Cevap: # Juan Pablo Pino | Nassr Saudi FC'de Kiralık
Bir kişinin ne olursa olsun , körü körüne kendi görüşünü savunmasına uyuz oluyorum lan .
Mesela Baros'u sevmeyen adam , Baros 9 hafta takımı sırtlayınca içine gömülüyor ; bir hafta hırsından dolayı itiraz edip kart görünce başlıyor Baros'a nefretini kusmaya . 'Bakın gördünüz mü ben haklıyım lan' diyebilmek için .
Gelelim Pino mevzusuna ;
Bir insan evladı Pino'yu neden istemez ?
1-Yabancı kontenjanını işgal etmesin diye . [Bu arguman mantıksız olur , çünkü sınırsız yabancı kontenjanı mevcut]
2-Yıllık ücreti çok fazla olur , yedek bırakacağın bir yabancı oyuncuya sağlam bir ücret vermek ekonomik açıdan epic fail olur (Riera gibi) , o zaman istemezsin , anlarım . [Bu arguman da mantıksız , adamın yıllık ücreti Aydın Yılmaz'ın maaşı kadar , Çağlar Birinci'den düşük]
E o zaman haala neden körü körüne nefretle 'bu adam ölsün' diye ateşler içinde yanıyosun be hacı ?
Bu adamın 'salt bir futbol yeteneği' yok mu ? Hayvan gibi var .
Genç değil mi? Genç . Bir ihtimal gelişim gösterebilir .
Yıllık ücreti Çağlar Birinci'den az mı ? Az .
Sınırsız yabancı kontenjanı yok mu? Var .
Takımında adam eksilten futbolcu eksiği var mı? Var .
Ligi ve Türk takımlarını biliyor mu ? Biliyor .
Seneye 3 kulvarda mücadele edecek olduğundan dolayı ; özellikle içerideki Anadolu maçlarında ve Turkish Kupa maçlarında işine yaramaz mı bu adam ? Yarar .
Kısacası her türlü iş yapar . Her türlü .
Merak etme kimse seneye GS'ın as sağ açığı Pino olsun demiyor . Ama GS'da her türlü iş yapar .
Örneğin ; Galatasaray'ın as sağ açığı yeni transfer McGeady'nin 3 sarı kartı var ve önümüzdeki 2 maç sırasıyla Gençlerbirliği (i) ve Bjk (d) maçları .
İşte o Gençlerbirliği maçında McGeady'i oynatmazsın , Pino'yu koyarsın sağ açığa , Arena'da GB'ye karşı iş yapar .
EN KÖTÜ SENARYO oldu diyelim ; 2 maç oynadı , gelişme gösteremedi , 0 katkı sağladı ; en kötü ihtimalle sözleşmesini feshedersin , ya da bir yere kiralarsın .
O zaman Pino'ya b.k atmak için niye kasıyon ? 'Ben dedim'ci ?
Baros Bjk'ye 3 tane yaslayınca utanmadan sevinecen mi ?