Kamuda Saç-Sakal Sorunsalı

devlet memuru devlet memuru gibi olur

düzgün traşlı...ütülü ve temiz giyimli

karşıdan bakınca vatandaşa güven vermeli

Kirli sakallı ve saçlar 5-10 cm uzun olsa güven duymam, bu iş miş yapamaz diyorsun? İlginç geldi bana ama tabi senin ne iş aradığın da önemli bence.

Zamanında chp zihniyetinin koyduğu kuraldır.

Din ve devlet işlerinin ayrılmasını simgeler. Şimdi yine sakala en çok karşı çıkanlar şeriat gelecek diye korkup ortalığı karıştıranlardır.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Son sözüm "hmm ok."

Zaten şu anda saç uzunkuğu ve saç stili serbest kamuda ona karışan yok. aynı uygulama sakal içinde gelirse güzel olur.

Devlet memuruyum. 3 ayda bir saç traşı olurum, gün aşırı da sakal traşı olurum (Pazar-Salı-Perşembe).

Bizdeki asıl mesele o değil ki...

Tarikat fırlaması gibi sakalla gelen olacak, metalci gibi sakal ve saç ile gelende olacak. Belli bir düzgünlük yok. Aczimendi kılıklı tipleri görmek istemem bir vatandaş olacak açıkcası.

İşine göre değişir. Mesela bir bankacının saçı sakalı beni ilgilendirmez. İşini düzgün yapsın yeter. Ama bir doktorun saçı sakalı uzun olmamalı. Hijyenik açıdan da doğru değil.

Böyle başbakana oy veren halka böyle demokrasi.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

bizim halka kural sart sakal olmaz .

sakal birakinca gorende herkes boyle bir sekil alacak zannediyor

timthumb.php

ama gercekte olan .:

untitled6_d.jpg

Sinekkaydı bana da saçma geliyor hani kirli sakala izin verilebilir ama abartmamak lazım.Bir de bıyığa izin varken sakalın sinekkaydı olması gerekliliğini anlamadım senelerdir.

Sırf bu nedenden mesleklerini yapmayanlar var memlekette. Saçma bir uygulama. (Aşırıya kaçmadığı sürece serbest olmalı)

Bu tarz uygulamaların olması gayet normal geliyor bana.

Üstte bir üye belirtmiş daha şık giyinmek mümkün kimsenin ses çıkaracağını da zannetmiyorum bu duruma.

Uygulamanın amacı kurumda bütünlüğü sağlamak halka karşı şık giyinmiş temiz elemanlar çalıştırmak buda gayet makul işin ucu kaçarsa saçma sapan tarzlar türer işi siyasi boyuta taşırlar haddinden fazla kurum içi bölünme olur.

Gerçek sorun memurlar yeterli çalışıyor mu ?

Ülkemizde ki zihniyet devlete kapağı atayım sonra ömür boyu rahatım olunca hiç bir şekilde ilerlemek mümkün değil daha önemli sorun bence bu tarz düşüncenin değiştirilmesi devlet kadrolarının bu benim köylüm deyip doldurulması yerine işini bilen ve gerçekten insanlara saygısı olan kişileri işe alıp onların yaptığı işlerin sürekli takibini sağlamak gibi geliyor dışarıdan bakınca.

Bide cehape zihniyeti diyen zavallılar var cidden komik oluyor artık kendilerinin bile inandığını zannetmiyorum şu zavallı laflara.

Geri
Üst Alt