Kadınlar Basketbol Zafer Kupası | 22-24 Ağustos | Şampiyon Türkiye!

bence final bile yapariz abd dişinda ben bizi favori görüyorum normalde. ben bu ceyhuna güvenmiyorum.

1. maçimiz fransayla bildigim. onlarda yaccubu ve en önemlisi nndong oynamiyyormuş. bu bizim için iyi bir durum. onlari yendigimizde önümüz açilir. finalde abd gelsin bize.

Evet hızlı oynuyorlar ama içeriyi pek kullanamıyorlar . Bunda Lauren'in de faktörü büyük . Cambage çok istikrarsız birisi . Bir maçta 20+ oynarken , bazı maçlarda sayı atamadığı bile oluyor . Dengesiz de biraz . Çok çabuk faul problemine girebilen bir oyuncu . Jerry'e gelirsek , Jerry gerçekten iyi bir oyuncu çok hızlı . Açıkcası çok da enerjik bir takım ama bu bazı takımlara karşı pahalıya patlayabilir . Mesela iyi organize olan takımlara karşı (İspanya-USA) gibi takımlardan fark yerler eğer böyle oynarlarsa . O yüzden bence bu kadroyla en iyi varyasyon set hücumudur (Lauren ve Penny'nin de katılacağını varsayarsak)

Penny ve Lauren şu an sakat değiller . Penny şu an hala WNBA'da ve konferans finallerinde oynuyor . Sakatlığını %100 olmasa da %90 civarı atlatmış . Ve turnuvaya formda gelecek . Lauren'in de çalışmalar yaptığını duydum twitter'da . O da gelecekmiş .

Ceyhun'un oyuncu seçimleri tartışılır ama mt hocalığı tartışılmaz . Son senelerde bayan basketbol takımımız Avrupa'da madalya alıyorsa bunda en büyük paylardan biri de Ceyhun Yıldızoğlu'ndadır . Ama gel gelelim kulüp takımlarında bir hiçtir . Taurasi+Fowles+Charles+Prince'li kadroyla hiçbir şey yapamamıştır .

Ekrem Memnun konusunda ben de katılıyorum . Keşke o olsaydı mt için . Ama sevindiğim nokta ise , Dünya Şampiyonası'nda maçları yerinden takip edecek ve Avrupa'lı bir guard arayışında olacakmış diye duydum .

Şampiyona'da yarı finalden ötesini yapamayız gerçekçi olmak lazım .

Kendimizi dev aynasında görmeyelim . Belki seyirci ve saha avantajıyla bir şeyler yapabiliriz ama İspanya olsun , Sırbistan olsun bizden iyi takımlar . (USA'yı saymıyorum onlar başka dünyadan)

Evet hızlı oynuyorlar ama içeriyi pek kullanamıyorlar . Bunda Lauren'in de faktörü büyük . Cambage çok istikrarsız birisi . Bir maçta 20+ oynarken , bazı maçlarda sayı atamadığı bile oluyor . Dengesiz de biraz . Çok çabuk faul problemine girebilen bir oyuncu . Jerry'e gelirsek , Jerry gerçekten iyi bir oyuncu çok hızlı . Açıkcası çok da enerjik bir takım ama bu bazı takımlara karşı pahalıya patlayabilir . Mesela iyi organize olan takımlara karşı (İspanya-USA) gibi takımlardan fark yerler eğer böyle oynarlarsa . O yüzden bence bu kadroyla en iyi varyasyon set hücumudur (Lauren ve Penny'nin de katılacağını varsayarsak)

Penny ve Lauren şu an sakat değiller . Penny şu an hala WNBA'da ve konferans finallerinde oynuyor . Sakatlığını %100 olmasa da %90 civarı atlatmış . Ve turnuvaya formda gelecek . Lauren'in de çalışmalar yaptığını duydum twitter'da . O da gelecekmiş .

Ceyhun'un oyuncu seçimleri tartışılır ama mt hocalığı tartışılmaz . Son senelerde bayan basketbol takımımız Avrupa'da madalya alıyorsa bunda en büyük paylardan biri de Ceyhun Yıldızoğlu'ndadır . Ama gel gelelim kulüp takımlarında bir hiçtir . Taurasi+Fowles+Charles+Prince'li kadroyla hiçbir şey yapamamıştır .

Ekrem Memnun konusunda ben de katılıyorum . Keşke o olsaydı mt için . Ama sevindiğim nokta ise , Dünya Şampiyonası'nda

maçları yerinden takip edecek ve Avrupa'lı bir guard arayışında olacakmış diye duydum .

içerden oynayamadi diye bişey olmadi. kisalari durmadan içeri devrilip atti yada orta mesafe şut attilar . içerde sen gömülürsen tabi uzunlardan fazla oynamazlar. geregide bulunmuyordu zaten. yüzdelide oynadilar. 3 periyotta 2lik yüzdesi yüzde 60 ti. penny ve laurenin formunu gelince görürürüz.

sen demişsin zaten o oyuncularla rezil etti bizi. çünkü takim oyunu oynatmasini bilmiyor. birsel işil nevriye şaziye tugba gibi oyuncular iyi dost ve önceden beri oynadiklari için şansli ceyhun. bende hocaligini tartişmam. siradan torpilli bir hoca. ben nevriye esmeray gittiginde görücem onun hocaligini.

Şampiyona'da yarı finalden ötesini yapamayız gerçekçi olmak lazım .

Kendimizi dev aynasında görmeyelim . Belki seyirci ve saha avantajıyla bir şeyler yapabiliriz ama İspanya olsun , Sırbistan olsun bizden iyi takımlar . (USA'yı saymıyorum onlar başka dünyadan)

sirbistanmi. erkek takimiyla kariştirdin herhalde:D

Hayır :) Ama iyi kadroları var diye biliyorum en azından geçen sene öyleydi . Birazdan son kadrolara da bakarım . Ama Türkiye final için favori değil onu söyleyelim .

şöyle söyliyim sana abd dişinda avustralya ispanya fransa ve biz bence favoriyiz. fransada yacubu ve nndong oynamiyyor. bu bence onlar için iyi bir durum degil. nndong bence degerli bir oyuncuydu. ev sahipligide önemli bişey. final oynamamiz abd gelmedigi sürece normal bişey.

sirbistan bizim dengimiz degil diye düşünüyorum.

içerden oynayamadi diye bişey olmadi. kisalari durmadan içeri devrilip atti yada orta mesafe şut attilar . içerde sen gömülürsen tabi uzunlardan fazla oynamazlar. geregide bulunmuyordu zaten. yüzdelide oynadilar. 3 periyotta 2lik yüzdesi yüzde 60 ti. penny ve laurenin formunu gelince görürürüz.

sen demişsin zaten o oyuncularla rezil etti bizi. çünkü takim oyunu oynatmasini bilmiyor. birsel işil nevriye şaziye tugba gibi oyuncular iyi dost ve önceden beri oynadiklari için şansli ceyhun. bende hocaligini tartişmam. siradan torpilli bir hoca. ben nevriye esmeray gittiginde görücem onun hocaligini.

İçeriden oynayamadılar işte . Kısaları sürekli içeriye drive etti . Orta mesafe atışları ve üçlük şutları da var . Yani pivota bir türlü top buluşturamıyorlar . Buluştursa bile cambage hayvanı bitiremiyor . Bunu bildikleri için de uzunları kullanmadıklarını düşünüyorum . LJ gelirse oradaki dengeleri değiştirebilirler . Takımda organizasyon diye bir şey yok . Çok atletik bir takımlar ama dediğim gibi bazen o atletik özellikleri de yetmiyor . Çok ciddi bir şekilde SG/SF eksikliği yaşıyorlar . Bence oraya da en büyük ilaç Penny Taylor'un dönmesi .

Ceyhun'un bence yabancı oyuncularla bir sorunu var galiba . Şimdi ee o zaman niye 2 tane devşirme oyuncu var kadroda diyeceksin . Haklısın da . Ama Ceyhun ne zaman MT'ye geçti o zaman başarılı olduk . Bence kulüplerde de bir şey olabilir :)

şöyle söyliyim sana abd dişinda avustralya ispanya fransa ve biz bence favoriyiz. fransada yacubu ve nndong oynamiyyor. bu bence onlar için iyi bir durum degil. nndong bence degerli bir oyuncuydu. ev sahipligide önemli bişey. final oynamamiz abd gelmedigi sürece normal bişey.

sirbistan bizim dengimiz degil diye düşünüyorum.

Yarı finalde İspanya eler bizi . Fransa'da bence Yakubu falan oynamasa da , Dumerc , Gruda , Gomis gibi isimlere sahip . Bazen Yakubu'nun oynadığı maçlarda çok feci bocalayabiliyorlardı aynı geçen seneki fenerbahçe maçları gibi yani . Belki onun oynamaması işlerine gelebilir . Guardları ve forvetleri son derece iyi bir takım ama pivotları yok doğru dürüst . Bizde Nevriye + Sanders'in iyi oynaması gerekecek .

İspanya-ABD final yapar . Finali de ABD 30-40 sayı farkla alır .

Yarı finalde İspanya eler bizi . Fransa'da bence Yakubu falan oynamasa da , Dumerc , Gruda , Gomis gibi isimlere sahip . Bazen Yakubu'nun oynadığı maçlarda çok feci bocalayabiliyorlardı aynı geçen seneki fenerbahçe maçları gibi yani . Belki onun oynamaması işlerine gelebilir . Guardları ve forvetleri son derece iyi bir takım ama pivotları yok doğru dürüst . Bizde Nevriye + Sanders'in iyi oynaması gerekecek .

İspanya-ABD final yapar . Finali de ABD 30-40 sayı farkla alır .

yacubuyu degil ben zaten nndongun oynamamasini önemli görüyorum. bence sanders degil Q oynamali sevmesemde bize ribaundccu lazim. ispanya bizi yenebilir ona bişey diyemem ama bizde onlari yenebiliriz. herşey eşit. ev sahibi olmamiz. müthişte bir taraftar olursa son fb maçimiz gibi avantajli oluruz. nevriye zaten bizim liderimiz. birselle işilda iyi penetre ediyorlar. böyle baya faul alabiliriz. birselin defansi iyi degil. 1 de degilde 2 de düşünüyorum hep onu. biz defansimizla iş yapicaz.

yani sonuç abd gelmedigi sürece final oynamamiz normal. yari finaldede elenebilriz. biz 4 te oluruz diye düşünüyorum. bundan sonra turnuvalarda ceyhunun hocaligini görücez yasincim.:D

yacubuyu degil ben zaten nndongun oynamamasini önemli görüyorum. bence sanders degil Q oynamali sevmesemde bize ribaundccu lazim. ispanya bizi yenebilir ona bişey diyemem ama bizde onlari yenebiliriz. herşey eşit. ev sahibi olmamiz. müthişte bir taraftar olursa son fb maçimiz gibi avantajli oluruz. nevriye zaten bizim liderimiz. birselle işilda iyi penetre ediyorlar. böyle baya faul alabiliriz. birselin defansi iyi degil. 1 de degilde 2 de düşünüyorum hep onu. biz defansimizla iş yapicaz.

yani sonuç abd gelmedigi sürece final oynamamiz normal. yari finaldede elenebilriz. biz 4 te oluruz diye düşünüyorum. bundan sonra turnuvalarda ceyhunun hocaligini görücez yasincim.:D

Ndong'un olmaması büyük kayıp Fransa için . Center'da oyuncuları kalmadı yakubu ile birlikte . Uzunları çalışmayacak . Kısalarıyla da ne kadar iş görecek merak ediyorum . Ben de Quanita'nın oynamasını istiyorum ama şu an yanlış bilmiyorsam sakat ve geri deönse bile nasıl dönecek nasıl formda olacak o da var . Sanders da aslında kötü oynamıyor . Ben şahsen isterdim GS'de . Son 2-3 senedir Kaski'nin en iyi oyuncusu diyebilirim . Devşirme olarak oynatabilirdik onu . Veya sadece Euroleague'de de oynayabilirdi . Son maçlarda da double-double'ye yakın istatistikler tutturdu . Böyle giderse Sanders oynar turnuvada .

Saha avantajı diye bir şey Ülker Sports Arena'da olmaz . Zaten sahanın yarısı dolar büyük ihtimalle . Yani maçların full kapasite olacağını da zannetmiyorum . Bloklar arası çok geniş ve fb taraftarları da bundan şikayetçi . İpekçi gibi değil orası . Sadece 4 taraf karşılıklı kırmızı-beyaz-şampiyon-Türkiye der onun dışında çekirdekçi tayfa olur .

Bence iş yaparsak hücumumuzla iş yaparız gibi . Kısalar (Tuğba ve az da olsa Işıl harici) savunma konusunda çok yetersiz . Takımda savunma orjinli oyuncumuz yok . İçeride Nevriye biraz savunma yapar onun dışında bir şey yapamayız savunma anlamında .

Işıl-Birsel-Esmeral gibi hücum zekası ve yetenekleri üst düzey oyuncularımız var . Nevriye de öyle isteyince +20 bulan birisi aynı bugünkü maçta olduğu gibi . Doğu Avrupa gibi ülkelerine savunma yaparız da ; İspanya gibi , Fransa gibi takımlara hücum oynamamız gerekiyor .

Nevriye ve Esmeral'in bırakacağını düşünürsek son büyük turnuva ve oyuncu performansı bakımından en üst seviyedeyiz.

Amerika,İspanya,Avustralya,Türkiye sıralamam,ters eşleşme gelmediği sürece en az yarı final olur.

Hahahaha bahsettiği maç da banvit maçı . Kendi sahamız ve seyircimiz önünde bir ara 17 sayı farkla gerideydik . Markoya yatın kalkın dua edin . O üçlükler girmese seneye Euroleaguede yoktuk .

Zaten en son sayfalarda da anlatmıştım durumu . FB alır demiştim aldı da .

Bak ben de senin hairstonu övdüğün mesajları yayınlarım . Tabii silmediysen :)

Geri
Üst Alt