Kamuda Saç-Sakal Sorunsalı

Serbay Buğday

10 Numara!
Günlerce sözde demokrasi paketinden çıkacak diye oyaladıkları saç-sakal uygulamasının değişmediği söyleniyor. Ben hayatım boyunca sadece 3 kere jilet vurmuş bir insan olarak (Yüksek L. filan derken daha askere gitmedim) kamuda olsam ne yapardım çok merak ediyorum açıkcası.

Bir insan rahat oldukça daha verimli olur, verimi geçtim sağlık açısından bu kadar çok tıraş olmak hiç uygun bir durum da değil üstelik. En komiği ise hiçbir mantıklı açıklaması olmamasına rağmen bazıları saçı uzun tipler olacak diye taşra muhafazakarlığı yaparken bazıları da hacı sakalıyla gelirler diye kahvehane solculuğu yapıyor..

Peki sizce nasıl olmalı bu uygulama? Geçerli sebepleriniz neler?

Sacmalik kamuda kiyafet zorunlulugu. Ne oluyor takim elbise giyince insanlarin performansi tavan mi yapiyor. Asmali artik Türkiye bu tür seyleri. Devletin o otoriter baskici yüzünün yansimasi bence kiyafet zorunlulugu.

Kirli sakala kadar normal ama fazlası zarar. Ayrıca kıyafette kuralların sadece erkeklere işliyor olmasıda saçma. Kadınlar 92 kilo makyaj, 62 santim topuk ve leopar desenli elbiseyle işe giderken, gariban fukara erkek, takımları çekip, traşını olup, birde gömleğin manşetleri kirlenmesin diye siyah kollukları takıp, saçlarıda limonlayıp öyle çalışıyor. Bu da yetmiyor üçlü sefer tasıyla getirdiği kuru, pilav, cacık( veya turşu) üçlemesiyle öğle yemeğini yedikten sonra işine geri dönüyor. Yazık lan bize..

Kirli sakala kadar normal ama fazlası zarar. Ayrıca kıyafette kuralların sadece erkeklere işliyor olmasıda saçma. Kadınlar 92 kilo makyaj, 62 santim topuk ve leopar desenli elbiseyle işe giderken, gariban fukara erkek, takımları çekip, traşını olup, birde gömleğin manşetleri kirlenmesin diye siyah kollukları takıp, saçlarıda limonlayıp öyle çalışıyor. Bu da yetmiyor üçlü sefer tasıyla getirdiği kuru, pilav, cacık( veya turşu) üçlemesiyle öğle yemeğini yedikten sonra işine geri dönüyor. Yazık lan bize..

Hüzünlendim :D

Bir yandan diyorum ki serbest olsa aslında daha iyi olur, ama bir yandan da diyorum ki bizim halkımız bunun da b*kunu çıkarır, o yüzden kalsın.

Sanırım en güzeli en azından kirli sakala, belli bir uzunlukta saça izin vermek olabilir. Ama o da kime göre, neye göre yapılacak belirsiz.

Resmi goruntu gerekli ve iyidir. Bence gayet iyi bir uygulama. Az gelismis ulkeleri ziyaret ederseniz ne demek istedigimi anlarsiniz. Cok gayri ciddi ve amator gozukuyor.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Tıraşın cildi kurutmak dışında herhangi bir zararı yok. Tabi dikkatsizseniz durum değişir. Yararlarına bakacak olursak, hormonların yenilenmesi dolayısıyla kalp krizi ve beyin kanaması riskini azalttığı tıbbi bir gerçektir. Ha bütün bunlara rağmen ben jilet kullanmak istemiyorum diyenlerde var tabi. Hafif kirli sakal sanırım memnun edecektir sizleri de. Eğer hala eski tip makineler varsa 1,5 numara hafif kirli sakal tabirine denk geliyor sanırım

Ninjaların girebildiği yere uzun saçlı ve sakallı erkeğin girememesi tam bize yakışır bir uygulama..

Özgürlük sadece ninjalara değil, herkese olmalı..

Saçı sakalı ne yaptıkları çok önemli değil de, kıyafet de biraz daha esnek olunmalı. Ha elbette belli bir sınır olmalı ama illa ki takım elbiseyi ve altına da kundurayı giymek zorunda bırakılmamalı. Gerekirse kot pantolonu ve converse, spor ayakkabı vs. tarzı ayakkabıları yasaklarsın, bide gömlek giyme koşulu getirirsin (öyle kravat zorunluluğu olmadan) mis gibi de olur. Sakal konusunda da en azından hafif kirli sakala karışılmamalı.

Resmi goruntu gerekli ve iyidir. Bence gayet iyi bir uygulama. Az gelismis ulkeleri ziyaret ederseniz ne demek istedigimi anlarsiniz. Cok gayri ciddi ve amator gozukuyor.

Gelismis ulkelerin cogunda da kiyafet zorunlulugu yok. Tabi oralarda da memur kismi daha derli toplu ve iyi giyiniyor gerci salas giyenenlerini de gordum ama az.

GT-S6310N cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fakat tam tersi durumlar da var. Mesela ben sakalsız gayri resmi oluyorum. İnsan beni ciddiye alıp soru soramaz ki. :) Ayrıca evet bizim milletimiz biraz cılkını çıkarabilir o yüzden riskli bunu kabul ediyorum. Ama dünyada şöyle örnekleri de var..

FED Başkanı Ben Bernanke;

fed-baskani-bernanke-amerikan-ekonomik-birligi-nin-5504468_9578_o.jpg

Saçı sakalı ne yaptıkları çok önemli değil de, kıyafet de biraz daha esnek olunmalı. Ha elbette belli bir sınır olmalı ama illa ki takım elbiseyi ve altına da kundurayı giymek zorunda bırakılmamalı. Gerekirse kot pantolonu ve converse, spor ayakkabı vs. tarzı ayakkabıları yasaklarsın, bide gömlek giyme koşulu getirirsin (öyle kravat zorunluluğu olmadan) mis gibi de olur. Sakal konusunda da en azından hafif kirli sakala karışılmamalı.

Evet kıyafet konusunda belki daha fazla konuşabiliriz. Türbanı serbest bırakıp, kadına giyim özgürlüğü sağlarken erkeğin boynunda ilmikle gezmesi zaten baştan aşağı saçmalık. Ama ne bileyim saat 5 dedin mi kravatı çıkar at; kirli sakal da öyle bir şansın yok. Ve insan tabiatı bu. Daha saçma geliyor o yüzden bana.

Fakat tam tersi durumlar da var. Mesela ben sakalsız gayri resmi oluyorum. İnsan beni ciddiye alıp soru soramaz ki. :) Ayrıca evet bizim milletimiz biraz cılkını çıkarabilir o yüzden riskli bunu kabul ediyorum. Ama dünyada şöyle örnekleri de var..

FED Başkanı Ben Bernanke;

fed-baskani-bernanke-amerikan-ekonomik-birligi-nin-5504468_9578_o.jpg

0lxDjnY.jpg

Şu tarz mı? :D Gerçi burdaki ilk resimde sakal biraz fazla sayılabilir de biçok kişi için durum buna benzer.

Tıraşın cildi kurutmak dışında herhangi bir zararı yok. Tabi dikkatsizseniz durum değişir. Yararlarına bakacak olursak, hormonların yenilenmesi dolayısıyla kalp krizi ve beyin kanaması riskini azalttığı tıbbi bir gerçektir. Ha bütün bunlara rağmen ben jilet kullanmak istemiyorum diyenlerde var tabi. Hafif kirli sakal sanırım memnun edecektir sizleri de. Eğer hala eski tip makineler varsa 1,5 numara hafif kirli sakal tabirine denk geliyor sanırım

Yararları da az değilmiş fakat sadece kurutsa ben razıyım. Jiletten sonra yüzümde çıkan yaralarla uğraşmak ömrümden en az 5 yıl yiyor :) Evet eski Alman malı berber makineleri güzel oluyor. Rahat ve hızlı bir şekilde kirli sakal..

Olay sakalda değil arkadaşlar ben yöneticiyim ve hergün mecburen takım giyiyorum ama kravattan da takımdan da rahatsızım tabi okunu çıkartmamak lazım casual şık birşeyler giyilmeli ki çok seçenek var garibim bazı tipler sırf takım olsun diye kareli ceket içi çizgili gömlek çiçekli kravat gibi saçma bir kreasyonu sergiliyor ve komik oluyor ama bir bej kanvas üstü buz mavi gömlek şık bir süeter tercihimdir ki çok daha uygun fiyatlara alınabilir sakal konusunda aynı fikirde değilim bizim insanımız temiz bakamaz kanımca kötü kokar ve durur traş iyidir

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kamu calisani olarak sac-sakal sacmaliginin artik son bulmasini isterim saca biraz daha esneklik gelmişti gecen yil önceden tras edip birakiyordu varolan madde ,

Sakalla ilgili bir düzenleme gelmemesi çok anlamsiz.

devlet memuru devlet memuru gibi olur

düzgün traşlı...ütülü ve temiz giyimli

karşıdan bakınca vatandaşa güven vermeli

Sakal bırakınca ne oluyor, bırakmayınca ne oluyor? Birileri sakal bıraksa kime ne yararı var bırakmasa kime ne yararı var? İnsanları hiç bir yararı olmayan yasaklarla disipline etmek kadar komik bişey olamaz. Toplumu ajite etmeyecek her türlü yasağın serbest bırakılmasından yanayım.

Geri
Üst Alt