Kayserispor, Doğan Alemdar İçin 4 Milyon Euro İstiyor

Göztepe'deki İrfan Can'ı beğeniyorum. Mesela bonservisini al, Muslera bırakana kadar orada oynasın. Genç ve genç diyebileceğimiz yaşlardaki kaleciyi alıp yedeğe oturtmak dünyanın en saçma işlerinden biri bence. Genel gençler için böyle bakıyorum ama, kaleci mevkisi çok başka. Tecrübe dediğimiz kavramın tam anlamıyla bütünleştiği bir mevki.

Bu kaleci hakkında çok bir bilgi birikimim yok. Sadece yurtdışından talipleri olduğunu haberlerden görmüştüm.

Dun Azeri bir uyemiz bu konuda yorum yapti nobet konusunda. Onun tespitlerine gore aradaki fark soyle: biri kume dusme potasinda baski altinda kalecilik yapti, digeri daha orta siralarda yani daha rahat bir ortamda kalecilik yapti. Ona gore bunu dikkate alarak degerlendirmede bulunmak gerekiyormus dedi bana da mantikli geldi . Alici gozuyle ikisinide takip etmedim oyle.
Belki de İrfan o golleri yemediği için takımı rahat konumdadır

Belki de İrfan o golleri yemediği için takımı rahat konumdadır
Yok yav Kayseri kotu bir sezon gecirdi zaten kotu kadroya sahipti. Olaya oyle bakmak lazim, Goztepe zaten 10 puan fark atmis Kayseri'ye. Bu sadece bir kaleci performansi ile aciklanamaz.

Yok yav Kayseri kotu bir sezon gecirdi zaten kotu kadroya sahipti. Olaya oyle bakmak lazim, Goztepe zaten 10 puan fark atmis Kayseri'ye. Bu sadece bir kaleci performansi ile aciklanamaz.
Herhangi birini övdüğümden ya da diğerinden üstün gördüğüm değil de 2 kaleciyi şu şurda bu burda oynadı diye değerlendirmek pek mantıklı değil. Kendi özellerinde kalecilik özelliklerine göre değerlendirmek daha doğru. Çünkü diğerini bilemeyiz. İrfan Kayseride olsa belki diğerinden daha faydalı olacaktı yani dediğim gibi bir çok soru gelebilir aklımıza. Ya da kayserinin kalecisi Göztepede daha farklı olabilirdi. Sonuçta oyun mantalitesi farklı takımlar farklı defans oyuncuları farklı vsvs.

Herhangi birini övdüğümden ya da diğerinden üstün gördüğüm değil de 2 kaleciyi şu şurda bu burda oynadı diye değerlendirmek pek mantıklı değil. Kendi özellerinde kalecilik özelliklerine göre değerlendirmek daha doğru. Çünkü diğerini bilemeyiz. İrfan Kayseride olsa belki diğerinden daha faydalı olacaktı yani dediğim gibi bir çok soru gelebilir aklımıza. Ya da kayserinin kalecisi Göztepede daha farklı olabilirdi. Sonuçta oyun mantalitesi farklı takımlar farklı defans oyuncuları farklı vsvs.
Şu vardır ama.

Jaskelainen vardı mesela Bolton'da mı neydi, baskı yiyen takım kalecisiydi. Kapanan takımda harika işler yapardı.

Mondragon da öyleydi mesela çizg kalecisiydi.

Bazı kaleciler ise yer tutma ve topsuz alan gibi konularda daha iyi ve büyük takım kalecileri genelde böyle oluyor.

Şu vardır ama.

Jaskelainen vardı mesela Bolton'da mı neydi, baskı yiyen takım kalecisiydi. Kapanan takımda harika işler yapardı.

Mondragon da öyleydi mesela çizg kalecisiydi.

Bazı kaleciler ise yer tutma ve topsuz alan gibi konularda daha iyi ve büyük takım kalecileri genelde böyle oluyor.
Demek istediğim de o zaten aslında

Kalecinin belirli özellikleri vardır, sana uyar uymaz bakarsın beğenirsin alırsın. Kimi çizgi kalecisidir kimi bütün ceza sahasını kontrol eder. Mesela bizim musleranın en önemli özelliği ki tafoda da böyleydi oyunu iyi takip edip iyi yer tutmasıdır. Top zaten üstlerini gitti der çoğu kimse de tabi ki öyle değil elbette. Senin takımına nasıl bir kaleci gerekli o önemli. Biz eğer presli futbol oynayıp geriyi Allaha emanet edeceksek aradığımız kaleci de oyunu sürekli takip eden ceza sahasına hakim ayağı düzgün biri olmalı. Ya da başka bir oyunsa başka bir kaleci. Kayseri gibi oynayacaksak onun kalecisi gibi bir kaleci alınır barca gibi oynayacaksak o oyuna uygun kaleci alınır.
Sen daha iyi bilirsin Cordobayı. Takım kontra yediğinde libero gibiydi. Adamın özelliği oydu yerinde duramaz gezerdi.
Çok uzattım pardon
Demek istediğim bizim, zor şartlarda başarılı olmuş kaleciden ziyade (kayseri durumu mesela) bizim için doğru bizim oyunumuza uyan şartlarda başarılı olmuş kaleciyi bulmamız daha doğru olur.

Berna hanim herifte istiyomu

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

kamyoncu bizden 10 isteyip blowtaşa hasiç karşılığında verir

Bu sene için gerçekleşir mi bilemem ama 2022/2023 sezonu için doğrudan transfer edilmesinden yanayım. 1 sene daha Kayseri'de oynasın artık 36 yaşında olacak Muslera yerine gelip kalemizi devralsın

Bence İrfanCan veya Ersin 'e kıyasla çok daha potansiyelli bir kaleci, hani 17/18 yaşındaki Altay veya Uğurcan 'ın durumuna göre çok daha iyi durumda

Daha önce bahsetmiştim ama direkt başlık olunca tekrar etmek istedim. Yüksek potansiyel vaad ediyor, bu yaşta bir kaleci için şaşırtıcı derecede soğukkanlılığa sahip, oynadıkça özgüveni daha da gelişti, refleksleri çok iyi, özellikle ardışık pozisyonlardaki konsantrasyonu ayrıca dikkatimi çekti. Lung sakatlandıktan sonra kaleye geçen bizim İsmail Çipe' nin tırt olduğunu anlamaları uzun sürmedi haliyle, birde Covid' e yakalanınca kaleyi Doğan devraldı ve bir daha da bırakmadı...

Geçen sezon memleket takımının çoğu maçını izledim. Öyle zayıf takımda harikalar yarattığını söylemek pek doğru olmaz; skor ne olursa olsun kapalı savunmadan hemen hemen hiç vazgeçmeyen bir takımdan bahsediyoruz ve doğrusu ligde kalmayı da hak etmiyorlardı; mesela AG çok daha iyi takımdı. Biraz şans, çokça da diğer düşme adaylarının enayiliği sayesinde lige tutunabildiler...

Büyük takımı geçtim, normal futbol oynayan orta sıra takımlarında bile bocalayabilirdi ama ne olursa olsun, bulduğu şansı iyi değerlendirdiği muhakkak. Şu anda bile BJK taki Ersin ve Utku' dan daha önde görüyorum mesela. Ancak bize gelip 2. kaleci olmalı mıdır? Sorusuna evet diyemiyorum. En başta bizdeki kaleciye geri pas alışkanlığı kendisini çok zorlar; gördüğüm kadarıyla ayakları iyi bir kaleci değil zira (Gerçi Muslera da kötü bu bakımdan ama ona gösterilen tolerans Doğan' a gösterilmez, biliyoruz)...

En idealinin, gelişimini gözlemleyip, uygun bulunursa birkaç yıl sonra transfer edilmesi olacağı kanaatindeyim ama o zaman da çok geç olabilir tabii. Şu anda 4-5 vermek de, alıp yedek kulübesinde paslandırmak da doğru olmaz sanki. Bilemedim...

Biraz uzattım; kırpmaya da üşendim doğrusu, affola :giggle:

Geri
Üst Alt