nacizane sezon oncesi acilan *ilk transfer basliklarinda *yerli olarak 3 isim alinmasini onermistim kimi mesajlarim da -bunlar ; mmuldur-kaan-koray...
3u de italya liginde oynayan yetenekler... o donem neden istedigime dair nuanslar ve noktalara arti eksi denkleminde deginmis idim ~*izledigim maclari dolayli. . .
ucunun de ayagi cok duzgun , teknik, dikine oynayan ,pasa cok uygun , mobilite anlamda 90 dakikayi fizik kondisyon olarak randimanli cikaran isimler. *kaan'in, artisi/cok yonlulugu kimi renkdaslarimizin bakisinda - yetersiz gorulebilir - goreceli bir durum bu-begeni begenmeme esigi vb .
sassuolo kulubu , kendisini ,daha dogrusu versatile tipolojisini sonuna kadar kullanmak istedi.
bunda kismen istediklerini aldilar. <=> bolgesel baz da - stoper , sag bek , hibrid merkez orta saha.
*yeterli / *yetersizliginden bagimsiz , bu tur *hibridleri ve versatile oyunculari onemli buluyorum. fizigi guclu,agresif birebir versus da kacak oynamamasi, hava toplarinda etkili cikislari olmasi, ayagi duzgun, pasa yatkin oyun mantalitesi, taktiksel kurgulari cabuk kavrayan(nazarimda,*bu konunun *referans ligi olan *italya liginde oynamis olmasi,bu baglamda da bol idman yemesi) ,,gibi gibi. . . ozellikle uzun maraton turu olan lig yarisinda - ilk planda x bi bolge icin alinmis veya alternatif olarak katilmasi dusunulmus olsa da ,<-> misal, random bir macta / mac ici ,soz gelimi , merkez os sakatlandi , oraya o an saha icindeyse kendisini cekebilir veya yedekte ise oyuna surebilecegin elini cok rahatlata bilecek bir oyuncu. sag bekleri *gerektiginde yedekleye bilecek olmamiz da cok onemli...-ozellikle gecen 2 sezon bu konu da bayagi yetersizdik derinlik anlaminda. 3 bolge de elimizi rahatlatacak derinlik sunacak bir isim.
ozellikle stoper, bu bolgede de istenildiginde son oyuncu ,istenildiginde de bu bolge bazli one cikisli top orglarinda elini rahatlatabilecegin bir profil...< > liberomsu tandansli oyun kurgularinda.
@Murat Durmaz