elano'nun kesilmediği, Pino'nun da dünkü yerinde oynayabileceği tek kadro budur.

Ne diyorsun bilader, dizilis onemsiz mi yani? Takim oyunu icin sahadaki en onemli seydir. Sen kalkip Galatasaray forumunda Barcelona'yi Arsenal'i ornek gosterirsen o senin hayirseverligin tabii. Oradaki makinelesmis duzene 1-2-3-4 bile oynatsan bozulmaz o. Ama Galatasaray icin tek forvet, cift forvet inanilmaz farkeder. Feldkamp, Gerets, Skibbe donemlerinde hayatta olan arkadaslarimiz bunu zaten hatirlayacaklardir.

her gun teknik direktor degistirmezsen farketmez

her gun altyapiyi yapboz tahtasi yapmazsan farketmez

farketme sebebi zaten futbolu Barcelonayi kupalara tasimis, futbolcu olarak dunyalari kazanmis adamlardan futbolu daha iyi bildigimizi saniyor olmamiz

daha iyi bilmedigimiz kabul etsek zaten 4--3-3 falan farketmezki

4-3-3 istemiyorum 4-4-2 daha iyi bir taktik deseniz ok tartisalim

ama Rijkaard adam degil 4-3-3 oynatiyor demek olmaz

o zaman biri gelip sana 4-4-2 oynatan adam degil dese cevap veremezsin

emre belozoglu 4-4-2 de iyi oynayip 4-3-3 te mustafa sarp gibimi oynayacak sence?

Geri
Üst Alt