Kamuda Saç-Sakal Sorunsalı

Kamu, eğlence yeri değildir.

Sadece kıyafet değil, anlayış, iş yapış şekli, başlangıç-bitiş saatleri, vb.....herşey standart olmalıdır.

enerji-bakani-yildiz-dan-onemli-aciklamalar-3496794_o.jpg

Hmm

ya bunu tartışmak bile büyük saçmalık heryerin bir düzeni ve gerekliliği vardır ben devlet daireleri ve şirketlerde tek tip giyimden yanayım temiz ve düzenli sebebi olarakta düzenli standart bir giyimin iş yerinde performansı arttırdığı yönünde verilerin bulunması ayrıca tıraş olmakta çok zor bir olay değil o yüzden geçiniz bunları

Üniversitede akademisyen adayıyım (asil kadro bekliyorum) hocalarım dahil hepimiz rahatız isteyen traşlı, isteyen kirli sakallı, top sakallı vs. takım elbise konferanstan konferansa ama biliminde a.. koyuyoruz valla tubitak projelerini yağdırıyoruz. bırakın sakal uzunmuş saç uzunmuş. Bizim hoca 60 yaşında saçı uzun adam acayip karizma valla herkes de önünde düğme ilikliyor

Bunun yerine ülkeyle uğraşsalar keşke. Çok saçma başka bir insanın saçına sakalina karışmak.

Ben açıkçası insanın kılık kıyafetine karışılmasını çok saçma buluyorum ama şahsen sakalsız bir memur görmeyi tercih ediyorum. Sebepsiz.

Bu arada kirli sakaldan fazlası olmaz gibi yorumlar gelmiş ki bu da tamamen kuralı kendine göre uyarlama olur. Belki adam uzun sakal seviyor, ne bileyim adam yahudi bir vatandaş ve oa göre sakal ve saç bırakıyor, onun için bişey değişmemiş olacak.

Bence ya böyle kalmalı ya da tamamen serbest olmalı. Kıyafet serbestisi daha önemli bence.

sakal olmamalı ama kıyafete öyle bir düzenlenme yapılabilir. kravat ve ayakkabı zorunluluğu kalksın yeterli ama sakallı olunca garip kaçabilir tıraş iyidir

1 aydır traş olmuyordum. Yeni geldim berberden, yumurtaya dönmüş durumdayım şuan :(

Günlerce sözde demokrasi paketinden çıkacak diye oyaladıkları saç-sakal uygulamasının değişmediği söyleniyor. Ben hayatım boyunca sadece 3 kere jilet vurmuş bir insan olarak (Yüksek L. filan derken daha askere gitmedim) kamuda olsam ne yapardım çok merak ediyorum açıkcası.

Bir insan rahat oldukça daha verimli olur, verimi geçtim sağlık açısından bu kadar çok traş olmak hiç uygun bir durum da değil üstelik. En komiği ise hiçbir mantıklı açıklaması olmamasına rağmen bazıları saçı uzun tipler olacak diye taşra muhafazakarlığı yaparken bazıları da hacı sakalıyla gelirler diye kahvehane solculuğu yapıyor..

Peki sizce nasıl olmalı bu uygulama? Geçerli sebepleriniz neler?

Açıkçası benim mesleğim gereği hemen hemen her gün traş olmam gerekiyor.doğrusu da bu..

ama biraz üşengecim bu konuda.Hocalarım da çoğunluğu çok üstelemiyor sağolsunlar.

Ama daha disiplinli bir branşta olsaydım farklı olurdu tabii.

Bir anımı paylaşayım..

Marmra üniversitesinde Beyin cerrahisi stajında Pamir Hocamız (çok zor bir hocamızdır) mesela herkesin traşına dikkat eder , pamuğu suratınıza sürdüğünde eğer kaymıyor da takılıyorsa traş olmak üzere sizi şutlardı , tekrarlarsanız o pamuğu başka bir münasip yere sokardı muhtemel.

Her sabah 06:00'da ters ve düz traş olduk 1.5 ay boyunca.. :)

Önce adam olsunlar

Envoyé de mon GT-N7100 en utilisant Tapatalk

Bakımlı olmak, temiz ve şık olmak yeterli bence. Bazı insanlara da uzun saç, sakal vs. çok yakışıyor.

İşine göre değişir. Mesela bir bankacının saçı sakalı beni ilgilendirmez. İşini düzgün yapsın yeter. Ama bir doktorun saçı sakalı uzun olmamalı. Hijyenik açıdan da doğru değil.

Bence yanlış düşünüyorsun. O zaman kadın doktorların ve kadın sağlık personellerin de kesmesi lazım. Eğer operasyonel bir durum varsa hijyen için zaten önlük, bone, maske ve lateks eldiven takılıyor. Polikilinik hizmetlerinde de gerekli yerlerde eldiven ve maske takılıyor. Hastanenin her yerinde hijyen için haddinden fazla yönergeler, broşürler ve afişler asılı. Hijyen açısından sakalla, saçla, kılıkla, kıfaferle değil, bizzat kişinin kendi karakteriyle alakalı bir durum. Adam temizliğine dikkat etmiyorsa yapacak bişey yok. O yüzden saçının uzunluğuna, kısalığına bakmamak lazım.

sakal serbest olmalı traşlı tavuk götüne dönüyor surat

mesleklere göre farklı uygulamalar getirebilir görevi halkla ilişkiler olan memurların bir standartı olmalı ancak diğer kamu görevlileri için kural gereksiz. saç sakal sorunundan önce kıyafet serbestliği olmalı bir öğretmen veya mühendis'in takım elbise giymesinin mantığı yok.

Zaten b.ku çıktı bence herşey serbest olmalı bu saatten sonra...

Geri
Üst Alt